padi או SSI ?

robig2

New member
padi או SSI ?

זה משנה באיזה ארגון צלילה מדובר? אחד טוב מהשני באיזשהו אופן??

PADI

למעשה SSI זה כמעט העתקה מושלמת של PADI כך ששניהם יודעים ללמד צלילה לא רע. ההבדל היחיד הוא ששבעים וחמש אחוז (!) ממועדוני הצלילה בעולם הם PADI. פחות מ 5 אחוז הם SSI...

שחר ל.

New member
SSI זה העתקה של PADI ?

אתה בטוח ? אני חושב שאתה טועה קצת אבל על זו לא הפואנטה, גם לא האחוזים שרשמת. נכון שברוב העולם הגדול מועדוני פאדי נפוצים יותר ממועדוני אירגונים אחרים , אבל וכאן בא האבל הגדול , כמות היא לא תמיד המדד לאיכות. איכות הקורס תלויה בעיקר במדריך שמעביר את החומר , בידע שלו ובניסיון שלו . אירגון צלילה טוב , כמו פאדי , כמו SSI ואחרים נותנים למדריך את הכלים והעזרים להעביר את התכנים בצורה קלה או טובה יותר, אבל עדיין, הגורם העיקרי לאיכות הקורס הוא המדריך. עוד נקודה חשובה, ברמות של צולל "פשוט" ( כלומר לא מיקצועי , לא הדרכה/ הובלה ) ממש אין חשיבות לאירגון המסמיך. ההבדל היחיד הוא ברמות ההדרכה/ הובלה / קורסים מיתקדמים אחרים. מועדון שמסמיך פאדי , יעדיף להעסיק מדריכים מוסמכי פאדי כמו שמועדון שמסמיך SSI יעסיק מדריכים של SSI. אם מדובר על קורס צלילה בארץ , אז בכלל אין הבדל כי כל מועדוני הצלילה וכל האירגונים השונים כפופים למעשה לתקנות רש(ע)ות הצלילה (לטוב ובעיקר לרע , לדעתי) בחו"ל הדברים קצת שונים. שם אין פיקוח על ההדרכה וכאן דווקא בא יתרונו של אירגון כמו SSI לידי ביטוי. בפאדי (בעולם הרחב) מדריך צלילה מרגע שהוסמך כמדריך ושילם את דמי החבר שלו באירגון הוא הסגן של אלוהים לפחות. יש לו מערכי הדרכה אבל הם המלצה בלבד , בפועל אין פיקוח על רמת ההדרכה ועל התכנים שעברו. ב SSI לדוגמה , החניך חותם על כל שיעור שעבר וטופס זה עובר הלאה לפיקוח, והפיקוח על המדריך די הדוק. כמובן שאני לא מיתכוון להכליל , יש מדריכים מעולים וישרים שלא מעגלים פינות גם בפאדי , אבל הפיתוי לעיגול פינות ו"חיסכון בזמן" גדול וקיים. אני אישית ראיתי איך זוג נשים מבוגרות עוברות קורס AOW של פאדי בשלושה ימים בזנזיבר ולא חסרים דוגמאות כאלו . לדוגמה , שוב הכללה קצת מסוכנת ," צוללי תאילנד" , כל אותם חוכמולוגים שבאים ל"קנות" תעודת צלילה בשלושה , ארבעה ימים ,( וגם כאלו ראיתי אישית) ומאוחר יותר ניכנסים לסטיסטיקה ולרשמות בתור "עוד תאונת צלילה" (כמה מהתאונות האחרונות באילת היו של " צוללי תאילנד"? ). למען הגילוי הנאות , אני צולל בדרגת מדריך ( בדימוס , לא פעיל כבר כמה שנים כמדריך) של אירגון SSI , מועדון הבית שלי הוא מועדון מנטה באילת , שהם הנציגים של פאדי בישראל. אני סומך על מדריכי מנטה בעיניים עצומות , לא כי הם מדריכי פאדי אלא מהסיבה הפשוטה שאני מכיר את המנהל שלהם , דודו ורד, ואת ה"אני מאמין" שלו בנושא צלילה ובטיחות בצלילה. בטיחות ללא פשרות. אני יודע שמדריך שלא יעמוד בדרישות של דודו , לא יעבוד תחת קורת הגג של מנטה. בקיצור , אם אתה מחפש קורס צלילה , לך בעיקבות מדריך . כמעט בכל מועדון צלילה בעולם , ולא משנה של איזה אירגון , מכירים ומכבדים את כל צוללי האירגונים האחרים. לפי רמתם כמובן. אם אתה לפני קורס מיתקדם יותר ומיתכוון לעבוד בח"ול במיקצוע , תברר איזה אירגון הוא הנפוץ ביותר באיזור שאליו אתה מיתכוון לנסוע ועבור את הקורס באירגון זה.

מסכים עם כל מילה

אין ספק שרמת המועדון, המדריך והבקרה חשובים לאין שיעור מהלוגו על התעודה, ותודה על ההבהרה. עדיין, בהנחה שכולם טובים, כולם ראויים וכולם שווים ובטוחים, אני אישית (והדגש על אישית - אינני בא לייצג כל דעה רשמית או מוסכמה) מעדיף לשחות עם הלהקה הגדולה ולא עם הדגים הקטנים, מתוך מודעות לגודל ולמה שהיא השיגה ומסוגלת להשיג. ואגב, גם המון דוגמאות שליליות על הסמכות SSI חפיף וצוללי SSI מוסמכים שלא הייתי נותן להם להיכנס לים עם שנורקל, לא חסרות. אך אני בהחלט מודע לכך שאלו יוצאים מן הכלל שאינם מעידים על הכלל, וכמוהם קיימים בכל ארגון וארגון בארץ ובעולם.

שחר ל.

New member
../images/Emo45.gif

אגב , שלא יובן לא נכון , אני לא טוען שב SSI הכל תקין וכל הצוללים שיוצאים מהקורס הבסיסי הם הצוללים הכי טובים שיש. יש כמובן צוללים טובים וצוללים פחות טובים , חלק יצברו ניסיון וישתפר וחלקם ישארו צוללים גרועים ( אם לא לומר מסוכנים להם ולסובבים אותם ) , כמו בכל אירגון המסמיך ומלמד צלילה. גם באירגון כמו SSI יכול להיווצר מצב של "חיפוף ועיגול פינות", יותר מזה , לדעתי האישית , כל השיטה ה"אמרקאית" , המיסחרית שענף הצלילה שקע עמוק לתוכה לא מוסיף לאיכות הצוללים המוסמכים בקורס. ואני אסביר. פעם , לפני כמה שנים , כשהיה רק אירגון אחד בארץ שמלמד ומסמיך צלילה , ההיתאחדות הישראלית לצלילה, היו תכנים מסויימים לקורס כוכב אחד , לקורס כוכב שני וכן הלאה. חניך שסיים את הקורס , כמעט בוודאות ידע לצלול טוב ואפילו טוב מאוד. היום בשיטה האמריקאית , המיסחרית , השיטה של פאדי SSI נאווי ואחרים, היא לפצל את הקורס לכמה שיותר קורסי מישנה ( כל קורס הוא תוספת כסף לאירגון , למועדון, למדריך), המדריך "מקובע" בשיטת הדרכה מסויימת ( לרוב , סירטי ווידאו ומחברת עבודה. מעט מאוד דיון או חשיבה מצד המדריך וכן מצד החניך). במים עצמם ( אחרי הכל , זהו קורס צלילה) מערכי השיעור שבידי המדריך קובעים לו מה לעשות איך ומתי . הורידו תירגולות ו"היתמחויות" שהיו פעם חלק בילתי ניפרד מהקורס הבסיסי והפכו אותם לקורסים ניפרדים " מומלצים". כמעט כל אירגוני הצלילה הזרים ( וזה כולל את SSI פאדי , נאווי ) שפועלים בארץ "יישרו קו" ברמת ההדרכה , ועובדים למעשה באותה שיטה , למכור ולמכור . פחות על לימוד ( שוב לדעתי האישית). לא יודע , , אולי זה חלק מ"הקידמה". אני אישית מדריך (לא פעיל) של SSI אבל לא הגעתי לאירגון זה בגל לשאני חושב ומאמין שהם הטובים ביותר מכל האירגונים , אלא בגלל שאת הקורס מדריכים רציתי לעבור אצל מדריך מסויים וללמוד ממנו, במיקרה הוא העביר קורס כזה ולא פאדי או אחר. בקיצור , כמו שכתבתי קודם , לדעתי האישית , לא האירגון הוא הקובע , אלא המדריך והמועדון. לגבי לשחות עם הלהקה ... טוב , לא יכול להיתווכח , יש יתרונות בלהקה גדולה , יש גם חסרונות כמובן , כל אחד ושיקוליו שלו. לדעתי האישית , כל עוד מדובר על צלילה לשם הנאה (ולא על עבודה ) אין יותר מידי הבדל בין חברי "הלהקה הגדולה" לחברי להקות קטנות יותר .

גם אני הגעתי לSSI בעקבות מדריכים

טובים, מנסיון יש כמות דומה בארץ של מדריכים PADI/SSI וגם רמתם די דומה. יש מועדונים שחשובה להם איכות ההדרכה הרבה יותר מאשר במועדונים אחרים. היתרונות בפיצול הנושאים לקורסי משנה - החניכים מרוכזים וממקצעים את התחום הנלמד למרות שכחניך ישראלי טיפוסי מטרתנו לנסות להוזיל את שכר הלימוד. לגבי היחס הכמותי, קצת מצחיק להשוות מועדון המוציא 100 איש/שעה למועדון המוציא 20 איש/יום וגם אני זוכר שהיחס עמד על 60 לPADI מול 40 לSSI. מה שנכון וחשוב שוב לחדד, כולם מקבלים יחס זהה החשוב לעבור קורס עם מדריך/ה הבקיא בחומר התאורטי ובעל/ת נסיון מעשי, יכולת העברת חומר טובה ואוירה נעימה במועדון.

שחר ל.

New member
לא יודע להגיד בוודאות כמה מדרכי

פאדי יש בארץ וכמה מדריכי SSI או נאווי או אחרים (מדריכים פעילים כמובן , לא כמוני ), התשובות אולי לרש(ע)ות לצלילה, זה גם לא משנה . כמו שכתבת , יש מדריכים טובים ומדריכים פחות טובים בכל אירגון שפעיל בארץ , יש מועדונים טובים ופחות טובים , כאלו שיותר מקפידים וכאלו שפחות מקפידים , בכל אירגון צלילה בארץ ובעולם. אני לא טוען שבפאדי או נאווי או אחרים טובים יותר או פחות מאחרים . כל מה שטענתי הוא שבארץ יש יותר פיקוח על רמת הקורס בחו"ל פחות. בפאדי ( שהוא אגב אירגון של מדריכי צלילה, להבדיל מSSI שהוא אירגון של בתי ספר לצלילה), אין פיקוח על מדריך שלא עובד תחת מועדון , ובחו"ל , ברוב המקומות המדריך לא חייב לעבוד תחת מועדון. בSSI התקנות מחייבות את המדריך שלהם לעבוד במועדון של SSI ולכן לרוב יש פיקוח של המועדון על המדריך ושל האירגון על המועדון והמדריך . בנאווי , שזה אירגון של מועדוני צלילה , יש גם פיקוח כמו בSSI אם כי כאן , בנאווי , יש מערכי שיעור אחרים למשל בין נאווי ישראל לנאווי ארה"ב, ולכן הפיקוח לוקה בחסר. לגבי איכות המדריכים , ברור שיש מדריכים טובים שלא מוכנים לשמוע בכל על "קיצורי דרך" גם בפאדי בעולם . עכשיו , לגבי פיצול החומר. לא יודע מתי הוסמכת לצלילה , אבל אם תיקח ליד מערכי שיעור של קורס כוכב אחד ושתיים של ההתאחדות הישראלית לצלילה מלפני כעשור, תיראה שמה שלמד אז חניך בקורס כוכב שני , מלמדים היום רק בקורס צולל בכיר וגם זה בספק. הדרישות מחניך בקורס כוכב אחד ושתיים , היו "קצת" יותר גבוהות מהדרישות היום. רוצה דוגמאות ? בבקשה : " היתמחות בצלילת לילה " , היתמחות בצלילה מסירה " , היתמחות בצלילת עומק ועוד ועוד ועוד.... כל מיני "היתמחויות" שפעם היו חלק בילתי ניפרד מהקורס הבסיסי. אתמול הייתי באילת, ראיתי ודיברתי עם כמה דייב מסטרים, מובילי קבוצות וגם עם מדריך אחד ( כולם חברים , ישבנו על כוס,יותר נכון , כוסות, בירה בחוף ודיברנו גם על רמת הקורסים היום בארץ) שהודו שאף פעם לא צללו מסירה , אין להם מושג ירוק איך קופצים ואיך חוזרים לסירה . לפחות שני דייב מסטרים סיפרו שתנאי הקבלה שלהם לקורס צולל בכיר היו ארבעה היתמחויות . הם בחרו ועברו : עזרה והצלה , ניווט , עומק וצילום (!!!) . צלילות לילה הם ביצעו לראשונה לפני שבועיים ( מוסמכי DM כבר שנה ומשהו...)נישמע לך הגיוני ? לא יודע , לי ממש לא ! בקורסים של ההיתאחדות כל צולל שני ככוכבים היה חייב לדעת לתכנן ולבצע כל צלילה ( אגב , כולל כניסה לתחום הדקו' , ולכן גם לימדו לפי הטבלה האמריקאית עד 52 מטר), כולל לילה , כולל עומק , כולל הכל. אין ספק שצולל של אז היה צולל טוב יותר מצולל שגומר היום את הקורס הבסיסי. לגבי הכמויות . לא יודע , אתה מוכן להסביר לי בבקשה מה היתרון של מועדון שמוציא 100 איש/שעה על מועדון המוציא 20 איש/יום ? אתה בטוח שתמיד מי שמוציא כמות גדולה יותר של צוללים בפרק זמן נתון , הוא טוב יותר ??? אתה חושב שחניך במועדון ה "100 לשעה" וחניך במועדון ה " 20 לשעה/יום" יקבלו אותו יחס מהמדריך/מועדון? מניסיון שלי כמדריך שעבד במועדון גדול ובמועדון קטן , אני יכול להבטיח לך שלא ! סיכי קלוש שהם יקבלו את אותו היחס או ילמדו באותה איכות . לרוב גם לא יצללו באותה רמה ( והיתרון הוא למועדון הקטן , כמובן) . כל זה כמובן בערבון מוגבל . כי תמיד יהיה את אותו מועדון " מישפחתי" קטן , שיסמיך כל אחד תמורת "סכום סימלי" , שיעגל פינות ויחפף. אני לא מדבר על מועדונים כאלו אלא על מועדונים רציניים.

ואאו לא חשבתי שתתפתח תזמורת ../images/Emo13.gif

אני לא אומר שמועדון גדול טוב או לא טוב יחסית לקטן אבל ברור שלכל גישה יש יתרונותיה וחסרונותיה. אני חושב שחייבים להכניס את נושא הניטרוקס לקורסי הכוכב 1-2.

למעלה