no problem של ראובני פרידן

no problem של ראובני פרידן

קרדיטים: סמנכ"ל קראייטיב - בועז להב מנהל קריאייטיב - נועם גזית צוות קראייטיב - אילן לוין, יסמין קורן, אליעד פרידמן סמנכ"ל לקוחות - הגר גרוס סמנכ"ל פיתוח עיסקי - רותם שביט מנהלת הפקה - אפרת ארליך סופרוויזרית - אלונה דקל תקציבאית - אפרת נר גאון חברת הפקה - אייל גפן במאי - רני כרמלי

noamman

New member
../images/Emo6.gif חסרים קרדיטים

לא אגיב על איכות הקריאייטיב או הביצוע, כי באמת שקטונתי (הקשר שלי לעולם הפרסום נסיבתי בלבד), אך הנה לכם סיפור מעניין: זה עתה סיימתי את שנתי השנייה כסטודנט במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל. במסגרת היסודות שאנו לומדים במהלך שנה ב', יש גם קורס "מבוא לפרסום". לקראת סוף הקורס, אנו (שתי כיתות) מקבלים סיור מודרך במשרדי ראובני-פרידן, במהלכו אנו אמורים לקבל מושג כיצד פועל משרד פרסום "על אמת". בנוסף, אנו מקבלים "הזדמנות נדירה" לשתף את אנשי המשרד בעבודות אותן עשינו במהלך הקורס, ולקבל חוות-דעת מקצועית. הפרוייקט העיקרי של הכיתה שלי, היה למתג מוצר מיץ פטל (פיקטיבי), להפיק לו קמפיין פירסומי ולמכור אותו בגבולות הקמפוס ביום מכירה מיוחד. הכיתה השניה לעומת זאת, קיבלה מהמרצה (אשר כנראה קשור בדרך זו או אחרת לראובני פרידן) את הבריף המקורי של No Problem ומטרתם העיקרית היתה להגות קריאייטיב העונה על הבריף, ולהפיקו (ברמה סטודנטיאלית כמובן). אני מתאר לעצמי שאתם כבר מבינים לאן אני חותר. שלושת הפסומות המצורפות כאן, הן העתק די מדויק של הרעיונות שהוצגו בפני הצוות של ראובני-פרידן. הקטע הכי משעשע בכל הסיפור הזה, הוא שהיתה הערה אחת שחזרה כמעט בכל ביקורת אשר נלוותה לפרסומות שהוצגו, והיא - "הראתם למה לא דפי זהב (לדוגמא), אך אין הסבר משכנע למה כן NP". נראה שבמשרד עד שהגיעו לשלבי הביצוע הביקורת כבר פרחה מזכרונם. הקופי שהגו הבצלאלניקים הצעירים, אגב, לדעתי היה ברוב המקרים מוצלח יותר מזה שר"פ בחרו להשתמש בו בסוף ("לך תדע לאן האצבעות יובילו אותך", לדוגמא), אבל זה כבר באמת עניין של טעם. כשבוע לפני הביקור במשרד, כשנתלתה מודעה על לוח המודעות המחלקתי בזו הלשון - "לסטודנטים אשר יוצאים לסיור בראובני-פרידן שבוע הבא, נא להביא את העבודות שעשיתם במהלך הסמסטר", סטודנט מכיתה אשר ביקרה במשרד בסמסטר שעבר הוסיף בכתב יד "זהירות, הם גונבים קונספטים". ציחקקנו. כשאתה רואה את הרעיון שלך באמצע מקבץ פרסומות בערוץ שתיים, זה כבר קצת פחות מצחיק. נו, שויין.

Popsicle

New member
יש לך הוכחה?

אגב, אפילו המודעה מלוח המודעות יכולה להיות מעניינת... בכל מקרה, יהיה נחמד לשמוע תגובת החברים מהסינמה-סיטי.

אם ככה

אז תמסור לחבר'ה מהכיתה המקבילה שהם עשו יופי של עבודת קריאטיב ! ואת ההערה היחידה שהיתה לי, הבנתי שכבר שאלו אותם בראובני פרידן, ושלא הצליחו לענות עליה בראובני פרידן, ומי זה בכלל ראובני פרידן ואיך הם קשורים לפרויקט הזה?

תגובה

ידידי, אכן משרדינו נוהג מדי מספר חודשים לארח סטודנטים מבצלאל. אנחנו עושים את זה כמעשה טוב, בלי ציניות ולא כהזדמנות לגניבת רעיונות. הקמפיין הזה היה גמור הרבה לפני שארחנו אתכם. הסיבה שאני טורח להגיב היא שאנשי קריאיטיב מוכשרים ויקרים עמלו שעות רבות על הקמפיין הזה והטענה שלך מוחקת ברגע את כל המאמץ שלהם ומטילה בהם אשמה מופרכת. ככה לא מתנהגים. אפילו לא בענף הפרסום.

צימט

New member
תגובה חשובה ואם זה נכון....

ידידי הסטודנט הזהר מהוצאות דיבה, יש פה מוניטין ואנשים שעובדים וזה בהחלט לא מקובל או ראוי בכל קנה מידה.

noamman

New member
תראה ידידי

אין לי שום כוונה להטיל אשמה או לגרוע מפועלם של העוסקים במלאכה, אלא להציג את הדברים כפי שנראים מהצד השני. הקמפיין היה גמור הרבה לפני שאירחתם אותנו? אני מסוגל להאמין לזה, יש צירופי מקרים בחיים. אם אכן כך הדבר אתה מוכרח להסכים שהדמיון מדהים (אני לא יודע אם אתה אישית ישבת בפאנל שצפה בסרטונים). בכל אופן, לי אישית נראה הדבר תמוהה במקצת, אבל אולי זה רק אני. לצימט יקירי - דיבורים על תביעת דיבה קצת מוגזמים לטעמי, בראש ובראשונה משום שאין לי שום אינטרס, ולו הכי קטן, לפגוע בשמם או בפרנסתם של עובדי המשרד. כפי שכבר אמרתי, אני לא מגיע מעולם הפרסום, ואין לי שום דבר להרוויח מהשמצה כזו או אחרת. בכל אופן, אין ולא היתה כוונת זדון. אם פגעתי במישהו אני מתנצל. הדברים מכאן נראו בדיוק כפי שתארתי אותם, ואני עומד מאחורי כל מילה. אני אנסה לברר עם יוצרי הסרטונים מהכיתה המקבילה, אולי נוכל להעלות לכאן את הסרטונים עצמם.

אתה הוזה...

מכיר את אנשי הקריאייטיב שעשו את זה, והסיפור שלך מצוץ מהאצבע במקרה הרע וחוסר הבנת המציאות במקרה הטוב.

מה בכלל בריף אמיתי שלכם עושה

אצל סטודנטים בבצלאל, אם זה לא במסגרת שת"פ מוסכם בינכם לבינם?

Popsicle

New member
אפשר תגובה עניינית?

לבועז או לכל נציג מרפרפג, רק שאלה אחת על הפרק, האם מישהו מטעמכם הציג לבצלאלים בריף של No Problem? לא ניכנס לדקויות האם הצגתם את שם החברה האמיתי, האם המשפט שהצגתם היה שונה וכאלו... השאלה היא האם אתה מכחיש שאירחתם סטודנטים מבצלאל וחשפתם בפניהם בריף שכזה? אם לא, הרי שהבחור מלמעלה לכאורה עובר על חוק לשון הרע. אם כן... בוא נקווה שלא.

MooHoo

New member
למה לתת בריפים אמיתיים?

אם המטרה היא למידה בלבד, מדוע לא לתת בריפים מומצאים? כמו שעושים כמעט בכל מוסדות הלימוד. מה ההגיון לתת לקבוצת סטודנטים בריף קיים, ועוד בריף שלטענת המשרד כבר היה פתור, והופקו לו סרטים? זה נהוג גם בראיונות עבודה, לתת למועמד קופיטסט שבו בריפים אמיתיים של המשרד. אמנם זה מאפשר לראות כיצד הוא מתמודד עם החומר האמיתי איתו מתמודדים באותו משרד, אך מצד שני קשה לי להאמין שהאנשים שבודקים את אותו קופיטסט, מצליחים לנטרל את עצמם לגמרי מלקבל "השראה" כלשהיא ממה שכתוב בו.

למעלה