O.K חבר'ה, איך...

yanital

New member
O.K חבר'ה, איך... ../images/Emo178.gif

...הספקתם לרכוש את כל הידע הזה ? (אני צופה בפורום מזה זמן מה) אני כרגע לומד מ-ספר על ++C (וזהו). אני עוסק בזה מתוך עניין אישי , אבל אם גם נחשוב על תעסוקה עתידית בתחום כדאי לי ללמוד בשביל זה באוניברסיטה....- או ללמוד לבד ? ספרו. יניב

vinney

Well-known member
היי, לא לבכות ../images/Emo13.gif

אוניברסיטה נותנת רקע תיאורטי מדעי מאוד חשוב להתקדמות במקצוע. תפקידים בסיסיים אפשר לעשות גם בלי השכלה אקדמית, ואפילו מתוך לימוד עצמי. כמובן, לא תקבל משכורות עתק על זה שאתה יודע לקרוא, אבל בתור תחילת קריירה, תוכל למצוא משהו.

selalerer

New member
אני....

התענינתי מגיל צעיר, למדתי בביה"ס אח"כ למדתי הנדסאי תוכנה, ואת רוב הלימוד עשיתי אח"כ תוך כדי שימוש ברקע שרכשתי בלימודי הנדסאי. המקורות באינטרנט הם רבים.

nirtheking

New member
אני מתעניין מגיל צעיר ../images/Emo13.gif

בבי"ס שלי עדיין לא התחלתי ללמוד את הנושא ואני דיי מתקדם
(אולם לא בתכנות אבל במה שקשור בצד שרת ו-ASP אני כן
)

DNile

New member
פשוט הרבה מאוד שנים של התעניינות..

אנחנו פשוט בתחום הרבה זמן.. אני למשל את התוכנית הראשונה שלי כתבתי לפני 11 שנים(אמנם התוכנית ידעה רק לצייר קווים אקראיים על המסך, וקראתי לזה "שומר מסך", אבל זאת עדיין הייתה תוכנית). בכל אופן, אוניברסיטה בתחום זה חשוב, גם למידה מספרים זה חשוב. הכי חשוב זה הנסיון. זה ממש לעסוק בתחום. את זה אפשר לעשות לבד, בכל מיני פרויקטים שאתה יוזם, אפשר למצוא מקום עבודה בתחום(קשה כשאין לך תואר או נסיון, אבל אפשר למצוא עבודות כמתכנת-למחצה - sysadmin, או איש בדיקות, שמתכנת גם כדי לייעל את העבודה שלו), וגם הרבה מאוד אנשים שאני מכיר התחילו את הקריירה שלהם בצבא, כשהצבא היה מה שהביא אותם מאנשים שבונים תוכנות קטנות בשביל הכיף, לאנשים שמקבלים משכורת בת 5 ספרות, ולא, 1 זאת לא הספרה הראשונה.

selalerer

New member
פתח לשרשור: התוכנית הראשונה שכתבתי

אצלי זה היה "איציק" (בחור שעושה ספורט, מרים ומוריד את הידיים) זה היה בBASIC (על אף שלא ידעתי שזה שם השפה אז) על COMMODOR 64, המחשב הראשון שהיה לנו. למדתי את זה מתוך איזה חוברת ללימוד תכנות שקיבלנו עם המחשב.

alexrait1

New member
אני כתבתי משהו

בכיתה ח נדמה לי. קראתי לתוכנה שלי alexwin95 שאחר כך שידרגתי ל alexwin98 ול alexwin2000. בראשונה מימשתי כפתורים, היה לי נחמד, תמלילן ואפילו מברשת צבע. כל זה בפסקל. ב alexwin98 כבר עברתי לספרייה graph. ואת alexwin2000 שנראתה כבר די שימושית כתבתי ב visual basic 5.

TRS-80, לפני 22 שנה... ../images/Emo3.gif

משהו בסגנון:
10 print "Ori "; 20 goto 20​
היו זמנים... ואח"כ את זה:
10 cls 20 print "2+3=7"​
ואחרי ההרצה קורא לאמא שלי ואומר לה שהמחשב התקלקל. והיא מאמינה.

neko

New member
אוי, איציק איציק איציק...

החוברות האלו של מחשבת שינו לי את החיים. עדיין יש לי חלק מהן. למדתי את כולן באדיקות מהראשונה ועד האחרונה שיצאה (12 סה"כ). לשווא חיכיתי ל13 (שהיתה אמורה להיות על אסמבלי או ניהול זכרון או משהו LOW LEVEL כזה) הרבה שנים. ילדות עשוקה

selalerer

New member
לי הייתה רק אחת.

קיבלנו אותה עם המחשב, הפתח שלי לעולם התכנות, מעולם לא קניתי עוד, לא יודע למה, אני חושב שפשוט לא חשבתי על לבקש מההורים לקנות עוד.

ננננננכון.... מחשבת....../images/Emo26.gif

אני גם זוכר שחיכיתי לאותה חוברת (כן - ה-13... ניהול זכרון... peek ו-poke וכאלה...) - כנראה טראומה משותפת... אתה בטוח שבסוף היא לא יצאה??...

neko

New member
תאר לך את האכזבה על פרצופי בן ה12

כאשר פיזזתי לי לחנות לקנות את חוברת 12 וגיליתי שהיא לבסוף עסקה בבניית גליון אלקטרוני ("בסגנון LOTUS 1 2 3"
) במקום בזכרון. MAN, I WAS PISSED. אבל הסינוסים ב7 והלוטו ב9 והמשחקים ב3... כ"כ אהבתי את החוברות האלה. היום יש לי רק את 10 11 12 ואת "ספר הפקודות השלם לשפת BASIC במחשבי IBM-PC ותואמיו". כל השאר אבדו לאורך השנים
היה לי גם ספר שמכיל משחקים בBASIC שנאלצתי לשבת ולהעתיק למחשב במשך שעות ארוכות. אוי, הזכרונות... (512K, לא היה לי כסף ל640
)

Blade2

New member
לי היו את 1,2,3 ואולי את 4, לא זוכר

חוברות קלאסיות, עד היום יש לי את התוכנה של איציק על המחשב איפהשהו.. :) תמיד רציתי את כל האחרות אבל לא היה לי מושג מאיפה קונים אותן בכלל...

עידו123456

New member
לי יש עד היום

את החוברת "מחשבת 1 עולמו של הצב. לוגו גרפי עברית" שאני שומר עליה מכל משמר - כולל הדיסקט 5.25 המקורי
יש לי גם את החוברות "הבו לבנים" (איזה שם מעאפן...) שזה breaktrough של מחשבת, בייסיק 1 ובייסיק 2. פעם היה לי גם מלא משחקים ישנים מהתקופה העליזה (כמו Digger, xonics, סוקובאן ואחרים) אבל אני לא מוצא אותם עכשיו
או שהם באיזה שהיא קופסא במחסן או שהם אבדו לנצח. ואלו בערך התוכניות הראשונות שכתבתי - מה זה היה? 1987? 1988?

codec

New member
איציק הגבר

אני זוכר אותו. ביליתי איתו הרבה מאוד זמן. הוא עשה אצלי המון התעמלות, וגם התאהב ב"איציקה"... היו זמנים.

joeher

New member
פורטרן - כרטיסים מנוקבים - אני חושב

שזה היה IBM34, התכנית - לחבר 2 מספרים ולהדפיס תוצאה. שנת 1974... אוניברסיטת ב"ג בנגב.

למעלה