nexus 5 => lg g2

da^Lord

New member
nexus 5 => lg g2

לפי שמועות אחרונות הנקסוס 5 יהיה על מכשיר ה G2
בשבילי בשורות ממש משמחות, אחרי האכזבה מההכרזה של סמסונג לגבי נעילת ה NOTE3,
החלטתי שזה או G2 או נקסוס 5.
בגלל שיש לי את ה N7 התרגלתי למערכת הנקיה של אנדרואיד ואני מעדיף אותה בהרבה על כל מערכת אחרת שיש בה תוספות.. לא בהכרח סמסונג, גם HTC ו LG..
וגם מגבילות את העדכונים.

ועכשיו כשנודע שה G2 יצא בגרסת נקסוס זה פותר לי את הדילמה :)
רק משהו אחד בפרסומים רשום שהנקסוס יהיה עם מצלמה 8 מגהפיקסל, ובG2 יהיה 13 מ"פ..
אז זה עדין לא סופי

em28

Well-known member
מי אמר ? הדלפת חוברת ההדרכה לא תומכת בכך

לפי החוברת (שפירסמתי במקביל) לא מדובר על מכשיר פורץ דרך אלא על עוד מאותו דבר.
השאלה הגדולה היא איך הוא יתומחר.

אולי רק אם יצא G2 בגרסת Google Edition יתחיל להיות מעניין.

metrocard

New member
מסתמן שהנקסוס יהיה מכשיר

נפרד מה G2 ש"ילווה" ממנו את המעבד על תדרו, גודל וסוג המסך ועוד כמה קטנות.
הסוללה קטנה משמעותית, וחיישן המצלמה צנוע יותר (עם זאת יש כמה שמועות על מייצב אופטי ושדרוג המצלמה באופן כללי).
כמו שכתב EM28, זה הכל שאלה של תמחור.

xicod

New member
היסטורית

כל מכשיר נקסוס היה "דל" יותר בפיצ'רים בהשוואה למכשיר עליו היה מבוסס.
קשה לי להאמין שהפעם זה יהיה שונה וכן נראה למשל את המייצב תמונה האופטי בפנים.

voguemaster

New member
זה הגיוני, המחיר נמוך יותר

אם כי לא בטוח שזה מה שתורם להבדל המהותי בתימחור בין הרגילים לנקסוסים. בכל מקרה, זה ממש כמעט כאילו גוגל לא רוצה להצליח

לדוגמא, אני די משוכנע שאם לנקסוס החדש תהיה המצלמה של ה-G2 ולא של הנקסוס 4 (כמו שזה מסתמן) הרבה יותר אנשים ייקנו אותו ולא יחשבו בכלל על האלטרנטיבה. ייקנו אותו הרבה בכל מקרה, אבל זה יכול להיות אפילו עוד יותר מטאורי. אני חושב שהאדם הממוצע ירצה לשלם עוד כמה עשרות דולרים כדי לקבל מצלמה שהיא TOP OF THE LINE מבחינת טלפונים..

xicod

New member
אז אני אישית

רוצה נקסוס שלא מתבייש להיות המכשיר הכי טוב בשוק כשהוא יוצא.
וזה אומר שהוא מכיל מהטוב מכל מה שזמין עכשיו:
- אפשרות לכרטיס SD חיצוני
- סוללה נשלפת
- מצלמה הכי טובה בשוק (אני מניח שהיא זו של G2)
שכחתי משהו?

זה פשוט צורם לי שאם אני רוצה מכשיר שאהיה חופשי להתקין עליו כל רום בעתיד והכל ימשיך לעבוד, אני צריך נקסוס.
אבל אם אני קונה נקסוס זה אומר שאני קונה מכשיר מיושן ברגע הקניה.
כן, צורם עד כדי כך שאת ה S2 שלי אולי לא אשדרג למכשיר אנדרויד.

ואגב, כל ה google editions קצת מרגיש לי כאילו עובדים עלי. הרומים עדיין עוברים דרך אותם יצרנים שאחרי ~שנה שהמוצר על המדף וצריך כבר למכור את הדור הבא מפסיקים לעדכן.

metrocard

New member
כרטיס חיצוני וסוללה נשלפת

הם במגמת יציאה באבולוציה הסלולרית הנוכחית. למעט סמסונג למעשה כל מכשירי הדגל המובילים הם נטולי האפשרויות האלו (אבל לפחות ללא נעילת סים איזורית
)
אין מה לעשות, אי אפשר לייצר מכשיר עם חומרת קצה עליון ולתמחר אותו כמכשיר ביניים. אני חושב שהנקסוס 4 שיצא דווקא כן קיבל חומרה מעולה (המעבד המוביל בשוק בזמנו, 2 GB זכרון) ועדין תומחר במחיר יותר מסביר. לומר שהוא מכשיר מיושן זה קצת מוגזם. ה S2 הוא מכשיר מיושן (ועדין מצויין) , הסנסיישן הוא מכשיר מיושן הנקסוס 4 לא ממש.
אגב, לא סגור עדין לגבי המצלמה אם היא תהיה גרועה (אמנם 8 מגה אבל יש דיבור על מייצב אופטי)
לדעתי עוד מוקדם לשפוט את מכשירי ה GE למיניהם. מכיוון שבכל זאת יש לגוגל יד בנושא ייתכן שחיי המדף שלהם יהיו מעט ארוכים יותר מאשר אחיהם נושאי ממשק המשתמש.

xicod

New member
אני בטוח שזה לא "אבולוציה"

אייפון מיום יציאתו לא הכיל לא כרטיס SD חיצוני ולא סוללה נשלפת ויצרני אנדרויד (ומשתמשיו, אגב) התגאו בזה שלהם כן יש.
אז מה קרה עם הזמן? לדעתי, ליצרנים פשוט זול יותר לא לאפשר את זה וגם לא את הסוללה הנשלפת ופשוט לסגור הרמטית את הגב של המכשירים שלהם.

לגבי המחיר - אני לא טוען לרגע שמכשיר נקסוס שהוא באמת state of the art צריך להיות מתומחר ב 300 דולר.
אפל הוכיחו יפה מאוד שמותג אפשר לבנות ולדרוש עליו סכומי פרימיום.

לגבי המיושן - אני מתכוון ביחס למכשירים עליהם הנקסוסים מבוססים.

ולגבי ה GE, אז אני פשוט כבר לא סומך (כמו שאמרתי) על חברות שכבר הוכיחו את מדיניות העידכונים שלהן.
ועל גוגל אני לא סומך שהיא תכריח את סמסונג ו HTC כמו שהיא לא הכריחה אותן עד עכשיו.
שיוכיחו בשטח שאני טועה ואז אני אחשוב אם לקנות את המכשירים שלהן.

metrocard

New member
הטענה היא שכרטיס SD עלול להאט

את המכשיר ויש בזה הגיון. ישנו מגוון רחב של כרטיסי SD מסוגים מהירויות ויצרנים שונים. כרטיסים דפוקים או סתם גרועים עלולים פשוט להאט או לשבש את פעולת המכשיר. המשתמש הפשוט יאשים את המכשיר ולא יבין שהכרטיס שהוא רכש ב DX ב5 דולר הוא זה שמחרבש את מפלצת החומרה שלו.
לגבי סוללה נשלפת, אני חושב שהמציאות פשוט הוכיחה שהאפשרות הזאת קוסמת למס. מצומצם יחסית של אנשים.
בS2 תמיד הסתובבתי עם סוללה ספייר בארנק. מתוך שנה וחצי שהמכשיר היה עימי השתמשי בה אולי שלוש פעמים. העולם המודרני משופע בנקודות חשמל. אנחנו יכולים להטעין את המכשיר באוטו, במטוס, מהמחשב בעבודה או בבית. המטענים זולים, התקן אחיד לרוב המכשירים , האפשרות להטעין את המכשיר זמינה ונוחה יותר מכיבוי המכשיר החלפת הסוללה והדלקתו.
אגב אפל, אני בכלל חושב שאפל מקדימה את השוק. החומרה והפיצ'רים שהיא מוציאה מהווים את התקן הבא.(קצת כמו מרצדס במכוניות) ככה זה עם עניין הסוללה והכרטיס, תוססיף לזה את המיקרו סים שלעגו לו ועכשיו רוב המכשירים מתשמשים בכאלו וכבר עכשיו אפשר לשמוע דיבורים על מכשירי אנדרואיד בצבע זהב, על מעבדי 64 גם לאנדרואיד, על שימוש בננו סים ומכשירים שיושקו עם קוראי טביעת אצבע. יצחקו חובבי האנדרואיד עד מחר, אפל בחוד החנית של השוק הזה גם היום.

גוגל לא פונה לשוק הפרימיום . אנדרואיד מופצת חינם כי גוגל רוצה שאנדרואיד תגיע לכמה שיותר אנשים. מרוכשי מכשירי השוק הנמוך ועד לאלה שירכשו את מפלצות החומרה החדשות כל שנה. הכסף של גוגל הוא בפרסומות ממוקדות ובשביל זה הם צריכים את הכמות יותר מהאיכות.
לשווק את הנקסוס כמותג פרימיום לא מהווה מטרה. הנקסוס 4 בוסס על ה G1 עם פשרות שאפשרו תמחור זול.
במבחן המכירות, הנקסוס לקח, וגם במבחן עדכניות, כנראה שהנקסוס יזכה לחיי מדף עדכניים יותר.
ימים יגידו לגבי ה GE. הסקפטיות שלך בהחלט מבוססת על המציאות העגומה, אני מקווה שהצעד הזה שהיה חריג במהותו יוביל יהווה שינוי בעניין לפחות על המכשירים האלה.

יNOT

New member
הטענה הראשונה נשמעת כמו דברי איש יח"צ...

שמסה לתרץ בגלל "סיבות טכנולוגיות"...

אני לא מאמין שיש בעייה לבדוק איזה מהירות הכרטיס SD שנמצא במכשיר ,ובמידת הצורך להתריע למשתמש.

לגבי סוללה נשלפת, התירוצים יותר גובלים בסביר, כלומר סוללה שאינה ניתנת להחלפה ניתן לספק לה הגנה יותר טובה מגורמים חיצוניים, ועדיין אני מאמין שהשיקול העיקרי הוא יותר לכיוון... השיקול הכספי של עלויות ייצור והשוואת עלויות מה קורה אם הסוללה מתקלקלת לעומת מה קורה אם המכשיר "התקלקל" כי לא ניתן להחליף את הסוללה. (לאחר תקופת האחריות)

ה GE, הם מכשירים שלא מעניינים את רוב הציבור, למען האמת גוגל לא ממש מנסה לעניין את הציבור במכשירים האלה יותר מאשר היא מנסה לעניין את הציבור ברכישת GLASS , כן...גוגל מגבילה את היכולת של המשתמש ה"רגיל" באנדרואיד לבחור דווקא ב-GE., ולכן טירוף הסמסונג חוגג. (כמובן שניתן לומר שניתן היה לרכוש את המכשירים הנ"ל ואוליי עדיין ניתן...אבל שים לב להגבלות : רק דרך החנות של גוגל, מחיר מטורף למדי,מלאי מצומצם , וכמובן - העדכון עדיין בא רק לאחר "אישור" היצרנית...שמייצרת עוד כ..."הרבה" מכשירים אחרים - ויש לה אינטרס למכור יותר ממכשירי האנדרואיד המותאמים שלה מאשר מכשיר שמתחרה עם פלח השוק לה, ופיצ'רים ייחודיים ליצרנית...שהיצרנית מרוויחה מהשימוש של לקוחותיה בהן. )

metrocard

New member
לא זוכר מי בדיוק טען

זכור לי שזה היה מבכירי מחלקת אנדרואיד בגוגל. עכשיו, אתה ואני כלקוחות ואנשים שקצת מבינים יכולים לפעול בכמה דרכים. האחת לקנות את התירוץ הזה , השניה פשוט לא להאמין.
לי בזמנו ב S2 היתה לבעיה של תקיעות ופריזים במכשיר ששגעו אותי. החלפתי רום, קרנל, הגדרות יצרן, לא עזר. הבעיה חלפה שהוצאתי את כרטיס הזכרון. (שדווקא היה של חברה סבירה יחסית). זה לא עניין המהירות כמו עניין איכות הכרטיס.
ככה שיצא שהסיפור האישי שלי מבחינתי דווקא חיזק את הטענה הזאת.

כך גם לגבי סוללה .סביר מאוד להניח שהשיקול הכלכלי משחק תפקיד, ועדין , כמה מהמשתמשים באמת עושים שימוש ביכולת החלפת הסוללה.

הGE בא לתת מענה למי שמתלונן על כך שלמכשירי הנקסוס חומרה שלא מספיקה או שרוצים את מכשירי הקצה נטולי ממשק. שוב מדובר בחתך משתמשים קטן מאוד.
אם היתה דרישה, כנראה שהיית רואה יותר מכשירים מהסוג הזה ביותר ערוצי מכירה. ה GE בעיקר נועד "לסתום את הפה" לכל המתלוננים. לגוגל אין באמת אינטרס להוריד את המחיר גם למכשירים האלה, בטח שבמקביל היא מסבסדת כבר מכשיר אחד.

יNOT

New member
ככל שאני חושב על זה יותר...

הטענה הזו שטענתי בפוסט הקודם שהיא קצת "לא רצינית", מזכירה לי את צורת החשיבה של ג'ובס ואת כל ההתנהלות של אפל מדוע "הגן נעול" - לא סומכים על המשתמשים. (האנקדוטה על הסוגריים המסולסלים שנאמרה בפורום אייפון השכן בזמנו, במקרה הספציפי ההוא מדובר על לסמוך על המפתחים, אבל זה דיי אותו דבר...)

זה דיי ברור שאם תדחוף מנוע גרוטאה ל-BMW זה לא משנה כמה הפח של הרכב נוצץ, הרכב ייסע(אם בכלל) בהתאם לעלות המנוע.(ראה את כל הסמסונגים הקטנים והזולים, נראים דומה ל"אחיהם הגדול" אבל במבחן ה"תוצאה" מוכחים שהם נרכשו רק בגלל המותג, והרצון למכשיר בגודל קטן)

גוגל להערכתי לא רוצה לעסוק בפתרונות האלה, וכמו שאמרת - זה רק נועד כדי להשקיט מעט את הקולות ב"קהל" ולתת בחירה ל"יחידי הסגולה" שהם סוג של השוואה לאלה ב"מחנה" של אפל, אלה שנשארים עם האוהלים בשביל לרכוש את המכשיר.

.

voguemaster

New member
כן, אבל לגבי מכשירי GE

אפשר לקחת גם S4 גרסא 9505 וגם את הHTC ONE ולהתקין עליהם רום גוגלי. זה לא משהו שכל אחד יעשה אבל אם אתה חובב גוגל שרוצה את הרום הנקי אז זו הדרך בשבילך. אתה לא מוגבל רק לקניה דרך PLAY ואתה לא מוגבל למלאים קטנים.

מה שכן, אחד היתרונות של המכשירים האלו הוא שגם אחרי שהיצרניות יזנחו אותם, CM לא יזנחו אותם והמשתמשים יוכלו להתשדרג. המציאות לא יפה אבל לפחות יש אלטרנטיבה...

shoosh2607

Member
מנהל
לגבי אפל זה היה נכון

לדעתי זה כבר לא נכון וראה את הפיצ׳רים החדשים ב Ios7 - רובם כבר קיימים באנדרואיד ממזמן.
יש לי לקוח שלא היה מוכן לשמוע על מכשיר אחר. כשיצאה גרסת ה Ios5 הוא סיפר לי בהתלהבות שעכשיו יש אפשרות לדחות שיחה עם הודעה...
זה לא היה כל כך מזמן. באנדרואיד האופציה הזו היתה קיימת מזה עידן ועידנים.

metrocard

New member
את מדברת ברמת התוכנה

שזה נכון אבל מבחינת המכשיר עצמו,סמסונג וגם היצרניות האחרות מחקות אותה ולא בצורה מקרית.
כבר ציינו את הסוללה המובנית, כרטיס הזכרון, השימוש במיקרו סים.
עכשיו מדברים על ארגיטקטורת 64 גם במעבדים של מכשירי ( סמסונג), סמסונג התעתדה להציג S4 מוזהב (וירדה מזה לאחר שטפון התגובות המלגלגות ברשת) .
אני יכול להבטיח לך שעכשיו גם עניין זיהוי טביעת האצבע יחל להופיע על גבי מכשירים שונים.
בסופו של דבר גם היום אפל והאייפון מספקים "השראה" לגבי שאר השוק הסלולרי.

shoosh2607

Member
מנהל
יכול להיות....

אבל עדיין - למשתמש הממוצע, לא יותר חשובה התוכנה?

metrocard

New member
יותר חשוב שהמכשיר יעבוד

טוב אופן כללי עם תיאום טוב של חומרה ותוכנה. את זה אי אפשר לקחת לאפל.
לשמחתי גם אנדרואיד הגיע לנקודה בה חלק גדול מהמכשירים המופעלים ע"י המערכת מספקים חווית שימוש טובה שלאנדרואיד יתרון נוסף בדמות קצת יותר גמישות .

shoosh2607

Member
מנהל
אתה מסתכל העניין

מנקודת המבט שלך, שהיא יותר טכנולוגית משל המשתמש הממוצע.
המשתמש הממוצע - מעניין אותו אפליקציות ופיצ'רים.
לא ממש אכפת לו המעבד או החומרה עצמה.

metrocard

New member
אני מסתכל מנקודת של חווית

משתמש (רק משתמש במונחים קצת יותר "טכנולוגים").
תיאום חומרה תוכנה נותן חווית שימוש חלקה יותר,ונטולת באגים. לדוגמא אפשר לציין את נושא החייגן האומלל במכשירי הגלקסי. מפלצות חומרה שעדין נותנות דיליי בהפעלת החייגן. לעומת האייפון 4\4S שעובד חלק ברוב המקרים (לפחות עד עידן ה IOS7 הנוראית). פה בפורום אנחנו אומרים, תחליף חייגן לחייגן מהמרקט, שזה אמנם פתרון שעובד אבל מראש לא אמורה להיות בעיה. מה עוזר חומרה מטורפת שבשביל להוציא שיחה פשוטה צריך לחכות 5 שניות.
אז זה נכון שלקוחות רוצים פיצ'רים ואפליקציות, אבל שיעבדו.
אפל טובה בלקחת דברים קיימים להטמיע במערכת שלה ו"ללטש" את השימוש שלהם בהתאמה לחומרה. באנדרואיד, המצב טוב משהיה אבל עוד לא מושלם.

shoosh2607

Member
מנהל
כמו שתראה

בהרבה דיונים גאן ובפורום סלולר - לרוב המשתמשים לא ממש אכפת שלחייגן לוקח עוד 3 שניות. הם לא שמים לזה לב.
אתה ואני כן אבל אנחנו לא דוגמא מייצגת לכלום.
לאפל יש שני יתרונות מובהקים - האחד, כמו שאמרת, לקחת משהו קיים ולשכלל אותו (חוץ מההודעה שיוצאת בדחיית שיחה עם הודעה ב - IOS7 - זה פשוט מזעזע!) והשני הוא השיווק שלהם - הוא גאוני

למעלה