Pastel Boa

naja

New member
אחת הבואות היפות שראיתי!!

מה המקור שלה?(נולדה בארץ או יבוא?)

אז ככה פרטים

הבואה שלי, חלקכם מכירים אותי.. אממ הבואה הורשצה בארץ, לא משנה איפה
זכר בשם אדריאן בן 7.5 חודשים באורך 115 ס"מ אצלי מגיל שבועיים אוכל כמו גדול, כל 5-6 ימים 3-4 עכברים

naja

New member
חבל שאתה מפטם אותו.

בואה בגיל 7.5 חודשים לא אמורה לאכול 3-4 עכברים בכל 5-6 ימים(ובטח לא להיות באורך 115 ס"מ). הנזק פה הוא לטווח הארוך(נחשים מפוטמים הם בעלי אורך חיים קצר יותר ונטיה גבוהה יותר לחלות). דווקא את הפרט הכי מעניין בנחש הזה(היכן הוא נולד), אתה מסרב לגלות, יש לכך סיבה?

תודה על המחמאה דרך אגב, ותגובה

זתומרת תקרא לזה איך שאתה רוצה, אומנם בסטנדרטים ישראלים זה פיטום אבל זה כי כל הדרך גידול פה לא מפותחת, אני די בטוח שאתה אסף התעניינת וקראת ומכיר אנשים מחו"ל ולך כנראה יש דרך גידול שונה משלהם, אבל בחו"ל כל המגדלים הרציניים וכולי, "מפטמים" וזה לא נראה פיטום כל עוד זה לא פוגע בנחש, הצורה הכי ברורה לגלות פיטום שאינו בריא הינו חוסר פרופוריות בין הראש והגוף, אתה רואה טוב מאוד שהבואה הנ"ל (ושאר הנחשים שלי אני יכול לענות תמונה שלהם, דרך אגב יש לי קינגית שעומדת להטיל אוטוטו וזה זיווג ראשון שלי, אני מאושר מהחיים) מושלמת מבחינת הפרופרציות. אני גודל בשיטה כזאת, אוכל בכמות נכבדת אבל לא בהגזמה טמפ' תמיד 29-32 טרריומים גדולים יחסית, אומנם הבואה כרגע בטרריום קטן יחסית לפחות לדעתי כי אנחנו בשיפוצים (הוא כרגע ב50*40*40) אבל תוך חודש בערך הוא עובר למגוריו 100*40*40 החדשים, שישמשו אותו למשך כחצי שנה ואז הוא יעבור לטרריום הסופי שלו 170*100*70.. אני נאלץ ללכת לארוחת צהריים :)

naja

New member
בסטנדרטים הישראלים זה פיטום?...

לי יש דרך גידול שונה ממגדלים מחו"ל? תן לי לעשות לך איזה סדר קטן. יש "מגדלים" ויש "סוחרים". מגדלים אלה אנשים כמוני וכמוך שמגדלים את הנחשים בשביל הכיף ולא למטרת סחר. רבים מהם גולשים בפורומים שונים בחו"ל ורובם חושבים כמוני. סוחרים אלו אנשים כמו בוב קלארק, והברקרים וכו' שאמנם מגדלים בעצמם את מרבית החיות שהם מוכרים, אבל בגלל שהם מתפרנסים מזה, הם לא תמיד הולכים לפי מה שטוב לנחש. מגדל שאכפת לו מהחיות שלו, לא יפטם אותם כדי להרויח עוד שנה או שתיים בריבוי אלא יגדל אותם לפי הקצב הדרוש. לגבי הפרופורציות של הראש, זה בא לידי ביטוי כשהנחש מגיע לבגרות ולא בגיל צעיר. והראש, ד"א זה רק איבר אחד בגוף.....יש לך מושג לגבי הגדילה של האיברים הפנימים בגוף של הנחש שלך?....

alsid

New member
יפה אמרת

אחי אתה עושה טעות נוראה שאתה מפתם אותו ככה זה לא טוב לנחש עדיף שתיתן לו אוגר פעם בשבוע מאשר להאכילו אותו ב4 עכברים ובוא אני יגיד לך עובדה אחי ענקים זה אנשים שגדלים בקצב מהיר יותר משאר האנשים ובדרך כלל נישאים לגבהים של כ2.20 ומעלה אוקיי אבל הבעיה היא שהאנשים האלה גם מתים יותר מהר מרוב האנשים הם לא מגיעים ליראות את גיל שישים אני יודע שאני עושה השוואה שלא קשורה בין נחשים לבני אדם אבל תשמע אם אתה מגדל את הנחש שלך להיות ענק אל תצפה שהוא יחיה כמו נחש שגדל בצורה טיבעית נכונהההה ובנוסף לכך באמת כדאי שתסדר את העובדות שלך יש "מגדלים" ויש "סוחרים" יש הבדל שמים וארץ בינהם וחבל שזה יעלה בבריאות של הבואה היפה הזה

אם אני לא רואה קשר בכללל

אוקי, כמה דברים לעשות סדר.. 1. עדיף להאכיל ב4 עכברים ולא באוגר, זה גם יותר מזין וגם פחות משמין. 2. מה קשור ההשוואה שעשית? אנחנו מדברים על קצב גדילה שנשלט על ידי כמות האוכל טמפ' וכולי, ואתה כתבת בכלל על מחלה, איפה הקשר תגיד לי אתה. אני לא מגדל מתחיל סך הכל אני יודע מה אני עושה, אני לא מנסה להרוויח שנה או משהו לרבייה כי אם זה היה ככה הייתי מפטם תרתי משמע. אני יכול להראות לך תמונה של הקינגית האלבינו שלי (בת 4 כ160 ס"מ), ותגיד לי מה דעתך על הפרופורציות שלה, בקשר לאיברים הפנימים אני לא יכול להגיד לך שאני זוכר הכל כי זה יהיה שקר, קראתי כמה מאמרים ותגובות בנושא והתייעצתי עם אנשים, לפי מה שאמרו לי (יש לי יתרון של 3 שפות יותר מקורות מידע ) אין שום בעיה בקצב הגדילה של הנחשים שלי .

אם כבר אז כבר

כמה תמונות, הראשונות של הזיווג של הקינגים היא האלבינו כמובן, הטרריום הזה זמני דרך אגב רק לזיווג, כעיקרון היא חיה ב100*40*40

מילקית נקבה צעירה ממנו בכחצי שנה

תגידו, היא אפריקוט חלש או סתם קצת כתומה?

naja

New member
מאיפה ההשוואה בין האוגרים לעכברים?

יש לך איזו טבלת קלוריות שתראה שבאוגר יש יותר שומן מעכבר ושהוא פחות מזין? בקשר לקינגית שלך-תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה לא גידלת אותה מבייבי ואם תתעקש, אז אולי תגלה שהיא קצת יותר מבת 4(למרות שקינג שהגיע לאורך של 160(והיא לא נראית כזו....) בתוך 4 שנים זה לא ממש פיטום)

יפה

אתה צודק, למען האמת אותה לא גידלתי מבייבי, גידלתי אותה בערך ממטר אולי קצת יותר, חשבתי לרשום את זה אבל לא הייתי בטוח שזה הכרחי כי גם מי שגידל אותה קודם האכיל בערך כמוני. אגב אממ מאיפה אתה יודע (או יותר נכון חושב שאתה יודע ) פרטים על הקינגית הנ"ל? זה לא פיטום אבל זה גודל מכובד לדעתי לקלי לא? לא יודע אם היא נראית או לא אני מדדתי אותה וזה מה שהמטר הראה :)

למעלה