overqualified & overambitious

צלשלספק

New member
ממתי נושא "חזקת גיל הרך" הפך לנושא פוליטי?

תמהני, באם הייתי שמאלני (חו"ח), אולי הייתי מקבל איזו קצבה או נק' זיכוי במס

מדובר בעניין חברתי, בעיוות מגדרי נטו שגורם נזק עצום ומתמשך לתא המשפחתי, שבג"ץ בחר ובוחר לגלגל הלאה, כשעניינים אחרים דווקא "כן שפיטים" בעיניו, במיוחד בנושאים פוליטיים.

נניח שהכל שפיט כפי שקבע אהרן ברק.

מי שם אותו לקבוע מה כן שפיט ומה לא שפיט, כשהוא עצמו טוען ש(לכאורה)הכל שפיט בפני הבג"ץ? אני לא בחרתי בו ולטענתי יש לי זכות מינורית כאזרח לקבוע מי יהיה שם, למעלה, לא בשונה משאר אזרחי המדינה.

ואולי אז פני הדברים היו נראים אחרת.

FineSilverMan

New member
מי יושב בועדה לבחירת שופטים

אם לא נציגי העם? (וגם נציגי המערכת המשפטית)

כל נושא חברתי הוא נושא פוליטי.

LdsPdV

New member
אכן לא כלי קסמים

אבל כפי שרשמת הוא יכול לבטל חוקים או חלקם (גם בלי חוקי יסוד \ רוב נדרש, סמוך עליהם, יש להם מספיק דרכים יצירתית...).
והוא גם יכול "לפטר" אנשים שנבחרו לתפקידים ע"י הרוב...

צלשלספק

New member
הוא יכול גם לגלגל תביעה יצוגית של גברים

בנושא עיוות הדין והצדק ברמה המגדרית גם לקיבינמאט, לערכאות אחרות או למקבלי החלטות ברמה הפוליטית או לפסול אותן על הסף, ולקבל תביעה יצוגית של נשים כפסיקה תקדימית ולכפות אותה על מקבלי ההחלטות אם רצונו בכך.

בג"ץ גם יכול להשאיר/להתעלם מפרצה בחקיקה (תקנה 2.5 של עדנה ארבל, נשיאה בדימוס של ביהמ"ש העליון) לתלונות שווא כלפי גברים, שפוגעת בנשים שבאמת נפגעו מגברים, לא פחות מגברים שנפגעים מתלונות השווא, בעוד בלתי ניתן לעשות כלום למתלוננת.

בקיצור,
כששופטי בג"ץ לא ימנו את עצמם (כמעט) בעצמם מתוך חבריהם וחברי חבריהם עם מעורבות מינורית של היושבים בכנסת, אזי אולי נראה שינוי.
מיותר לציין שבארצות אחרות זה ממש לא כך.

LdsPdV

New member
כן הא ?

ממש כמו האלים ביוון...

אולי נבטל את בג"ץ (ובכלל את בתי המשפט) ?

ולגבי צורת המינוי, מה אתה מעדיף, שהממשלה \ הכנסת תמנה אותם (ואז מן הסתם השופטים יהיו נתונים להשפעה של הכנסת \ הממשלה \ הנשיא) ?
אני באופן אישי מעדיף שהמערכת המשפטית תהא כמה שיותר מנותקת מהמערכת הפוליטית (מן הסתם כפופה לתמיכה וביקורת שלה - זה בסדר גמור ולגיטימי).

ההליך הוגן ופתוח ומבוסס על מצוינות והשגיות.
וכן, היו מספיק תקלות בעבר (ותמיד יהיו, בשאיפה כמה שפחות) והיו קומבינות בעבר (בשאיפה שבעתיד יהיו פחות) וכן, ברור שיש מקום לשיפור.
ובכל זאת, כאחד שקצת מכיר את המערכת, ברוב המקרים האנשים שנבחרו סופר מקצועיים (וברור לך שיש שם כמה כאלה שאני ממש לא מסכים עם דעתם).

צלשלספק

New member
הגזמת.

אל תערבב את דעתי האישית יחד עם דעתך עלי כמקשה אחת.

היכן טענתי שיש לבטל את בג"ץ או שעסקנים פוליטיים ינהלו אותו מאחורי הקלעים?

כוונתי היא לבית משפט עליון מאוזן, נקי ממעורבות עסקנית פוליטית או אחרת, שאינו מוטה מגדרית, על סמך שיקולים מקצועיים נטו
ושלציבור עצמו, יש איזו שהיא יכולת, אפילו מינורית, להשפיע על מי שנמצא שם, בבג"ץ, וששופטים לא יבחרו את עצמם בעצמם.

כאזרח אני יותר מרוצה מבג"ץ כשבראשו כב' השופט גרוניס, מאשר קודמתו בתפקיד שנצפתה בעבר בעסקנות פוליטית/מגדרית, והייתה בת טיפוחיו של כב' השופט שאיים לגדוע את היד שתפגע בקומונה הפרטית שלו, שאינה ברת ביקורת או שיפוט, שיכולה לשפוט (אקטיביזם שיפוטי) כל מה שזז ובר שיפוט בעיני כבודו בעצמו, וחבריה נבחרו בזמנו כמעט באופן אבסולוטי ע"י אנשי שלומם, לנושא זה אין אח ורע, בעולם - אולי מלבד צפון קוריאה או אירן, בהנחה שיש שם "בג"ץ", אם בכלל

בקיצור, יש הרבה מה לתקן, מבפנים, מבלי לשבור את הכלים לכיוון אנרכיה. חלילה וחס.

goldy

New member
ככה זה כשכיף לשחק בביקוש

יום אחד הן 'מופתעות' למצוא עצמן בנות 40 - עצם קיומן כבר לא משיג להן את רצונן.

גברים שמחים על מה שיש - נשים מחפשות לנתח למוות.

evanescent

New member
באמת?

גברים שמחים על מה שיש? כלומר הם לא מסננים, אף פעם לא פוסלים שום אופציה להיכרות ואף פעם לא בוחרים לסים מערכות יחסים?

goldy

New member
גברים לא מחפשים לשלול

גברים לא מחפשים להיות לא מרוצים מהיותם מרוצים רק כי להתעצבן "אני דפוק" = ריגוש.
גברים לא יוצרים מסננת שרק אטומים עוברים דרכה, ואז מחפשים מה לא בסדר באטומים שכן עברו אותה.

evanescent

New member
את מה שאתה מתאר

יש כנראה נשים שעושות וגברים שעושים. לא כולם ולא כולן, ונראה לי שגם לא הרוב.

goldy

New member
יעני "לא נכון אני לא כזאת"?

וגם "לא נכון אצלי זה לא ככה"?

evanescent

New member
אני זה הנושא פה?

אם כתבתי על דיעה כללית בנוגע למה שכתבת על גברים ונשים אז לזה התכוונתי. אם אתה רוצה לשאול את זה עלי אישית אז תשאל בלי להציג את זה כאילו התכוונתי להגיד את זה רק עלי.

Hartley

New member
ככל שנשים מצליחות יותר בקריריה שלהן כך הן

הופכות יותר מאיימות עבור גברים פוטנציאלים.

(יש מחקרים שמראים כיצד המוח הגברי מאוים מנשים קריריסטיות המרויחות משכורות גבוהות)

למעלה