NASA מפגרת בכוונה ?

תראה איזה תמונה מהממת

למה אי אפשר לעשות כזאת בדיוק על מאדים, וגם על הטבעות של (ברח לי איך קוראים לכוכב לכת הזה) וגם לא ראיתי תמונות צבעוניות בכלל, אפילו כאלה שהפכו אותם משחור לבן לצבעוני.. אם משהוא יוכל למצוא לי בבקשה באתר של נאסא תמונות צבעוניות של הטבעות, או של מאדים (לא מדבר על ציור ממוחשב לגמריי, אלא על תצלום ששינו במחשב) אני אהיה שמח מאוד. תודה מראש

תוספת קטנה

אין לי מושג כמה עלה קסיני, אבל אני משער שמס מליארד דולר הוא עלה. הוא עבר 3 מליארד ק"מ וכל זה בשביל להביא תמונה, שאישית לדעתי יצאה אחרי באג של אפקט בפוטושופ. זה אמור להיות הטבעות, אז למה יש קווים אנכים ואופקים ? מה זה בכלל איפה יש טבעות פה ? http://img1.tapuz.co.il/forums/34673668.jpg אחרי שאתם רואים כזאת תמונה, זה לא "קצת" מאכזב... לנאסא לא יזיק קצת יחסי ציבור אחרי קולומביה... למרות שההצלחה של הרובוטים שנחתו על מאדים , עדיין יותר פרסום אף פעם לא יזיק. עכשיו שאני נזכר, אפילו הצילום מהירח היה שחור לבן.

Fonia

New member
בגלל אנשים כמוכם

בגלל אנשים כמוכם צילמו את הנחיתה על הירח באולפן בהוליווד. כדי שיהיה מרהיב ויפה. אהה, שכחתי, גם אז הצילום היה שחור לבן. לא יכלו קצת להתאמץ?

Mike A

New member
הנה בשבילך

שבתאי מאדים ועוד פעם - התמונות האלה הן לא תמונות צבע אמיתיות. הרכיבו אותן מכמה תמונות שחור לבן, שכל תמונה מייצגת אורך גל (צבע) שונה.

למרות שאתה טוען שהרכיבו

ככה הוא נראה באמת אם היינו מצלמים אותו ? או שהוא היה נראה אחרת.. אני מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון בשאלה. במילים אחרות, אם אני יעמוד ויסתכל עליו, אני אראה את מה שרואים בתמונות, או שהצבעים שאני אראה יהיו שונים ?

Mike A

New member
זה יראה בערך ככה.

אבל רוב התמונות שאתה רואה מהחלל עם כל הצבעים היפים, לא נראים ככה. הם נראים כמו כתם אדום או אפור, אם בכלל ניתן לראות. זהו.

Rtitan

New member
לא היית רואה את זה בדיוק כך...

לפחות - לא בטוח. הסיבה היא שהתמונה הזו בנויה בצורה הרבה יותר מדוייקת גם מבחינת הצבעים ממה שהעין שלך מסוגלת לבנות. את העין (או המוח...) אפשר להטעות בקלות - ראה תעתועי ראייה - גם מבחינת גוונים וגם מבחינת צורות וגדלים. התמונות הללו בנויות בדיוק כפי שהעצם במציאות - לאו דווקא כפי שאתה או אני או כל אחד אחר היה רואה אותם...

מאדים ../images/Emo4.gif

חח עד שהבאת תמונה יפה ואיכותית. בסוף מאדים לא נראה יותר טוב ממדבר סהרה
למרות שבאמת אין למה לצפות, מה כבר אמור להיות שם חוץ מחול. מילא אם היו שם חייזרים קטנים
זה יכל להיות יותר נחמד.

Mike A

New member
כמו שאמרתי

לא שולחים חלליות מחקר בשביל לצלם תמונות יפות. שולחים חלליות מחקר בשביל לחקור. ובשביל מחקר, כל אבן ואבן שרואים בתמונה הזאת, היא חשובה מאוד.

Rtitan

New member
אכן... יש APOD שעברית... כבר

ארבע שנים...: www2.yarden.ac.il/bloss/apod מתעדכן כל כמה ימים...

למעלה