NUREMBERG - בעברית זה עם נ' או

hazelnut

New member
../images/Emo5.gif GARDE DE FER - איך מתרגמים

לעברית? מדובר במפלגה לאומנית-אנטישמית-פשיסטית שהתקיימה ברומניה בין 1927 ותחילת המלחמה... רב-תודות!

hazelnut

New member
../images/Emo163.gifהאם "הוד מעלתך" מתאימה

כצורת פנייה בכתב מאת ראש הגסטאפו לראש מפלגה ימין קיצונית בגרמניה הנאצית ב-1939
במקור כתוב VOTRE EXCELLENCE... רב-תודות

hazelnut

New member
../images/Emo186.gifירייה באפלה: H.B. III - למישהו

יש מושג מה ראשי תיבות אלה מסמלים ? למען ההגינות, אני חייבת לסייג ולומר שלע"ד זה לא קריטי לסיפור, כך לפחות נדמה לי, פשוט כל הבנה נוספת תורמת לאיכות התרגום (והאמת היא שניתן להגיד את אותו הדבר על כל מילה בסיפור
) אז, אם אתה עדיין איתי, הנה עוד פרטים: השנה 1939, ומדובר במחלקה מיוחדת במטה הכללי של ה-אס אס שאוספת את שמות היהודים ואת פירוט רכושם בארצות הכבושות (במקרה זה, רומניה). רב-תודות לאלה שנשארו איתי

jasonS

New member
אני מכיר HBIII רק ברפואה, אבל אני

יודע ש-HB לבד זה קיצור של hansestadt Bermen שבגרמניה או קיצור של hauptbahnhof שזו תחנת רכבת בגרמניה. אולי זה קשור...

hazelnut

New member
תודה רבה. זה אומנם גרמנית, אבל לא

נראה לי שזה הפירוש. ואכן, לא נתתי את כל הפרטים
. הנה המקור - מדובר בכותרת שעל נייר רשמי של ה-אס אס:
H.B. III QUARTIER GENERAL OPERATIONEL SS MUNICH​
התרגום הוא - H.B. III המטה הכללי המבצעי של ה-אס אס מינכן רב-תודות (וכפי שאמרתי, אולי זה בכלל לא חשוב
- ואולי כן
!

hazelnut

New member
מצוין! חששתי שאני מפספסת משהו.

אבל למה H.B. III ? לידע כללי בשלב זה, אם כי מי יודע מה מחכה לי בהמשך הספר

hazelnut

New member
../images/Emo107.gifנימודים נאציים בינם לבין עצמם:

מה דעתכם על תרגום זה לסיום מכתב רשמי "מאד חשוב ומאד סודי" מראש הגסטאפו לראש התנועה הניו-נאצית ברומניה, ב-1939: "מעלתך, אנא קבל את רגשי כבודנו הרם כלפיך. הייל היטלר! על החתום: תורנוורלד שטרסברג אס אס" למען הסר ספק, הנה המקור:
VEUILLEZ AGREER, EXCELLENCE, L'EXPRESSION DE NOTRE HAUTE CONSIDERATION. HEIL HITLER! SIGNE: THORWALD STRASSBERG SS​
רב-תודות!

Eldad S

New member
הייזל, משהו לא מסתדר לי,

אבל אולי אני טועה: הרי
VEUILLEZ AGREER, EXCELLENCE, L'EXPRESSION DE NOTRE HAUTE CONSIDERATION​
זהו הנוסח המקובל (עד לזרא
) של סיום מכתבים בצרפתית, וקשה לי להניח שאותו שטרסברג כתב את המכתב בצרפתית לראש התנועה הניאו-נאצית ברומניה. נראה לי שעדיף תרגום קצר ופשוט: בברכת הייל היטלר, וכו'. הבעיה היא שלא זכורות לי כרגע סיומות קונקרטיות למכתבים נאציים שכאלה, כך שאולי בכל זאת יכול היה להיות כתוב שם משהו נוסף במשפט בגרמנית. אין לי מושג

Eldad S

New member
אולי הסיומת הבאה:

ברגשי הערכה, הייל היטלר. על החתום: וגו'.

hazelnut

New member
../images/Emo51.gifעכשיו שמתי לב שהוא כבר הופיע

לפני כמה פרקים, והופעתו המחודשת בתפקיד אחר הוא מאד מרכזי לסיפור

למעלה