No War But The Class War

אחלה מאמר, רק בעיה אחת:

למה להשתמש בפורמט הDOC המסחרי של מייקרוספט? זו בעיה קשה עבורי כי אני לא משתמש בוינדוס או אופיס, ולכן אני לא יכול לראות לא את הקובץ הזה ולא את קבצי ה doc הרבים בבדידות למשל. יש אפשרות שתהפוך את זה ל PDF או לפחות לקובץ תמונה?

ANTiADi

New member
הממ..

מסחרי, מסחרי, אבל זה הפורמט הכי נפוץ.. זה לא שפי די אף פחות מסחרי או משהו כזה. בכל אופן, אם אתה רוצה לעזור להפיץ אני אנסה להפוך את זה לפי די אף. שלח לי אימייל ל [email protected] תודה

אני לא בטוח אם PDF זה מסחרי או לא

אבל הוא אכן פורמט פתוח - ולכן יש תוכנות לא מסחריות רבות אשר בעזרתן אפשר לקרוא \ ליצור קבצי PDF. לעומת זאת, DOC זה פורמט סגור ומסחרי של מייקרוסופט, ובשביל לקרוא קבצי DOC צריך וינדוס ואופיס. (אם כן אפשר בצורה מסויימת לקרוא את הקבצים האלה גם בגנו\לינוקס - עם תוכנות אופיס חופשיות, אבל זה עדיין לא מפותח עד לרמה מספקת) אז כן, אני אשמח אם אתה, ובכלל כל מי שמכין פלייר כזה או אחר, ישתמש בפורמט PDF או לפחות פורמט תמונה רגיל.

shay or eli

New member
מסכים עם המאמר, רק הסתייגות אחת

מדוע אתה (אם אתה כתבת את המאמר) יוצא כנגד לוחמי החירות הלאומית? "מלחמה טובה ללוחמי שחרור לאומי, היכולים להשתמש במצב מלחמה כקלף מיקוח עם מעצמות העולם המצויות במאבק עם הכוחות השליטים המקומיים, ואחת עם השנייה". כשאתה משווה את הלוחמה לשחרור לאומי למלחמה האימפריאליסטית אתה עושה עוול. מלחמות השחרור הלאומי הכרחיות למלחמה באימפריאליזם ובקפיטליזם והן קשורות בקשר בלתי נפרד למהפכה המעמדית. האם ניתן לדעתך להביא למהפכה מעמדית במצב בו לאומים מדוכאים ע"י האימפריאליזם? האם לדעתך סוציאליסטים/אנרכיסטים/קומוניסטים של אומה מדכאת יכולים להשיג הישגים פוליטיים וכלכליים לפרולטריון בעוד לאומים אחרים נמצאים תחת שליטתה של מדינתם? כאשר יש לקפיטליזם האימפריאליסטי שטח התפתחות נרחב, משאבים רבים וכח עבודה זול לא ניתן להלחם בו. חייבים לקשור במהפכה המעמדית גם את המלחמה באימפריאליזם ואת זכות העמים להגדרה עצמית, אחרת המהפכה תישאר בגדר מילים יפות וחלומות. מובן שאני לא מביע תמיכה במדינות לאום קטנות וקפיטליסטיות ("מלחמה עוזרת ליצור מדינות-לאום חדשות וגם להסתיר את הקונפליקט המעמדי ואחרים במדינות-הלאום הקיימות"), חייבים להוביל בהן ובמדינות המדכאות לשעבר מהפכה ולאחדן לפדרציה. אך לאחדן בדרך של שיוויון ודמוקרטיה, לא של שליטת עם אחד על עם אחר. כשהשוות בין לוחמי החירות הכורדיים לבין הצבא האמריקאי והעירקי עשית עוול. חייבים להבדיל בין אומות מדכאות ומדוכאות, לקשור את המהפכה בשני סוגי המדינות בשחרורם של העמים המדוכאים. אחרת אנחנו פשוט מחזקים את בעלי ההון והשלטון הפוליטי ומונעים מהפכה מעמדית.

ANTiADi

New member
הכוונה היא

ללוחמי שחרור לאומי בסגנון ערפאת וכו'. שרוצים לשחרר את העם שלהם מהמדכא הזר רק בכדי לדכא אותם ע"י מדכא מקומי. אגב, זה לא מאמר שכתבתי, אלא תרגמתי. זה פלאייר של קבוצה אנרכיסטית מאנגליה בשם no war but the class war. הוספנו\ערכנו כמה קטעים, אבל בעקרון הרוב נשאר כמו המקור.

shay or eli

New member
ועל זה נאמר

"חייבים הקומוניסטים של הלאומים המדכאים לדרוש את חופש ההיפרדות של הלאומים המדוכאים, - כי אם לא כן, תהיה ההודאה בשוויון-זכויותיהם של הלאומים ובסולידריות הבינלאומית של הפועלים רק מלה ריקה, רק צביעות. והקומוניסטים של הלאומים המדוכאים צריכים לשים לראש פינה את איחודם וליכודם של פועלי הלאומים המדוכאים עם פועלי הלאומים המדכאים, - כי אם לא כן יהיו בסופו של דבר קומוניסטים אלה בעל-כרחם אנשי-בריתה של בורגנות לאומית זו או אחרת, הבוגדת תמיד באינטרסים של העם והדמוקרטיה, הנכונה תמיד, מצדה היא, לסיפוחים ולדיכוי לאומים אחרים." (-ו. אי. לנין, "הפרולטריון המהפכני וזכות העמים להגדרה עצמית")

למעלה