Notorious B.I.G. - Ready To Die

Pootie Tang

New member
הדבר הכי מושקע שיצא לי לקרוא מזה לא

מעט זמן. קבל ח"ח רציני. בדיוק השבוע החזרתי לחדר שלי את הסטריאו והדבר הראשון שהשמעתי שם זה היה את האלבום של ביגי (אפילו לפני האלבום של מוס דף). אלבום מושלם. מהראפרים המוכשרים ששמעתי. נהניתי לקרוא את זה... יש לך כישרון בכתיבה. הייתי מפתח את זה יותר מביקורות לפורומים במקומך.

Rapid נאור

New member
בן אדם.. תשקול ברצינות את מה שאמרתי

לך בבוקר.. באמת! אחלה המלצה לאחלה אלבום.

אגדה...

כשהייתי בן 16 והוא היה עוד בחיים, לא הערכתי אותו מספיק.הפריע לי הגנגטה שיט ופאף דאדי המעצבן שנאנח ברקע כל הזמן. אבל עם השנים פתאום התחלתי לקלוט שהבן אדם היה אמסי עילאי. אחד הבודדים שנתנו כיוון אחר על כל ביט.היחידי אולי שאפשר לשמוע וורס של 48 תיבות שלו ופשוט לצלול לגמרי לתוך העולם והסיפור שיצר בכל שיר.למי שקצת מבין פלואו(ואין הרבה כאלה היום) הוא פשוט אינציקלופדיה של סגנונות,עצירות מתוחכמות,חרוזים של 2 ו 3 הברות,בנייה הדרגתית של פלואו שלא יורדת במורכבות שלה מיצירה קלאסית.בהחלט מומלץ למי שפספס את התקופה הזאת...

תענוג לקרוא

ההצגה של ביגי היא קצת מגמתית מצידך, נכון, הוא מצחיק בטירוף והוא התחיל את הקטע שג'יי "אני נראה כמו גמל ועכשיו אני עושה את ביונסה" זי המשיך, אבל זה לא הופך אותו למלאך שניסית לצייר כאן. זה לא סוד שהוא היה זבל של בן אדם. הזמן עושה את שלו ושאר העולם מתחיל להתפכח מהרעיון שביגי הוא אולי הגדול בהיסטוריה (חוץ מהחבר'ה בBAD BOY מסיבות מובנות...), אתה מוזמן להתעורר. למרות הכל מדובר בראפר ענק שאני ממש לא מבין איך אפשר לאהוב היפ הופ מבלי לשמוע את 2 הקלאסיקות שלו. הוא המציא סכמות חריזה שאף אחד לא חשב עליהן לפני כן ובכלל והפלואו שלו הוא אחד הדברים הכי מהנים שאוזן אנושית יכולה לשמוע. ניתן לשמוע את ההשפעה שלו על ראפרים אחרים עד היום וחשוב, באמת חשוב להקשיב לאיך הוא אמר את הטקסטים שלו (כי בתכל'ס, מה שהוא אמר בשירים שלו לא היה יוצא דופן בצורה משמעותית מהסיפור של שאר הראפרים באמצע שנות ה-90). בשורה התחתונה - אלבום אמאמא של הקלאסי. סגור בתוך עשרת הגדולים אי פעם (בהיפ הופ). סחתיין על ההמלצה, אתה מפציץ בסופ"ש הזה...

חולוני

New member
בכלל מה שחשוב במוזיקה זה ה"איך"

ולא ה"מה". הנה ציטוט שאהבתי בנושא של רע מוכיח המלך בראיון שנתן לטל גורדון ב-2005 לכבוד היציאה של 11א': "מה שחשוב במילים זה הצליל" - למה החלטתם לא להכניס דף טקסטים באינסרט של האלבום? "אחת הסיבות היא שכשאתה רואה טקסט מול העיניים שלך אתה באופן מיידי מפריד אותו מהמוזיקה באיזושהיא צורה, אפילו בלי לחשוב על זה, ובפורמט הזה שנקרא רוקנרול אני לא חושב שצריכה להיות הפרדה כזאת. הטקסטים ברוקנרול זה לא פואטיקה, או שירה מודרנית, זה רוקנרול וזה צריך להיות מחובר. אני מאוד אוהב את זה שיש שירים שעשר שנים חשבתי ששרים בהם משהו אחר עד שגיליתי מה באמת המילים שם, אני אוהב שיש מסתורין שקשור בצליל של המילה, בפונטיקה שלה. מה שחשוב במילים זה לאו דווקא המשמעות הטקסטואלית שלהן, אלא העובדה שהן משמשות כצליל. עוד משהו זה שכשאתה קורא את הטקסט מולך, העין שלך קופצת לשורה הבאה, ואתה מתחיל לשחק עם הטקסט שלא בזמנו המקורי – ורציתי למנוע את זה".

TakTik

New member
אתה יודע מה?

אני מסכים, אולי קצת ניסחפתי..אני בטוח שמר בחור שלנו לא היה טלית שכולה תכלת (הרי הוא בכלל שחור!) וכנראה היה פה קצת רומנטיזציה מצידי...זה לא הופך אותי לאדם רע
וכן, ביגי הוא עדיין אחד מהאם סיז הגדולים בהיסטוריה, מהסיבה שעד היום לא שמעתי וורס שלא מפיל אותך על הרצפה (בניגוד לפיפטי שכל וורס שלו מפיל אותך על הרצפה...
)

Keep It Real

New member
ועדיין...

שום אלבום קלאסי של ביגי לא מדגדג אלבומים קלאסיים של טופאק.

pSyhoKokiLiDa

New member
../images/Emo31.gif טופאק מגרד את הממוצע לדעתי.

קלאסיקות זאת מילה שגדולה עליו לדעתי.

אוי שתוק

תביא לי מישהו (שפוי) מחוץ לפורום הזה שאומר ש: Me against the World All Eyez On ME MAkaveli הם לא קלאסיקות-על ואני אביא לך גמל שנראה כמו ג'יי זי... טוב זה קל מדי... אז גמל שדומה לביונסה אה כן *פימפ שלאפ*

wtef

New member
ביקורת לא פחות ממרגשת.

תודה. ולחשוב שלקח לי איזה שלוש שנים של אנטיקון,אמ אף דום ועוד שלל לובשי תיקי גב בשביל להבין כמה ביגי גאון...

למעלה