יכול להיות שכבר דיברנו על זה;
אני באמת לא זוכר. בכל מקרה: שמעתי כבר לא פעם את הטענה שנחשים מפוטמים נוטים להתפתח בצורה לא פרופורציונית, לחלות במחלות ולמות מהר. האם אתה מכיר מחקר רציני כלשהו שנעשה בנושא הזה? חוות הדעת הרצינית ביותר שאני מכיר בנושא היא של דייב ברקר. הוא כותב שהטענה הנ"ל אינה מבוססת על ניסיון או על מחקר רציני. אפשר לקרוא את הדברים כאן (למרות שלא מדובר כאן דווקא על בואות): http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=236&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=377&mvt=1&nAction=2950&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=fat&action=3250 אגב, לדעתי - העובדה שהאיש מתפרנס מגידול זוחלים לא גורמת לי לפקפק בדברים שהוא כותב. צריך לשים לב לכך ש: א. כשמדובר בנחשים שמיועדים לריבוי, הוא דווקא לא ממליץ על פיטום. ב. ככל שאני יודע, הברקרים לא מכוונים את גידול הנחשים שלהם לריבוי בגיל מוקדם ככל האפשר. נדמה לי שקראתי פעם, שכאשר מדובר בפיתונים מתכדרים - הם מעדיפים לחכות לגיל 4. ג. כשמשווים בין מגדלים כמונו, שמגדלים מספר מצומצם מאוד של נחשים, למגדלים מקצוענים כמו הברקרים או קלרק, אסור לזלזל בדברים שנאמרים על ידי האחרונים. הם גידלו כמויות אדירות של נחשים במשך שנים רבות, וזה נותן להם בסיס ניסיוני אדיר לביסוס המסקנות שלהם. מעבר לשאלה האם הם תמיד עושים את מה שטוב לנחש (שגם על התשובה שלך עליה אפשר להתווכח), ישנה השאלה האם הם יודעים מה טוב לנחש. ולאור הניסיון העצום וההצלחות המוכחות שלהם - אני חושב שהתשובה היא "בהחלט כן".