איזה בולשיט.
אני אהבתי ש"בונה גיטרות" כותב משפט מטומטם כמו זה: "זה ידוע ומוכח מתמטית ופיזיקאלית שלפנדר סטראטוקסטר יש את הסאונד הכי טוב בעולם." אני רוצה שתראה לי את המוכח מתמטית ופיזיקאלית. ואני רוצה שתקח בחשבון את זה שהאוזן האנושית היא איבר סובייקטיבי. יותר משעשע יהיה גם אם תתיחס לזה שיש פנדר סטראט מקסיקנית, יפנית ואמריקאית, בלפחות 30 סדרות שונות לאורך השנים, עם מאות דגמים שונים במחירים ורמות שונים לחלוטין. אה, ואפילו יותר משעשע יהיה אם תשווה את זה לגיטרות איכותיות באמת. וגם המשפט המטומטם לחלוטין הזה, לפחות עם הקשר לסטראט של פנדר: "לא תצליח לשפר את צליל הגיטרה שלך, במידה והוא עשוייה מעץ איכותי. כל המוסיף גורע" 1. תמיד אפשר לשפר את הסאונד עם פיקאפים טובים יותר. ויש פיקאפים בהרבה הרבה יותר טובים מהאלו סטוק, גם אם משנות ה60. 2. סטראט לא עשויה מעץ איכותי. זה מצחיק שבונה גיטרות אומר את זה אבל. תן לי איזה שהוא מקור מהימן עם ידע מוכח (בקיצור, אדם מוסמך) שמסביר את זה. סטראט תמיד הייתה גיטרה ממוצעת, מחומרים יחסית זולים. הגיאונות שלה (שהייתה אגב, 99% בטעות) היא המבנה, העיצוב ושילוב החומרים. יש לי פנדר סטראט, אני אוהב את הסטראט שלי. הסאונד הכי טוב בעולם? ממש לא. ולסוגיית גילמור, יש לו מגוון גיטרות. האדומה שלו היא זו שעברה שינויים. (צואר של קארוין אם אני לא טועה, דימוי אהמבקר, מוט טרמולו מקוצר (כמו בכל השאר), מספר החלפות פיקאפים ועוד מגוון דברים)