Off - הדף הראשי של תפוז

חגי ש

New member
Off - הדף הראשי של תפוז

"גם לכם נקטעה אספקת המים? לא נורא, ערוץ האוכל מפרגן לכם כמה מתכונים למשקאות שיצננו אתכם (כשיחליטו להחזיר לכם את המים)" השאלה הנשאלת היא: האם פירגנתם פעם משקה? אני עוד לא התנסיתי בחוויה. ממתי "מפרגנים מתכונים"? אני בהלם קל, ודורש הסבר ממומחי הסלנג שלנו.

Milochka1

New member
האמת? כבר בבוקר שמתי לב לזה

וזה היה לי די מוזר, אך חשבתי שאולי זו רק אני. ומה הקשר בכלל לאספקת המים? לדעתי הם בכלל התכוונו לחשמל, לא?

ללה3

New member
היום מפרגנים כל דבר

פרגני לעצמך מסז טוב פרגנו לעצמכם ערב בלי הילדים פרגן לעצמך חולצה חדשה והכוונה בסלנגית צחה, תרשו לעצמכם/אל תתביישו/מגיע לכם אל תהיה עינכם צרה בכם. הצלחתי להסביר?

חגי ש

New member
אני מכיר את השימוש של "פרגנו", אבל

מעולם לא נתקלתי בזה עם אוכל, משקאות וכו'. לא חשבתי שזה עד כדי כך חופשי ונרחב וכו'. ואם לומר את האמת זה די מצער אותי לשמוע על פירגונים בסגנון

ST

New member
לנו היתה היום גם הפסקת מים..

נראה לי שמנסים להרוג אותנו לאט-לאט.
טוב שלא הכל ביחד...

Boojie

New member
זה האח הבכור של "מפניק".

אם הם היו טיפה יותר מעודכנים, כבר היית רואה שם "ערוץ האוכל מפניק אתכם עם מתכונים..."

Fanja

New member
להפניק??

נשמע לי שאפשר רק להפניק סתירה או משהו כזה. אוי ויי.

Boojie

New member
להפניק. הצורה החדשנית של לפנק.

והאמת? סלנג חמוד להפליא לטעמי, חינני מאד. סלנג שעושה שימוש ביכולת היצירתית של השפה כדי ליצור צורה חדשה של מילה קיימת? מקסים. בטח יותר טוב מסלנג שמבוסס על שיבוש לשון מחריד או משהו. איכשהו, צורת ההפעיל גורמת לפינוק שבזה להישמע הרבה יותר מושקע מאשר צורת הפיעל הרגילה. זה לא סתם לפנק מישהו, זה... להפניק אותו. מושקע יותר.

Fanja

New member
מסכימה שזה שינוי סלנגי חינני

ובעתיד לבטח ישתמשו בזה כמו ב"תפרגני לי". ייגש לו הבחורצ'יק (בעצם, הבחורה, למה לא?) לבר ותבקש מן הברמן: "תפניק לי טקילה" או יגידו לאמא עייפה: " תפניקי את עצמך, למה לא? גם לך מגיע!"
טוב, בעניין פינוקים - מה אכפת לי איך קוראים לזה, כל עוד אני מקבלת את זה ?

Boojie

New member
לא, לא, זה עובד אחרת:

"תפניק אותי בטקילה". מפניקים אנשים. אחרת איפה הפינוק פה, אם יעד ההפנקה הוא הטקילה ולא האדם?
אבל האמת, הניסוח הנכון הוא פשוט: "תפניק אותי", בלי לציין את המשקה. הרעיון הוא שהפנקה אמיתית היא כשהברמן מגיש ללקוח משקה שהלקוח לא חשב עליו אבל שהוא בדיוק הדבר הנכון באותו רגע.

חגי ש

New member
ואם כבר הגענו לתפנוקים והפנקות

זה עוד שימוש שמזעזע אותי. זה לא שאני לא מוכן לשמוע סלנג בכלל, או כדברי השיר של אהוד בנאי: אל תגיד לי ביי - אמור להתראות. אבל להפניק אנשים במסאז'ים ואח"כ לפרגן להם לימונדה קרה בחום של הקיץ הישראלי זה יותר מדי בשבילי. משהו במצלול של ההפנקה גורם לי לרצות להסטיר (עוד סלנג) למישהו את הלחי. תשתו הרבה יום מצוין

Fanja

New member
כן, מזה התחלתי- שלהפניק נשמע כמו

להפליק. אני לא בטוחה מדוע יש מלות סלנג שגורמות ליפריחה ואחרות לא (או פחות). הצירוף שהדגמת לעיל - באמת מזעזע. לו ל]פחות לא היה כל כך חם ....

hazelnut

New member
../images/Emo26.gifאני בקומה שנייה, אני, אני!

השלט הבא נצפה בחלון הראווה של חנות יוקרתית במדרחוב בן-יהודה בירושלים, פינת ההסתדרות: קומתיים... אופס, שחכתי את המילה הראשונה, אבל לא לשכוח, אני בקומה השנייה... "חצאית קומתיים..." - זהו, הצלחתי להתעתיק אותו
- "חצאית קומתיים ב-99 ש"ח!" אז, רוצו, רוצו
המלאי עומד לאזול
ולא לשכוח, אני בקומה השנייה

למעלה