Pimp My guitar

RoieL

New member
זאת ההודעה הכי..

(אני אגדיר את זה יפַה?) שראיתי בפורום עד היום

איזה בולשיט.

אני אהבתי ש"בונה גיטרות" כותב משפט מטומטם כמו זה: "זה ידוע ומוכח מתמטית ופיזיקאלית שלפנדר סטראטוקסטר יש את הסאונד הכי טוב בעולם." אני רוצה שתראה לי את המוכח מתמטית ופיזיקאלית. ואני רוצה שתקח בחשבון את זה שהאוזן האנושית היא איבר סובייקטיבי. יותר משעשע יהיה גם אם תתיחס לזה שיש פנדר סטראט מקסיקנית, יפנית ואמריקאית, בלפחות 30 סדרות שונות לאורך השנים, עם מאות דגמים שונים במחירים ורמות שונים לחלוטין. אה, ואפילו יותר משעשע יהיה אם תשווה את זה לגיטרות איכותיות באמת. וגם המשפט המטומטם לחלוטין הזה, לפחות עם הקשר לסטראט של פנדר: "לא תצליח לשפר את צליל הגיטרה שלך, במידה והוא עשוייה מעץ איכותי. כל המוסיף גורע" 1. תמיד אפשר לשפר את הסאונד עם פיקאפים טובים יותר. ויש פיקאפים בהרבה הרבה יותר טובים מהאלו סטוק, גם אם משנות ה60. 2. סטראט לא עשויה מעץ איכותי. זה מצחיק שבונה גיטרות אומר את זה אבל. תן לי איזה שהוא מקור מהימן עם ידע מוכח (בקיצור, אדם מוסמך) שמסביר את זה. סטראט תמיד הייתה גיטרה ממוצעת, מחומרים יחסית זולים. הגיאונות שלה (שהייתה אגב, 99% בטעות) היא המבנה, העיצוב ושילוב החומרים. יש לי פנדר סטראט, אני אוהב את הסטראט שלי. הסאונד הכי טוב בעולם? ממש לא. ולסוגיית גילמור, יש לו מגוון גיטרות. האדומה שלו היא זו שעברה שינויים. (צואר של קארוין אם אני לא טועה, דימוי אהמבקר, מוט טרמולו מקוצר (כמו בכל השאר), מספר החלפות פיקאפים ועוד מגוון דברים)

The Walrus

New member
בקשר לגילמור - אחת ולתמיד

אני יודע שחפרו עליו מספיק, אבל הבהרה (-:)) אחת אחרונה: הגיטרה השחורה הייתה הגיטרה העיקרית שלו בכל שנות ה70, שבמהלכם היו עליה המון סוגי צווארים שונים, פיקאפים שונים וכו'. בהמשך נקדחו בה חורים כדי להוסיף טרמולו של kahler, אבל אז גילמור התחרט אז העץ מולא חזרה. גילמור נקשר לגיטרה הזאת מאוד (זאת לדבריו הסיבה שהתעקש למלא אותה חזרה במקום פשוט לקנות חדשה), ולמעשה זוהי הסיבה שהפסיק להופיע איתה: מופע האורות והפירוטכניקה של פינק פלויד היה עצום, והסינגל קוילס שעל הגיטרה פשוט זימזמו באופן נוראי עד כדי כך שאי אפשר היה לנגן יותר. הפיתרון היה התקנת האמבקרים\פיקאפים אקטיביים, אבל גילמור לא רצה לעשות את זה לגיטרה האהובה שלו, לכן הוא קנה גיטרה נוספת - הגיטרה האדומה. הגיטרה האדומה שלו היא למעשה גיטרת סטוק 57 reissues. הותקנו בה פיקאפים אקטיביים של EMG שפתרו את בעיית הזמזום לגמרי. בנוסף הותקנו mid cutter שנשלט בידי כפתור הטון, והשפעתו הוסיפו טרבל ובס לסאונד, וSPC mid booster, שהוסיף מידל לסאונד. לגיטרה הותקן גם גשר טרמולו מקוצר, ואלו הם כל השינויים שעברה מעולם. זוהי הגיטרה השחורה שעברה את רוב השינויים. מי שמתעניין יכול לקרוא עוד בלינקים המצורפים (שהם, אגב, 100% אמינים). וזהו, סיימתי לחפור.

shakedsham

New member
רעיון

תכין פיקגארד מעץ. תקנה מייפל יפה כזה, לך לנגר שיעשה לך בדיוק העתק של הפיקגארד הקיים. נראה לי מגניב ביותר

Virons

New member
ד'א (במיוחד לפירגו)

הרעיון הוא יותר לכיוון של לחדש את העיצוב שלה ופחות לקטע של סאונד חוץ מהעניין של החלפת פיקאפים , אני לא רוצה לשנות יותר מדי מבחינת סאונד מכיוון שהיא כבר מצוינת!@ :p

RoieL

New member
נראה לי שהם כרגע באירופה, דבר איתם

ואולי הם יתגמשו בשבילך ממכוניות לגיטרות

Katarzis

New member
כנס

כשמדובר בגיטרה טובה, ובייחוד כשהיא מוכרת, אני לא ממליץ לגעת בה, ועדיף לשמור אותה 100% מקורית. לפי מה שכתבת, אין רע בסטראט שלך כמו שהיא עכשיו. ה"אני מאמין שלי" לגבי שיפוץ גיטרות - פשוט אל תעשה את זה. לדעתי, גיטרה צריכה להשאר כמו שהיא יצאה מהמפעל, בייחוד שמדובר באחת טובה. אולי עדיף לחסוך את הכסף ולקנות בבוא הזמן משהו שונה?

The Walrus

New member
מסכים חלקית

אני מסכים שלא צריך לבצע שינויים דרסטיים בגיטרה, אבל דברים כמו להחליף פיקגארד או להחליף מפתחות כיוון למפתחות איכותיים יותר זה לא נורא לדעתי, לפעמים זה אפילו עוזר. מקסימום תמיד שומרים את הפיקגארד\מפתחות כיוון הישנים ואפשר להחזיר אותם חזרה אם לא מרוצים. אם אתה נורא נורא אוהב גיטרה שקנית, אבל היא יוצאת מכיוון מהר מאוד... לא תחליף לה מפתחות רק כדי שתישאר מקורית?

The Walrus

New member
נראה לי דבילי להישאר עם גיטרה

פחות טובה ופחות אמינה להופעות בגלל יציאה מהירה מכיוון, רק בשביל להישאר מקורית, בעיקר בהתחשב בעובדה שהשינוי הוא הפיך ואפשר לשמור את המפתחות המקוריים אם אי פעם תתחרט\תרצה למכור.

Katarzis

New member
לי נראה דבילי לקנות גיטרה שמלכתחילה

לא עונה לדרישות שלך. איש בדביליותו יחיה
.

Octavarium

New member
אתה באמת לא תקנה גיטרה

רק כי המפתחות שלה לא אכותיים מספיק?

RoieL

New member
למרות שבעיקרון אני מסכים עם מה שאתה אומר

עכשיו כשיש לי מפתח כיוון דפוק לדעתך אני צריך למכוראת הדלוקס ולקנות חדשה?

למעלה