Another Girl
New member
...Oh,I believe in yesterday
When I was younger so much younger then today I never needed anybody´s help in any way But now these days are gone and I´m not so self assured I know that I have changed my mind and opened up the door… ואם אתם בפורום הזה ולא מזהים את השיר ממנו לקוח הבית הנפלא הזה אז אתם בצרות...
אחד הדברים היותר חביבים עליי לעשות הוא להחליט איזה דיסק ילווה אותי וינעים את זמני באותו זמן קרוב. כמובן, הכל תלוי במצב רוח. לפעמים נכנסים למצב רוח ממש טוב, שבו אתה מרגיש חובה עזה להקשיב ל-A Hard Day´s Night עם תכניו העליזים, לפעמים מרגישים קצת יותר מאותגרים ולא בטוחים בעצמנו, מה שאולי יביא להאזנה ל"אלבום הלבן", לפעמים נכנסים למצב רוח שליו ואולי מדוכדך יותר ונתקפים בפרץ עז להאזין ל-Abbey Road, לפעמים מרגישים קצת מוזר עם חשק בלתי מוסבר ל-Revolver,או אולי אפילו ל-Magical Mystery Tour... ולפעמים פשוט יש חשק ל-Help!. היופי ב-Help! הוא שגם אם יש לו אופי מסוים, קשה ממש לשייך אותו לקו המוקדם של הביטלס, אבל גם די ברור שהוא לא שייך לקו המתקדם יותר שילווה אותם בהמשך. אולי אפשר לקרוא לו, ביחד עם Rubber Soul, מעין אלבום אמצע הדרך שמשלב בתוכו את האופי הרוקנ´רולי הידוע שלהם יחד עם פופ קצת יותר חדשני, יעיל יותר. למרות שנאמר כי Rubber Soul היה האלבום בו חלה נקודת המפנה בסגנון שלהם, אני מוצאת את האלבום הזה פורץ דרך בדרכו שלו. השירים נשמעים אפקטיביים יותר; העיבודים מלוטשים יותר; ההרמוניות הקוליות הידועות של לנון ומקארטני מתחילות לבלוט בשטח. חברי הלהקה אט אט מתחילים להעניק לשירים את סגנונם האישי ותכנים לא שבלוניים, אלא יותר מההווי ומחיי היום-יום. כל אלו מעניקים לאלבום תכונה נהדרת: פשוט כיף להאזין לו. הוא לא מכביד, לא מסובך אבל גם לא שטחי. נקודה נוספת שכדאי לציין, היא שכאן מתחילים להתבטא ביתר שאת שני חברי הלהקה ה"מוזנחים" יחסית עד כה, ג´ורג´ ורינגו(אם כי ראוי לציין שג´ורג´ החל במגמה זו כבר באלבום With The Beatles ב-63´ עם השיר (Don´t Bother Me וכאן לראשונה ניתנת לג´ורג´ ההזדמנות להכניס לאלבום שני שירים מקוריים ולרינגו שיר אחד-Act Naturally. (הפחות מוצלח באלבום,לדעתי) ומהם החומרים המרכיבים את !Help? אם נסתכל על ההרכב של האלבום נגלה שמדובר באסופה של קלאסיקות. Help!- כשמו כן הוא, קריאה לעזרה.לנון שר לנו שיר על אדם, אולי מבוגר ואפילו זקן(גם אם רק בנפשו) שאומר לנו כי בעבר היה גא ויהיר, והתיימר להיות עצמאי בכל. ועתה, בערוב ימיו ואולי עם התבגרותו(הנפשית?) הוא עובר שינוי מבין כי היה זה מקסם שווא, וקורא לידידיו לעזרה. שיר נהדר, לא רק מבחינה לירית אלא גם מבחינת המוסיקה שנתפסת בך ומסרבת להרפות- גיטרה מתגלגלת, תופים, ליווי קולי נהדר של פול וג´ורג´... מה עוד צריך? The Night Before- שיר הפחות ידוע לקהל הרחב. הוא מדבר על אכזבה- אתמול בערב היית שונה(ותודה לשימי שהביאנו עד הלום) והיום גרמת לי להבין ולכאוב. שוב מדובר בשיר פופי אפקטיבי מאוד, המנצל כמובן את כל המשאבים הידועים שלהם בנגינה ובשירה(של מקארטני). You´ve Got To Hide Your Love Away- וכאן לראשונה אנחנו נתקלים במשהו שונה, כמוהו לא שמענו עד היום. זהו שיר קטן שקט, עם מינימום נגינה ודגש על המילים. למרות שהמנגינה לא ממש עצובה ודיכאונית(אם כי גם משמחת היא ממש לא) המילים מתארות לנו עצב של אהבה שהיא אולי אסורה, אהבה נלעגת- ואשר כולם רוצים כי יתכחש לה. קשה להגיד מה גזר הדין בסופו של השיר,אבל המסר מובן. זהו שיר שהיה, לדעתי, הסנונית המבשרת על השינוי בכתיבת השירים שיבוא על הביטלס בעתיד, ואפילו כבר ב-Rubber Soul, עם השיר Nowhere Man אשר בין שניהם(השירים)אני מוצאת דמיון סגנוני מסוים. I Need You- כאמור, כאן ניתנת לג´ורג´ - וגם אם לא לראשונה בכלל אבל בהחלט לראשונה באופן ממשי- הזכות להגיד את שלו. את הפוליטיקה ופילוסופית החיים ישמור ג´ורג´ לאלבומים הבאים, ובינתיים הוא כותב שיר קטן על אהבה חד צדדית ובעקבותיה פרידה. הוא צריך אותה, היא כבר לא זקוקה לו. I didn´t realize As I looked in your eyes You told me, oh yes you told me You don´t want my loving anymore That´s when it hurt me And feeling like this I just can´t go on anymore… שיר זה אולי איטי יותר ואפקטיבי פחות משיריהם של עמיתיו לנון-מקארטני,אבל ניחן בחן ההריסוני המובהק שעוד עתיד להיגלות בפנינו. Another Girl- לשיר זה תמיד היה לי יחס מיוחד( ולא רק בגלל השם ) שקשה לי להסבירו. למילים קשה לי להתחבר- בחור פוגש בחורה, בחור מתאהב בבחורה,בחור פוגש בחורה אחרת,בחור מתאהב בבחורה אחרת... קו עלילה קלאסי אבל מסופר יפה להפליא, ורק נותר לנו הבנות לתהות מה היינו מעוללות לו אם היינו במקומה של הבחורה הננטשת, השומעת ממנו כמה נפלאה ומדהימה המציאה החדשה שלו. וכמו המציאה- כן השיר: נהדר. פתיחה חזקה וסוחפת, פופ נוגע ולא מתפשר. בהחלט אחד משירי הלהקה האהובים עליי.
When I was younger so much younger then today I never needed anybody´s help in any way But now these days are gone and I´m not so self assured I know that I have changed my mind and opened up the door… ואם אתם בפורום הזה ולא מזהים את השיר ממנו לקוח הבית הנפלא הזה אז אתם בצרות...