overqualified & overambitious

evanescent

New member
אוקיי, אז איזה תנאי סף הית מציע?

הרי אמרת שצריך להקשיח את התנאים. אתה מציע שאישה שפונה לבנק הזרע תצטרך להוכיח בבית משפט שהיא מיצתה אפשרויות לאב מגדל וזה לא הצליח?

shayCn

New member
תנאי סף זה לא לאפשר לכל אישה יחידנית

תרומת זרע.
שיהיו דרגות של עדיפות לתרומה: קודם נשים בזוגיות בהם הגבר עקר,
אח"כ נשים יחידניות גרושות ללא ילדים ורק בסוף נשים יחידניות רווקות
שיצטרכו להוכיח מיצוי אפשרויות טרם הפניה לבנק הזרע+מסודרות כלכלית.

באופן כללי,המגמה הזו של נשים רווקות שפונות לבנק הזרע יכולות להצטמצם בהרבה אם מערכת המשפט יהיה באמת גוף שיוויוני ולא פמיניסטי.

goldy

New member
התייעצות

מה דעתך על מי שמתבכיינת בהיסטריה שהיא רוצה טיפולי הפריה
או ש
היא לא נרגעת?

ברגע שמדקלמים לה *בדיוק מושלם* את מה שהיא רוצה לשמוע עכשיו: הבכי ההיסטרי שלה נרגע *מייד*.

איזו עדיפות תיתן לה?

evanescent

New member
השאלה איך אפשר

להוכיח מיצוי אפשרויות, שתוכיח שהיה לה לפחות קשר אחד מעל שנה? שהיה לה כרטיס באתרי הכרויות במשך שנים? שהיא פנתה מתישהו ליעוץ זוגי?

ועוד משהו, הטענות פה הן בעיקר כלפי נשים אבל שוכחים שמי שמאפשר לנשים רווקות לעשות ילד לבד אלו בראש ובראשונה גברים. לולא גברים שמוכרים זרע לא היה יכול להתקים בנק זרע. והם מוכרים אותו בידיעה שהוא יכול להתפתח לילד שיגדל בלי אבא סתם כי האם לא רצתה, אז למה לא לשאול גם איך זה שלהם לא אכפת? הרי גם מצידם זו הפגנת חוסר אכפתיות ובלעדיהם זה לא היה מתאפשר, אז הטענות בנושא צריכות להיות מופנות גם לגברים שעושים את זה. הם עושים את זה בידיעה שהתנאים לקניה מבנק הזרע לא קשיחים.

לא מסכימה שמערכת המשפט זה גוף פמיניסטי, אבל לא נכנס לזה, זה נושא רחב אחר.

goldy

New member
לולא נשים שמשחקות בביקוש עד גיל מאוחר

כי ברור מאליו שישארו שוות לנצח; לא היה צורך בפיתרון שיאפשר להן להיות אימהות *בכל מקרה*.
הכל מתחיל בביקוש: גברים לא יתרמו זרע כשמנהלי בנקי הזרע יודעים מראש שזה "לקישוט".

evanescent

New member
אבל זה עדיין לא מסיר אחריות

אני הסכמתי שכאשר יש חוסר אכפתיות מצד אישה זה לא מוסרי, אבל הענין שמסתכלים פה רק על חוסר אכפתיות של צד אחד ולא גם על החוסר אכפתיות של מי שבלעדיו מלכתחילה זה לא היה מתאפשר.

shayCn

New member
המדינה צריכה לפקח ולבקר את בנק הזרע

וזה גם דרך מערכת המשפט בין השאר.
בדיוק כמו שמריחואנה רפואית ניתנת למטופלים ו"תיקון עולם" מפוקחת ע"י
המשטרה,כך גם תנאי סף של בנק הזרע צריכים להיות בפיקוח.
זה קצת נאיבי לחשוב שלא יהיו גברים ורופאים שירצו לנצל מצב מסויים
בחברה ולעשות על זה כסף.זה מה שמניע את "התורמים" והרופאים שם.
לא מעניין אותם אם אישה שומרת את עצמה מגיל צעיר לתרומה,במקום
לנסות להתמודד עם מצבים שונים ומורכבים בזוגיות.

evanescent

New member
זה לא ענין של נאיביות

זה שאני מבינה שיהיו כאלה לא אומר שאין להם גם אחריות מוסרית לדבר שטוענים שהוא פסול, אז השאלה היא למה טענות לא מופנות גם אליהם, לא מדובר בציפיה שלי שלא יהיו כאלה אנשים. יש פה דבר שאתה טוען שפסול מוסרית שמשליך על אחרים (ילדים) אז טענות צריכות להיות מופנות כנגד כל מי שמאפשר לו לקרות, אם זה האישה שלא אכפת לה, הגבר שמוכר זרע שלא אכפת לו או הרופאים בבנק הזרע שלא אכפת להם.

shayCn

New member
לא לגמרי הבנתי את השאלה

את שואלת למה אני אישית לא פונה לכל הגורמים שציינת או למה אין פניות לגורמים שציינת מצד החברה והתקשורת?

במקרה הראשון:אני כותב כאן בפורום את דעתי על נושאים רבים,כולל את דעתי על תחלואי החברה המודרנית במאה ה21 כגורמים משבשי זוגיות ומשפחה,בדיוק כמו שאני כותב את דעתי על שלל נושאים פוליטיים וחברתיים אחרים.
במקרה השני: יתכן שיש פונים לגורמים הנ"ל ושוטחים את טענותיהם.לדעתי,הנושא לא מספיק מגיע למודעות בציבור כיון שמדובר בטווח מסויים מהאוכלוסיה שלא ממש מתחשבים בו-רווקים.

evanescent

New member
בעיקרון,

פשוט הבחנתי שיש כאן כמה שיוצאים נגד התופעה הזאת של גידול ילד ללא אב בלי הקדשת מחשבה לנושא, ושכשמדברים על הנושא הזה (בשרשור הזה) הטענות לאי אכפתיות/מוסריות מופנות רק כלפי הנשים שמוציאות אמהות כזאת לפועל, אז הוספתי במסגרת הדיון עוד צדדים שגם אצלם קשורה חוסר אכפתיות לנושא הזה. זו היתה הוספה נקודתית לשרשור הזה. כמובן שאין לי מושג וזה גם לא עניני למי אתה פונה או לא פונה בזמנך החופשי וגם אינני יודעת על כל דבר שכתבת עליו בעבר
.

shayCn

New member
שימי לב לנקודה הבאה

הרי את מציגה את עצמך כפמיניסטית, והרי חלק ממאבק הפמיניזם במקור
היה לשנות מצב נתון בחברה שבו גברים יוצאים לעבוד ונשים נשארות
בבית,נשארות מאחור ומטפלות בילדים.
אז המצב שנשים יחידניות פונות לבנק הזרע מחזיר את כל המאבק אחורה
כאילו לא קרה מעולם.בסופו של דבר,נשים שמקבלות תרומת זרע ולא מצליחות לעמוד כלכלית בגידול הילד פונות לביטוח הלאומי,מקבלות קצבאות חד-הוריות שבאים על חשבון משלם המיסים וגם יורות לעצמן בפיתוח הקריירה שאליו שאפו בגלגול הקודם במהפכה הנשית.
לדעתי,גם לפמיניזם צריכה להיות אמירה לפיקוח על בנק הזרע כפוגע במעמד האישה כקרייריסטית.

LdsPdV

New member
יש כזאת אמירה

אבל נגיע לטפל בזה (כנראה) רק אחרי שנגיע לאותה נקודת איזון עתידית (שכנראה אף פעם לא תגיע).
כרגע צריך לטפל בדברים אחרים...

evanescent

New member
אני הרי הסכמתי אתך

שלא מוסרי מצד אישה להביא ילד אם אין לה משאבים מספיקים לגידול ילד ואין לה מראש ידיעה שהיא תוכל לכלכל אותו בעצמה (גם מצד זוג כזה, אגב) וצפי שהיא כשירה פיזית ונפשית לסיפוק צרכיו הבסיסיים לבד. האמת שבסף כלכלי מסוים לקניה מבנק הזרע אני דווקא תומכת. אולי יש עוד תנאי סף שבהם אני אתמוך, לכן שאלתי אותך איזה תנאים הית מציע. בנוגע למיצוי אפשרויות לקשרים עם גברים קשה לדעתי להוכיח דבר כזה ולקבוע קריטריונים שלא יעשו עוול עם אף אחת.
(אגב, לא הבנתי איך ההודעה הזאת קשורה לנושא שיש פה עוד צדדים לא אכפתיים, שרשרת להודעה שעסקה בזה).

shayCn

New member
נכון,כבר הגענו להסכמה בעניין

אבל אז שמתי לב לנקודה שלא נגענו בה שהיא כשבחורה עוברת את תנאי
הסף מבחינה כלכלית ופיסית,אי אפשר לדעת אם בעתיד היא תפוטר מעבודתה או שתפסיק לעבוד בגלל סיבות אחרות כמו סיבוכים בעקבות הלידה, ואז נוצר מצב שהיא מקבלת קצבאות וסיוע מהביטוח הלאומי.
לכן,אמנם צריכים להקבע תנאי סף,אבל אלו לבד לא ימנעו התרחבות התופעה.
זו תופעה חברתית שצריכה להגיע למודעות רחבה במדינה ולהמנע ברמה חברתית,לא דוקא ברמת המערכת המשפטית.
הורים צריכים למנוע מבנותיהם מצב שהן פונות לקבלת תרומה או שבצורה מכוונת מונעות מעצמן קשרים.במקרה כזה,הלחץ החברתי של ההורים הוא לגיטימי.גם מבחינת הסביבה,החברות ובמקומות עבודה,יכולים להפעיל לחץ
למנוע מצב של יחידניות שפונות לתרומת זרע או להבהיר שזו חריגות.נכון שזה מצב לא לגמרי דמוקרטי,אבל אם הוא מגיע ללחץ חברתי,אז אפשר להשתמש בו.
שוב,טובת הילד בסופו של דבר,היא שעומדת מול העיניים והרצון בסביבת משפחות קלאסיות,נורמליות עם שני הורים וילד/ים.

evanescent

New member
אז צריך לבחון גם כושר השתכרות

כללי ולא רק מצב כלכלי עכשווי, כשאדם מפוטר ממקום עבודה מסוים והוא עדיין בגיל עבודה זה בד"כ לא סוף פסוק בשבילו מבחינה תעסוקתית. אפילו בלי ילד יש לו מספיק מוטיבציה לחפש עבודה אחרת כי הוא צריך לפרנס את עצמו.

אני לא מכירה את הסביבה שלך אבל מאנשים ומשפחות שאני מכירה זה ממילא לא נחשב דבר רצוי כאופציה ראשונה וגם ככה קים לחץ חברתי על רווקות ורווקים למצוא קשרים (ואצל רווקות יותר מוקדם). אני לא זוכרת ששמעתי על הורים שאני מכירה שהפגינו אדישות גמורה בנוגע לאם ביתם תהיה לבד או בזוגיות/תגדל ילד לבד או בזוגיות, גם אם יש כאלה הם יחסית נדירים. אני מתרשמת שאצל הרוב לא רק הורים אלא גם משפחה מורחבת לא ממש מסתירים את זה שלדעתם האופציה המועדפת היא זוגיות
.

shayCn

New member
ילד לא צריך לשמש מוטיבייטור בשביל אמא וונאבי

המוטיבציה שלה לעבוד,להשתכר ולהתקדם בקריירה צריכה להיות
קיימת בה,בלי קשר לילד וזה עצוב עוד יותר,אם יש נשים שמביאות ילדים
כדי שיגבירו את הרצון שלהן לעבוד.
אלו הנשים הראשונות שישברו ויחליטו שנמאס להן באיזה שלב.
בסביבה שלי,הכרתי לפני כמה שנים מישהי בערך בגילי,מורה בבי"ס יסודי,
רווקה שהיתה חלק מקבוצה גדולה של חברות טובות שהן ביחד מגיל צעיר מאוד,כולן מורות ונמצאות באותו סטטוס ומצב בחיים.
אז כשאחת פנתה לבנק הזרע,כולן היו סביבה וקיבלו אותה וזה היה
מאוד יפה בעינהן,אז בהדרגה הן פנו אחת אחת לתרומת זרע.
שבע נשים עם ילדים בתרומת זרע.

evanescent

New member
זה נכון

אבל עם זאת קיום גם ילדים שצריך לדאוג להם יכול להניע אנשים להתפשר יותר על העבודה או לנסות להרוויח יותר. בכל מקרה לא התיחסתי למוטיבציה לעבוד כסיבה להביא ילד, אמרתי שאפילו בלי ילדים אנשים שמפוטרים לרוב יחפשו עבודה אחרת אז קל וחומר כשגם יש ילד/ים לפרנס.

וואו, מודה שאף פעם לא שמעתי סיפור כזה.

BW37

New member
כדי לקבל תרומת זרע

בחורה תצטרך להראות שנרשמה ל2 אתרי הכרויות במשך שנה
יצאה עם לפחות 12 בחוריים לדייט ראשון
מתוכם לפחות מזרחי אחד, רוסי אחד, מהנדס אחד, ואידיוט אחד כמו זה שכתב את כל השטויות למעלה
רק אז היא תוכל לקבל תרומת זרע
(כאילו שבחורה לא יכולה לצאת לדייט אחד ולסיים אותו עם בחור במיטה, ולהיות בהיריון בלי כל הסיבוך של בנק הזרע)

goldy

New member
ואז לתבוע את הגבר על אבהות

ואז לנצח אותו כשיתבע אותה על גניבת זרע.

BW37

New member
רווח כפול

גם לא לשלם לבנק הזרע
וגם לקבל מזונות כל החיים

כל מה שצריך זה שמלה חושפנית
לצאת לבר כלשהוא בתל אביב
למצוא בחור שנראה טוב ונראה לא אידיוט