overqualified & overambitious

goldy

New member
תתקן את השגיאות כתיב שלי וזהו

shayCn

New member
אתה מרשה לעצמך לקבוע שלילד

לא מגיע אבא ובנוסף מכה על חטא שאומר לי שאני קובע לאחרים.
לכל ילד יש זכות טיבעית שיהיו לו שני הורים.
אפילו אצל הומואים ולסביות מדובר בשני הורים,אז אין סיבה
שילד יגדל ללא דמות אב לצידו.
אם אתה לא רואה את זה,אז כנראה שמשהו בך דפוק.

evanescent

New member
זה לא נכון, בטבע יש גם חיות

מונוגמיות שהזכר והנקבה מגדלים יחד את הצאצאים וגם נשארים כזוג בלעדי. יש כמה סוגי עופות כאלה, למשל פינגוונים, וגם זאבים, דורבנים, בונה ועוד.
גם האדם הוא חלק מהטבע ולרוב ההעדפה שלו מונוגמית. אבל בעיקרון אני חולקת גם על הניסוחים שמוציאים דברים מהטבע - כל מה שקורה זה חלק מהטבע, גם כשיש חריגה ממה שהרוב עושים זה עדיין במסגרת הטבע, הטבע מאפשר את החריגות האלה והן לא מחוץ לטבע.

שייקה,

אם הן לא היו מביאות את הילד הזה בעצמן, אף שבהיעדר אב בתמונה, הוא לא היה בא אל העולם בכלל.

האם הזכות לשני הורים גוברת על הזכות של להיוולד? לא בטוחה..

אני לא חושבת שיש תשובה אחת נכונה וחד משמעית. הדברים הרבה יותר מורכבים.

אני מכירה כמה נשים שבחרו להביא ילד לבד- שנים שהן לבד, ללא זוגיות, ולא, לא כי הן לא רצו, לא כי הן בררניות, כי וואלה, המזל שלהן חרא. הן בחורות מקסימות ונהדרות, חכמות מאד, אבל לא היה להן מזל עם גברים. אז הן בחרו בדרך הזו, בלית ברירה. ואחת מהן, יש לה ילדה מתוקה, והיא אמא נפלאה!

ואני אמנם גדלתי לשני הורים, ובגיל מאד צעיר אמא שלי נפחה את נשמתה- כך שאין ערבויות גם שנקודת המוצא היא זוג הורים.

חברות מהעבודה התחילו לשבת לי על הוריד בעניין הזה. מכל מיני סיבות זה לא רלוונטי כרגע. אבל מי יודע, אולי עוד כמה שנים [מעט מאד שנים, כי אני כבר ממש מבוגרת], אבחר אחרת.

goldy

New member
מה זה "לא היה להן מזל"?

הן דורשות שהכתב הצעיר של גיא פינס יכנס לג'קוזי שלהן,
או ש
הן מתפגרות עם ויברטור?

goldy

New member
וואלה שמח לפגוש מישהוא שמסכים איתי

ידעתי
שמשהו דפוק פה כשיותר מידי נותני עצות ו'מכוני חיזור' טוענים שהם יכולים ללמד אותי "איך להיות סטרייט".
זה כמו לטעון שלמערכת החינוך אין "לקות הוראה".

evanescent

New member
אם יש

נשים שהגישה שלהן היא באמת שעל הז' שלהן שהילד יגדל בסופו של דבר בלי אבא אז אני מסכימה שגישה כזאת אינה מוסרית במיוחד כלפי הילד. לדעתי אם יש לילד שני מבוגרים אחראים והכל תקין בינהם זה יותר טוב מרק אחד, מסיבות מובנות. לא היתי מכניסה לענין טבעי/לא טבעי, אם אנשים מקימים גם מסגרות של הורות יחידנית אז גם זה נעשה במסגרת הטבע, אם אפשר לעשות את זה, זה אומר שהטבע מאפשר.
אבל אני בספק עד כמה יש נשים שבאמת לגמרי שמות פס, נראה לי שרוב אלה שעושות זאת בוחרות זאת בבחינת הרע במיעוטו ולא כהעדפה ראשונה.

shayCn

New member
יש ויש.שימי לב שלא הכללתי מלכתחילה

לא הכללתי את כל הנשים ולא הכללתי את כל הפונות לבנק הזרע,
אבל כן.יש נשים שהגיעו מבית וסביבה שהחברה לוחצת עליהן להיות
'מסודרות' בחיים,כלומר להיות עם ילדים.על נשים הלחץ גדול יותר
בקטע הזה ויש כאלו שמוכנות בכל מחיר להביא ילד לעולם,כשהדגש שהילד הוא המטרה מבחינתן ולא משנה להן באילו תנאים הוא יגדל.
ילד שגדל ללא שני הורים וגדל ללא אב או דמות אב,אז בחברה מול ילדים אחרים שלהם יש שני הורים,הוא ירגיש שוני ויתכן שגם רגשי נחיתות לעומתם.
פסיכולוגים רבים מכירים בהבדלים בין ילד שגדל עם שני הורים לבין ילד שגדל ללא שני הורים.
טבעי מבחינתי היא המסגרת הנהוגה חברתית.

evanescent

New member
כאמור אני מסכימה שזה עדיף

ואם אפשר לעשות זאת בתנאים סבירים של קשר טוב בין שני ההורים זו הבחירה היותר מוסרית כלפי הילד, ולא מוסרי לא לחשוב על זה בכלל כסוגיה. ובהחלט מסכימה שהמוסר מחיב מחשבה על התנאים שבהם יגדל הילד, מה שכולל גם לא לעשות ילד בכל תנאי ובכל מחיר, העיקר שיהיה ילד. אם הוא צפוי להגיע לתנאים בהם הוא מאוד יסבול אז לדעתי הבחירה המוסרית היא להמנע מלהביאו. נניח אם מישהי מחליטה להביא לבד ילד כשאין לה מושג איך היא תוכל לכלכל אותו או כשהיא לא מסוגלת פיזית/נפשית לדאוג לצרכיו לבד, זה לא מוסרי, גם אם להביא באותו זמן זה הסיכוי היחיד שלה לילד. בכל זאת כמו שאתה אומר מדובר פה בעוד אדם ולא רק הרצונות האישיים שלה צריכים לקבוע.

shayCn

New member
יש הסכמה ביננו

זה בדיוק מה שאני אומר..נשים שמביאות ילד -העיקר שיהיה ילד.
כאילו שילד זה איזה בגד בחנות מקוונת או כלבלב.
מעבר לתנאים כלכליים,נשים צריכות לחשוב גם על טובת הילד ומה חיוני לו
להתפתחות.לכל אחד מההורים יש ערך מוסף ומשמעות שמתפתחת ובונה
את הילד.ביטול של אחד מהם,מביאה להשלכות נפשיות לילד והתפתחות שונה מהשאר.
המדינה למשל,לא מאפשרת לנשים יחידניות לאמץ.רק לזוגות..אבל
מאפשרת לאם יחידנית לפנות לבנק הזרע.למה?לא מובן.
ללא הקשחת תנאים לפונות בנק הזרע,נוצרת לנו לאט לאט מול העיניים חברה של אמהות יחידניות עם ביטול מלא לדמות האב.בעתיד,זה יהיה נהוג
שאישה מביאה ילד לעולם וגבר לא מודע לתפקידו כאב ולא נוטל חלק.
נחזור אחורה שנות דור רבות שבהם נשים טיפלו בילדים וגברים עבדו,
רק שהפעם,הגבר לא יחזור הביתה בסוף היום ולא יכלכל את המשפחה.
יחי המודרניזציה

evanescent

New member
אני חושבת שההבדל בנוגע לאימוץ

נובע מזה שיש יותר כאלה שרוצים לאמץ מאשר ילדים לאמץ (לפחות מילדים שאפשר לאמץ אותם מהבחינה הביורוקרטית), אז הסינון יותר קפדני. אין לכולם אז קובעים תנאי סף שלא כולם עומדים בהם, בהנחה שלילדים עדיף לגדול אצל אלה שעומדים בהם. גם רוב האנשים שרוצים לאמץ מעדיפים לאמץ תינוק, ועם כמה שפחות בעיות אפשריות, אז סה"כ אין מספיק. כמובן שאם מוכנים לילד קצת גדול "עם בעיות" אז המבחר גדל בהרבה.

evanescent

New member
אגב, איזה תנאי סף הית מציע?

אתה בעד שבנק הזרע ישמש רק זוגות בהם הגבר עקר? כי אם כן אתה פוסל ככה להורות גם נשים שאתה מסכים שזה לא שהן לא אכפתיות כלפי הילד אלא שהן כן ניסו אחרת קודם ולא הצליח.

למעלה