N.P - בננה יושימוטו

siv30

New member
N.P - בננה יושימוטו

הוצאת כתר, 140 עמ'. וידוי: תמיד סברתי שראשי התיבות N.P משמעותם אין בעיה (no problem) אבל לא. הם ראשי תיבות של NORTH POINT שהוא שם של שיר (שאני לא מכירה, אבל העלה בי הירהורים על הספרות היפנית שנוטה לסובב את הסיפורים סביב שירים). הציר של הנובלה הוא הסיפור ה- 98 בקובץ סיפורים של סופר יפני שחי בארה"ב והתאבד. כמובן ששמו של הסיפור ה- 98 הוא NORTH POINT. קובץ הסיפורים נכתב בשפה האנגלית ושוג'י מנסה לתרגמו ליפנית. אולם, באופן מפתיע אחר תרגום הסיפור ה- 98 הוא מתאבד ומוריש את הסיפור למאהבת הצעירה שלו, קזאמי. צחוק הגורל שקאזמי נפגשת עם ילדיו של הסופר שהתאבד וכאן העלילה מתחילה להסתבך (ואני לא בטוחה שהסופרת הצליחה לצאת שם מהפלונטר שרקמה, גם אחרי שהיא מתפתלת מאוד). הסיפור חביב, ניכר שיש שם כישרון כתיבה, ואפילו הסופרת מצליחה להפתיע בהתחשב באורך הנובלה. היא מצליחה לסחוף את הקורא למערבולת הרגשות בה נמצאים הגיבורים של הסיפור, למרות שבדיעבד כאשר מסתכלים על מערכות היחסים שתוארו שם מבחוץ הן נראות פרוורטיות משהו והסופרת לא לגמרי מצליחה לספק פיתרון שיכול להחשב קביל. 4 כוכבים.

Rivendell

New member
אני לא כ"כ אהבתי את זה

הספרים האחרים של יושימוטו שקראתי, ובעיקר "המטבח" היו מוצלחים יותר. היה באמת משהו מאוד לא אמין ואפילו קצת מאכזב בספר הזה, ולא הייתי ממליצה עליו למי שעוד לא קרא את "המטבח" - שהוא מאוד ראוי, כי זה יכול לגרום לו לא לרצות אח"כ לקרוא עוד משהו שלה
.

Mנטה

New member
בעיה גדולה ועצובה עם הבננה

"המטבח" שלה הוא אחד הספרים האהובים עלי בכל הזמנים, וכל שאר הספרים שלה היו בשבילי אכזבה כבדה
או במילים אחרות מי שאהב את הבננה במטבח, ספר ההמשך הכי משובח לו, הוא דוקא "יער נורבגי"...

siv30

New member
אפשר להסתכל על זה גם כך

אני נגד השוואה בין ספרים שונים של אותו הסופר, כי כמו שלנו יש עליות וירידות כך גם לסופרים. בד"כ אם ספר אחד של סופר לא מוצא חן בעניי אני פשוט נמנעת עד שעובר הזעם או עד שמשהו אחר שובר אותי (כמו המלצות של הפורום). אני משתדלת לקרוא כל ספר בפני עצמו ולהגיע למסקנה לגבי איכותו ככזה מבחינת ספרים דומים שקראתי, מבחינת השפה, העושר הרעיוני וכד' אחרת אני מרגישה שנעשה עוול לסופר ולספר. אתן לך דוגמא מאוד מוחשית :קוני ויליס אהובתי, אם הייתי צריכה לדרג את הספרים שלה, אז דווקא "ספר יום הדין" מבחינתי הוא הטוב מכולם
. למרות שבדירוג הפופולאריות את תוכלי לראות שדווקא "המשכוכית" מוביל ומשאיר עשן לבן על כל השאר. עכשיו, להשוות בין שני הספרים האלה ובכלל עם הספר שלה "מעבר" זה כמו להשוות שמיים וארץ. אין לי אפילו בסיס להתחיל השוואה מושכלת. הנושאים שונים, איכות התרגום שונה, איכות הכתיבה מן הסתם שונה. הכלל הזה עובד כנראה גם לגבי יושימוטו. כל מתרגם מביא איתו את עולם החוויות שלו, את עולם הפרשנות שלו, את התרבות שלו ואת תפיסת העולם שלו בכלל. אני לא חושבת שאדם שמתרגם יכול להתנתק מהרגשות והפרשנות שהוא מפתח לגבי מה שהוא מתרגם. לא פעם בוג'י טענה שעדיף לקרוא מתורגם כי המשימה של המתרגם היא להגיש לך את הספר על פי עולם הדימויים שאת יכולה לעכל. לעיתים ישנם מתרגמים שלוקחים לעצמם את הזכות ומפליגים למחוזות שלא תמיד תואמים את רוח הדברים בספר המקורי. הספר לא רע, היא פשוט דוחסת בו יותר מידי רעיונות ביזאריים בשביל ספר אחד.

למעלה