NorthernStar

the new L

New member
אין שום סתירה

ואסביר שוב: בגלל החוק הסעודי הנוראי, מצב ההשכלה של נשים סעודיות הוא בכי רע (או שאת לא מסכימה עם זה? את מתכחשת לכך שעד לפני כמה שנים הן לא יכלו ללמוד?). לפיכך, סביר שאחוז המצליחות להגר מקרב המבקשות להגר הוא לא גבוה במיוחד. אולם, יתכן בהחלט שהרבה מאוד נשים סעודיות מגישות בקשות (למשל, 10,000 נשים סעודיות ורק 100 גברים סעודים), כך שבפועל למרות שרוב הבקשות נדחות, במספרים מוחלטים, יש הרבה מהגרות מסעודיה לקנדה.

NorthernStar

New member
ואני מסבירה לך

שהשגרירות פותחת תיק רק למי שעומד בקריטריונים מלכתחילה. לכן אין סיכוי שמועמד או מועמדת יידחו אחרי פתיחת תיק. הדרך היחידה להידחות היא בשל תוצאות הבדיקות הרפואיות (רק במקרים מאוד קריטיים) או אם לא עברת את הבדיקה הבטחונית (רק במקרים נדירים).

the new L

New member
זה לא משנה את מהות הטיעון

זה פשוט אומר שאולי הרבה נשים אשר מתגוררות בערב הסעודית היו רוצות להגר אך כלל לא פותחים להן תיק כי אין הן עומדות בקרטריונים.

NorthernStar

New member
תקרא שוב

אתה טוען שנשים ערביות רבות לא עומדות בקריטריונים להגירה ולכן קריטריון זה אינו הוגן. ואני אומרת - לא רק שמי שאינו עומד בקריטריונים לא נפתח לו תיק (ולכן הטיעון לא רלוונטי), אלא שיש יותר נשים ערביות מהגרות (כלומר משכילות) ביחס לגברים.

the new L

New member
לא!

קודם כל, שוב ושוב ושוב אני אגיד שהתייחסתי לנשים מערב הסעודית, ולא לנשים דוברות ערבית באשר הן. הרי אמרתי במפורש שלדעתי מראש יותר נשים מערב הסעודית רוצות להגר, כך שזה שיותר נשים מהגרות מאשר גברים לא אומר בכלל שזה קרטריון הוגן כי השאלה היא כמה מתוך כל אלה שרוצות להגר יכולות לפתוח תיק.

ל101

New member
Northern , הנה דוגמא מספרית :

(מספרים אקראיים כמובן) נניח 10000 אנשים גברים ונשים מערב הסעודית רוצים להגר לקנדה ו-100 אנשים מהולנד גברים ונשים רוצים להגר גם לקנדה. נניח שמתוך הקבוצה מערב הסעודית התקבלו 200 איש ומתוך הקבוצה ההונדית יתקבלו כולם (100 איש) זה בעצם אומר שמהקבוצה ההולנדות יתקבלו 100 אחוז ומהקבוצה מערב הסעודית התקבלו רק 2 אחוז!! ולמרות זאת הגרו הרבה יותר אנשים מערב הסעודית לקנדה!! עכשיו נניח שבקבוצה בערב הסעודית היו רק 50 גברים וכל השאר נשים. ונניח שה-200 איש שהתקבלו לקנדה היו 50 גברים ו-150 נשים. אז שוב אחוז אנשים שרצו להתקבל לקנדה והצליחו הוא אפילו לא 2 אחוז ואילו אחוז הגברים שהגישו בקשה והתקבלו 100 אחוז ולמרות זאת הגיעו הרבה יותר נשים מערב הסעודית לקנדה מאשר גברים!! זה שפתחו תיק רק למי שמראש היו לו קרטריונים להתקבל לא משנה את הנתונים בכלל כי עם 10000 איש מערב הסעודית הגישו בקשה להתקבל ורק ל-200 פתחו תיק (שזה לפי דבריך שקול ללהתקבל לקנדה) אז עדיין רק 2 אחוז התקבלו.

NorthernStar

New member
את באמת לא הבנת

פתיחת תיק משמעותה: התקבלות על פי הקריטריונים של השכלה וניסיון תעסוקתי. בדרך כלל, אנשים שיודעים שאין להם סיכוי גם לא מנסים להגיש תיק.

ל101

New member
זה ממש לא משנה את מספר האנשים

שרוצים להתקבל לקנדה. עדיין יכולים להיות 10000 איש בערב הסעודית שרוצים להתקבל לקנדה אבל רק ל-200 מתוכם יהיה סכוי ולכן יגישו בקשה (כלומר 2%) ו-100 אנשים בהולנד שרוצים להתקבל לקנדה שמתוכם לכולם יהיה סכוי להתקבל , יגישו בקשה ויתקבלו (כלומר 100%) כלומר יותר אנשים הגרו מערב הסעודית בפועל למרות שאחוז קטן יותר מבין אלו שרצו להתקבל הצליחו. זה שמי שאין לו מראש סכוי לא מגיש בקשה לא מקטין את מספר הרוצים להגר. לכל היותר תוכלי לאמר שיתכן שבהולנד מספר הרוצים אך חסרי סיכוי קבלה היה הרבה יותר גדול ממספר הרוצים וחסרי סכוי קבלה בבערב הסעודית אבל זה לא סותר קיומה של האפשרות שהוצעה בהודעות הנ"ל לגבי קשיים שמערימה קנדה בגלל השכלה על קבלה של אזרחים ממדינות מסוימות.

NorthernStar

New member
מה הקשר?

ואני רוצה לזכות בלוטו, אבל אני ריאלית ואני יודעת שזה לא יקרה. מה אנשים רוצים בתוכי תוכם לא רלוונטי. מה שכן רלוונטי הוא כמה אנשים מגישים את התיק ומהגרים לקנדה.

ל101

New member
הרעיון הוא שמי שרוצה

ולא הגיש בקשה כי היו דוחים אותו זה שקול לזה שהיה מבקש ואז היו דוחים אותו. אבל עזבי, גם התרחקנו לחלוטין מהדיון המקורי וגם קצת נראה לי שאין מה להמשיך לדוש בנקודה זו.....

וחוץ מזה, האנטישמית טענה בסה"כ

שמס' הנשים מ"מדינות ערב" שהיגרו לקנדה גבוה ממספר הגברים. היא לא התייחסה באופן ספציפי לפילוח המדינות מהן הגיעו אותן נשים. אני משוכנע שמילים כמו "סוריה" "סודן" או "סעודיה" לא מופיעות הרבה ברישומי הגירה קנדיים, ולעומתן: "לבנון", "דובאי" "איחוד האמירויות" "טוניס" ו"ירדן" - מופיעות הרבה. ולא פלא שנשים רבות שהדבר מתאפשר להן ישאפו לחיות בקנדה ולא במדינות רוכבי הגמלים.

the new L

New member
האנטישמית?

מדוע אתה מכנה אותה אנטישמית? האם יש לך סימוכין לכך שהיא שונאת יהודים?

NorthernStar

New member
כולה אמצעי דמגוגי לדמוניזציה

של יריבים פוליטיים וסתימת פיות. שומדבר שצריך להתייחס אליו ברצינות.

the new L

New member
אני חייב לציין

שזה פשוט לא יאמן איך דווקא בפורום דו-קיום יש כל כך הרבה שנאה!

NorthernStar

New member
ואני חייבת לציין

שזה עצוב וטרגי איך בפורום דו קיום יושבים כמה גזענים חסרי בושה, שכמובן ממהרים לקלל בכל פעם שקלונם נחשף. פשוט אל תתייחס לכאלה. אתה יודע, מקללים כשאין מה להשיב.

מזל שהשבתי ועוד יותר מזל שלא

מחקו את ההודעה הזו שלך, שמוכיחה לכל מי שיודע לקרוא - שאת אנטישמית.

NorthernStar

New member
אז אתה לא יודע לקרוא,

כמו שאנחנו כבר יודעים...

למעלה