Cade Foster

New member

מכירים את האנשים האלה שאתם שומעים אותם רק כשהם צריכים משהו?
אתם, בתור אנשים נחמדים, כמובן תשמחו תמיד לעזור. כשהיא צריכה שתמצאו לה לינק להורדה אתם מחפשים, כשהוא רוצה שתעשו לו לייק על מוצר שהוא מפרסם אתם עושים או סתם כשהיא מתקשרת ב-3 לפנות בוקר כדי להתבכיין לכם כמה רע לה בטירונות. תשתו כוס קפה ותעודדו אותה.

אני 3.5 שנים מכיר אותה, הכרנו בפייסבוק. ראיתי אותה עד היום פעם אחת, גם אז זה היה כשהיא במקרה עברה ליד איפה שאני משרת ובמקרה סיימנו באותה השעה ובמקרה עלינו על הרכבת באותה התחנה. אתמול הצעתי לה להיפגש שוב כי די, כמה אפשר לנהל קשר ככה דרך רשת חברתית. בהתחלה הסכימה, אחלה, דאגתי לעצמי לאוטו, היא גרה מרחק 10 דקות נסיעה ממני (כמה עצוב שזה נשמע). שעה לפני שאני מתכונן לצאת פתאום מתחילים התירוצים. אני אחסוך מכם את התירוצים האלה כי הם באמת עלובים, ומילא אם זה היה קורה פעם אחת אבל זה קורה כל הזמן, וכשזה 3.5 שנים ככה אז כנראה זה משהו קצת מעבר. היא לא הייתה צריכה להזיז את התחת היפה שלה אפילו מטר אחד! הייתי מגיע עד אליה אם צריך אפילו בשביל לומר שלום לחצי שעה ולחזור, הכל עליי.

ואז אני חושב לעצמי יותר עמוק. זו לא רק היא. יש כאלה בחיים שלי בלי סוף. אחת התקשרה אליי ביום חמישי לאחל לי מזל טוב. מתי שמעתי את הקול שלה בפעם האחרונה? נכון... לפני שנה בדיוק. גם אותה הייתי אמור לפגוש אחרי הרבה זמן (למדה איתי בתיכון), גם איתה קרה אותו הדבר בדיוק. ועכשיו אני שואל... מה נסגר? מתי החרא הזה הפך להיות תחליף לחיים האמיתיים? למה אני מספיק טוב בשביל שהיא תתקשר אליי ב-3 לפנות בוקר אבל לא בשביל להסתכל לי בעיניים 10 דקות? אני לא רוצה אותה או משהו, הבהרנו את זה מספיק פעמים בינינו.

החל מהיום אתם לא תמצאו את הנקודה הירוקה ליד השם שלי. אין לי ספק שמתישהו אני גם אסגור את הפרופיל, בינתיים אני רוצה רק להפסיק למשוך אליי את כל האנשים האלה. נמאס לי להיות נחמד. מי שרוצה למצוא אותי, יידע איך. ולמה אני אומר לכם את כל זה? כי אני מכיר את רובכם, ומי מכם שאני מכיר כן יש לו את הנכונות לנהל קשר כמו בן אדם ולא מאחורי מסך.

ולא, זה לא 1 באפריל

תמיד יהיו אנשים כאלה.

השאלה איך להתנהג איתם.
יש את אלו שיבחרו פשוט לא להתייחס אליהם כשהם יצטרכו, ויש את אלו שיהיו שם בכל מקרה.

אישית, זה תלוי בבן אדם. יש אנשים שמתנהגים אליי ככה אבל עדיין יש לי חיבה מיוחדת אליהם ככה שאני אהיה מוכנה להקשיב להם ולתמוך בהם תמיד, גם אם לא דיברנו המון זמן. וזה קורה.
ויש כאלה שפחות אכפת לי מהם ואני מרגישה שאם על זה מבוסס הקשר שלנו, אז שלא יהיה בכלל.

מבינה את ההרגשה שלך, וזו בחירה שלך איך לסנן את האנשים בחייך.
בכל מקרה - לא יודעת אם זו באמת סיבה להפוך אופליין לכולם, לי במקרים כאלו יש רשימת VIP שאני פשוט מגדירה שאהיה אונליין רק אליהם (כי, אין מה לעשות, אנחנו תמיד יכולים להגיד שמי שמספיק חשוב יהיה גם בטלפון, אבל כן יש אנשים שהם חברים "אינטרנטיים" והם כן חשובים לי, ועדיין לא יוצא לנו לדבר טלפונית).

בכל מקרה - זו כמובן, בחירה שלך. ואני מקווה שאיתה יהיה לך טוב.

(ואנחנו עוד נדבר כמובן גם בדרכים אחרות!)

ebi83

New member
אבל למה בקיצוניות??

האמת, שאני מבין אותך. היו לי לא מעט קשרים בסגנון שאתה מתאר.

החכמה היא לדעת מתי להציב גבולות, אם זה כמו שאתה מתאר אז פשוט תגיד לה- סליחה אבל מבחינתי קשר זה דו כיווני ואם המצב יימשך כמות שהוא אז יש לי גם כתפיים קרות לחלק.
לפעמים אנשים נכנסים לאנרציה ואז לא תמיד שומרים על קשרים כאלו ואחרים, השאלה זה אם ברגע שעולה השאלה האם זה קשר שחשוב לך או לא האדם מבצע פעולה לשמור עליו.

אגב, אחד הדברים הכי חשובים בחיים זה גם לדעת איך ומתי לנתק קשרים לא בריאים- אז עדיף ללמוד כבר עכשיו

בכל מקרה, אם אתה צריך\רוצה לדבר אתה יודע שיש דלת פתוחה

מה רע בקצת צביעות

בואו נהיה כנים, אל תנסו להראות יפים או תליות תכלת. הרי בסופו של דבר בכולנו קיימת מעט צביעות.
שמע, אני לא חברה הכי טובה של כולם, ולא רוצה להיות.
אני נחמדה לכולם גם לאלו שאני לא אוהבת. כי אולי יום אחד אצטרך אותם.
ככה זה העולם. סלח לי מאמי. ואל תתכחש כולם כאלו.גם אתה.

והתייחסתי כמובן רק לשורה הראשונה שכתבת.(עדיין לא קראתי את הכל, זה ארוך ומתפוצץ לי הראש)
כי כן, גם אני שומעת ממלא אנשים רק כשהם צריכים משהו,
לא צריך להיות חבר של מישהו כדי לשמוע ממנו פעם ב.
הרי בסופו של דבר נחמד להכיר אנשים. ולא בהכרח לדבר איתם ביומיום.
וכשמישהו צריך משהו, מאיזשהו צד, אז פונים אחד לשני .
אין רע בזה לפי דעתי. אם היתי בקשר מתמיד עם כל האנשים שאני מכירה תאמין לי כל היום היתי בשיחות טלפון, בשביל מה אני צריכה את זה.
יש אנשים שמכירה וזהו, ואם אצטרך משהו או הוא יצטרך משהו, ניצור קשר.כי סתם ככה לא נועדנו להיות חברים טובים. לא בהכרח יש לנו דברים משותפים.פשוט סתם מכירים.
תעשה חושבים עם עצמך, ותגלה , שגם אתה מכיר אנשים שאתה פשוט סתם מכיר. ובסופו של דבר, ברגע שאחד מכם יצטרך את השני, תפנו .
וראיתי עוד שורה, בנוגע ליומולדת.
נשמה , יומולדת זה היום בשנה שכל האנשים שאת בסדר איתם, ולא בהכרח חבר שלהם, מחליטים שצריך ליצור קשר ע"מ שהקשר לא יתנתק.

אל תתרגש מאנשים.

-אגב, אחרי שכתבתי את ההודעה שמתי לב שאתה זכר. אז שיניתי. אם יש טעויות ופניה אליך בתור נקבה, סליחה מראש.

עוד משהו

בנוגע לשיחות ב-3 לפנות בוקר ולא בפגישה.אומרת לך את דעתי בלבד.
לא מכירה אותך לכן זאת רק מחשבה.

לפעמים, נחמד להגיע לשיחות על גבול האינטימיות בשעות הקטנות של הלילה.
עם ידיד ממש טוב.
אבל כשלא מעוניינים בקשר, מתחילים תירוצים ללמה אי אפשר להפגש, מהחשש שפגישה תוביל לפגיעה כלשהי או לרצון כלשהו מצדך,
שבכלל לצד השני רק בא השיחות הקטנות של הלילה. ולא בהכרח קשר.
לפעמים השיחות הקטנות האלו, נותנות את ההרגשה שהצד השני בעניין.
אני חושבת שאתה משדר את הרצון לזוגיות עם הבחורה למרות שאתה טוען מולה אחרת. והבחורה בצד השני או לא מעוניינת, או חוששת.
לא עולה לי סיבה אחרת למצב שאתה מתאר.

יש לי גם ידיד כזה, שלא משנה כמה הוא יגיד לי שהוא לא בעניין, רואים שהוא כן(כן, בשיחות הקטנות של הלילה) ומרתיע אותי להפגש איתו לפעמים.

Cade Foster

New member
ובקשר לשורה האחרונה

זה לא רק איתה, זה ככה עם האחים הגדולים שלי ועם בני דודים. אני מזהה פה דפוס התנהגותי של בני אדם.

ונניח שכן הייתי רוצה אותה (אני בעצמי הבהרתי לה שזה לא יקרה, דווקא היא לא פסלה אותי אף פעם) - אז? אם היא הייתה רוצה להרתיע אותי היא לא הייתה מדברת איתי כל הזמן ולא כותבת לי מכתבים באורך של עמוד וחצי (ושולחת בפייסבוק, כמובן).

Cade Foster

New member
רק כדי להבהיר משהו

קודם כל, אין צורך ברחמים
אפילו דמעה אחת לא זלגה מעיני בגללה, להיפך.

לפרה של שוקולד (אפשר לקרוא לך פרה?
)
אני לא מחפש לדבר עם כל בן אדם כל יום (אפילו פעם בשבוע זה לא חובה). אני פשוט מעלה כאן נושא לדיון - באיזה שלב הפייסבוק הפך להיות תחליף לשיחה ב-4 עיניים? את מכירה את האנשים האלה שתמיד אומרים "תבוא נראה אותך אל תעלם!" ואני בשיא התמימות באמת רוצה לבוא ולא להעלם ובסוף "איכשהו" הם אלה שנעלמים?

מוכר

לפי מה שאתה ציינת בהודעה למעלה לגבי הבחורה,
מצד אחד עושה רושם שהיא נרתעת להפגש איתך, ומצד שני כותבת לך מכתבים פה בפיסבוק ולא פסלה אותך מעולם.

אז ואלה נשמה, אולי הבעיה היא שאתה לא יודע לבחור את החברים הנכונים.
למה אתה משקיע בקשר שמלכתחילה נועד לכשלון, שלא באשמתך.

Cade Foster

New member
כי לא כל קשר חייב להוביל לזוגיות

ככה לפחות אני רואה את זה. חוץ מזה שהבחורה אינטיליגנטית ביותר וכיף לי לדבר איתה בסך הכל.

ונראה לי שאני מעדיף שחר

לדעתי אתה מערבב

מה קשור הפייסבוק לעובדה שיש אנשים כאלו בעולם?
ולמה אתה בכלל מקדיש להם מחשבה? :|

SomebodyToldMe

New member
יש כל כך הרבה סיבות...

זה לא מרוע או צביעות, לדעתי. פשוט לרוב האנשים בגיל הזה יש כמה חברים קרובים, משפחה, לימודים, בן/ת זוג, עבודה... הרבה דברים לחלק את הזמן ביניהם. וזה נחמד באינטרנט או בטלפון כי זה נוח, ולא צריך לקבוע ולתכנן ולהתארגן ולפנות זמן. בטלפון כשאתה צריך ללכת אתה אומר "טוב אז נדבר... ביי", זה לא אותו דבר כשנפגשים.
חוץ מזה, במיוחד בגלל העובדה שמדובר בידידה, ולא בחברות של שני בנים/שתי בנות, זה שונה - בחורה בד"כ לא רוצה לחצות את הגבול שמעבר לידידות ואצל בנים זה שונה, אפילו אתם מעידים על עצמכם שאין דבר כזה שגבר נחמד לבחורה סתם ככה, ושאין דבר כזה "ידידות", ושתמיד תרצו משהו. בתנאים האלה, נוח לנו לדבר אתכם בטלפון/פייסבוק, בלי להיכנס לסיטואציה מביכה.

spaysi8

New member
סיפור חיי

ובוא אני אגיד לך יותר מזה- מחקתי את הפייסבוק לפני כשנה, והוא היה מחוק כמעט שנתיים.
נחש מה קרה?
כולם שכחו מקיומי. כ-ו-ל-ם, חוץ ממי שמלכתחילה לא היה לו פייסבוק, ומלכתחילה הקשר בינינו היה טלפוני/פנים מול פנים בלבד.

ואז החלטתי שני דברים:

1. כמו שאביתר אמר, לא להיות קיצוניים- אני אפתח פייסבוק, אמחק את כולם (דף חדש) ואוסיף רק את מי שחבר שלי או שיש לי סיבה להוסיף אותו (למשל- כשאתחיל פסיכומטרי סביר להניח שתהיה לנו קבוצה בפייסבוק).
2. יש לי "חברי מחשב", וחברים רגילים, נגיד פה בפורום- כן, אני מתה עליכם ואוהבת להפגש איתכם, אבל אני גם מאוד אוהבת ומסתפקת מקשר אינטרנטי, ונגיד אם לא אגיע למפגש כלשהוא, הבאסה שלי תהיה מוגבלת, כי בכל זאת זה קשר שמבוסס על אינטרנט.
אז כן, יש פה כמה חבר'ה שאני רואה את הקשר שלנו מתפתח ליותר מזה, כי בסה"כ האנשים פה באמת נפלאים, אבל אני לא מצפה מהם למה שאני מצפה מהחברים שלי בבית, וככה אני גם לא נפגעת.
יכול להיות שאפתח יותר, מי יודע?
בקשר לחברים בבית- אז יש את החבר, ויש כמה חבר'ה (בנים), ועוד 2 בנות (אחת גרה בחו"ל ועם השניה רבתי, אבל נעזוב את זה עכשיו חח),
ואיתם אני יוצאת בסופ"שים.

אבל האם זה בהכרח אומר שהחברים מהאינטרנט "פחות טובים"?
אז בוא אני אגיד לך משהו,
לבנים אני לא מספרת הרבה, ולכם, בעיקר בפייסבוק, אני מספרת כמעט הכל.

אז נכון שהחיים השתנו בגלל הפייסבוק והאינטרנט ותפוז וכו', אבל לפעמים זה לטובה, כי אמנם החברים שלי מ20+ הם לא אלה שאני יוצאת איתם בסופ"ש, ואמנם אני עדיין במין דיסטנס כזה שמאפשר לי לא להפגע אם ינתקו קשר, אבל בתכלס- הם אלה שאני סומכת עליהם והם אלה שיודעים איך לנחם ויודעים מה להגיד ומתי.

בקיצור ליאור-
אני חושבת שאתה מקסים, ואני אוהבת אותך, ואני לא נפגשת עם אף אחד באמצע שבוע אז אל תקח אותי אישית אם אי פעם ביטלתי לך (למרות שהיי, נהגתי עד אליך! אז אין לך מה לומר לי בעצם :p)

ותבוא למפגש ברביעי. וזהו. חפרתי.

Cade Foster

New member
חחח בשום שלב לא חשבתי עלייך כשכתבתי את זה

(כמחמאה! קחי את זה כמחמאה!!)

einat162

New member
תבין- יש אנשים שנוח להם יותר ככה

לא להיות בתקשורת מתמידה של "ללכת להוא", "לפגוש את זה", לנסוע אחרי העבודה למסיבה של..." כל הדברים האלו לוקחים אנרגיה (או/כסף).

עצלנות - בהחלט !

אי רצון להתחייב (גם לקשר חברי) מתוך פחד שיהפוך להיות מעיק - כן!
אבל זה לדעת ולהכיר את הגבולות שלך.....

גם אני כזאת (מודה).

מצד שני, אם היא עשתה הרגל להתקשר אליך ב 3 לפנות בוקר - אז זה לא לעניין.

מה שכן, אם באמת אתה "לא רוצה אותה או משהו" ו - "הבהרנו את זה מספיק פעמים בינינו" - אז אני לא מבינה למה זה מטריד אותך. תתיחס אליה כוירטואלית בלבד. אם היא לא מתנהגת בהתאם (לאו דווקא בקשר זוגי) - אז ברור שלה זה לא ברור מספיק.

אם מציק לך - תחתוך.
אם לא - תמשיך, או תמשיך לנסות את האדם שמולך.

irreplacable

New member
בטח שמכירה

יש לי חברה שמתקשרת רק כשהיא רוצה להזמין אותי לארוע שזה הכי מעצבן
(בהתחלה זו היתה החתונה שלה, אחר כך החתונה של אחיה, אחר כך הברית של האחיין שלה ועכשיו היא התקשרה להגיד לי שהיא בהריון).

מה שאני לא מבינה זה למה אתה צריך להרחיק לכת כל כך ולסגור פרופילים ?
צריך פשוט לדעת מתי ליזום ומתי לא ליזום. הבחורה לא מעוניינת להפגש\לדבר , אתה מתקשר אליה פעם אחת, פעם שנייה .. מציע לה להפגש פעם אחת, פעם שנייה.. אם בפעם הבאה זה לא בא מהצד שלה אתה פשוט לא יוזם יותר וסוגר עניין.

Cade Foster

New member
זה בדיוק מה שאני עושה, אם לא שמת לב

והיא כן מעוניינת לדבר, רק לא להיפגש.

irreplacable

New member
אוקיי אז סבבה

אז שים אותה מאחורה ותמשיך הלאה..

ומי יודע..אולי שהיא תראה שלקחת צעד אחורה, היא תתעורר..

למעלה