OCD

Pr0bl3m

New member
OCD

לאחר המהומה שהתרחשה כאן כשהגעתי לפורום, אני רק רוצה להבהיר שלא נפגעתי משום דבר שאמרתם עליי ושאיני התכוונתי "לתפוס תחת" באותה תגובה. לא פירשתם את דבריי בצורה נכונה. נושא ה-OCD אצלי הוא אישי והוא מאוד מורכב, ולכן הפניתי את המגיבה ל-Google, ואמרתי לה שאם היא תרצה הסברים נוספים, אז אני מוכן להסביר לה בתוכנת IM. בכל מקרה, אני אנסה להסביר את הנושא בצורה הברורה ביותר. OCD הן ראשי תיבות של המונח Obsessive Compulsive Disorder (הפרעה טורדנית כפייתית), המתאר התנהגות כפייתית המתאפיינת בטקסים הנעשים בעקבות מחשבות טורדניות. כפי שניתן לשים לב, אני כותב באופן רשמי גם כשאין צורך בכך, אך אל תמהרו לחשוב שאני נהנה מכך. זהו ביטוי של ההפרעה המופיע אצלי. דפוס הכתיבה הזה נפוץ אצלי בעשיית דברים הנוגעים לבית הספר, בכתיבה בבלוג ובשליחת הודעות בפורומים. לעומת זאת, בשליחת הודעות בתוכנות IM דפוס הכתיבה הזה אינו נפוץ אצלי. זה לא נגמר כאן. כשאני מסיים לכתוב, למשל, הודעה בפורום או חלק ממנה, אני בודק אם שגיתי בכתיבתה: אני עובר אות אחר אות, מילה אחר מילה, משפט אחר משפט, ואף תוהה אם הפיסוק תקין. אלמנט הבדיקה דווקא כן נפוץ אצלי בשליחת הודעות בתוכנות IM. ביטויים נוספים של ההפרעה המופיעים אצלי: מה שבחברה מכונה "חפירה": כאשר אני מדבר או כותב, אני מנסה להסביר את עצמי בצורה הברורה ביותר, ולכן יוצא שאני "חופר" במידה רבה. בנוסף לכך, אם לא מגיבים לדבריי, אני חוזר עליהם שוב, מפני שאני חושב שלא שמעו או קראו אותם או שלא הבינו אותם. אם אני נזכר בדבר כלשהו ששכחתי לציין בדבריי, אני אומר או אכתוב אותו גם אם הוא כבר אינו רלוונטי. סדר, לוגיקה וסימטריות: אני כפייתי מאוד בנוגע לסדר של החדר שלי ושל הילקוט שלי. מלבד במיטה שלי, לא ניתן להבחין באי-סדר כלשהו בחדר שלי. בילקוט שלי תמצאו תמיד את הספרים מסודרים לפי שטח העמוד בספר, כאשר הספר בעל שטח העמוד הגדול ביותר מאחורה והספר בעל שטח העמוד הקטן ביותר מקדימה. בכתיבה שלי, למשל, חקוקים סדר ולוגיקה. כאשר אני מתכנת, למשל, האלגוריתמיקה שלי תמיד מסודרת לפי לוגיקה, אפילו כאשר אין הבדל אם היא לא הייתה מסודרת לפי לוגיקה. קריאה כפייתית: הקריאה שלי כפייתית מאוד. אני מנסה להבין את הנקרא בצורה הטובה ביותר. ביטוי זה גורם לי לקרוא לאט מדי. ישנם עוד הרבה ביטויים, שנכללים בהם ניקיון והיגיינה, שלא אפרט עליהם כרגע. הקושי המשמעותי ביותר שיש לי כתוצאה מה-OCD הוא בלימודים. במבחנים אני בודק כל שורה שסיימתי לכתוב מספר פעמים. לעתים אני אף מגיע למצבים בהם אני בודק, למשל, אם שתיים כפול שלוש שווה שש. את תוצאות החישובים שלי במתמטיקה ובפיזיקה אני תמיד בודק במחשבון. כתוצאה מכך, וכתוצאה מכתיבה איטית, אני לא מספיק לסיים מבחנים במתמטיקה ובפיזיקה למרות הקלת תוספת הזמן שיש לי. ברוב המקרים, כמעט כל החלק שהספקתי לסיים במבחן (בסביבות 60%) היה נכון. קשיים אלה גרמו לי לפרוש ממקצוע ההרחבה פיזיקה ולרדת לרמת לימוד של 4 יחידות לימוד במתמטיקה. די חפרתי, אבל אני חושב שזה שווה את זה.

Pr0bl3m

New member
תיקון טעות:

ישנם עוד הרבה ביטויים, שנכללים ביניהם ניקיון והיגיינה, שלא אפרט עליהם כרגע.

אני חושב שזה בסדר...

אף אחד לא ישפוט אותך לפי סוג הכתיבה שלך ובכלל יפה שכתבת שאתה מצטער על מה שנעשה [אפילו אם אתה לא אשם...] בכל מקרה,ברוך הבא אני עומרי 17 [וחצי!!!] כפר סבא.

Aline In Chains

New member
גם לי יש OCD

אבל אצלי זה מתבטא במספרים(אני חייבת שתמיד יהיה אי זוגיים),משבצות,נקודות, וכו'.

mikmikonet

New member
../images/Emo2.gif אצלי הפוך, יש לי איזה פטיש לזוגיים בלבד

נגיד בווליום בטלויזיה... אני לא מסוגלת שיש מספר לא זוגי, אפילו אם זה הווליום הכי נוח אני אנמיך אחד או אגביר אחד העיקר שיהיה זוגי. וכמובן ששוב ברוך הבא עמוס (נכון?)

Pr0bl3m

New member
חח זה בין הסימפטומים הקלים והנפוצים.

יש סימפטומים פשוטים כאלה להרבה אנשים, אבל זה לא OCD.

noyy

New member
אפשר לשאול אם אובחנת ככזה?

להרבה אנשים יש דברים דומים, להיפך, לנו הסבירו שבודדים האנשים שאין להם איזשהו מנהג/טקס/תחביב שחוזר על עצמו הרבה. אני למשל שוטפת ידיים קרוב ל-30 פעמים ביום. גם אני קוראת לאט בגלל שאני מוצאת את עצמי חוזרת על הרבה משפטים יותר מפעם אחת כדי להבין טוב יותר, או מדפדפת אחורה כדי להזכר במשהו וכו'.. אני עושה את זה אגב הרבה גם בסרטים ומחזירה אחורה, תשאל את חבר שלי כמה הוא מתחרפן מזה
אני יכולה להמשיך אבל נוותר.. השורה התחתונה היא שאני אוהבת לעשות את הדברים האלה, כשאני שוטפת ידיים אני מרגישה טוב יותר, בקריאת הספר/סרט אני מבינה טוב יותר וכו'.. כל הדברים שציינתי מופיעים בחלק גדול מהאנשים כדרך חיים וזה בסדר. זה לא מפריע להם או לסביבה, זה לא מטריד אותם במיוחד ולכן זה לא נחשב אובססיה (אני לא אומרת שככה זה במקרה שלך), והאבחון בפסיכיאטריה הוא מאוד מדוייק ולכן לא לכולנו יש OCD, מאניה דיפרסיה, דיכאון ושאר דברים שאנשים מתהדרים בהם מבלי באמת ללכת לאבחון. אז אני שואלת, ממש לא בקטע של זלזול אלא יותר התעניינות, אם אובחנת ככזה? אתה לא חייב לענות על זה. מקווה שלא העלבתי ומצטערת אם כן

Pr0bl3m

New member
אכן אובחנתי כבעל OCD.

הכל אובחן פסיכיאטרית. אני טופלתי פסיכולוגית, ואני מטופל תרופתית. בניגוד אלייך, בעלי OCD לא נהנים לבצע את הטקסים שלהם, והם מודעים לכך שברוב הפעמים הטקסים שלהם מיותרים לחלוטין, ורובם נושאים עליהם טרחה ענקית. כשאני רואה, למשל, "אלמה פיראטה" ב-HOT VOD, אף על פי שאני מבין בד"כ מה שנאמר גם בלי לקרוא חלק מהתרגום, אם לא הספקתי לקרוא את כולו, אני חייב להעביר אחורה. אני חייב לציין שזה ממש הורס לי את הנאת הצפייה. וזה בסדר, לא נפגעתי, כי את לא מכירה אותי.

KeReN 0R

New member
זה קצת מדאיג אותי הנושא הזה...

הטקסים האלו נשמעים לי מוכרים
ואני לא מדברת על טקסים אובססיביים שיש להרבה אנשים... אפשר לחיות אם יש את ההפרעה הזאת בקטנה, נכון
(זה חלק מהאופי כזה
) בכל מקרה ברוך הבא ואתה מוזמן לדבר איתי תמיד

Pr0bl3m

New member
אכן אפשר לחיות, אם כי מאוד קשה.

ההפרעה הזו היא שוות משקל להפרעת אכילה במידת התסכול והאכזבה הנובעים ממנה. זה בהחלט לא כיף לחיות עם זה. במקרים קשים ביותר שהיו לי בעבר פשוט רציתי למות. אלה מקרים של התפרצות מסיבית של הטקסים, עד כדי שפשוט הייתי בוכה בעת ביצועם. זה קשה מאוד.

KeReN 0R

New member
אבל אם זה לא משהו רציני

זה מציק שאני לא רגועה עד שאני לא עושה משהו מסוים או שאני חייבת לעשות את זה בדרך מסוימת אבל לא נראה לי שזה כל כך קריטי שאני צריכה טיפול... אבל אני אשמח לדבר איתך על זה בהזדמנות

לא ממש זכור

לי על איזה הודעה דיברת, כנראה לא הייתי פה באותם הימים.. בכל מקרה, יפה שאתה ככה פתוח בנושא הזה.. למדתי דבר חדש! ברוך הבא, אני ירדן מירושלים

למעלה