PEI or Vancouver

mdcal

New member
PEI or Vancouver

Hi To All,
I am a Canadian citizen live in Calgary (last 10 years); I want to explore the possibility living in other provinces and looking for contacts in PEI OR Vancouver (Jewish community, Israelis etc.).
The object is to establish understanding of possibilities and networking; I would like to do my homework before moving
Thanks,
Moshe

PuffDragon

New member
לא יכולת לבחור שני מקומות בקנדה שיותר שונים אחד מהשני.

ונקוור אחת הערים היקרות בעולם, ו PEI זה מחוז מרוחק עם פחות תושבים מרמת-גן.
נראה לי שאת הישראלים ב PEI אפשר לספור על שתי ידיים.

mdcal

New member
Exploring off the beaten path

I’ve been in Vancouver several times, liked the place, know it is expensive.
I heard about PEI and always wanted to visit, I know the job prospects are slim but I am looking for the long run and don’t mind compromising or even a career change, People do live in PEI.
Life is an adventure and I am in a state I can afford exploring off the beaten path.
&nbsp

PuffDragon

New member
סבבה, ובהצלחה. שתי עיצות לדרך :

1. אם אתה רוצה תגובות ועזרה מהפורום, אני מציע לך לשאול שאלות ממוקדות.
שאלות פתוחות כמו "אני מחפש קשרים" בדרך כלל נותרות ללא מענה.

2. קשה לקרוא הודעות באנגלית בתפוז, הוא לא בנוי לזה. אפשר להשתמש במקדלת וירטואלית אם אין לך עברית על המקלדת הפיזית שלך.

mdcal

New member
ונקובר -

קיבלתי הערותך ואני מנסח את הודעתי מחדש:
אני גר בקלגרי ומעוניין לעבור לונקובר. אזרח קנדי עם ניסיון בבקרת פרוייקטים בתחום הגז ונפט 8 שנים (ניפגע טרי של מחיר הנפט) מעוניין לפתוח פרק ב'.
לא היה לי שמץ של מושג בתחום אבל עבודה קשה וחוצפה ישראלית אני יכול להגיד שאני יודע דבר או שתיים.
לא הייתי ספציפי בהודעתי הקודמת (באינגליש) כדי לא להגביל את עצמי מאחר וידע והניסיון והכישורים רלונטיים להמון תחומים. ובכלל אני לא נעול על תחום ובא עם ראש פתוח (כמו שבאתי לקנדה).
להלן שאלות ספציפיות:
* האם יש בקהילה היהודית בונקובר פונקציה שתפקידה לעזור/לייעץ לחברים חדשים בנושאי עבודה\הכשרה וכו, מעין יועץ שיכול להפנות, לקשר.(היה בזמנו בקלגרי אדם כזה שחסך לי זמן ומאמץ ומיקד אותי, מאחר והייתי חדש בעיר)
* אני מתכנן ביקור של מספר שבועות לאחר החגים (בינואר) היכן כדאי להתמקם כדי להיות נגיש? (אהיה עם רכב)
* הא/ערות יתקבלו בברכה, אני בא עם ראש פתוח!!!
תודה,
נ.ב PEI ירדה מהפרק, מחקר קצר הוביל למסקנה: חבל על הזמן!!!

TrigATUSA

New member
the help you will get from the jewish community

is likely to be very marginal
&nbsp
It is hard to see how it will significantly help you find a job

mdcal

New member
לפעמים תופתע לטובה!!!

הנחת עבודה שלי היא "אף אחד לא חייב לי כלום" , אבל צריך להתחיל איפה שהוא. בקלגרי(JFSA) קיבלתי עזרה והייתי די מופתע לטובה (אולי בגלל שהקהילה קטנה) ומצאתי לינק דרכם לעבודתי הריאשונה. לאחר מכן לא פעם הייתי לוקח קורות חיים של אנשים שהם הפנו אלי למנהל המתאים בחברה.
&nbsp
המטרה שלי לא רק למצוא עבודה אלא גם ליצור רשת חברתית.
יש לי מס' קשרים עקיפים דרך קולגות שאני אבדוק בביקורי, ועל הדרך אבדוק את הביצה החברתית. המטרה היא לא רק עבודה,שזה חשוב בפני עצמו אלא גם המסביב. תמיד רציתי לעבור לונקובר ועכשיו אין לי תירוץ. ומבחינת עבודה אני כבר אסתדר,לפעמים צריך לרדת בשביל לעלות או כמו שח"זל אומרים: "צריך להתכופף בשביל לנתר גבוה"

Empirical

New member
אתה תותח (ברצינות)

דוגמא ומופת. הבעיה היא שאסרטיביות כמו שלך היא תנאי הכרחי כדי להסתדר היום בקנדה, ולא לכל אחד יש את זה.

mdcal

New member
לא בכלל לא...

לא בכלל לא, אני פגשתי ישראלים שיש להם אסרטיביות של עלי חסה והם "היסתדרו" לא רע, בית רכב עבודה...
להיות אסרטיבי זה חרב פיפייות, ברוב המיקרים בשוק העבודה מחפשים עציצים ועם אתה עושה קולות בהתאם אתה יכול להיות שנים באותו מקום... עם זה מה שאתה רוצה.
&nbsp
היו לי לא מעט קשיים, אבל בגדול זה תמיד השתלם: התקדמתי מיקצועית למדתי דברים חדשים, השכר קפץ פלאים ופיתחתי יכולות שלא הייתי מודע אליהם.
כמו שחז"ל אמרו: "מי שלא מעיז לא מתיז"

פורטי40

New member
אסרטיביות קנדית שונה מאסרטיביות ישראלית

הסגנון שונה, ולפעמים לא תואם.

למעלה