המון תלונות, אולי ניתן כמה תשובות.
ביצועים - נושא סבוך. בגדול, הביצועים של הלינוקס שלך תלוים בלא מעט גורמים. מבחני ביצועים במשחקים שעברו הסבה ללינוקס (דומים לסוגיו, ut2003, קווקים ועוד רבים אחרים) מוכיחים שאין כאן נחיתות של לינוקס (במקרים רבים ביצועים טובים יותר). בכל מקרה, יש גרסאות שונות של לינוקס, לגרסאות שונות של משתמשים. בעיות ביצועים יכולים לנבוע מכל מיני גורמים, אני חייב לציין שעל הסלרון 1000 שלי המערכת הגרפית עובדת נפלא. במחשב הישן, פנטיום 2 266 אמא שלי משחקת סוליטייר של חלונות (זה מה שהיא אוהבת) בעזרת wine על ראד האט 7.3 ושולחן העבודה שלה הוא הכבד ביותר שיש לדעתי, וזה Kde3, ואין תלונות (הביצועים לא מי יודע מה, אבל גם חלונות 9x שזה הדבר הרלוונטי היחיד שם לא ממש טס). עכשיו נעבור לנקודות שהתייחסת אליהם: - "כל הסביבה הרבה פחות נוחה מחלונות למשל. KDE או GNOME ממש גרועים לדעתי. בכלל" זה עניין של טעם. אני יכול לאמר ששולחן העבודה Kde עולה על חלונות ב 10 דרגות בכל מה שקשור לגמישות. אתה יודע עניין של נוחות זה עניין של הרגל. כשקיבלת את חלונות ביום הראשון שלך היה לך קל לעבוד על חלונות? לא ממש... אבל הורגלת לזה. עכשיו הפלא ופלא כל העקרונות של לינוקס אט אט חודרים לחלונות, למשל מולטי יוזרים (נכנס ב XP ו 2000), דסקטופ וירטואלי סופסוף יכנס בלונגהורן אחרי שזה כבר שנים בלינוקס, האפשרות למפות כוננים בתוך תקיות בשמות עניינים (לא סתם, C D וכו') גם זה הולך להכנס בלונגהורן... - " נעזוב את VI שעשה לי טראומה לכל החיים" לא יודע מה איתך, אבל לי vi מאוד נוח. עקומת הלימוד שלו תלולה ביותר. אבל אין, פשוט אין, עורכי טקסט מסחריים שיכולים להחליף אותו בגמישות. היחיד שיכול להחליף אותו (ולדעת רבים לעלות עליו) זה emacs. אישית אני לא עובד עם אימאקס (לא יצא לי ללמוד אותו), אבל אלו עורכי טקסט רבי עצמה. אתה יודע שריצ'רד סטולמן אבי התוכנה החופשית שנים התפרנס ממכירת אימאקס תמורת כ 150 דולר לעותק וזה למרות שזו תמיד היתה תוכנה חופשית (יכולת להמשיך ולהפיץ את העותק שקנית ולשנות את קוד המקור...). בכל מקרה, יש עורכים כמו nano וכמו mcedit עם עקומות לימוד מאוד לא תלולות, בדומה למקובל בחלונות, ויש אינספור עורכים גרפים החל מכאלה ברמה של נוטפאד ועד עורכים סופר משוכללים. יש אפילו עורך בשם גרש שעובד בקונסול ותומך נפלא בעברית.... בקיצור, החופש לבחור כבר אמרתי? - " וגם כל הקבצים בספירה ETC" אתה אולי לא אוהב שליטה. אני אוהב לשלוט על המחשב שלי, וזה שיש לי שליטה על כל קבצי הקונפיגורציה זו מתנה, לא עונש. ברגע שלמדתי איפה יושבים קבצי הקונפיגורציה אין לי שום בעיה לערוך אותם. אם אתה מעדיף לא לערוך ידנית יש כלים גרפיים שעושים את הכל אוטומטית כמקובל במערכות מייקרוסופט. אבל החופש לבחור כבר אמרנו? נ.ב. נראה אותך מקנפג את ה IIS שלך מרחוק, כשאתה לא בבית, ואין לך חיבור פס רחב... אני אישית אשתמש ב SSH ובקלות אקנפג את האפצ'י (למעשה אני עושה את זה לא מעט, בכמה שרתים). - "אין דוקומנטיצה כמו שצריך, או לפחות כזאת שנגישה למשתמש שלא מכיר את יוניקס" נו באמת... זה אתה פשוט לא מכיר. נסה להתחיל ב man man אח"כ תוכל לעשות man על כמעט כל דבר שתרצה, כולל לא מעט קריאות מערכת וכו'... - " אני באתי לעולם הזה מחלונות... פתאום בשביל להתקין אני צריך להיות ממוחה. ולמה כל סוג של יוניקס קורא להתקנים בשמות אחרים? ב freebsd זה sd0s0, בלינוקס זה hda0, למה אין קונסיסטנטיות בעולם הזה? למה לערוך קובץ טקסט זה כל כך מסובך, עם דברים נוראיים כמו VI? הרי את EDIT של דוס הוציאו ב 87', ותאמין לי, כשבנאדם רוצה לכתוב איזה סקריפט קצר או לערוך קובץ קונפיג שלא בסביבה הגראפית, הוא רוצה ללחוץ על "חץ למעלה" והסמן עולה שורה. לא מצייר לו ^B. " שוב, זו כל הבעיה אתה עובר מחלונות ומחפש את חלונות. לינוקס != חלונות. אני לא מכירי אישית freebsd אבל לא מבין מה הבעיה עם hda0... זו הדרך היוניקס להתייחס לכוננים. אתה בכלל יודע איך חלונות מתייחסת לכוננים? איך חלונות מתייחסת לכוננים שהיא לא מכירה (למשל כאלה של יוניקס) אתה יודע? זה שבלינוקס כל דבר הוא קובץ (למשל כל מה שתחת dev/ זה התקנים, למשל hda0 שזה הכונן הראשון (0) בדיסק הראשון (הדיסק a)) זה פרס לך כמשתמש, כי זה מפשט מאוד את המערכת. כמה דברים לסיכום: הרצה לא עקומה. אתה פשוט לא מכיר את המערכת. עקומת הלימוד של לינוקס תלולה מעט, אבל זה מה שמשלמים כדי לקבל מערכת שאפשר לשלוט עליה בצורה מלאה. אתה יכול בלינוקס לעשות את כל מה שאתה עושה בחלונות בלי להבין איך הדברים עובדים, אבל אז אתה תחמיץ את כל הרעיון של לינוקס רעיון השקיפות. תראה, אתה יכול בלינוקס להשתמש באופן אופיס כדי לערוך מסמכים כמו ב ms office, ואין עם זה שום בעיה. מצד שני, אתה יכול לעבוד בשיטה היותר מסובכת, למשל ללמוד Latex או מספיק ללמוד לעבוד עם Lyx ותקבל כלי רב עצמה שיאפשר לעשות את העבודה בצורה קלה יותר (מציע לך לנסות לכתוב עבודה מתמטית עם נוסחאות ארוכה בעזרת וורד, שתבין כמה זה מסובך בכלי שלכאורה אמור להיות הכל קל לעבודה). אותו דבר בכלל הדברים. emacs ו vim הם מאוד פשוטים ומהירים לשימוש למי שרגיל אליהם. אם אתה רוצה כלי שלא צריך ללמוד, אין שום בעיה, נסה במערכת הגרפית את kate/kedit/gedit או לחילופין את quanta לעריכת HTML ועוד אינספור כלים אחרים שזמינים, המערכת נותנת לך לבחור,מה אתה מעדיף.