plek?!?

אז לא PLEK אלא מכונה אחרת. תקרא לה "ציצולינה"

זה לא נראה כמו עבודה ידנית.

אגב, גם GNL אמריקאיות שלפי ווילד גיטרס כן עוברות PLEK גם הן לא מגיעות לביצועים יותר טובים משיוף איכותי. מדובר בשיטה תעשייתית לשיוף סריגים.

byrdparis

New member
קצת קשה להתייחס

למישהו שמנפנף ידיים ורגליים לכל עבר.

הבנתי שמבחינתך זה חרטא וכנראה שאתה עושה עבודה טובה יותר... (לא אמרת, אבל זה די שקוף שאתה חושב ככה).
וכמובן על פי נסיונך הרב עם גיטרות שונות ואלו של ווילד גיטאר בפרט שאתה מאד אוהב משום מה כרגע להעביר עליהן ביקורת.

מבחינתי אין מה להתייחס על GNL כי G&L כרגע לא ממש מעניינות אותי או על הפרק בדיון הזה.
ובכלל.. השרשור הזה נפתח לא על מכונת PLEK באופן ספציפי, אלא לשמוע משכמותך שמתעסקים בתחום - בונים גיטרות ומטפלים בהן - תשובות קונקרטיות לסוגייה שכתבתי ב OP.
בינתיים צחי היחיד שענה לעניין, גם אם זה לקח לנו כמה פוסטים להגיע לשם..

PAPITO,הבנת מה שאתה מכניס לעצמך לראש

לא רמזתי שאני עושה עבודה טובה יותר, אבל בהחלט רמזתי שאני עושה עבודה לא פחות טובה. תאכל את הלב...

אני מעביר על ווילד גיטרס ביקורת טובה כי הסריגים שלהם מגיעים במצב מצויין בזכות המכונה הזו, מה שהרבה גיטרות חדשות לא מגיעות.

אתה פשוט תחמן וחסר הבנת הנקרא שמנסה לסכסך. קח את הגיטרה שלך ושלח אותה לאן שתרצה. אתה יכול גם...נו..אתה כבר יודע מה..

deathOrat

New member
הוא לא נראה לי papito.. הבחור עושה רושם של

אדם נחמד מאוד בניגוד מוחלט לpapito
:X

יכול להיות שאתה צודק...

אבל אתה יודע...ביצבצו לי פה סימפטומים של סכסכנות ומחשבה תמידית של "מנסים לדפוק אותי לרמות אותי ולעשות עלי קופה" אז קיבלתי דה ג'ה וו

deathOrat

New member
תשמע plek יותר מדוייק מללכת לשייף

גם אם תבדוק עם מד שמודד חלקי 100mm, שלא נדבר על לבדוק rocking בין פרטים מזמזמים ברגע שתעבור עם השופין(בהיעדר שם מוצלח לדבר הזה נקרא לו כך) הלחץ שאתה מפעיל שונה כי המכונה מסוגלת לתת קונטרה מדוייקת.
אבל, האם באמת מרגישים את המיליונית הזו שPLEK מסוגל להוריד? (כאשר הפרטבורד באותו מצב בדיוק כי יש גלים ובליטות ועמייתים בפרטבורד עצמו הרי) אני לא יודע באמת שלא,

אבל ניתן להגיד שPLEK יותר מדוייק השאלה אם מבדיקות מבלי שהנגנים יודעים שמדובר בPLEK או איש מקצוע יש הבדל *מורגש* אמיתי

אגב יש הבדל בין מה שיש לשכטר וכו' לבין אלו שמתשמשים בPLEK
הרי במפעל זה לא כמו כשבונים גיטרה לעצמך, שם אין סיני שדופק בפטיש את הפרט לתוך הפרטבורד או תמלחץ הזה, לא עושים שם אחד אחד, יש להם כמו מלטשת כזו שעושה את זה ומיישרת את זה, העניין שPLEK מודדת את הגלים על הפרטבורד וכו' המכונות האלה פשוט מיישרות לפי תכנית שהזינו להם

לגבי דיוק, אין לי ספק שמכונה יותר מדוייקת

מעבודה ידנית, כי כמו שאתה אומר, גם השופין, גם הנייר שיוף, ואפילו הסרגל, כולם בסופו של דבר משנים עובי במקומות שונים.

השאלה הגדולה היא, האם זה משמעותי? מנסיוני אני טוען שבכלל לא. ואני מודד את הדברים. לא פגשתי גיטרה שיכולה לרדת מ 1.2 מילימטר מתחת לסריג ה 17 בלי להחנק בנגינה אגרסיבית(שרובם מנגנים).

וגם זמזומים זה סובייקטיבי מאד ויש כאלה שיגידו שהיא לא מזמזמת גם כשיורדים מ 1 מילימטר, למרות שאני שומע שהיא כבר חנוקה. יוסי סאסי מאורפנלנד הוא דוגמא טובה.

ויגידו ואמרו אנשים פה שאני משוחד ולא אובייקטיבי וזה לגיטימי כי זה נכון. אין מה לעשות. אבל אף מכונה לא יכולה להקטין את המרחק המינימלי שהמיתר צריך כדי להתנודד.

Katarzis

New member
פאר, שריגים שעברו פלק הם חוקים מלהיות

לפי מה שאתה כותב נראה שלא יצא לך להתקל בכאלה.
תראה בתמונה. כך בדיוק נראים כל 22 השריגים בלס פול שלי.

הם לא שטוחים. רק החצי מילימטר העליון שטוח

ובתמונה אני לא רואה כלום כי היא קטנה.

זה גם לא חייב להיות פלק. יש בטח עוד מכונות. זה לא חדש העניין הזה.

Katarzis

New member
אתה לא עקבי

כתבת קודם:
"רואים בפירוש שהן מגיעות עם סריגים שהטופ שלהן שטוח ולוטש ע"י מכונה" ואני טוען שהם כלל וכלל לא שטוחים אלא עגולים. הם עגולים באותו אופן לכל אורך כל 22 השריגים.
כשאגיע הביתה אצלם ואעלה.

אז כנראה מכונה אחרת. או שעברו אחרי הפלק

עם ליטוש רך ידני.

דרך אגב ווילד גיטרס טוענים שG&L כן עוברים PLEK(או מכונה אחרת?) וגם הן לא מגיעות לפליאביליטי יותר טובה מעבודה ידנית.

בכל מקרה, בשורה תחתונה, אני מדבר על פליאביליטי, לא איך שהסריג נראה. זמזומים, סתימות בבנדים,אקשן נמוך...

אמרת שהסריגים נראים כמו תכשיט שזה פחות מעניין. איך הגיטרה מרגישה זה מעניין אותי. אני טוען שאין קסם במכונות האלו. הן לא משפרות ביצועי פליאביליטי של עבודה ידנית טובה.

Katarzis

New member
אותי מעניין גם פלייאביליטי וגם מראה

אם אני משלם מעל ל10k על גיטרה אז אני מצפה ממנה להרבה.
אף אחד לא טען שיש פה קסם. והן כן משפרות פלייאביליטי של עבודה ידנית של כל סטאפיסט שניתקלתי בו עד היום. מה לעשות? זו עובדה.

פרט מאוד חשוב לדיון הזה הוא העובדה שגם אתה וגם צחי רחוקים מלהיות אובייקטיביים בנושא, אולי בגלל זה שניכם יוצאים נגדו.

מה יכול להיות יותר אובייקטיבי ממדידות??

אקשן, עוקם צוואר, מדידות עד חצי עשירית מילמטר. פחות אפילו..

אני לא יכול להתייחס למה שאתה אומר בקשר לסטאפים כי זה עיניין סובייקטיבי. יש מלא דברים שקובעים נוחות. אני מתייחס רק למדידות גובהים.

אם גיטרות חדשות שעברו כזה טיפול הן לא פרמטר אז בא נחכה עד שתהיה כזו מכונה בארץ ואז נלך איתה ראש בראש. כנראה שלא תהיה לנו הלא אובייקטיבים ברירה, לא?

Some day we will have to face the truth......

אתה יודע מה? בא נהיה הכי אובייקטיביים

יש לך אפשרות למדוד אקשן בלספול שלך? אם כן אז איך?

למעלה