off topic:get yourself a sukkah

trigotrigo

New member
גם זה טיעון דפוק.

זה כמו להתחפש בפורים. אם אתה חובש כיפה באורח יומיומי, ושומר מצוות באורח יומיומי, אז כן, אתה דתי.

zami2

New member
עכשיו נכנסת לפינה.

מה זה שומר מצוות באופן יומיומי, אף אחד לא מצליח הכל גם כשהוא מנסה, זה פשוט בלתי אפשרי.

zami2

New member
בולשיט, יש ערסים שהלוז שלהם בשבת

הוא כזה: תפילה קידוש מסיבה משחק כדורגל נסעתי מלא פעם עם חבר'ה כאלה בטרמפים, זה לא העיקר הכוונה, יש להם הרבה כוונה אבל הם עושים מה שהם רוצים...

zami2

New member
חוזרים בשאלה?! הם ממשיכים באותו

אורח חיים לנצח ומנחילים אותו לדורות הבאים.

misterdude

New member
על הכוונת של מי? של אלוהים?

מאיפה אתה יודע? אני מאמין שאלוהים בעד שאנשים יבחרו לעצמם אילו מנהגים לקיים, ומה שהכי חשוב מבחינתו הוא שאנשים יהיו הגונים ובעלי הגיון בריא בכל הקשור ל"בין אדם לחברו".

goidelg

New member
מאיפה אתה יודע?

אני מאמין שאלוקים נתן לנו ספר הוראות של מה שהוא רוצה, מתובל בסיפורים. מעין סודות ההצפנה כזה.

misterdude

New member
זכותך להאמין בזה.

אבל אתה לא יכול לקבוע בוודאות שמישהו נמצא "על הכוונת". אתה יכול רק להאמין בזה. (אני יודע שלא אתה קבעת את זה, אלא trigotrigo. האמירה שלי היא כללית)

trigotrigo

New member
מי אמר שזה מה שקבעתי?

אמרתי על הכוונת של מי? לא. זה שהסקת בעצמך זה כבר עניין אחר..

trigotrigo

New member
בכל מקרה, אין לזה קשר לדיון..

הם לא דתיים, לפי ההגדרה שלי, כי אם הם נוסעים למסיבה בשישי בלילה הם לא באמת שומרים שבת.

zami2

New member
אבל אמרת שזה תלו בכוונה.

אתה לא יכול להגיד שמי שעובר עבירה כזו הוא חילוני ומי שעובר על כזו הוא עדיין דתי.

trigotrigo

New member
אבל אני כן יכול להגיד

שמי שאומר שהוא שומר מצוות אבל מפר אותן ביודעין ובכוונה תחילה אינו באמת שומר מצוות. זאת לעומת מי שמשתדל ועושה רק למען שמירת המצוות.

zami2

New member
הההגדרה שלך לא נכונה.

דתי הוא אחד שמשייך את עצמו חלק מדת. אין דבר כזה חילוני, זה פשוט דתי שלא עושה את כל המצוות אלא פשוט את מה שנוח לו. (אם אני זוכר שמעתי שגם הרבי מלובביץ' אבר את זה ואחרי הכל- הוא המשיח. הוא קובע.)

trigotrigo

New member
לדעתי ההגדרה שונה.

והרבי מליובאביטץ' עדיין לא המשיח. קודם שיבוא לארץ, אחר כך נדבר.

zami2

New member
מי מוסמך להחליט מהי ההגדרה הנכונה.

בכל דת, מהנהיגים הם אלו שמחליטים, כלומר הרבנים (בעעע...), והם החליטו שההגדרה שלך מוטעית.

למעלה