NGD (טיזר - חלק 1 מתוך 2)

byrdparis

New member
NGD (טיזר - חלק 1 מתוך 2)

זהו סיפור על חלום של שנים, שנרקם מניסיון עבר ומחיבור ניורונים שהתעצם עוד ועוד ככל שעבר הזמן. לפני המון שנים,
התוודעתי לגיטרות של ג'ון סור, בעיקר עקב גיטרה של חבר טוב דאז ולאחר מכן מגיטריסטים אחרים,
חברים שקנו והחזיקו כלים של הבונה המצוין הזה, ששמו כיום ומאז הולך לפניו בגאון רב.

כל מי שקצת מודע למה שהולך כיום בעולם מבחינת כלי HIGH END שמע, החזיק,
ניסה ומבין שגיטרות של ג'ון סור מקבלות את מעמדן ולא בכדי.
אז- אלו היו הכלים המושלמים והטובים ביותר שהיה לי העונג להחזיק... למרות שלחבר ההוא,
לי ולחברים אחרים היו גיטרות שאינן סור, שהיו לא פחות מ WOW גם כן,
אבל הכוכבים תמיד התיישרו שלקחנו ליד את הסורים, שהיו לנו מסביבנו.
אחרי תקופה קצרה גם לי היה- אך כפי שכבר כתבתי כמה פעמים בתקופה האחרונה, קרה מה שקרה וכל הציוד שלי,
כולל הגיטרות נמכרו והמשכתי הלאה, גם מציוד וגם מהנגינה.
היום, לפני קצת יותר מחצי שנה, שאני כבר שוב בתחום מנגן ואתם יודעים שכמות לא קטנה של ציוד עברה כאן ועודנה נמצאת,
"סור" תמיד היה לי בראש. אך המחירים גבוהים מאד ולמרות שקניתי לא מעט גיטרות בחצי שנה האחרונה ולא תמיד זולות כל כך,
לא הגעתי לרכישת הסור הנכספת. אבל ידעתי וכל מי שמכיר אותי אישית מהחברה פה, שמע ממני את השם הזה לא פעם..
וידע שזה בסוף הולך להגיע.

ממש לפני תקופה קצרה, חשבתי כבר לעשות את הצעד, למכור גיטרה או שתיים שאני פחות מתחבר אליהן,
להוסיף קצת (או הרבה) כסף ולקחת לי סוף סוף את מושא חלומותי.
עד שהגיעה ההזדמנות על ה JP6 (הגיטרה האחרונה שקניתי) כך ששוב רכישת הסור נדחפה קדימה ונדחתה,
מה שגם ה JP6 זו גיטרה כל כך נוחה וטובה סונית, שכבר חשבתי לעצמי.. "אולי חבל לי על הכסף", בכל זאת,
אני לא בדיוק הולך לנגן בהפקות ענק או בתור עולמי והגיטרות שיש לי (לא מעט וטובות מאד בסה"כ) מספיקות בהחלט.
כמה מהן מעולות אפילו בכל סטנדרט.

אבל וואלה.. למרות ש"מספיק" זה אחלה, אני דווקא נהנה לקנות ולמכור ציוד, להחזיק את מה שמתחשק לי
ולהמשיך הלאה עם דברים אחרים.
במקביל לכך שאני מנגן מספיק לטעמי בממוצע שבועי (משתדל שעה שעתיים ביום) -שזה היה התנאי שלי עם עצמי שאם זה יקרה,
ארשה לעצמי גם להתעסק עם ציוד כמה שארצה, החלטתי בסופו של דבר כן להמשיך עם הצעד הזה ולברר מה הולך מסביב בעניין הסור.
קצת טלפונים, מיליים וקשקשת ברשת.. והתברר שיש לסור סידרה שנקראת PRO SERIES במחיר שווה לכל נפש (ya right)..
כך שלא צריך להמתין שנה לפחות עד שהגיטרה שאתה מזמין ומשלם עלייה 3500-7000$ (תלוי ב SPEC) תגיע.

ג'ון סור הוציא סדרה מגניבה של כמה מהעיצובים והשילובים האהובים עליו כך שהוא שומר את ה SPEC באופן הרמטי,
ללא יכולת לשינוי וכך גם יוצר מחיר "אטרקטיבי" ללקוח. וגם מלאי אצל מפיצים מובחרים ברחבי העולם.
אני התעניינתי בשני דגמים, ה M1 ו ה S3... אחת מודרנית עם פלויד, 24 פרטים ושני האמבקרים
והשנייה מן סופר סטראט 22 פרטים, HSS.. עם מייפל טופ. (10,300 ו 11,100 ₪ בהתאמה)
בירור קצר אצל היבואן בארץ (מיוזיק סנטר) אם יש במלאי ומחירים (אין שקל הנחה על מחירי סור בארץ!!!, מה שמופיע באתר זה המחיר הסופי!, כך נאמר לי)
.. ויאללה קובעים מתי אני מגיע. לא לפני שאני אומר לדודו (אחד מהאנשים השרותיים שיש בתחום בארץ, שאני מכיר כבר יותר מ 10 שנים, עליו בהמשך),
שיכין את הכלים שיהיו פרפקט..

ביום רביעי האחרון הייתי בשעות הצהריים יחד עם יובל (Kfitzi) חברי הטוב, במיוזיק סנטר לנגן על הסורים עם חבילת ענקית של מזומן בתיק.
נכנסו לחדר המגברים של החנות המדהימה הזו (לא הייתי שם איזה 10 שנים, הייתי בהלם חצי שעה שנכנסתי.. חבלז!!) עם 5 גיטרות שונות.

חלק 2, בקרוב..

Katarzis

New member
סוף סוף! שמח לראות שהפסקת ללכת סחור סחור

והחלטת לנעוץ שיניך בדבר האמיתי.
מחכה עם המאברוק שלי עד לתמונות
.

byrdparis

New member
NGD (חלק 2)

אז כאמור, נכנסו לחדר המגברים במיוזיק סנטר יחד עם דודו אחד המוכרים הנחמדים והשרותיים שיש כאן בתחום בארץ.
את דודו אני מכיר עוד מלפני המון שנים שרק התחיל לעבוד במיוזיק סנטר ועד היום, הבחור לא השתנה.
המון ידע על כל גיטרה, מגבר, או אפקט שיש להם שם בחנות ועוד.. הוא תמיד עם היד על הדופק בתחום ושש לעזור לכל אחד,
או לפחות לאלו שיעריכו את עזרתו.

באמתחתנו ארבעה כלי נגינה.. 2 סורים שמבחינתי היו המטרה של אותו היום ועוד 2 גיטרות של חברת VIGIER הצרפתית
שדודו פשוט "הכריח" אותי לקחת אותם ליד ולהקשיב להם. במקביל לזה שהוא פשוט דיבר על החברה
ועל הכלים הללו ללא הפסקה מאז הטלפון שלי אליו לגבי הסורים ושנכנסנו לחנות..
את הכלים של VIGIER לא יצא לי להכיר באופן אישי עד אותו יום רביעי, אלא רק בשם ובעיקר בשל הקשר הבלתי מתפשר של החברה
עם אחד אם לא ה- גיטריסטים בכל הזמנים – שון ליין.
פטריס ויגי'ר הצרפתי הקים את החברה ב 1978 ועד היום היא בונה גיטרות ובסים ברמות הגבוהות ביותר שישנן.
לויגי'ר יש כמה אלמנטים מיוחדים מאד כמו ZERO FRET מתחת ל NUT מיוחד מאד
צוואר ללא טראס רוד, אלא שילוב של מייפל עם קרבון ברמה של 90\10, פרטים SS כמו שיש לסור כאופציה,
עצים ביישון טבעי שהם עושים במפעל עצמו (3-5 שנים במינימום!), מערכות TREM שנבנים במיוחד
עבורם בגרמניה כאשר התכנון הוא של VIGIER בעצמם! (כל המערכות עם מבוססות מייסבים ולא סכינים) ועוד ועוד.
הגיטרות מגיעות מסוטאפות פרפקט כפי שסור מוציא את שלו מהמפעל, עד לרמת האקשן, האלקטרוניקה, הפרזול וכיוצ'..
בקיצור.. VIGIER היא חברה שמשחקת במגרש של הגדולים ביותר (SUHR, ANDERSON, GROSH וכיוצא באלו),
אך עם "שם" שהרבה יותר נחבא אל הכלים.. בדיעבד מסתבר שזה בגלל כמה דברים.. אחד הם צרפתיים ולא אמריקאים
כך שרמת ה PR שלהם הרבה פחות כבדה וענפה מ SHUR למשל שבשנים האחרונות עושות כל דבר אפשרי כמעט למנף את שמו (ויש על מה!).
ובגלל שהם אירופאים, מחירם בארה"ב שהיא למעשה נתח השוק הגדול ביותר בעולם ל GAS..
גבוה במיוחד בשל הייבוא מאירופה כמובן... והחברה שם מעדיפים תוצרת מקומית, בטח שהתחרות במחירים אסטרונומים.

TO MAKE A LONG STORY SHORT –
התחלנו לנגן, חיממנו שני מגברים שונים.. ראש של ANGL שהסתבר שם בחדר לקשה מאד עם סאונד שחרך לנו את האוזניים
וראש של ORANGE שהיה הרבה יותר טוב לטעמי.
התחלתי לנגן ב S3, זו הגיטרה הראשונה שהחזקתי באותו היום.. והיא הרגישה טוב.
אבל, משום מה, זו לא ההרגשה או התרגשות שחשבתי שארגיש אחרי כל כך הרבה שנים שחלמתי על גיטרה של סור..
היא הייתה טובה, באמת טובה. צלצלה נחמד מאד, הייתה קלילה לנגינה והכל פשוט שידר גיטרה מאוזנת וטובה..
אבל ב 11K שח.. רציתי משהו הרבה מעבר לנחמד מאד או טובה.
יש לי כאלו בבית שאפילו נותנות לי הרגשה הרבה יותר טובה.. המשכתי קצת, בקלין בדרייב והנחתי בצד. אמרתי לדודו...
יאללה בוא נמשיך לזו שבאתי לקחת. תן לי את ה M1 שירבבתי לו.
הוא הגיש לי את הגיטרה וזה כבר היה יותר "בבית". גיטרת שרד, עם צוואר דק,
חלקלק ומהיר. פרטים SS חלקים ונוחים לבנדים שבהקו תחת המיתרים. הפלויד הרגיש נוח ומהיר וכך היא גם נשמעה.
האמבקרים של סור חזקים מאד והיא נשמעה פשוט רוצחת. אבל וואלה, שוב, ההרגשה היא של גיטרה ממש טובה, אבל בשום אופן
לא משהו שהעיף אותי מעבר ל איבנז SV5470 שלי או ל JP6 עם כל הכבוד לג'ון סור.
התחלתי כבר לחשוש, כי באתי לקנות, באתי עם המון כסף בכיס ורציתי לצאת עם גיטרה באותו היום,
רציתי את הסור שעליה חלמתי לא מעט שנים ובעיקר בחודשים האחרונים.. אמרתי לעצמי.. איך זה יכול להיות, מה חסר?
מה השתבש בדרך בכל השנים הללו? השתנתי? אני מעריך היום נכונה יותר את הכלים הללו? האם אולי הסדרה הזו של סור,
הרבה פחות טובה מהכלים שפעם ניגנו עליהם והחזקנו? האם בשביל לקבל סור כמו שצריך אני צריך לשלם 4000-5000$ לקסטום מייד
כדי להביא אחת שבאמת אוהב? ואם תגיע אחרי הוצאה של 20 אלף שקל גיטרה "טובה"...מה אעשה? איך ארגיש?
כל השאלות הללו ועוד המון אחרות, רצו לי בראש במקביל באותם הדק' שאני בחדר המגברים במיוזיק סנטר,
עם דודו שמביט עליו ועם כמובן יובל חברי הטוב שהבין ישר לפי המבט שלי שמשהו לא הולך.. שמשהו.. פשוט החליק מהמסילה.
שמתי את ה M1 אחרי כמה דק' על סטנד בצד.. ובהיתי ביובל ובדודו..
התחלתי לרפרף קצת עם השפתיים בשאלות שעלו לי בראש ואמרתי בקול רם את מה שחשתי..
שנכון, אלו כלים ברמה עולמית, מצוינים בכל פרמטר, מאוזנים, נשמעים ממש ממש טוב!, אבל וואלה,
זה לא מה שחשבתי שארגיש, זה לא גיטרה שאני רוצה להוציא עלייה 11 אל"ש עכשיו שיש לי בבית גיטרות מעולות שיכולות להתחרות בה די בקלות!,
רציתי גיטרה שתהיה כזו שאני לא אחשוב פעמיים, כזו שתעיף אותי, כזו שתעיף אותי בכל פעם שאגע בה, כ
זו שתיקח את הכתר אצלי בין כולן ולא תתן לאף אחד להתקרב..

דודו, אמרת לי, שמע חבר, תקשיב לי, קח את אחת ה VIGIER ליד.. מה יש לך להפסיד?
אז לקחתי.. לקחתי גיטרה שנקראת EXCALIBUR CUSTOM.
זו הייפר סטראט עם 24 פרטים, מייפל טופ, HSH, וכל הגודיס כולל פלוייד ועוד ועוד.. היא נראית, בייננו, יותר טובה מכל סור שהייתה מונחת שם,
אבל גם האיבנז שלי נראית הרבה יותר טוב ולא בשביל אסטטיות באתי היום עם כסף ביד, אלא באתי בשביל סאונד, בשביל PLAYABILLITY הגעתי.
ה VIGIER-השאירה אותה עם פה פעור יותר מכל סור שפתחה לי את הלסת לפני 9 שנים!
הגיטרה הזו פשוט נתנה לי את הכאפה של החיים! ניגנתי עליה פחות מ 30 שניות ומידי אמרתי ליובל;
"אחי!!!! אתה חייב לגעת בדבר הזה, אין דברים כאלו!!! זו לא גיטרה, זה פאקינג פסנתר!"
יובל ברעד קטן לקח את הגיטרה ליד וניגן קצת.. ואחרי כמה שניות הביט אלי בפרצוף של WTF???????, ואני בחזרה מגיב לו "לגמרי!! נכון?????"
שמעו, זה היה פשוט נוק אוט מוחלט בתחילת הסיבוב הראשון.. הסורים פשוט לא יכלו לעמוד באותו החדר, ממש כך!,
הן הרגישות ליד ה VIGIER הזו כמו צעצועים מסכנים!
הצוואר של הצרפתייה היה חלק באופן מיוחד, כל אחד שהחזיק סור ביד פשוט התאהב בצוואר שלהם,
אבל ה VIGIER הייתה בכמה רמות מעבר לזה, זה היה מושלם, זה היה פשוט קסום בצורה קיצונית.
היד החליקה מצד לצד כאילו יש לה חיים משלה. הפרטים מעוצבים כתכשיטים ממש והיא הייתה הגיטרה המאוזנת ביותר,
אם בסאונד ואם בכל דבר אחר שניתן לחשוב עליו בהקשר של כלי נגינה .
אחרי כמות זמן לא מבוטלת אם בקלין ואם בדרייב ביני ובין יובל, החלטתי לקחת גם את ה VIGIER השנייה ליד שאותה להגיד לכם את האמת,
היה לי קשה לבדוק. זו הסיגנצ'ור של שון ליין וצמרמורת הייתה לי בכל הגוף. אני חושב שגם אמרתי ליובל באותו המעמד ש:"לחשוב למי הגיטרה הזו נבנתה ,
זה מדהים!" שון ליין תמיד יעורר בי מן יראת כבוד בלתי מוסברת, יותר מכל גיטריסט ומכל כלי סיגנ'צור שהוא.
אז הנחנו את ה קסטום המדהימה ולקחנו את ה שון ליין ליד.. ואז ידידי.. שלט נאון ענק באדום האיר ליובל ולי.. היה רשום בשלט:

GAME OVER!

לא היה לנו כמעט שום צל של ספק, זו הגיטרה האולטימטיבית!
אבל אם להיות כנים, אחרי סבב כזה או אחר נוסף בין השון ליין לבין הקאסטום עלתה השאלה מי באמת ראויה להילקח..
כי כל אחת פשוט משכה קצת לכיוון טיפה שונה.
בסופו של דבר הליין ניצחה בנקודות..
הצוואר, הפינגרבורד השטוח, הסקייל הקצר והעדרו של הפלוייד משכו אותי יותר מהמייפל טופ המדהים של הקסטום והסאונד המתוח יותר שלה..

לאחר שעתיים של ניפוץ חלומות, פרדיגמות, אהבות וניסיון עבר, יצאתי ממיוזיק סנטר עם :

VIGIER Shawn lane signature
ואין מאושר ממני. זו ללא ספק גיטרה ברמה הגבוה ביותר שיצא לי לנגן עלייה.
אולי בעתיד הרחוק, אזמין לי איזו קסום מייד מג'ון סור שכבר לא אחשוש מלהוציא סכום מטורף שכזה, גם אם היא לא תהיה הכי WOW ליד הגיטרות האחרות שלי.
בינתיים אני לקוח פור לייף של פטריס ויגי'אר הצרפתי. הבן אדם יודע לעשות את זה ובגדול!!!
מי שמעולם לא שמע עליהם, או החזיק אחת כזו ביד.. אני רק יכול להזהיר שתצטרכו להיות מאד חזקים לאחר מכן. זה ישנה לכם את כל התפיסה בתחום הזה.

תודה לדודו היקר ולמיוזיק סנטר שמבחינתי היו מרשימים בכל אספקט והיה פשוט כיף להגיע ולשבת שם שעות. אתם אלופים והחנות שלכם היא מאסטר פיס ארצישאלי.
ותודה כמובן ליובל שהחזיק לי את היד באותו היום ותמך בי ברגעי המשבר והשמחה
.
אתה חבר אמיתי והיה לי לעונג לחלוק איתך את היום המדהים הזה.

תמונות, תשובות, SPEC וכל דבר נוסף.. after the break,

mr dish

New member
תתחדש !!! אהבתי בכתיבתך בעיקר את משפט המחץ

TO MAKE A LONG STORY - SHORT....

יש לך הומור........

mr dish

New member
הטקסט ריגש אותי במידה, החזירני לאחור כמה עשרו

ת שנים, כאשר חוויתי את שאתה חווה כעת....

מה שהוצאתי היה בגין חיוך גדול מההקטע....

byrdparis

New member
אין בעיה בכלל

כל אחד רשאי להוציא מה שבא לו מהטקסט :).
שמח שעברת חוויה דומה.

rolere

New member
נשמע חבל על הזמן!

אני מודה שסיקרנת אותי על החברה. תמיד כיף לגלות חברה מעולה עם שם פחות ידוע. :)

תתחדש ותתפנק!

Kfitzi

New member
תודה לי?

תודה לך חביבי!
שמע הגיטרות האלה היו חוויה אחרת, משהו מיסטי.

פעם ראשונה שאני מחזיק כלי שעושה לי לחשוב ברצינות על היכולות שלו להחליף את הפארקר שלי.
אני עוד רחוק מזה, אבל הצרפתייה הזאת עשתה חור בחומה. וזה לא קרה כבר במשך יותר מ9 שנים ומאות גיטרות.

הבאת כלי, כמו שנאמר, ברמה היפר-גלקטית - ומגיע לך.
כמה כיף לקרוא את כל הסיפור שוב.
מברוק ענק אחי!

tbd

New member
איזה כיף, תתחדש אחי

תמיד ראיתי את הגיטרות האלה בירחוני גיטרה והזלתי עליהן ריר...

נראית סוף של הסוף!

צפה ביקור...

Ido Moshe

New member
אז תגיד

מעבר ל - playability, שאני מבין שהוא משהו מיוחד בגיטרה הזו, האם הסאונד הוא גם משהו מיוחד? איכותי בצורה יוצאת דופן? האם מבחינה הזו היא נתנה לך משהו מעבר לגיטרות שכבר יש לך?

byrdparis

New member
סאונד..

בעיקרון, מה שבאמת חיפשתי זה Playability ברמה קיצונית (כי אחרי לא מעט DRIVE במגבר עם דיליי וריוורב.. פיקאפים טובים די עושים את העבודה על גיטרה סבירה ומעלה), אבל כמובן גם סאונד היה פרמטר חשוב מאין כמוהו.
הגיטרה הזו מצלצלת ברמה גבוה מאד!, אבל גם ה JP6 שלי מצלצלת נהדר, רק שפשוט אחרת.
מה שיפה ב VIGIER הזו, זה הססטיין שיש לה והוא אחד הטובים ששמעתי בחיי. היא מאוזנת יותר מכל גיטרה ששמעתי זה FOR SURE!,
אתה מנגן אקורד בקלין או בדרייב ואתה פשוט שומט את הלסת.. אין הפרדה כזו לשום גיטרה שיש לי ולא שניגנתי לאחרונה (ועברו לי תחת הידיים כמה גיטרות מאד מאד יקרות וטובות)
הגוף שלה עשוי מאלדר מאד מיוחד שממה שהבנתי יש רק לצרפתיים..(אבל זה לא עניין מוחלט או בדוק) היא שוקלת כ 3 קילו סה"כ ובאמת באמת ספנקית, פאנצ'ית
ומדהימה בכל אספקט.

צריך להבין שזו באמת ליגה אחרת לגמרי משאר הגיטרות שניתן להרגיש ולשמוע סביב, רק ההשוואה עם SUHR\ANDERSON ושות' צריכה להבהיר לאן הכלים הללו כוונו
ואני אישית יכול להגיד לך ששום סור שהיה לי העונג לנגן עלייה, לא התקרבה לכלי הזה..(אני אומר את זה די בצער אם להגיד את האמת) בטח לא בPLAYABILITY. מבחינת סאונד, אני מניח שזה עניין של טעם בסופו של דבר עקב שילובי עץ שונים.

כמו שכתבתי ב OP, צריך לקחת גיטרה כזו ליד כדי לקבל את הכאפה, לא משנה כמה אני אכתוב וכמה קליפים ב YOUTUBE או סקירות תקרא..ותראה
בשניות הראשונות שתרים את הגיטרה ליד, אתה פשוט תבין, אני מבטיח לך!

Wonderboy Blues

New member
מאברוק אחי, איזה יופי של סיפור!

תתחדש - מאחל לך שעות ארוכות של הנאה מהנגינה עליה!

למעלה