לא יודע להגיד בוודאות כמה מדרכי
פאדי יש בארץ וכמה מדריכי SSI או נאווי או אחרים (מדריכים פעילים כמובן , לא כמוני ), התשובות אולי לרש(ע)ות לצלילה, זה גם לא משנה . כמו שכתבת , יש מדריכים טובים ומדריכים פחות טובים בכל אירגון שפעיל בארץ , יש מועדונים טובים ופחות טובים , כאלו שיותר מקפידים וכאלו שפחות מקפידים , בכל אירגון צלילה בארץ ובעולם. אני לא טוען שבפאדי או נאווי או אחרים טובים יותר או פחות מאחרים . כל מה שטענתי הוא שבארץ יש יותר פיקוח על רמת הקורס בחו"ל פחות. בפאדי ( שהוא אגב אירגון של מדריכי צלילה, להבדיל מSSI שהוא אירגון של בתי ספר לצלילה), אין פיקוח על מדריך שלא עובד תחת מועדון , ובחו"ל , ברוב המקומות המדריך לא חייב לעבוד תחת מועדון. בSSI התקנות מחייבות את המדריך שלהם לעבוד במועדון של SSI ולכן לרוב יש פיקוח של המועדון על המדריך ושל האירגון על המועדון והמדריך . בנאווי , שזה אירגון של מועדוני צלילה , יש גם פיקוח כמו בSSI אם כי כאן , בנאווי , יש מערכי שיעור אחרים למשל בין נאווי ישראל לנאווי ארה"ב, ולכן הפיקוח לוקה בחסר. לגבי איכות המדריכים , ברור שיש מדריכים טובים שלא מוכנים לשמוע בכל על "קיצורי דרך" גם בפאדי בעולם . עכשיו , לגבי פיצול החומר. לא יודע מתי הוסמכת לצלילה , אבל אם תיקח ליד מערכי שיעור של קורס כוכב אחד ושתיים של ההתאחדות הישראלית לצלילה מלפני כעשור, תיראה שמה שלמד אז חניך בקורס כוכב שני , מלמדים היום רק בקורס צולל בכיר וגם זה בספק. הדרישות מחניך בקורס כוכב אחד ושתיים , היו "קצת" יותר גבוהות מהדרישות היום. רוצה דוגמאות ? בבקשה : " היתמחות בצלילת לילה " , היתמחות בצלילה מסירה " , היתמחות בצלילת עומק ועוד ועוד ועוד.... כל מיני "היתמחויות" שפעם היו חלק בילתי ניפרד מהקורס הבסיסי. אתמול הייתי באילת, ראיתי ודיברתי עם כמה דייב מסטרים, מובילי קבוצות וגם עם מדריך אחד ( כולם חברים , ישבנו על כוס,יותר נכון , כוסות, בירה בחוף ודיברנו גם על רמת הקורסים היום בארץ) שהודו שאף פעם לא צללו מסירה , אין להם מושג ירוק איך קופצים ואיך חוזרים לסירה . לפחות שני דייב מסטרים סיפרו שתנאי הקבלה שלהם לקורס צולל בכיר היו ארבעה היתמחויות . הם בחרו ועברו : עזרה והצלה , ניווט , עומק וצילום (!!!) . צלילות לילה הם ביצעו לראשונה לפני שבועיים ( מוסמכי DM כבר שנה ומשהו...)נישמע לך הגיוני ? לא יודע , לי ממש לא ! בקורסים של ההיתאחדות כל צולל שני ככוכבים היה חייב לדעת לתכנן ולבצע כל צלילה ( אגב , כולל כניסה לתחום הדקו' , ולכן גם לימדו לפי הטבלה האמריקאית עד 52 מטר), כולל לילה , כולל עומק , כולל הכל. אין ספק שצולל של אז היה צולל טוב יותר מצולל שגומר היום את הקורס הבסיסי. לגבי הכמויות . לא יודע , אתה מוכן להסביר לי בבקשה מה היתרון של מועדון שמוציא 100 איש/שעה על מועדון המוציא 20 איש/יום ? אתה בטוח שתמיד מי שמוציא כמות גדולה יותר של צוללים בפרק זמן נתון , הוא טוב יותר ??? אתה חושב שחניך במועדון ה "100 לשעה" וחניך במועדון ה " 20 לשעה/יום" יקבלו אותו יחס מהמדריך/מועדון? מניסיון שלי כמדריך שעבד במועדון גדול ובמועדון קטן , אני יכול להבטיח לך שלא ! סיכי קלוש שהם יקבלו את אותו היחס או ילמדו באותה איכות . לרוב גם לא יצללו באותה רמה ( והיתרון הוא למועדון הקטן , כמובן) . כל זה כמובן בערבון מוגבל . כי תמיד יהיה את אותו מועדון " מישפחתי" קטן , שיסמיך כל אחד תמורת "סכום סימלי" , שיעגל פינות ויחפף. אני לא מדבר על מועדונים כאלו אלא על מועדונים רציניים.