plek?!?

byrdparis

New member
plek?!?

אז לצערנו אנחנו גרים בישראל ומכונה ל PLEK לא בדיוק בנמצא לכל דורש around here..
כמו כן לשלוח גיטרה במחיר "סביר" לארה"ב לטיפול ולהחזיר - מממ.. קצת עושה קולות של אי שפיות..

כך ששאלתי היא - האם ניתן להגיע למשהו קרוב מספיק אצל סטאפיסט\לותי'ר פה בארץ ?
ואם כן, כמה "טיפול" כזה אמור לעלות בקירוב?

10X.

IMDOA

New member
אני חושב ששיוף שריגים הצורה מקצועית לא פחות ט

byrdparis

New member
האמת, קצת קשה לי

להתייחס ולהמשיך את הדיון עם התשובה שלך.
אני מרגיש שהיית יכול (בטח עם הניסיון שלך ) לענות בצורה קצת יותר מקצועית ובטח יותר מושקעת מאשר משפט עילג בכותרת (no offense)

ובכל מקרה.. אני מכיר שיוף שריגים..
יש לך\לכם - אפשרות למדוד את העבודה שעשיתם?
האם תמליץ למישהו לעשות שיוף שריגים מקצועי למי שקנה גיטרה חדשה?
עלויות לשיוף שרידים כדי לאזן = PLEK ?
תודה

Quitty

New member
אני בפירוש לא ברמתו של צחי,

אבל גם ה-J.Craft שלי שאבה תועלת, ולא קטנה משיוף סריגים - אז כן, מבחינתי גם גיטרה חדשה צריכה שיוף.

בנוגע לרמת הדיוק... כנראה שלא ממש.

IMDOA

New member
אני חוש שזו מהומ רבה על שום דבר

בוא נהיה אמתיים רגע, לא יצא לי לעובד או אפילו לראות מכונת PLEK מכיוון שאין כאלו בארץ ולכן כל מה שאני כותב נוהע מהניסיון שלי ודעתי האישית. יכול להיות שאם מישהו ירים את הכפפה ויביא מכונה כזו לארץ (או שאני אסע לחו"ל לראות כזו) אני אתבדה.
כן, יש דרך לבדוק הפרשי גובה בשריגים, יש מדיד לצורך זה.
לא, אני לא מאמין שהוא יהיה מדוייק באלפית האינץ' כמו שטוענים שהמכונה מדוייקת, אני גם לא חושב שאם יהיה הבדל במאית האינץ מישהו מאיתנו ירגיש בהבדל.
מכונת ה-PLEK אולי מצויינת ליצרן שמעוניין שכל גיטרה תצא זהה מבחינת הסט-אפ לגיטרה לפניה. המכונה נותנת לו לשמור על פרמטרים קבועים ואני גם משער שהיא זריזה יותר מעבודת אנושית.
שאני למדתי בניית גיטרות בין אם אצל יעקב אלגרנטי ובין אם אצל אחיו הגדול חיים, אני למדתי שגיטרות זה לא מדע מדוייק וכל כלי מתנהג אחרת ומגיב אחרת ואם זה לא מספיק לכל נגן יש העדפות אחרות מהכלי או יותר נכון מהסט-אפ שלו ולכן מכונה כמו ה-PLEK בעייני מיותרים ובאמת שאין בה צורך חוץ מבמפעל תעשייתי.
יותר מזה, אני לא מסכים עם הגישה הנפוצה בארה"ב שסט-אפ עושים לפי מידות ושאקשן (לדוגמה) צריך להיות מידה X בשריג 12. כל כלי מתנהג אחרת ולכן הסט-אפ צריך להיות מותאם לכלי וגם לנגן.
לפני שהייתי עצמאי, עברו אצלי לא מעט לס-פול חדשות שמתהדרות במדבקת ה-PLEK שהיו צריכות סט-אפ מכיוון שהלקוח לא היה מרוצה מהסט-אפ שלהן. יותר מזה, חלק גדול מהן גם היה צריך שיוף שריגים.
אני לא הייתי ממליץ אוט' לעשות שיוף שריגים לגיטרה חדשה אבל לפני כל סט-אפ שאני עושה אני בודק את מצב השריגים אפילו אם מדובר בגיטרה חדשה עם מדבקת PLEK.

אני לא חושב שזו מהומה רבה על שום דבר

אבל עם חלק מהדברים שאני מסכים.

ליצרן גדול מכונה כזו יכולה לחסוך הרבה שעות עבודה ותקטין
את הצורך באנשים מקצועיים שישבו וישייפו שריגים.

לגבי הדיוק - מרמת דיוק מסויימת זה כנראה הופך לחסר משמעות
- ברגע שהעץ נושם בטלרנסים גבוהים מרמת הדיוק.

ברמה באישית - זה תהליך שהייתי עושה לגיטרה פרק זמן כלשהו
אחרי שהיא חיה. נכון שהעץ חי כל הזמן, אבל מתישהו התנועה
שלו הולכת וקטנה ואז השיוף הזה יחזיק יותר זמן.

מסכים לגבי הסט-אפ - עבודה לפי מידות היא העוגן ממנו מתחילים,
אחרי זה כבר מגיעה ההעדפה האישית, לכן גם אני מציע תמיד
לכל אחד ללמוד לעשו סט-אפ בעצמו.

><>

byrdparis

New member
הכל מובן צחי

אבל לצערי בלא שום ניסיון עבודה עם מכונה כזו או לפחות בדיקה של בעל ניסיון כמוך, קצת קשה להבין מדוע אתה "מבטל" את הרעיון שלה ועוד קובע שלא יהיה הבדל
או אם יהיה הוא יהיה קטן ולא משמעותי.

אני מסכים איתך בהחלט שכל גיטרה מתנהגת אחרת וסט אפ זה עניין של נוחות הנגן , בעל הגיטרה.. כמובן.
לא נאמר שום דבר על סט אפ
אלא רק על PLEK = ז"א שוויון מקסימאלי בין הפרטים. אני גם מניח שאחרי PLEK צריך להמשיך ולעשות סט אפ לגיטרה.. לנוחות מקסימלית של אותו הנגן.

ובכל זאת, בוא נהיה קונקרטיים (משום מה בעלי מקצוע כאן נוטים לברוח מהמצב הזה, משהו שלא מובן לי.. :-O)

גיטרה מצוינת 24 פרטים, רוזווד פינגרבורד;
שיוף פרטים לרמת PLEK או קרוב לכך עד מאית האינצ' על ידך...

כמה עולה?

IMDOA

New member
למה מבטל?

כתבתי את דעתי וכתבתי שיכול להיות שאני אתבדה ברגע שאני אתקל במכונה כזו ואוכל להתנסות איתה (אם זה בכלל יקרה אי פעם).
שיוף שריגים אצלי עולה 140 ש"ח, זה השיוף שריגים עצמו ולא כולל את הסט-אפ.

byrdparis

New member
אוקי, סורי

אז אני לא הבנתי, על כך מצטער.

תודה על הצעת המחיר, שאלת המשך ברשותך.
לדעתך, כל גיטרה שלא הייתה במכונת PLEK, תוכל להרוויח משיוף שריגים מדיד ואיכותי ?

IMDOA

New member
רק אם יש צורך

המדיד בודק הפרשי גובה בין השריגים. אם ש הפרשי גובה אז יש צורך בשיוף שריגים כדי להביא את כל השריגים לגובה אחיד. אם אין הפרשים לא צריך שיוף שריגים וזה בכלל לא משנה איזה תהליך עברה הגיטרה, ידני או ממוכן.
הדבר הכי מגניב לדעתי במכונה הזו זה החריצה של החריצים בנאט אבל שוב, מהומה רבה על שום דבר לדעתי.

byrdparis

New member
"רק אם יש צורך"

זו בדיוק השאלה שלי,
נראה לי שכמעט בכל הגיטרות שלא עברו PLEK למשל כמו G&L, גיבסון, SUHR או גיטרות שבאמת יצאו מאיזה יד מוכשרת במיוחד שלאו דווקא עשו להם PLEK אבל כן נתנו שם את הדעת באופן ברור ומאד מאד מושקע בעניין.. "יש צורך".

לפני תקופה קצרה העלתי לפה שאלה לגבי גיטרות בייצור עצמי למשל כמו שאתה בונה, או בונים אחרים בארץ ובחול
שאינם בעלי שמות כמו ג'ון סור, טום אנדרסון, ת'ורן וכאלה..
אם אתם חושבים או יכולים בכנות לענות שאתם מצליחים להוציא גיטרות ברמת הדיוק והאיזון שיש למשל בצוואר (כלומר פינגרבורד+פרטים וכדומה) כמו של סור למשל.

מי שהחזיק פעם גיטרה של סור\אנדרסון ושות - יודע ומבין בדיוק לאיזה "איזון" אני מדבר.
אין את זה בשום גיטרה מסחרית אחרת.
לא בשום פנדר (CS או לא), שום איבנז (גם לא ב J CRAFT שלי) שכטר, PRS וכן הלאה וכדומה..

אני כמובן לא "מאשים" רק את ה PLEK שהן עוברות, יש שם עוד עבודה על שלל דברים..
אבל אני כרגע מדבר ספציפית על הרגשת האצבעות על הפינגרבורד של הגיטרות הללו.

ואם שוב לחזור לקונקרטיות כזו או אחרת..
רכשתי לפני כמה שבועות IBANEZ מדהימה לדעתי שיוצרה ע"י החברה ב J CRAFT.
באמת.. ספסינמנט מצויין לכל עניין ודעה.
הצוואר שלה מהיר, מעולה והכל.. היא עם אקשן מאד נמוך (כפי שהיא אמורה להיות) ומרגיש שהיא בסדר גמור ועדיין
אני כמעט בטוח ב 100000 אחוז.. שאם היא עוברת במכונה כזו (או נגיד אצל משייף מוכשר במיוחד שיודע מה הוא עושה - אולי אתה.. אני לא מכיר את העבודה שלך, סורי) היא תהיה אף טובה יותר!
כנ"ל לגיטרות "זולות" יותר שיש לי.
למשל גיטרות של PRS מליין ה SE (אני בטוח שגם אמריקאית) שמגיעות ונראות באמת.. כל הכבוד!
טיפול כזה יכול להעיף אותם מעלה ללא ספק!
בדיוק כמו שהחלפת פיקאפים כמעט הכרחית באופן מוחלט.

IMDOA

New member
לא מסכים

הגיטרות של טוס אנדרסון למשל היו מעולות גם לפני 20 שנה, הרבה לפני שהמכונה הזו הייתה בשימוש (לי יצא לנגן ולעבוד רק על טום אנדרסון בנות 20 פלוס מינוס). הדיוק והאיזון של טום אנדרסון נובע משנים של ניסיון והמון גיטרות שהוא בנה. אני בטוח שאני לא ברמתו ואני גם די בטוח שלמכונה הזו אין שום קשר לעניין.
אני כותב שוב, אם יש צורך בשיוף שריגים, כלומר יש הפרשי גבהים אז הגיטרה תרוויח מהשיוף בין עם נעשה באופן ידני ובין עם בממוכן (בהנחה שהעבודה טובה), אם השריגים שווים בגובהם אין בזה שום צורך.

byrdparis

New member
רק לשם הבהרה

לא אמרתי שטום אנדרסון משתמש במכונה כזו (אני לא יודע אם כן או לא)
וזה דווקא מתחבר מאד למה שאמרתי קודם בהקשר של עבודה ידנית מ ושקעת ביותר.

בכל מקרה, תודה על התשובות.

אני לא מבין מה זה משנה אם הסטאפיסט של די

וויד גילמור עשה סטאפ ושיוף סריגים על גיטרה מסויימת, או מכונת פלקס.

כרגע, בזמן בדיקת הגיטרה, אם הגיטרה מרגישה פחות טוב ו/או לא ניתן להוריד אקשן במלי לפגוע בביצועים כגון סתימות בבנדים וזמזומים היא צריכה שיוף, גם אם יש עליה 8 מדבקות פלקס.

Katarzis

New member
הגיבסון שלי באה עם פלק

וקשה לי להאמין שאפשר להגיע לאותה רמת דיוק בעבודת יד. כל שריג כמו תכשיט.

byrdparis

New member

אני גם לא מאמין שניתן להגיע לרמת הדיוק הזו בעבוד יד, אלא אם זה באמת וואחד עבודה!
ז"א שכנראה לא יהיה שווה לשלם עלייה.. מרב שעות המאמץ ע"י איש מקצוע.

לגבי שאלתי, היא נובעת בעיקר מניסיון עם גיטרות HIGH END שמרגישות מליון $$ ביד ברגע שנוגעים בפרטבורד (נעזוב כרגע סאונד)
אפס BUZZ באקשן נמוך כמו ים המלח!

בעקרון בדיוק עבור זה אני מחפש PLEK או דבר שיקרב אותי מספיק לשם, כמובן במחיר ריאלי ביחס לגיטרות המדוברות.

mr dish

New member
היות ותחשיב ההכנסות שלימדת אותנו, נמוך מדי,

אני מוכן להשקיע חצי מהסכום - מולך.

אתה ממש חלש בחשבון אה?

אם אני מקטין את ההשקעה שלי בחצי וגם מקטין את
הרווח שלי בחצי, יקח לי אותו לזמן להחזיר את ההשקעה...
במה הועילו חכמים?

אם היית מציב מולי תסריט גבוה בפקטור עשר משלי - ז"א הכנסה
תיאורטית של 100K לחודש, הייתי קונה את המכונה מתוך הנחה
שגם עשירית מזה יספק אותי. אבל לצערנו אין תסריט כזה.

><>

למעלה