No War But The Class War

ANTiADi

New member
No War But The Class War

מלחמה! בשביל מה זה טוב? מלחמה זה טוב שביל לעשות אותנו מטומטמים. אירוע תקשורתי מרהיב כמו מלחמת המפרץ 2 למשל, הוא שיא דרמתי במחזה הקרוי 'העולם' - דו-קרב בין שני אקדוחנים בסוף מערבון. מנגנוני השליטה והמאבקים הפנימיים שמפעילים מוסדות ענקיים כמו ארצות הברית של אמריקה והמדינה העיראקית נעלמים מעין הצופה כאשר המצלמה מתמקדת על הזיעה על המצח וההבעות המגחכות של שני אנשים הממלאים את התפקיד הסמלי של האח הגדול, הנחוץ כדי להסתיר את שלטונו חסר הפנים של ההון. מלחמה זה טוב מאוד לעיצוב אחדות לאומית. מלחמה עוזרת ליצור מדינות-לאום חדשות וגם להסתיר את הקונפליקט המעמדי ואחרים במדינות-הלאום הקיימות. לאומיות תמיד מנסה לגרום לבני-אדם להזדהות עם אינטרסים כלכליים-פוליטיים זרים לצרכים אנושיים, ובכך מנציחה את החברה הלא-אנושית הזו. מלחמה טובה ללוחמי שחרור לאומי, היכולים להשתמש במצב מלחמה כקלף מיקוח עם מעצמות העולם המצויות במאבק עם הכוחות השליטים המקומיים, ואחת עם השנייה. מלחמה טובה לקיטוב קבוצות שרירותיות של בני-אדם למחנות אויבים, אשר מאפשר לכנופיות שונות של שליטים, לנצלן ביתר יעילות. המלחמה היא לכן ברכה לממשלות לאומיות, איסלאמיות, פשיסטיות, סטליניסטיות, וליברליות הקיימות, וכן לממשלות העתיד. מלחמה זה מעולה בשביל לנקות אוכלוסיות עודפות. במלחמת המפרץ 1 נטבחו מעל מאתיים אלף חיילים עיראקיים. רבים מהם היו כורדים ומעמים אחרים שהמשטר רצה להעניש. המשטר העיראקי ובנות הברית שיתפו פעולה בטבח הסיטונאי של מאות אלפי אנשים עודפים לדרישות הכלכלה. כאשר פיתוח הכלכלה והטכנולוגיה משליך יותר ויותר אנשים לאבטלה קבועה או עבודה קבועה, מלחמה מספקת דרך מעשית לטפל בהמונים מרוששים אלו. מלחמה זה נהדר בשביל לחולל פחד. כמו ההיסטוריות הציבוריות המחזוריות בנוגע לאלימות במשפחה, סמים בקרב בני-נוער, מגפת השפעת, והעסקת עובדים זרים לא חוקיים, מלחמה היא דרך להכניס לפאניקה את כלל הציבור. כך קל להפוך את פחדינו לגזענות ותירוץ לעוד רדיפה ושיטור. מלחמה זה נפלא בשביל לחולל פטליזם. מלחמה עוזרת לגרום לנו להיות שמחים במנת חלקנו, ולשאת הקרבות נוספות. בעומדם מול המלחמה שהיא כביכול בלתי-נמנעת, אנשים מאמצים את ההשקפה שלא ניתן לעשות דבר ומתייאשים מן האפשרות של מאבקים קולקטיביים. מלחמה זה טוב לדת. דת היא אמצעי להחלשת האמונה של אנשים בעצמם. מלחמה זה טוב לאלוהים - רוכלי דת תמיד מרווחים ממלחמה. מלחמה זה טוב לארגוני צדקה ועמותות חסד, המצדיקים את חברת המעמדות בשם האכלת הרעבים ופליטי המלחמה. מלחמה זה רווחי למגזרים מסוימים של הכלכלה, כגון תעשיית הנשק והתקשורת. מלחמה זה טוב לכלכלה באופן כלכלי. השקעה בכוח הצבאי והכנות אחרות למלחמה ננקטות כמדיניות להמרצת ביקוש, כפי שהמקרה כעת בארה"ב. ההערכות למלחמה מביאה לבנייה מחדש, על בסיס מודרני יותר ורווחי יותר, מגזרי תעשייה מיושנים. המלחמה יוצרת פליטים אשר יעבדו כמעט בחינם. מלחמה מאפשרת קיצוץ בתקציבים החברתיים מבלי שאף אחד יתלונן יותר מידי בקשר לכך. מלחמה זה אחלה להצדקת שלום. בזמן שלום מיליוני אנשים בעולם נהרגים ונפצעים כל שנה בתאונות עבודה ובמכוניות מתנגשות. אפילו ללא מקרי המוות והפציעות הללו, החברה הקפיטליסטית הינה שלילה של האפשרות לחברה אנושית. בחברה קפיטליסטית בני אדם אינם עוסקים בפעילות יצירתית קולקטיבית, אלא בעבודת שכר או בעשיית רווחים כלכליים על חשבונה. מה שאנו צריכים הוא קהילה של מאבק למען קהילה אנושית עולמית. מצורף הפלאייר בקובץ וורד. אתם מוזמנים להדפיס ולהפיץ.

../images/Emo156.gifורדה סילבר כהן וסדאם../images/Emo156.gif

ורדה סילבר כהן וסדאם
------------------------------------------------------------------ "ורדה יא ורדה תפתחי......" ושוב התחוור לורדה סילבר כהן ושלל חבריה מהגיס החמישי שהם בצד הלא נכון, בצד של הטרוריסטים, בצד של הדיקטטורים, בצד של התעמולה השקרית. איפה ורדה שתלך ותסביר להמונים שקיבלו בתשואות ובשמחה את טורי השיריון האמריקאים שהאמריקאים הם בעצם קולוניאליסטים מנוולים שבאו לעיראק רק כדי לשדוד דלק ולשרוף ילדים קטנים? איפה גב' סילבר שתטיף מוסר להמוני העיראקים שכילו זעמם בפסלו של סדאם שלא בסדר לפגוע ביצירות אומנות שהן נחלת הכלל? איפה ורדה'לה שתסביר לנו כרגיל שמה שמראים בטלויזיה זה הכל פיקציה אמריקאית ובעצם תושבי עיראק אבלים על התמוטטות המשטר האהוב שלהם? אולי אירועי המלחמה המהירה הזאת יבהירו לורדה וחבריה שיכול להיות שמשהו דפוק אצלהם (ואצל העולם המוסלמי) ולא אצל כל שאר העולם...

slayer1

New member
זאת מציפה את הפורום

בחצאי אמיתות על פעולות של צה"ל והחיילים האמריקאים בלי לדעת כל מה שקורה בשטח. היא גם תומכת בטרור וברצח אמריקאים

shadowlord

New member
אנשי "we love usa"

אדון אפכא מסתברא, למה שגם אתה לא תפתח? המלחמה שארה"ב יזמה נחוצה אך ורק לבעלי ההון. משטרו של סדאם אינו הגרוע ביותר וישנם רבים גרועים יותר, אך בגלל רצונו העמוק של בוש בהשלטת דמוקרטיה על העולם, עיראק היא זו שחוטפת. מוזר, הפיצוץ הנחמד בתאומים נשכח, גם כך אין מה להזכר בו לאחר שלא נמצאו שם טרוריסטים עיראקים. המלחמה נגד הטרור, הוחלפה במלחמה נגד סדאם. הרי סדאם הוא מקור הרוע בעולם, הכרחי להשמיד אותו ללא דיחוי. דחייה של מספר ימים נוספים בשביל דיווח סופי של פקחי האו"ם, בלתי אפשרית. הרי עיראק מהווה איום ענק לארה"ב המסכנה. ההפצצות הלא מכוונות על אזרחים עיראקים אינם אלא טעות של כמה אלפי חיילים אמריקאיים. בוש הרי לא מעוניין במלחמה, רק בשלום כלל עולמי. מובן גם שהעיראקים נורא שמחים שבאים לשחרר אותם, לשחרר אותם למותם!

אם אתה מעוניין לפעול

כנגד דיקטטורות גרועות מזו של סדאם, אתה מוזמן לספר לנו אילו הן, מדוע הן גרועות משל סדאם, ואז, ללכת לפעול נגדן ככל העולה על רוחך. כשארה"ב בוחרת מטרה, מעבר לשיקולים הכלכליים, שגם הם חשובים(יש לך מושג כמה עלתה המערכה בעיראק? יהיה צורך בהמוווווווון נפט רק כדי להתחיל לכסות על כך), ישנם שיקולים אחרים כמומנטום מדיני(ראית כמה זמן חיכתה ארה"ב עד שיצאה למלחמה), תנאי השטח, מזג אוויר, מודיעין, וכן הלאה וכן הלאה, גורמים שלא אתה ולא אני חושבים עליהם. נכון לעכשיו, ארה"ב היא זו שיוצאת למלחמה במשטרי הטרור האיסלאמי, ולא אתה. כשאתה תאחז בשרביט, תוזמן לנהוג ככל העולה על רוחך, ואני בטוח שארה"ב לא תפצה פה(גם אם צרפת תעשה לך קצת בעיות. כשמדינה שלמה סובלת מתסביך נחיתות...).

נכון לעכשיו

ארה"ב גם תומכת במשטרי טרור - כמו סעודיה או אפגניסטן או איראן או עירק- לכל המדינות האלו ארה"ב סיפקה נשק ותמיכה לוגיסטית לטרוריסטים כשזה היה בעד האינטרסים שלה. אני חושב שהספר "מרווחי מלחמה לדיבדינים של שלום" של שמשון ביכלר ויונתן ניצן מסביר היטב את האינטרסים של השלטון בארה"ב לצאת למלחמה בעירק - ולמעשה ממש מנבה אותה (כפי שהסופרים מזכירים את הניבוי של מלחמת ויאטנם 10 שנים לפני תחילתה על ידי סופר יפני). המלחמה והשיפוצים אחריה אולי עולים כסף לארה"ב אבל מספיק חברות בתוך ארה"ב - תאגידי הנשק והנפט לדוגמא מאוד יהנו מהסבסוד הממשלתי שינתן להם. כבר כעת גורג' בוש מבקש מהקונגרס תוספת תקציב של 70 מילארד דולר. הנפט העירקי ובעיקר משלם המיסים האמריקני יגרום לסבסוד רווחי החברות האלו- בדיוק זריקת העידוד שתעשיה זו היתה זקוקה לו. הממשל הרפובליקאני דוגל באידואלוגיה שבה הממשל אינו מתערב במשק ואינו מסייע לחברות או מגדיל את התקציב - אבל מלחמה "כופה" על שליט ארה"ב לסייע בצורת חוזים לחברות כמו בכטל, מקדונלד דאגלס, בואינג וכו'.

elad2040

New member
ספר מדהים!

אגב, למרות כל זאת אני חושב שיש סיכוי שהמלחמה הזאת תשפר את המצב של תושבי עיראק. נחיה ונראה.

נכון עוד יותר לעכשיו

אפגניסטאן אינה נשלטת על ידי האיסלאם הקיצוני יותר, הודות לדוד סם. ארה"ב, נכון לעכשיו, אינה תומכת בעיראק. איראן וסעודיה - שיקול אסטרטגי מובהק, כשאתה מנסה לנהל מערכה במפרץ. 70 מיליארד דולר? המלחמה עלתה, על פי הערכות ששמעתי ברדיו, בערך פי שלוש. אגב, גם לקנדה יש נפט. המון נפט! ושמעתי שהוא לא פחות שחור מהנפט העיראקי. בסופו של דבר, מצבו של העם העירקי אחרי המלחמה יהיה טוב יותר ממצבו לפניה, אז מי אנחנו שנשב מרחוק וננתח את האינטרסים של ארצות הברית. וכמו שאמרתי בהודעה הקודמת-נראה שאם ארצות הברית לא עושה משהו, אף אחד לא עושה משהו. לא בחבל הסודטים, לא בקוסובו ולא בעיראק. אז לפחות מישהו עושה, יהיו מניעיו אשר יהיו.

אוקי, אני מסכים איתך

שכנראה, מצב העם העירקי לא יוכל להיות יותר גרוע מבתקופת סדאם. אבל ממניעים אנוכיים לחלוטין, של הביטחון האישי שלי כישראלי וכ"מערבי", אני עכשיו חושש הרבה יותר. למה? כי הבגדדים אולי קיבלו את חיילי בוש בהרגשת הקלה גדולה, אבל בכל רחבי העולם הערבי מתפשטת עכשיו אש השנאה לארה"ב, הרבה יותר מבעבר. אולי פוחדים יותר מארה"ב, אבל גם חדורים יותר נקמה. ומאחר שמנסיוננו פה בארץ ראינו שהפעלת יותר כוח לא מצליחה להפחיד את הפלסטינים, אלא רק להגביר את השנאה אלינו ואת הרצון לנקום, אני נוטה להסיק שגם כאן- תוצאת המלחמה הזו תהיה אולי FREEDOM FOR IRAQ, אבל גם TERROR FOR US...

Mנטה

New member
שלא לדבר על זה שבעיראק עצמה

העלו את השיעים במקום את הסונים ששלטו קודם, וכולנו יודעים כמה השיעים קיצוניים מוטרפים ואלימים.

ארה"ב

עושה מעשים כל הזמן. חלקם תומכים בעליית דיקטטורות (פינושה, שליטי סעודיה, ויטנם וכו'), וחלקם מורידים דיקטטורות - סאדם (מישהו יודע מה המשטר באפגניסטן? אני קצת ספקו כמה דמוקרטיה תהיה שם). ארה"ב וגם אירופה - "עושות" משהו גם כשהן לא יוצאות למלחמה בקול תופים ובמחולות - הן פשוט עושות את זה בשקט , ואז אתה מתייחס לזה כאילו הן לא "עושות" התמיכה שלהן במשטרי דיקטטורים פשוט נעשית יותר בשקט מאשר המלחמות שלהן במשטרים כאלו - אבל זה לא סיבה טובה לתת להן צל"ש משום סוג שהוא. אגב גם ישראל - שתמכה במשטר האפררטייד בדרום אפריקה, בשלטון השאח באיראן ובהרבה דיקטטורות בדרום אמריקה ובאפריקה. גם השלטון בישראל "עשה" , פשוט את ה"עשיה" הזאת לא מראים בחדשות. הערכות ברדיו - תקשיב טוב יותר. 70 מילארד דולר זה סכום נכבד אפילו לגבי ארה"ב. הערכה שאני קראתי היא 10 מילארד. בכל מקרה לגבי הערכה של ביכלר וניצן זה לא ממש משנה. מי שמשלם את המחיר הוא העם האמירקני (ומן הסתם גם המדינה העירקית) מי שמרוויח הם תאגידי הנשק (ואין לי מושג אם גם תאגידי הנפט יפסידו או ירוויוחו מהמלחמה הזאת). כך שללא קשר לרמת ההוצאות המהלך הזה הוא לטובת אותם תאגידים. לא אמרתי שאני נגד שחרור העם העירקי מעריצות - זו מטרה מבורכת. פשוט גם שודד מנובל יכול לעשות לפעמים מעשים שיועילו למישהו - זה עוד לא אומר שהוא "הטוב" וכל מי שמתנגד לו הוא "רע". אגב - שמעתי דיווח ברדיו - מחפשים את "גברת אנטרקס" ואת "מר חיידק" ממש ספר קומיקס. מעניין מתי יתברר שבוש הוא ספיידרמן וה"רעים" הם שלוחה של ארגון "רשע". ארה"ב לא עשתה דבר לגבי חבל הסודטים. האידאולוגיה הנאצית היתה פופולרית מאוד בארה"ב שלפני פרל הרבור - עד כדי כך שרוזוולט נאלץ לפעול לטובת בריטניה בצורה חשאית כמעט. שכן ארה"ב היתה "נייטרלית". וולט דיסני ורבים אחרים היו אוהדי הנאצים. רק לאחר פרל הרבור התחילו בארה"ב לצאת נגד מדינות הפזישם. "בסופו של דבר, מצבו של העם העירקי אחרי המלחמה יהיה טוב יותר ממצבו לפניה" אני מאוד מקווה. "אז מי אנחנו שנשב מרחוק וננתח את האינטרסים של ארצות הברית" אנחנו מי שאנחנו. למה רון בן ישי ושאר החוכמלוגים באולפן מנפיקים ניתוחים מבריקים יותר?

מה לעשות? לעשות!

ברור שלא כל מה שארצות הברית עושה הוא חיובי. אבל תמיד כשהיא כן עושה משהו שיועיל לאנושות, כמו קוסובו, אפגניסטן או עיראק(כן כן, אני יודע, היא מועילה גם לעצמה. משום מה לא נראה לי שזה מה שמטריד עתה את אזרחי עיראק, והם אחרי הכל החשובים בקונפליקט הזה), יהיו המדינות, שבדרך כלל לנשיא שלהן קוראים שיראק, שיקומו וימחו, בשם כל מיני עקרונות מוקרצים שממש לא שייכים. ריכוזיות ההון? זה מה שמטריד את העירקי הנאנק תחת שילטון טרור? בכל אופן, כשאחד הטיעונים הוא "מה, יש המון משטרים גרועים אחרים, למה דוקא סאדאם", יש מקום לבוא ולומר: כן? אז לכו להילחם ברודנים שנראים לכם דוחקים יותר. אנחנו נילחם במי שכרגע נראה לנו. אתה לא יכול גם למתוח ביקורת על הדרך בה אנו מפתחים שרירים, וגם להורות לנו איך להשתמש בהם. וזה נאמר במקרים בהם כמובן אין ויכוח אם מדובר במשטר רשע או לא. ובעיראק כמובן שלא היה ויכוח. אגב גם אני קראתי בסוף השבוע הזה את ההערכה על 10 ביליון. לא יודע של מי היתה ההערכה ברדיו. כך או כך, עם הצלחה לא מתווכחים. אתה לא נעשה למעצמה היחידה בעולם מהתעלמות מצרכי התאגידים וממקורות נפט. עובדה. מלבד זאת, יש עוד מערכות רבות להילחם - צפון קוריאה, למשל, והמלחמה בטרור המוסלמי עוד בקושי התחילה. וכל אלה יעלו כסף. לא, אני לא חושב שמה שמעניין את ראשי התאגידים הוא הצדק העולמי(אני גם לא חושב שלא. כי אני פשוט לא מכיר אותם. הם אוכלוסיה די מגוונת), אבל עליונות צבאית עולה כסף, וניהול מערכה עולה כסף. ואם הנפט של עיראק יעזור להילחם בצפון קוריאה, מה טוב. חבל הסודטים הובא רק כדוגמא לאוזלת ידה של היבשת הישנה והרקובה במקצת כשמדובר בדיכוי עריצים. אז דיברו על "העם הגרמני המושפל" והאומלל, שרומסים את כבודו. היום מדברים על הפרא האציל של המזרח התיכון, הנאבק על חירותו. והיחסים הקרובים של ארצות הברית עם המשטרים הפשיסטיים לפני המלחמה, כמו גם דיעותיו של דיסני המנוח, ידועים לי היטב. גם צ'מברלין היה שפוט של גרמניה, וגם חבר הלאומים חטא באי העשיה חטא שאולי היה אף כבד יותר מתמיכת הנפט של ארה"ב באיטליה, למשל. אם כן ואם לא, לא אמרתי שארה"ב עושה רק טוב. אבל האמריקנופוביה ששוטפת את אירופה שונאת הזרים וחובבת הצביעות("קפיצה על עגלת הניצחון", מישהו?), פלוס אי אילו נספחים חסוכי-בידור מהלבאנט, שרק לפני עשור וקצת הופצצו על ידי אותו סאדאם עצמו, היא באמת מעל ומעבר.

Mנטה

New member
היבשת הישנה אכן רקובה, אבל

זאת שאלה מאוד לא פתורה בעיני, אם בכלל מותר למדינה אחת להתערב במדיניות פנים של מדינה אחרת (מבחינה מוסרית).

ואללה

"ברור שלא כל מה שארצות הברית עושה הוא חיובי" ממך - אני חושב שיש כאן התקדמות לא? ברור שארה"ב ואירופה עושים הרבה דברים שליליים וגם חיוביים. וברור שהרבה מהתגובה האירופאית היא צבועה. הרי דה- גול אמר - שהמדינות הן מפלצות קרות. "ריכוזיות ההון? זה מה שמטריד את העירקי הנאנק תחת שילטון טרור? " במידה מסויימת כן, שכן מי שאיפשר לסדאם להשאר על כסאו כל כך הרבה שנים היו - טאדדאם- אותם תאגידים וכוחות הון. מי מכר לו נשק, מי עזר לו לפתח נשק כימי? נכון - ברינטניה, צרפת, גרמניה, איטליה, ארה"ב - כלומר תאגידי הנשק במדינות אלו, ומשרדי החוץ והבטחון בהם שהעלימו עין או סייעו כי האינטרס הכלכלי של תאגידי הנשק והנפט חפפו את האינטרס של הפוליטקאים. דמוקרטיות אמיתיות (באלו שהעם קובע מדיניות, לא איזה עריץ ישלוט עליו ל4 השנים הבאות), היו יכולות לקבוע מדיניות שהיתה מייבשת את סאדם הרבה קודם. "מלבד זאת, יש עוד מערכות רבות להילחם - צפון קוריאה, למשל, והמלחמה בטרור המוסלמי עוד בקושי התחילה. וכל אלה יעלו כסף" - ברור אפשר לנהל עוד הרבה מערכות מלחמה ובכך לחשוב שתיתן בכך פתרון למשהו. אבל הטרור לא מתנהל רק עקב תקציבים ומשרדי מלחמה של מדינות עולם שלישי - אלא בעיקר בגלל שנאה, בגלל עוני ופערים, בגלל כוחנות. שים לב שלא קוריאה היא שהובילה את גל הטרור נגד ארה"ב - ולארה"ב לא נוח להודות בכך אבל האנשים שביצעו פעולות טרור נגדה באו בעיקר במתוך סעודיה ומצרים - שתי מדינות שקשורות קשר הדוק לממשל ולתאגידי הנשק והנפט. במילים אחרות מה שאתה עומר - בואו נמשיך לתמוך בטרור כשזה נוח לנו, ולהלחם בו ברוב רעש והמולה כדי להסיט את תשומת הלב העולמית למקום שנוח לנו. "מלחמה בטרור האיסלמי" צריכה לעבור דרך זה שלאנשים יהיה אינטרס בשביל מה לחיות, וכרגע לא בטוח שמישהו יש יכולת לבנות אינטרס כזה. נראה כמה זה יצליח בעירק (האתגר הגדול יהיה להקים שם שלטון נציגים ורוח דמוקרטית, ונראה כמה זה אפשרי). במחלקת המדינה של ארה"ב ובריטניה ישבו האנשים שהחליטו שהפצצה של אשוויץ וכו' היא לא בדיוק הדבר החשוב למעצמות המערב. ידיעות על השואה התחילו לעבור למערב ב42-43. מאז אני אישית לא ממש מת על האנשים שיושבים שם ועל האינטרסים שלהם. כשזה מתאים לאינטרס שאני מאמין בו - כמו מלחמה בנאצים או בסאדם חוסיין, אני אשמח - אבל אל תצפה ממני שבעדר אויבים כאלו אני אתמוך בהם - כפי שאתה לא היית תומך בסטאלין בהעדרו של היטלר.

ומה שאתה אומר,

זה שהסיבה היחידה לטרור היא המצוקה של מי שמבצע אותו, וזה שאין להם "אינטרס לחיות". אני יודע שאני לא חי מתוך אינטרסים, ושהחיים הם אינטרס בפני עצמו. בכל אופן, אני שמח שאנו מסכימים בעניין המלחמה בעיראק. אני משער שזוהי "התקדמות" מצידך.

ל א

New member
צדיק בסדום

רק הערה קטנה: להילחם בצפון קוריאה זה בזבוז זמן וכסף. הם רק רוצים קצת כסף. לאוכל. שמישהו כבר יזרוק להם איזה 2 מיליארד ויסתום להם את הפה ל- 10 שנים הקרובות. ועדיף שזה יהיה מישהו מהערפדים הקפיטליסטים, ולא מלוחמי החופש האבירים עם הזקן.

למעלה