Pastel Boa

naja

New member
מאיפה אני יודע?

לקח לי כמה הודעות עד שהבנתי מי אתה...... 160 זה נחשב גדול יחסית לקליפורני, אם כי לא נדיר.

מי שחושב שהדרך לחזור לפורום היא

משחקים של חתול ועכבר טועה. זה רק מוכיח כמה החסימה שלו הייתה מוצדקת.

naja

New member
ממה יש לי להיות מאוכזב?

לא ממש מפריע לי שאתה כותב בפורום, למרות שהרבה פעמים(בלי קשר לשירשור הזה) אתה כותב דברים לא נכונים ולא מוכן לקבל ביקורת.

רן333

New member
יכול להיות שכבר דיברנו על זה;

אני באמת לא זוכר. בכל מקרה: שמעתי כבר לא פעם את הטענה שנחשים מפוטמים נוטים להתפתח בצורה לא פרופורציונית, לחלות במחלות ולמות מהר. האם אתה מכיר מחקר רציני כלשהו שנעשה בנושא הזה? חוות הדעת הרצינית ביותר שאני מכיר בנושא היא של דייב ברקר. הוא כותב שהטענה הנ"ל אינה מבוססת על ניסיון או על מחקר רציני. אפשר לקרוא את הדברים כאן (למרות שלא מדובר כאן דווקא על בואות): http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=236&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=377&mvt=1&nAction=2950&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=fat&action=3250 אגב, לדעתי - העובדה שהאיש מתפרנס מגידול זוחלים לא גורמת לי לפקפק בדברים שהוא כותב. צריך לשים לב לכך ש: א. כשמדובר בנחשים שמיועדים לריבוי, הוא דווקא לא ממליץ על פיטום. ב. ככל שאני יודע, הברקרים לא מכוונים את גידול הנחשים שלהם לריבוי בגיל מוקדם ככל האפשר. נדמה לי שקראתי פעם, שכאשר מדובר בפיתונים מתכדרים - הם מעדיפים לחכות לגיל 4. ג. כשמשווים בין מגדלים כמונו, שמגדלים מספר מצומצם מאוד של נחשים, למגדלים מקצוענים כמו הברקרים או קלרק, אסור לזלזל בדברים שנאמרים על ידי האחרונים. הם גידלו כמויות אדירות של נחשים במשך שנים רבות, וזה נותן להם בסיס ניסיוני אדיר לביסוס המסקנות שלהם. מעבר לשאלה האם הם תמיד עושים את מה שטוב לנחש (שגם על התשובה שלך עליה אפשר להתווכח), ישנה השאלה האם הם יודעים מה טוב לנחש. ולאור הניסיון העצום וההצלחות המוכחות שלהם - אני חושב שהתשובה היא "בהחלט כן".

תגובה

לא ממש הבנתי את הניסוח, אולי בגלל שאני קצת מסטול מחוסר שינה אחרי ל"ג בעומר, אבל האם זה אומר שאתה מסכים עם דרך הגידול שלי? אגב רן, בקעו מתכדרים כבר? יש משהו בהריון?

רן333

New member
לא התייחסתי לשיטת הגידול שלך.

התייחסתי למה ש-naja כתב. אם אתה כבר שואל, אני חושב שהייתי מאכיל את הנחש קצת פחות. אני לא מומחה גדול בבואות, אבל נדמה לי שפריט טרף אחד בשבוע, בגודל שיוצר נפיחות לא עצומה בבטן, אמור להספיק. בנוגע לפיתונים המתכדרים - אני כבר מפרסם הודעה נפרדת.

naja

New member
אולי טעיתי בקשר לברקרים

אבל שים לב שהוא מודע לכך שנחש מפוטם יתרבה פחות טוב. לדעתי, זו ללא ספק הוכחה לכך שהפיטום מזיק בצורה מסויימת לנחש. אם ניקח כדוגמא את הנושא של מוטציות חדשות שמגיעות מהטבע ומגודלות לגודל בוגר בתוך מספר חודשים(מתכדרים בני 8 חודשים שכבר מזווגים). תסכים איתי שבמיקרים האלה, הכסף הוא הדבר היחיד שעומד בפני המגדל. כנראה שהברקרים לא עושים את זה, אבל בוב קלארק, ראלף דיויס ואחרים עושים את זה והסיבה שהם מספרים על כך לדעתי היא כדיי להעלות את הביקוש לנחשים האלה ע"י יצירת אשליה שקל להרבות אותם בגיל צעיר וכל זה ע"ח הבריאות העתידים של הנחשים. לגבי מחקרים שנעשו בנושא-לא זוכר שקראתי משהו רציני, אבל קראתי לא מעט סיפורים אישיים של מגדלים וסוחרים בהם הוזכרו נחשים שפוטמו בצעירותם ומתו "ללא סיבה" בגיל צעיר(במיוחד בורמזים ובואות).

רן333

New member
גם לי יש הרושם שזיווג פיתונים

מתכדרים בגיל 8 חודשים אינו הדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות. זאת במיוחד כשמדובר בנקבות, שעלולות להיתקל בסיבוכים שקשורים להטלה. אני לא בטוח שהמגדלים המסחריים מנסים בכוונה ליצור רושם מוטעה לגבי פיתונים מתכדרים. סביר בעיני שהם מדווחים דיווחי אמת אודות מה שהם עושים. ולמה הם עושים את זה? - בלי להתייחס לשמות ספציפיים, אני מאמין שאתה צודק: כנראה שחלק מהמגדלים מעוניינים "להחזיר את ההשקעה" כמה שיותר מהר. כשמביאים בחשבון את סכומי הכסף האדירים שמסתובבים סביב הנחשים האלה בארה"ב, אפשר להבין איך זה קורה. בכל מקרה אני מסכים שלא רצוי לפטם נחשים שמיועדים לרביה, ולא רצוי להרבות נחשים (במיוחד נקבות) בגיל צעיר מדי. מראש לא חלקתי על זה. מעבר לסיבוכי הטלה אפשריים, שעשויים להיגרם לנקבות צעירות וקטנות יחסית, ישנו עניין ההשקעה האנרגטית העצומה שהרביה דורשת מהנקבה. בנקבות קטנות מדי - זה עלול לפגוע. וזה לא מוגבל לפיתונים ובואות. כריס הריסון, למשל, כותב באתר ה-African house snake שלו על נקבות Lamprophis שנוטות למות מהר כאשר הן מתחילות להטיל בגיל צעיר. כנראה שהעסק הזה שוחק אותן די מהר כשהן מתחילות בגיל כזה. סיבה נוספת שבגינה כדאי להימנע מפיטום נחשים שמיועדים לרביה: לפחות אצל חלק ממיני הנחשים, נקבות שמנות מדי נוטות לבייץ בטרם עת, והתוצאה היא הטלת ביצים לא מופרות. הזכרתי את זה בעבר בפורום (**הנה קישור**). באשר לנחשים שאינם מיועדים לרביה, אני לא בטוח ש"האכלת יתר" מזיקה. גם אני שמעתי דיווחים על חנקיים גדולים שמתו פתאום ללא סיבה נראית לעין, אבל אני לא בטוח שפיטום הוא הסיבה לזה. נראה לי שהעניין הזה דורש בדיקה מעמיקה, אבל אני בספק אם מישהו יסכים לבדוק את זה ברצינות: דרוש לשם כך גידול, לאורך שנים רבות, של נחשים מפוטמים רבים, שהסיכויים להרבות אותם בהצלחה פחותים. לא כיף.

gazon

New member
...

פיטום של נחשים בצורה לא מוגזת זה עיניין לא בריא וזה ברור לכולנו.. השאלה האמיתית היא מתי האכלה בכמות יחסית גבוה עוברת לפיטום לא בריא. לגבי פיתונים מתכדרים שעושים זיווג בגיל 8 חודשים או מקרים רבים יותר ששמעתי עליהם בגיל 18 חודשים, אז בדרך כלל הפיתונים שמגיעים לזיווג בגיל כל כך צעיר הם זכרים שצריכים פחות רזרבות בשביל להתרבות בהצלחה. וברוב המקרים המגדלים ההם חושבים על העיניין הכספי ופחות חשוב להם לדעתי בריאות הנחש שמתרבה במקרים רבים הטרויים שנוצרו מזיווג של מופע חדש ופיתונה רגילה גדולה. ואחד הדברים העיקריים שהם רוצים זה לזווג את הנחשים הצעירים כדי לבדוק האם באמת המופע החדש עובר בצורה תורשתית רגילה והוא רצסיבי. ולהוציא לשוק במהירות האפשרי את המופע החדש (אפשר להבין כאשר רצים שם סכומים כל כך גדולים לדוגמא הלואיסטיקס (?) הראשון שיצא לשוק ששילמו בעדו 250 אלך דולר)

naja

New member
אני חושב שהבהרת את הנקודה הבעייתית.

מתי בעצם האלה נחשבת לפיטום. פה בעצם מתחיל כל הויכוח, ולזה לאף אחד מאיתנו אין בעצם תשובה. לגבי הלאוסיסטיק-לאיזה סוג של נחש נחש אתה מתכוון?

gazon

New member
מתכדר לאוסיסטיק..

גם על הסנוא שולם מחיר לא קטן ממה שאני זוכר אבל אני לא ממש בטוח בפרטים המלאים.

רן333

New member
אתה צודק לגבי המתכדר הלאוסיסטי.

לפי מה שקראתי (אם אני לא טועה, זה היה ב-The Ball Python Manual), הפיתון המתכדר הראשון במופע הזה נמכר ברבע מליון דולר. נדמה לי שזה הסכום הגבוה ביותר ששולם אי פעם עבור נחש. באתר של בוב קלארק יש תמונה של נחש במופע הזה. אם אתה שואל אותי - המופע הנורמלי יפה יותר. אבל אם היה למי למכור דברים כאלה בארץ - היה שווה להשקיע בזה. גם ההטרוזיגוטים לתכונה הזו (שנקראים Fire Balls) נמכרים במחירים מטורפים.

gazon

New member
אממ לא יודע עד כמה זה קשור..

אבל הנה קישור לדיון קטן שהיה בפורום מופעים באתר קינגסנייק לצערי הפורום שם לא מתפקד כל כך אבל ללא ספק שווה קריאה. בדיון הזה שאלו מה המחירים הגבוהים ביותר לנחשים מתכדר,כרכן תירס,קינגסנייק בנוסף נשאל על לטאות שונות. לא יאומן איזה סכומים רצים בחו'ל מסביב לנחשים אפשר רק להחזיק אצבעות ולהטפלל שאולי יום אחד למרות הביקוש הנמוך גם ארצנו הקטנה תעלה לרמה הבאה בתחום...

naja

New member
נעלה לרמה הבאה מבחינת מחירים?

זה ממש לא יקרה בקרוב. בחו"ל מרבית הנחשים נמכרים כהשקעה לטווח ארוך(או אפילו קצר). בארץ אף אחד לא מתפרנס מריבוי נחשים ולא ממש יכול לבנות על זה ולכן קשה לי לראות קפיצת מדרגה בנושא מחירים. מבחינת עליית הרמה באופן כללי-זה דווקא קורה בשנים האחרונות ובצורה יפה לדעתי. ניתן לראות את זה מתבטא בעיקר במינים חדשים שהצליחו להרבות בארץ, במינים חדשים של נחשים שיובאו לארץ(בעיקר ע"י רפי), ברמה גבוהה יותר של זוחלים(יותר ילידי שבי והרבה יותר בריאים) שמיובאים לארץ(שוב-ע"י רפי בעיקר) ואפילו בשאלות שנשאלות בפורומים השונים.

רונן1233

New member
הנחש נקנה

בעין חרוד לפי מה שאני יודע. יש שם נחשיה די חביבה?(מעולם לא ביקרת בה אבל שמעתי)

רן333

New member
אני ביקרתי, וגם אני חושב שזו נחשיה

חביבה. אם אני לא טועה, הם מצפים להשרצה של בואות מתישהו בקרוב.

למעלה