Opeth

זה מה שלימדו אותי

אתה מוזמן להסביר לטל מה ההבדל בין סקירה ובין ביקורת. לדעתי יש הבדל עצום בין השתיים.

MajorWinters

New member
יש הבדל ביניהן.

וטל אכן הולך לעשות ביקרות (בהנחה שיגיד את דעתו על ההופעה). טל לא יעשה סקירה. יהיו בביקורת אמנם חלקים סיקוריים אבל זו תהיה ביקורת. אבל עדיין, סקירה היא לא מה שאתה אמרת.

RamiSun

New member
אני עם בבילון

כמו שאמר אייל: בבילון מתרגם 'סקירה' ל" nf. review, survey, reviewal, revue, conspectus; look, glance " כך שטל כותב סקירה.

meandmeandme

New member
לא שוב פעם זה...

ביקורת = Review: פרשנות על אירוע או התרחשות או מוצר (או כל דבר) בצורה סוביקטיבית לפי העדפות הכותב. סקירה = Overview: סיכום או פירוט על אירוע שהתרחש בעבר בצורה שהיא בדרך כלל אובייקטיבית. וPreview זה בכלל מושג לא קשור שפרושו מבט מקדים של דברים שעתידים לקרוא, אם זה טריילר לסרט או סינגל שיוצא לפני האלבום או תוכנית בנשל ג'אוגרפיק שמרזמת שאולי יבוא יום וניו אורלינס תשקע. השימוש במילה סקירה הוא אולי לא מדויק, אבל הוא לא מקביל לPreview בשום אופן. ביקורות על אירוע לפני שבכלל חווית אותו יכול פשוט להקרא דעות קדומות.

RamiSun

New member
לא נכון

סקירה ....זאת המילה הנכונה ל- Review המילה ביקורת שייכת לסרט אחר. עיברית היא שפה אלימה והמילה ביקורת היא מילה אלימה.אני כותב בדרך כלל סקירות. כי סקירה מאפשרת לך גישה נקיה וניטרלית ואילו ביקורת היא ביקורת כבר מהאות הראשונה.

מילון אבן שושן אומר

מתוך אבן שושן: "ביקורת - 1. בחינה ובדיקה. 2. הערכה וניתוח של דברים מתוך נקודות ראות שונות. 3. הערכה שלילית מתוך ראיית חולשות ופגמים". הנה כי כן, המציאות הרבה יותר מורכבת ממה שאתה מתאר. יש משמעויות שונות לכל מילה. "סקירה - 1. מבט, הסתכלות. 2. השקפה, תיאור כולל של עניין." מה שבטוח, המונח "מבקרים" או "מבקר" (למשל, 'מבקר קולנוע') תפס טוב מאוד בעברית. המונח 'מסקרי קולנוע' או 'מסקר' פשוט לא תפס. אתה יכול להתווכח עם המציאות כמה שאתה רוצה, אבל זה לא עובד כי המציאות החליטה.

RamiSun

New member
המציאות

אתה משתמש בה כשנוח לך (עכשיו) וכופר בה כשלא נוח לך (קודם). ואני אותו דבר. בקיצור לא מעניין אותי איך אתה קורה לזה, אני קורה לזה סקירות. ביקורת זאת מילה אלימה. זה כל כך הגיוני שבעברית זאת תהייה המילה שתבחר להציג את הנושא. כשיש לי ביקורת על משהו...אני מבקר. כשאני מחמיא למישהו, אני מחמיא. כשאני סוקר אלבום או הופעה...אני כותב סקירה. וכדברי המשורר: ולמי שיש בעיות עם זה...שישתה את הים של עזה. אף שמשבוע הבא..לשמחתנו קצת יהיה קשה להגיע.

דווקא הייתי בעזה

ביקורת היא לא מילה אלימה. יש מבקרים מתונים (גידי אביבי) ויש מבקרים קיצוניים שאוהבים לקטול (חנוך רון, למשל, שפעם קטל קונצרט שבכלל לא התקיים). הביקורת עצמה היא דבר חשוב (ראה למשל משרד מבקר המדינה, או וועדת ביקורת המדינה, או בכלל גופי התקשורת), ורק במדינות דיקטטוריות אין ביקורת. אין טעם למחמאה אם היא ריקה מתוכן. למחמאה צריכה להתלוות אמירה כלשהי ("כל הכבוד" זה לא מספיק, אלא אם כן אתה אדם שיטחי). גם לביקורת אין טעם אם היא ריקה מתוכן ("נורא ואיום", למשל). ביקורת אינה מחמאה ואינה קטילה. ביקורת נועדה להציג ניתוח שיטתי שחושף בעיות ומקל על הפתרונות.

יופי של תשובה

ממש לעניין

RamiSun

New member
טוב אז במילים אחרות.

ג'יזוס קרייס. כמו תמיד, אתה בלתי ניתן לשכנוע.

מזכיר לי משהו

דמגוגים חרדים שמטיפים לחזרה בתשובה מקבלים ספר הדרכה, שאחד מסעיפיו הוא "אם שואלים אותך שאלה קשה מדי, תענה לשואל ולא לשאלה". ככה זה אצלך - כשאתה לא רוצה לענות לטיעון, אתה נכנס אישית בטוען.

byrdparis

New member
אתה כל כך רחוק ממנו

שאין לך מושג מר ברייטמן היקר . רמי אולי הבן אדם האחרון עלי אדמות שעושה כדבריך בפוסט האחרון אני מציע לך לשקול מילים לפני השתלחויות כאלו ואחרות .. הבעיה הגדולה ביותר פה כפי שכבר מישהו כתב היא : ששירשור על אחת מהלהקות הגדולות של היום ,הופעה +תמונות הביאה לשרשור מייגע וארוך של ויכוח חסר תועלת,שכמובן אף אחד לא הפיק ממנו כלום . כמו תמיד כולם התבצרו ואף אחד לא ניסה להבין את הצד השני .. בכל מקרה אני לא כותב פה כל כך הרבה עד שזה מגיע לחברי רמי ... ראו הוזהרתם . דבר אחרון אני דיי מסכים גם איתך וגם עם הניתוח של רמי על השפה העיברית והמלה "ביקורת" . היא מילה אלימה שבאה בדרך כלל להעביר משהו לא טוב .. ניסו לרכך את המילה עם תוספת של המילה "בונה" "ביקורת בונה " אך גם זה קשה לאנשים לקבל בגלל אותם הגדרות . בנוגע לסקירה גם אני דיי חושב שזה נוגע לסיפור של דבר שיקרה בעתיד ולא אחריו . יש בעיה עם השפה העיברית ולא תמיד אפשר או יש מילים כדי לתרגם מהפשה האנגלית שקצת יותר עשירה .. זה כמו לנסות שרוסי ינסה להסביר בדיחה ושיתרגם לעברית ... זה כמעט ולא אפשרי יש להם שפה פי 10 עשירה משלנו ומאנגלית גם יחד .. יש להם 10 מילים על כל סיטואציה ..
בכל אופן שיהיה פה שקט .!

וחזרה לגופו של עניין

המילה 'ביקורת' אינה אלימה, מכיוון שמילים הן ההיפך מאלימות. אם אתה רוצה להיגרר לאלימות, סימן שהחלטת שהמילים לא מספיקות. המילה 'ביקורת' תפסה חזק מאוד בשפה העברית, וביקורת היא כלי מצוין לשיפור החיים שלנו. היא בוודאי עדיפה על פני קללות, מחמאות ריקות מתוכן, חנופה או שקרים. והיא בוודאי ובוודאי עדיפה על אלימות. עד כאן.

byrdparis

New member
או אתה רואה?

שאתה מנסה אתה יכול ואז אני לא צריך להכנס איתך למצב של "אלימות "

אלימות זה בטח לא

אלימות זה דבר גופני שאתה יכול להרגיש אותו על הגוף שלך. כל עוד אנחנו מדברים ולא יותר מזה, אין כאן אלימות אלא כתיבה בוטה.

למעלה