necronomicon

• פותח הנושא 1key
  • פורסם בתאריך

1key

New member
necronomicon

היי שלום לכולם. רציתי לשאול האם מישהו מכיר את ספר הנקרונומיקון? האם הספר נחשב לספר מאגי אמין? כמו כן רציתי להתעניין בספרים בנושא מאגיה שחורה- האם ישנן המלצות לספרים בנושא (למתחילים)?

שלום!

1. הנקרונומיקון הוא ספר שנכתב ע"י סופר המתח והאימה לאבקראפט, כתוסף לסדרת ספרי קות'ולו שלו. לא מן הנמנע כי הוא אסף חומר ממקורות שונים כדי לכתוב את הספר הזה (לדוגמא, החלק בנקרונומיקון המכונה "ספר 50 השמות" מבוסס על מיתולוגיה בבלית, בנצלו את חמישים השמות של מרדוך כפי שמופיעים ב"אנומה אליש", סיפור הבריאה הבבלי), גם ספרי מאגיה. יש אנשים שטוענים כי להם זה עבד (נסה לחפש באינטרנט את צמד המילים Necronomicon ו- Simon). לדעתי לא. 2. בפועל, "מאגיה שחורה" הוא לא דבר שקיים. המאגיה היא כלי בידי המשתמש, והוא קובע האם לנצל אותה לטובה או לרעה. השימוש ב"שחורה" או "לבנה" הוא מעין "גלגלי עזר" עבור מתחילים עד שהם מגבשים גישה הקשורה באמונות הפנימיות שלהם של "רע" ו"טוב". כך שכל ספר המלמד מאגיה, יכול בסופו של דבר לשמש את הלומד ממנו למאגיה "שחורה" או ל"לבנה". All is in the eye of the beholder.

1key

New member
שלום

1. במקרה יש בידיי את ספר 50 השמות של הנקרונומיקון. אספתי אותו איתי בהזדמנות מסויימת בחנות ספרים בארה"ב. הספרון נמצא ברשותי מזה כשנתיים ועדיין לא השתמשתי בו. קשה לי להסביר לעצמי למה (פחד ממה יקרה אם הדברים באמת יפעלו? פחד מההשלכה? פחד מלהאכזב כי שום דבר לא יקרה?- לא יודע). בכל אופן לא הבנתי בדיוק האם הספר נחשב למאגי או שהוא ספר בדיוני ותו לא? האם לדעתך זה לא עובד משום שניסית ולא עבד? האם אתה יודע מהי השפה שבה יש לומר את הלחשים לפי הספר? האם כל 50 השמות הם שמותיו של אותו אל מרדוך? לפי הספר נראה לי שמדובר שיישויות שונות- מיהם היישויות לדעתך? (בכל אופן אנסה לחפש בגוגל תשובות בהמשך היום- אבל אשמח לראות מה דעתך) 2. צודק. הכל בעיני המתבונן. אז אולי אנסח את השאלה קצת אחרת: האם תוכל להמליץ לי על ספר מאגי למתחיל שכמותי עם גלגלי עזר בכיוון השחור? 3. האם לדעתך מאגיה זה דבר אמיתי או משהו בסגנון דמיון מודרך?

תשובות

1. הספר הוא ספר בדיוני. כמו שציינתי קודם, קרוב לודאי לאבקראפט השתמש ב"מקורות אותנטיים", אך הוא ערבב ביניהם. 50 השמות שם שמותיו של האל מרדוך. קרא את האנומה אליש (Enuma Elish) ותוכל לראות זאת בעצמך. אלו בעצם 50 תארים של האל הנ"ל. 2. עדיף להתחיל ממשהו כללי יותר. לדוגמא, הספר Basic Magick של Cooper ייתן לך בסיס מאגיה כמעט ללא נטיה שהיא (בעוד שספר כמו Modern Magick, של Kraig, הוא בעל נטיה ברורה לקבלה ולמאגיה טקסית). אח"כ אתה יכול לתפוס את הספר The Book of Black Magic של Waite, שהוא אמנם קפיצה למים העמוקים, אבל שווה לקרוא אותו. 3. אמיתי לחלוטין. 4. סתם מתוך סקרנות... זה לא סותר את האמונות שלך לעסוק בתחום הזה?

1key

New member
תודות

1. התאכזבתי. לא נורא. עדיין יש אמיתות אי שם בספרון ואני מתכוון למצוא אותן. האם אתה סבור שמרדוך הוא אל אמיתי ממש? 2. נראה לי שאני ישר אקפוץ למים ובקפיצת קמיקאזה על black magick . האם יש ספר חזק במיוחד שהכי נחשב בעניך והשפיע עליך? 3. איך אני יכול לדעת בעצמי שזה אמיתי לחלוטין? (בדרך מהירה וקצרה ומיידית) 4. אני שמח על השאלה. אני בוחן את אמונותיי כל הזמן. גם אמונות אחרות- אולי השלב הבא שלי בחיפוש יהיה בתחום העיסוק של פורום זה? 5. האם יכולת לבצע פעולה מאגית דורשת כשרון מיוחד? אינטלקט גבוה? או ש: "כל אחד יכול"?

אין הביישן למד ../images/Emo8.gif

1. יש אמיתות. אין ספק שהשמות לקוחים ממקור אותנטי, כנראה יש עוד דברים אותנטיים בספר. לא העמקתי בו עד כדי כך. האם אני סבור שמרדוך הוא אל אמיתי? אני פוליתאיסט, ואני מאמין שהוא אל אמיתי. 2. תהנה. הכתיבה של וייט היא די משמימה (פרופסור לספרות אנגלית... חייב לכתוב בשפה קשה, לא?). מאיזו בחינה אתה מדבר על ספר שהשפיע עלי חזק? אני את דרכי התחלתי מכישוף וויקני ומשם התרחבתי גם לכישוף טקסי. הספרים ששמשו אותי בתחילת הדרך הם "עוצמת האדמה" של קאנינגהם ו"Modern Magick" של Kraig. 3. כאן נעוצה הבעיה. עד שלא תחווה בעצמך את מה שעשוי להראות מהצד "צירופי מקרים" ותראה שהתדירות שלהם היא גבוהה מדי מכדי להיות באמת צירופי מקרים, או עד שלא תתחבר מקרוב למי שעוסק במאגיה (ואתה מכיר בו כאדם אמין) שיהיה מוכן לחלוק איתך את החוויות שלו, אין ממש אפשרות להוכיח את זה. 4. אני שמח לשמוע שאתה מהאנשים שנוהגים כך. רק כך, לדעתי, אדם יכול להתקדם (השאלה היא, לאן?
) 5. בגדול, כל אחד יכול לבצע, כמו שכל אחד יכול ללמוד מתמטיקה או אומנות. אז יש אנשים שהם חלשים במתמטיקה ובקושי מסיימים שלוש יחידות, יש אנשים שהם עילוי ומסוגלים לפתור משוואה דיפרנציאלית חלקית בנשימה. אני כן מניח שרמה מסויימת של אינטלקט דרושה כדי לגרום לעניין בתחום - וכמו כן, דרושה רמת הבנה מסויימת.

1key

New member
תודה גם ל diableror

ולך כמובן על היחס ועל התשובות. האם יש לכם כמה טיפים או משהו אחר לפני שאני מתחיל בקריאה ולימוד החומר? ונצל"ש: האם גם התנ"ך השטני של לה-ויי שייך לקטגוריה של הנקרומוניקון?

Diableror

New member
nope

תקרא את המאמר הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=337&a=21687&c=2463&sc=0&ssc=0 (רצ"ב לינק ישיר) Diableror

1key

New member
קראתי

הטענה היא שלמעשה לה-ויי יצר דת שלמעשה כל מהותה היא אנטי הדתות האורתודוכסיות, וכי לה-ויי עצמו במאמר טען כי אין הוא מאמין בשטן כיישות ממשית. השאלה המתבקשת היא האם לה-ויי אומר אמת? האם באמת הוא לא האמין בשטן כיישות ממשית. אם אכן לה ויי אמר אמת אז למעשה כל "הדת" הזאת היא לא יותר מפילוסופיה של ניטשה בליווי תיאטרלי הכולל לבוש מיוחד, סמבולים שונים, כלי עזר, ושלל נרות וקטורת לאווירה הרוחנית.

1key

New member
הבהרה

לא התכוונתי לקשר בין לה-ויי לנקרו' אלא לכך שהאם התנ"ך השטני של לה-ויי הוא גם מוגדר כספר דמיוני/בדיוני כפי הנקרו' או שמא הוא נחשב לספר מאגי.

הוא לא בדיוק

ספר על מאגיה, הוא יותר מסביר על האמונה השטינסטית, אם כי יש שם התחייסות למאגיה (ממה שאני זוכר. לא ממש קראתי אותו, רק רפרפתי בו קצת).

Diableror

New member
אני אנסה לענות..

1.לפי מה שאני יודע,לאבקראפט הודה שהספר הוא בדיוני,ושאין ממש דברים בגו.הסיבה שהלחשים "לא עובדים" היא שהספר הוא פיקציה,אחד שנכתב ע"י סופר פנטזיה,ולא ע"י מאג(או כל אחד אחר שמבין בנושא).ובכל זאת,מישהו(או יותר מזה) טען שהלחשים כן עבדו לו..יש שתי אפשרויות: האחת-הוא קרא את הספר ושקע כ"כ בשכנוע עצמי,עד שגם אמירת הלחשים מ"הארי פוטר" היו משיגים את התוצאות הרצויות. והשניה-הוא משקר. 2.ראיתי באמאזון ספרים עם נטייה לאופל/רוע/dark side וכ'ו..אין בהם ממש טעם.תקרא ספר "נייטרלי",כמו basic magick של פיליפ קופר,תקרא,תלמד,תתרגל.אח"כ,תעשה מה שאתה רוצה. 3.מאגיה משלבת דמיון מודרך,אך יש בה יותר מזה...הרבה יותר מזה :) Diableror

Duke Tear

New member
מזה משנה ? גם הלחשים

ממכושפות עובדים למי שרוצה שהם יעבדו. זה משנה עם לאבקראפט או קנינגהם כתבו את זה? לא חושב.

Diableror

New member
../images/Emo11.gif אוף איתך

לחש אף פעם לא "עובד",לפחות לא "לבד". היה לי בדיוק את אותה שיחה עם עטר לפני שבוע..יש לחשים ויש לחשים..וזה לדיון אחר(אחד שכבר נטחן עשרות פעם,אבל שיהיה) לא קראתי את הנקרונומיקון,ולכן אני לא יודע אם ללחשים מצורפים פעולות טקסיות מסוימות,או כל דבר אחר שיכול לגרום להם "לעבוד".השתמשתי באותם מילים של key1 על מנת להעביר לו את המסר. Diableror

1key

New member
הלחשים

בנקרו' אכן אינם עומדים בפני עצמם. ישנם פעולות נוספות. לכל פעולה מבין 50 הפעולות אותן הספר מציע- מלווה חותם מיוחד לאותה פעולה וזימון לאל מורדוך באחת משמותיו השונים. כן ישנן פעולות נוספות. האם למישהו ידוע האם החותמים אותנטים?

ביציק

New member
אני מופתע שאתה כאן; אני עוד זוכר

אותך מהקומונה "נגד הזרם"... האם מאגיה שחורה אינה בניגוד לאמונה המשיחית או שחזרת בך?

1key

New member
אני אוהב להפתיע

גם אני זוכר אותך ביציק. מאגיה שחורה מנקודת מבט נוצרית קלאסית כמובן שמגונה ואסורה. לעומת זאת מאגיה לשם ריפוי, גירוש שדים, וכד' היתה ועד היום בשימוש בקרב נוצרים רבים וביניהם כמרים קתוליים. אני מאוד סקרן דווקא לגבי המאגיה השחורה... ד"א: גם אתה הצלחת להפתיע אותי. לא ידעתי שאתה גאה! בכיף אני אומר!

ביציק

New member
../images/Emo6.gif שמח לשמוע ../images/Emo13.gif

האם חזרת בך מהאמונה? לא נראה לי שישו היה רוצה שמאמיניו ישתמשו במאגיה שחורה בשביל להשיג מטרות כה אפלות שנוגדות את השקפותיו הבסיסיות.

למעלה