Peacekeeper Wars

קיטס

New member
Peacekeeper Wars

שלום לכם. קיבלתי לתרגם (להולמרק) את המיני-סדרה הזו של פארסקייפ. לפורום שלכם שלחו אותי מפורום מד"ב השכן... יש לי שאלה עקרונית עם התחלת התרגום (ואולי יהיו עוד שאלות בהמשך). אבל ראשית, עליי להודות (או להתוודות?) שלא ראיתי את פארסקייפ בהוט ספייס, אלא דברים אחרים. אתמול תפסתי שידור חוזר בהוט אקסטרא כדי לקלוט מי הוא מי, וראיתי ש-peacekeepers תורגם כ"שוטרי השלום". האם למישהו יש השגות על כך? האם הם צריכים להיות שומרי השלום? או משהו אחר לגמרי? בתודה מראש...

רינת4

New member
מיני סדרה לפני ששודרו כל העונות?!

או שאולי זה אומר שיש כוונה לשדר את כולן? (הלוואי!). יש לך מושג? ובקשר לתירגום. לדעתי "שומרי שלום" זה דווקא נשמע טוב. אף פעם לא הייתה לי בעיה עם זה. אבל אם מישהו חושב אחרת...שיגיד.

רינת4

New member
אה, וקיטס...

תרגיש חופשי לשאול את כל העולה על רוחך. אנחנו נשמח לעזור אם נוכל!

רינת4

New member
סליחה....התירוץ היחיד שיש לי הוא

שרק קמתי כשכתבתי את הההודעה...

קיטס

New member
Starburst

כשמויה (הספינה) יוצאת לדרך, הטייס הסימביוטי אומר להתכונן ל-starburst. האם יש לזה משמעות בנוסח "לעבור לעל-חלל"? או שההבזק של הטיסה פשוט נראה כמו פרץ של כוכבים?

dixie chick

New member
אני מעדיפה

פרץ בין- כוכבי זה לא בדיוק על חלל, ולא בדיוק וורפ, למרות שהמשמעות היא דומה, אני הייתי מתרגמת מילולית ורינת אני חושבת שזה בגלל שהולמרק הפיקו את המיני סדרה, ולכן בגלל שיש ערוץ הולמרק הם ישדרו אותה, זה אירוני, אבל כיף!!!!

קיטס

New member
אני לא בטוחה שהולמרק הפיקו אותה

הם שידרו עוד סדרות מד"ב ופנטזיה כמו "5 ימים עד חצות" ו"הממלכה העשירית" (שהיה לי העונג לתרגם אותן), שלא הפיקו.

dixie chick

New member
הממלכה העשירית מצויין!!!

ואני חושבת שכן, כי בהתחלה מופיע הלוגו שלהם (של הולמרק) ושל ג'ים הנסון

varty

New member
את יודעת...

באיזה תאריך זה ישודר? כי אני רוצה להתנתק מהכבלים.

קיטס

New member
אני יכולה לשאול מחר, אבל...

אפשר להיכנס לאתר של הולמרק ולראות אם יש להם לוח שידורים עדכני.

piper sun

New member
חיפשתי באתר של הולמרק...לא מצאתי

אז אני תלויה בתשובה שאני אקבל ממך...

Broken Identity

New member
קיטס...כמה דברים :)

ברוכה הבאה קודם כל. שנית, הייתי אומר שפיס קיפרס צריך להיות שומרי שלום, אני ספציפית לא אוהב שוטרים, ושוטרים אמורים לייצג חוק והגינות, מה שאין בדיוק אצל הפיסקיפרס...אז לדעתי שומרי שלום עדיף. בקשר לסטאר ברסט זה כבר מסובך לדעתי, אני מאמין שלתרגם לפרץ כוכבי זה לא טוב, אבל הכי טוב מבחינתי נשמע פרץ בין כוכבי. ו...אם אני לא טועה הולמרק הפיקה, ככה לפחות כתוב בפתיחה של המיני סדרה, חוץ מזה, אם תוכלי לברר באמת מתי ישדרו אני אהיה מאושר! מחכה לעוד שאלות כדי שאוכל לתרום בהפקת התרגום [מי ייתן והפעם הוא יהיה טוב] ובהצלחה בעבודה [דרך אגב מומלץ לראות את כל פארסקייפ, אבל זה כבר לשיקולך]. אני.

קיטס

New member
בהחלט שומרי שלום

בינתיים התקדמתי במיני-סדרה וקיבלתי הסבר איך הגזע הזה קיבל את תפקידו ומה קרה לו שעסק בשיטור ולא בשמירה על השלום. שנית, קיבלתי הצעות מגוונות בכל מיני פורומים, ואני שוקלת הינע בין-כוכבי או זינוק (בין)כוכבי. שלישית, אברר מתי ישודר כשאולפן התרגום ייפתח (עוד מוקדם). ואתמול ראיתי פרק אחד של פארסקייפ בהוט, פרק עם כוכב לכת שתושביו משועבדים לגזע אחר, הם אוכלים איזה שורש שמטמטם אותם ורק לקרייטון מכניסים איזו תולעת לפופיק שתנטרל את השורש. המיני-סדרה כתובה היטב ומעניינת, אבל עוד לא הגעתי לפרק השני... תודה על העזרה.

dixie chick

New member
אולי אני שמרנית...

אבל אני חושבת שתרגום טוב כשהוא כמה שיותר קרוב למקור (בגבולות ה"לא לעוות את השפה העברית"), אני לא חושבת שפרץ בין כוכבי נשמע "מזוייף" או "מתורגם" ובגלל שהוא יותר קרוב למקור, אני מעדיפה אותו. ולראות את המיני סדרה לפני שרואים את הסדרה זה כמו להתחיל מהסוף של הספר, בלי בכלל לקרוא את ההקדמה...

dixie chick

New member
ושאלה סקרנית...

מה עשית עם "פארסקייפית"? איך תרגמת frell, yots, arn, metra, microt (רשימה חלקית, זה ממשיך ככה...), האמת הכי מסקרן אותי מה עשית עם frell...???

למעלה