My Selene מיני חפירה

My Selene מיני חפירה

כפי שאתם כבר יודעים, או עוד לא יודעים השיר הזה מבוסס על הסיפור המיתולוגי, ויאני הוא זה שכתב והלחין אותו. אני לומדת מיתולוגיה בבית הספר (כחלק מהמגמה שלי – מדעי הרוח) וראיתי שהוא מופיע בספר הלימוד שלי אז החלטתי (בעידוד של עידן ונדיר) לפרסם אותו פה במילים שלי (כדי לא לעבור על הזכויות יוצרים) אז הנה לכם, מבוסס על "המיתולוגיה" נכתב בידי ע. המילטון ותורגם בידי אלה אמיתון: אנדימיון היה נער צעיר, יש האומרים שהוא היה מלך ואחרים טוענים כי הוא היה צייד או רועה, אבל כולם הסכימו על דבר אחד- הוא היה נער יפיפה שקבע את גורלו. יום אחד כשרעה את צאנו האלה סלין (סלני הלבנה-אלת הירח) ראתה אותו וירדה מן השמיים. היא נשקה לו והוא נרדם ולא התעורר משנתו זאת. הוא ישן לנצח, בן אלמוות אך בלי הכרה. נשאר הוא יפה וצעיר לנצח, שוכב על רכסי ההר בלי נוע, כאילו בעולם המוות, אך הוא חיי וגופו חם, ולילה לילה סלין נושקת לו. גם פה יש כמה גרסאות, יש הטוענים שסלין היא זאת שגרמה לו לתרדמת הזאת, ויש הטוענים שזה קרה מנשיקתה, עוד טענה אחרת היא שסלין ביקשה מזאוס שייתן לו את חיי הנצח כדי שהיא תוכל לחבק אותו לנצח נצחים והוא הסכים לתת לו את חיי הנצח, אך השאיר אותו בשנה מתמדת. קטע מקור של המשורר תיאוקריטוס (יווני החי במאה השלישית): "עת רעה צאנו אנדימיון העלם ראתהו סלני הלבנה ותאהבהו. ותרד משמים, נשקה לו, על ידו תשכב. יבורך גורלו, כי מאז הוא ישן, לא נעור משנתו הרועה אנדימיון." המילים של השיר של סונטה

Dream Slayer

New member
סיפור יפה

scudnick

New member
והוספה - גרסה שונה לסיפור.

ישנו סיפור מיתולוגי דומה על אלת השחר [לא זוכר את השם שלה], שהתאהבה בנער וביקשה שזאוס ייתן לו קצת מהאמברוזיה - משקה האלים הנותן חיי נצח. הוא נעתר לבקשתה והיא השקתה את הנער באמברוזיה, אך אבוי [
] - זאוס לא נתן לו נעורי נצח, ולאט לאט הנער הזדקן והצטמק, עד שהיה כל כך פטתי ועלוב שזאוס ריחם עליו והפך אותו לצרצר. ולכן הצרצרים מצרצרים בלילות, הם מחכים לאלת השחר, אהובתם, שתבוא אליהם מן השמיים.

McBlack

New member
ואז באה המאיה האימתנית וריסקה את

הצרצר בעזרת קלסר הפלאים שלה

McBlack

New member
לא חיים ממנו לנצח... אלא אם כן!!!!!

את חושבת שפרס שותה נקטר כל בוקר?

Blade Of Fire

New member
ואיך זה קשור בדיוק?

אמברוז'יה=מאכל האלים. יש אומרים שזה פרי, יש אומרים שזה מין גוש שנראה כמו קריסטל פריך ניתן למאכל. נקטר=משקה האלים. סוג של יין. שני הדברים מאוכסנים המערות שונות ושומרים עליהם כל מיני דברים ומלכודות... שני הדברים גורמים להפיכת האדם לאל או להפיכתו לבנאלמוות...

Blade Of Fire

New member
מה? אלה שמתאהבת בבן אנוש?

אוה אז גם הרקולס זה על אותו בסיס... וחוצמזה-לסיפור שלך יש משל... לזה של נועה אין... האיש פשוט נרדם וזהו...

scudnick

New member
קודם כל - הרקולס זה אל שמתאהב באישה

לא ההפך. והאלמנט שהאלה מתאהבת בנער ומבקשת מזאוס לתת לו חיי נצח אבל הכל מתפקשש. זה האלמנט.

Blade Of Fire

New member
ואין קשר לשיר של סונטה

או לעובדה שהוא נשאר היפיוף שהאלת הירח התאהבה בו.... טוב.. אני מודה... הסיפור שלך קשור...

TarwenR

New member
../images/Emo99.gif

כמה מגניב :] לנדיר יש את המיתולוגיה הפינית בבית עכשיו ^^

למעלה