MoonShield - בא נסכם בעניין לבנון..

MoonShield - בא נסכם בעניין לבנון..

אבל לפני כן אתה צריך להוכיח שהשטח בדרום לבנון היה כבוש... איך הוא נכבש, אם צה"ל לא נכנס לישובים והם התנהלו באופן עצמאי מכל בחינה שהיא ללא כל התערבות, ואפילו התחמשו ואפילו שמשו ערי מקלט למחבלים..? ישראל לא הקימה ישובים וכל הנוכחות שלה הצטמצמה למוצבים על רכסי גבעות והרים, שממילא לא היו מיושבים..! היתה נוכחות צבאית ישראלית, להגנה על ישובי הצפון מפני מקרים נוספים לרשימה הארוכה של חדירות לישובי הצפון ורצח אזרחים שהבאתי...וכל עוד הפלשתינים היו חמושים עד הצאוור ויכלו להגן על אנשיהם לא היתה סיבה לדרוש מצה"ל לעשות זאת...במיוחד כשכל החימוש הזה הופעל נגדנו... ועכשו בא נראה מה אתה בעצם אומר לי בהודעה בשרשור בנושא, אוקי? מתברר שיש לך טענות רק לצד אחד בנוגע להגנת המחנות סברה ושתילה... הצד שמבחינתך אתה פותר אותו מאחריות לבטחון אנשיו הוא...הפלשתינים! משמעות הדברים שלך היא בעצם: נכון שלפלשתינים היה כח חמוש שיכול היה להגן על המשפחות שלהם...ונכון שהם ידעו שהסכסוך עם הפלנגות מסוכן למשפחותיהם...אבל..אין לי טענות אליהם שלא השאירו חמושים להגן על משפחותיהם והפקירו אותם לסכנה...כי, הם היו עסוקים במקום אחר..הם היו עסוקים בלטבוח בנו..! בא נראה למי למי כן יש לך טענות: לצה"ל..! יש לך טענות שבזמן שהפלשתינים טבחו במשפחות בישובי הצפון, צה"ל צה"ל לא הפקיר את השמירה על ישובנו כדי לשמור על משפחות הרוצחים בנו..להם היה מותר להפקיר את השמירה על משפחותיהם...לצה"ל, לא..! בקצור, לא מפריע לך שהכוחות החמושים הפלשתינים הפקירו את בטחון משפחותיהם כדי להרוג אותנו...מפריע לך שצה"ל לא הפקיר את הבטחון שלנו כדי לשמור על המשפחות הרוצחים אותנו... ואת ההגיון הזה אני מנסה להבין...וממש לא מצליחה...

אממ...משהו אחר, שיכול להסביר../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

למה על ישראל לקחת אחריות על זברה ושתילה...משהו שיכול להסביר את עמדת השמאל..אולי..?

Mai Haktana

New member
זאת לא עמדת השמאל

זאת העמדה הרשמית של מדינת ישראל, לכן קמה ועדת חקירה ממלכתית. השטח היה בשליטה של צה"ל, תחת פיקח וצה"ל הוא זה שנתן ואף הורה לפלנגות הנוצריות להכנס ולהרוג/להוציא את כל אלה המהווים איום ועדיין נמצאים בשטח המחנה. כמובן שראשי הצבא ידעו על האיבה בין אנשי הפלנגות לבין שאר התושבים באיזור. כידוע, הפלנגות נכנסו למחנה וביצעו טבח בשוהים בו, תוך "העלמת עין" של צהל" ששמר על המקום.

Mai הלא כל כך קטנה...ו... Manic

אם את מעוניינת שנחליף דעות תשתדלי להצמד לעובדות כי אחרת, אין טעם...בסיידר? זו לא העמדה הרשמית של מדינת ישראל, ועדת החקירה זכתה את את שרון מכל מעורבות או ידיעה..וגם את צה"ל מכל מעורבות או ידיעה..וזו העמדה הרשמית של מדינת ישראל..! הועדה קמה בעקבות האשמה של מדינות ערב שמחפשות תמיד להאשים את ישראל..ויש לי הרגשה ואם אני טועה אז סליחה...שגם את כזאת... בית משפט אמריקני נייטרלי לחלוטין זיכה את שרון בדיוק מהאשמות שאת מאשימה אותו ואת צה"ל כל כך בקלות מדובר במשפט דיבה שבו שרון האשים עתון אמריקני בהאשמות שלך וטען שהן ללא בסיס... ותסכימי איתי,שאין סיבה בעולם שבהמ"ש האמריקני יעדיף את גרסתו של שרון על פני זו של עיתון אמריקני מכובד..את בטח זוכרת שהאמריקנים לא הססו להעמיד נשיא שלהם עצמם לדין...העיתון חוייב לשלם לשרון מליוני דולרים פיצוי.. באותו משפט הובהר שצה"ל לא נתן כל הוראה לפלנגות, כי הרי לו יתברר שנתן אז שרון כשר בטחון היה יוצא אשם..נכון?...אבל את ממהרת להאשים וכל כך בקלות...חשבת פעם על זה שמאחורי המילים הקשות שלך מסתתרים אנשים..חיילים שהגנו עלינו..חשבת פעם על הרגשות שלהם?... למניק - לא היו חמושים פלשתינים במחנות...נקודה..! לא התנהל כל קרב עימם, ולכן ההרג היה מהיר וללא רעש מספיק חזק כדי לעורר את החשד של צה"ל שמשהו חשוד קורה שם, וזו גם היתה עמדתו של צה"ל בחקירה שהוכחה כנכונה...וזו גם היתה עמדתם של הפלשתינים שטענו שצה"ל והפלנגות שתפו פעולה כנגד אוכלוסיה חסרת הגנה..תברר..! לו הפלשתינים היו טוענים שהיו חמושים במחנה אז הם היו שומטים את הבסיס לטענה נגד צה"ל, כי לו היו חמושים במחנה האירוע הזה היה מוגדר כאירוע שבו לא היתה אוכלוסיה חסרת מגן...ואם היא לא היתה חסרת מגן אז כל האירוע היה מוגדר כסיכסוך פנימי שלצה"ל אין מחוייבות להתערב בו...והאמת שזה בדיוק מה שזה היה... לו ידענו שהחמושים הפלשתינים הפקירו את בטחון האוכלוסיה צה"ל כן היה מתערב בגלל המוסריות שלו... גם אני הייתי בעד היציאה מלבנון...מסיבות קצת שונות משלך...אבל לא נכנס לזה עכשו.. עוד לא הצלחתי להבין למה חבלנים חמושים שהפקירו את בטחון האוכלוסיה שלהם, למרות שידעו על הסכנה מהאוייב הנוצרי..זה בסדר ואין טענות נגדם ומסירים מהם את האחריות לבטחון האוכלוסיה שלהם.. ולעומת זאת...צה"ל, אשם שלא הפקיר את האוכלוסיה שלו לרצח אותם חמושים, והלך להגן על המשפחות שהם הפקירו..לא הצלחתי עדין להבין את ההגיון שלכם...ממש לא.. הגבוהה שלו..

Mai Haktana

New member
אז לא לבלבל אותך בעובדות?

הוועדה לא הוקמה בעקבות לחץ של מדינות ערבף כמו שימנים נוהגים לטעון, אלא בעקבות לחץ עולמי ובעיקר בעקבות לחץ של האנשים בארץ, שהיו מזועזעים מהטבח. "שר הביטחון, אריאל שרון, נמצא אחראי להתעלמות מהסכנה לפעולות נקם ולמרחץ דמים מצד הפלנגות באוכלוסיית מחנות הפליטים, לאחר רצח הנשיא הנבחר בשיר ג'מאייל, לאי-הבאה בחשבון את הסכנה הזו, כאשר איפשר לפלנגות להיכנס למחנות ולאי נקיטת אמצעים מתאימים למנוע או להקטין את הסכנה. הוועדה המליצה, ששרון יסיק מסקנות אישיות, והוא הועבר מתפקידו כשר הביטחון" (זהו ציטוט ישיר מהאתר של הכנסת, אז שמאלנית נוראה שכמוני לא יכלה להוציא אותו מהקשרו). הוועדה גם מצאה טעם לפגם בהתנהגותם של הדרג המדיני והדרג הצבא, ואת פירוט המשקנות תוכלי לקרוא כאן: http://www.knesset.gov.il/lexicon/heb/cohen_va.htm לגבי תביעת הדיבה נגד ה"טיים" מדובר על מאמר שפורסם שלפיו יש בנספח סודי לדוח ועדת כהאן ראיות ששרון עודד את משפחת ג'מאייל לנקום בפלסטינאים, אכן , שרון יצא זכאי, אך לא מדובר פה אל הטבח שאירע במחנות ולכן הטיעון המגוחך הזה אינו רלוונטי. דבר נוסף, ההאשמה שלך כאילו אני מחפשת להאשים את ישראל תמיד היא מקוממת ולו רק בגלל שהיא ההקדמה לכך שתאשימי אותי ב"תקיעת סכין בגב באומה" וכו'. מעבר לכך שחשבת, אולי, שישראל אשמה לפעמים?לא תמיד אבל גם לפעמים אנחנו יכולים לטעות ולעשות דברים נוראים?

מאי...הבנת נקרא בסיסית...מה יהיה..?

מוזר..תמיד הפליאו אותי אנשים המביאים לינק שסותר את דבריהם...מה הקטע כאן..? חשבת שלא אבדוק..? או שפשוט יש לך אי הבנת נקרא בסיסית..? בכל מקרה שתי האפשרויות..אממ..לא מחמיאות לך.. ואני אצטט מהודעתך המקורית...כי זו ההודעה שמשקפת את דעותיך...מה לעשות, הודעתך השנייה היא נסיון מצחיק\עצוב לתקן את הדברים שכתבת...אז SORRY איתי זה לא עובד... את כתבת:"וצה"ל הוא זה שנתן ואף הורה לפלנגות הנוצריות להכנס ולהרוג/להוציא את כל אלה המהווים איום ועדיין נמצאים בשטח המחנה" ובאתר...אבוי..נאמר: "הוועדה הסיקה שהאחריות הישירה לטבח מוטלת על כוחות הפלנגות הלבנוניים, וכל אחריות אינה מוטלת על מדינת ישראל או על הפועלים מטעמה" (פועלים מטעמה = צה"ל, במקרה שלא הבנת כפי שאני חושדת) ועוד אבוי מס' 2 : צה"ל ושרון נמצאו אשמים על פי האתר ב-"אי מודעות לסכנה" "אי הבאה בחשבון" שתביא לנקיטת אמצעים.. קצת רחוק משליחת הפלנגות עם הוראה לרצוח כדבריך...מה את אומרת..? להיפך..! כתוב במפורש "שרון אישר אישית את כניסת הפלאנגות למחנות הפליטים סברה ושתילה למחרת ההתנקשות כדי לאפשר להם לחפש מחבלים ! ולא לרצוח כדבריך...(עייני בהרחבה על שרון) אגב, זו פעילות שגרתית של צה"ל כיום בשטחים... אבל גולת הכותרת של שיבוש הדברים המכוון שלך...או אי הבנת הנקרא שלך...תמחקי את המיותר... היא הדוגמה הבאה: ציטוט מדבריך: "לגבי תביעת הדיבה נגד ה"טיים" מדובר על מאמר שפורסם שלפיו יש בנספח סודי לדוח ועדת כהאן ראיות ששרון עודד את משפחת ג'מאייל לנקום בפלסטינאים".. אבל..אויש..אבוי מס' 3 : משום מה הקפדת לשכוח את המשך הדברים הקובע:" אולם אלו שהותר להם לעיין בנספחים הסודיים לא מצאו ראיה התומכת בטענה זו. ...או במילים אחרות מאי, כדי למנוע שוב את בעיית אי הבנת הנקרא הקלה שלך...אותם אנשים שהותר להם לעיין במסמכים הסודיים לא מצאו שום הוכחה לטענה זו..קפיש..? כמו כן...שכחת לציין, כי מי שאמור היה להזהיר את שרון לגבי הסכנה שבהכנסות הפלנגות למחנות...כי זה תפקידו, לידע את ראש הממשלה, פוטר..לא הועבר תפקיד כשרון, מה שמעיד שאחריותו גדולה מזו של שרון...ומה שמוריד קצת מ"אי המודעות של שרון לסכנה הייתי אומרת...את לא..? ציטוט מהנספחים לאתר:"ראש אמ"ן, יהושע שגיא, נמצא אשם באדישות, חוסר אכפתיות בולט ועצימת עיניו ואוזניו ביחס לעניין בו היה חייב, בתוקף תפקידו, להיות עירני ולהזהיר את מקבלי ההחלטות. הוועדה מצאה שמעל בתפקידו והמליצה על-פיטוריו, שאכן בוצעו...(במקרה שלא הבנת...מקבלי ההחלטות = שרון רה"מ וקצינים בכירים בצה"ל) כמו כן תרשי לי לתקן עוד אי הבנת הנקרא..ההגנה, עורכי הדין של העיתון טענו שיש נספח סודי שמאשים את שרון...לא העיתון בכתבה.. אני לא "האשמתי אותך שתקעת סכין בגב האומה" ואל תכניסי מילים להודעתי או תייחסי לי כוונה לומר אותם, רק כדי שתוכלי להסתכל עלי מגבוה..אני שונאת שעושים את זה... אני סה"כ מאשימה אותך בשטחיות...כפי שהוכח בהודעתי עכשו...ובהאשמה אוטומטית ומגוחכת של ישראל ללא בסיס...תפנימי... אגב מה לא רלוונטי כאן (כדבריך)...בהזכרת המשפט שדן באשמתו או חפותו של שרון, על זה בדיוק אנחנו מתווכחות...אבל עזבי...אין לי יותר מידי ציפיות ממך...

Mai Haktana

New member
בואי נעבור על זה שוב

-"אי מודעות לסכנה" "אי הבאה בחשבון" - או שמדובר בתסמונת ה"ראש הקטן" בה נקט צה"ל והדרג המדיני ואז מדובר במשהו מסריח ביותר או שמדובר במה שנקרא בשפה משפטית "אי מניעת פשע" - עבירה לכל דבר. שתי האפשרויות אינן מחמיאות לא לצה"ל ולא לממשלת בגין ... :) "שרון אישר אישית את כניסת הפלאנגות למחנות הפליטים סברה ושתילה למחרת ההתנקשות כדי לאפשר להם לחפש מחבלים !" - כמעט , אבל כמעט כמו לתת למתנחלים להיכנס לעזה ולחפש מחבלים . כמו שאמרת:"פעילות שגרתית של צה"ל כיום בשטחים" - פעילות של צה"ל אם לא שמת לב, גוף אובייקטיבי כביכול. לא של קבוצה אשר נמצאת במצב לחימה מול הקבוצה האחרת, בטח לא אחרי ההתנקשות... מתנחלים שייכנסו לעזה ישר אחרי שנהרג מנהיג כלשהו שלהם...נשמע לך הגיוני? "לגבי תביעת הדיבה נגד ה"טיים" מדובר על מאמר שפורסם שלפיו יש בנספח סודי לדוח ועדת כהאן ראיות ששרון עודד את משפחת ג'מאייל לנקום בפלסטינאים".. אבל..אויש..אבוי מס' 3 : משום מה הקפדת לשכוח את המשך הדברים הקובע:" אולם אלו שהותר להם לעיין בנספחים הסודיים לא מצאו ראיה התומכת בטענה זו." - אף אחד כאן לא טוען שבאופן ישר אחראי שרון על הטבח, אלא באופן עקיף. ואכן, לפי הראיות הנמצאות בידינו אין הוא אחראי האופן אישי-ישיר לטבח, אלא בעיקר באי- מניעתו. אנחנו אם לא שמת לב, מדברים על האחריות העקיפה , אף אחד לא טוען כי צה"ל נכנס באופן ישיר וביצע טבח.. (דיברנו על בעיות בהבנת הנקרא?) הוא לא עודד, נכון, הוא גם לא מנע, ונתן לקבוצה עויינת להיכנס לקבוצת אוכלוסייה אשר התנקשה להם במנהיג...הוא באמת לא אשם בשום דבר, הכל קרה במקרה. לדבי ההמשך...כל העניין עם יהושע שגיא, בעוד את החלטת להתמקד משום מה בשרון בלבד, אני טוענת שהאשמה היא על הדרג הביטחוני-צבאי-מדיני כולו. (וזה גם מה שהוועדה בדקה) כלומר, שכ-ו-ל-ם אשמים, לא רק שרון , אבל באמת שר הביטחון לא ידע? הוא אישית אישר את הכניסה כפי שאמרת, אישית. האם הוא מטומטם דיו כדי לא לחשוב את מי הוא מכניס? אהה, כן...אם מר יהושע שגיא הוא האשם , לפחות אשם במידת מה, האם לא מדובר באזרח ישראלי, בבכיר ישראלי? כלומר , רחמנא ליצלן, יש אשמה גם בישראל? אני לא "האשמתי אותך שתקעת סכין בגב האומה" - נכון , עדין לא, זה רק המשך טבעי לטענה הנוראית שלך כי מי שמבקר את ישראל ( אפילו אנחנו לא מושלמים) עושה זאת תמידית , כלומר השמאל תמיד נגד ישראל ואם אנחנו נגדו אז אולי אנחנו משהו כמו "גיס חמישי"? או "סרטן"...באמת, בחירה שלך..זאת הייתה אך ורק אזהרה שלי שנועדה לפקוח את עיניך לצורה הלא זהירה בה את מתבטאת, אבל בתור חסידה של מר שרון , באמת שאני לא מצפה ממך להרבה.. ומותק, אל תנסי לערב אותי בתסביך נחיתות שלך...

מאי הלא כל כך קטנה...מ.ש.ל.../images/Emo70.gif

נתפסת בשקר סיבוב דברים ואי הבנת הנקרא...הוכחתי זאת ואין לי מה להוסיף הדברים מובאים שחור על גבי מסך...וכל האקרובטיקה והפליק פלאק לאחור שעשית בהודעה זו לא משנות את העובדות הנ"ל... רגשי נחיתות כלפי מי...כלפיך...את שהבאת לינק שסותר את דבריך...:)) מ.ש.ל...

Alexco

New member
רוני,

איזה טעם את מוצאת בלהכנס לפורום של תנועה מסויימת, ולדבר בכזאת כלבתיות אל פעילים שלה?

אלכס...נראה לי שאתה טועה בכתובת...

היחידה שהתייחסתי אליה בצורה לא חברית היא מאי..וזאת מסיבה אחת בלבד...היחס שלה אלי ואל המדינה הזאת.. אם טענתי כלפיה דבר שלא הוכח...ואתה תוכיח שהוא לא הוכח, תרגיש חופשי לקרא לי באיזה כינוי שתבחר... אם תציג דוגמאות שפניתי לאחרים בדרך כלבית כפי שאתה טוען... ..כנ"ל..תרגיש חופשי.. אבל אם לא תצליח להוכיח שטענותי אליה לא נכונות...או שפניתי בצורה "כלבית" לאחרים...אז אני חושבת שהדברים שלך הם לא במקום... ואז תשאל השאלה...למה היה לך צורך לכנות אותי בכזה כינוי...אבל עזוב...

Mai Haktana

New member
לאלכס ורוני-טל..

קודם כל אלכס, תודה רבה על הדאגה וההגנה :) אבל אין צורך כי אנשים קטנים וקטנוניים אינם יכולים לפגוע בי, לעצבן כן, אבל לא לפגוע.. ורוני, את היחס החברי שלך אני לא מבקשת, קיוויתי לקצת נימוס אבל כנראה שזה היה קצת יותר מדי לבקש. אבל סליחה?!? מי את שתדברי על היחס שלי מדינת ישראל? מה את עשית בשביל המדינה ? אני מבטיחה לך שלא יותר ממני... אין לך מושג מי אני, מה שנקרא "את לא יודעת אל מי את מדברת", ולכן הייתי ממליצה לך, שוב, להיזהר מאוד מאוד בדברייך.

מאי..לצחוק או לבכות? ../images/Emo13.gif או ../images/Emo7.gif

אם זה לא היה כל כך עצוב...הייתי צוחקת, ואם זה לא היה כל כך מצחיק הייתי בוכה...בקיצור מאי הבאמת קטנה קטנה: את גורמת לי לצחוק עם דמעות של בכי... אם יש משהו שבאמת גורם לי סלידה, זו קצוניות...ולא משנה לי אם מדובר בקצוניות מהשמאל או בקצוניות מהימין....ואת מאי קצונית מהשמאל... השנאה העיוורת שלך והלא מבוססת שלך....לימין...דוחה אותי, מה חשבת שרק שנאה עיוורת לפלשתינים נחשבת..? אז יש לי חדשות בשבילך, מאי הקטנה....כל שנאה עיוורת, נחשבת.. גם זו לימין...כן מאי,גם שנאה כזו שלך... ציטוט מדעותיך על הימין :ברור שנוער של הימין מרביץ למישהו רק בגלל הנטייה המינית שלו.כי אנשים שטבעם הוא פאשיסטי , קפיטליסטי= אכפת לי רק מעצמי, טרנספר לערבים (וגטאות לשמאלנים ולהומואים והלסביות) הוא לשנוא את השונה, לפחד מהשונה, ואולי גם למגר את השונה. שנאה כל כך גדולה למיעוט (במקרה שלנו ערבי), שאני לא אגיד שהוא שה תמים, מובילה לשנאה גדולה יותר כלפי מיעוטים שונים בהמשך.הליכוד לא ייקדם את האינטרסים שלך לא בתור לסבית, לא בתור אישה, ולא בתור בן אדם שאכפת לו ממצוקות של אנשים אחרים. ראי לינק מצורף להודעתך הנ"ל... ציטוט מדעתך על צה"ל, הכפשה שיקרית שאת בעצמך הוכחת בלינק הזה שהיא שקר ללא בסיס...מצחיקה... וצה"ל הוא זה שנתן ואף הורה לפלנגות הנוצריות להכנס ולהרוג/להוציא את כל אלה המהווים איום ועדיין נמצאים בשטח המחנה. אני נמצאת כאן בפורום לנסות להבין מה חושבים אצלכם בשמאל על הדעות של הימין...אני שואלת ומנסה להבין...ואת מאי הקטנה...מתי נכנסת לפורום ימני וניסית להבין את "השונה"... גם אם תחרשי את ההודעות שלי מתחילתן עד סופן...או מסופן לתחילתן, מימין לשמאל..ומשמאל לימין..ובאלכסון..לא תמצאי בהן שנאה עיוורת כשלך, לא תמצאי בהן שנאה בכלל...רק נסיון להבין את המחשבה שלכם... ולכן מאי... ....את האדם האחרון במדינה הזו שיכול להטיף לי מוסר...תפנימי...

Mai Haktana

New member
רוני מ-פ-ח-ד-ת?

ובגלל זה אולי כל העניין כאן הפך לאישי? כי אין לך מה להגיד, או איך להגיב בתור בן אדם אז התחלת בניסיונות (עלובים למדי) לפגיעה אישית? האמת...די מחמאה בשבילי אז את מוזמנת להמשיך.. ולגבי ההכפשות שלך, באמת יופי של תחקיר! רק חבל שכשהלכת וקראת את ההודעות אותן כתבתי לא קראת את המקור וההקשר שלהן. נכון , אני לא מאמינה בימין אמיתי פלורליסטי, ימין מטבעו קפיטליסטי,לאומני ובארץ מתלהם..זהו הימין גם אם זה קשה לך להבין. הרי השנאה של השמאל היא זאת שרצחה את אנשי הימין ופגעה בהם... את בעצמך אמרת כי שרון הורה באופן אישי לאנשי הפלנגות להיכנס ולהוציא את המחבלים, אז את מוחה על ההערה של "להרוג, קיבלתי, אולי את קצת תמימה לגבי האופן שבו מוציאים גוף עויין כאשר הוא מתנקד, אבל נמשיך... שוב, אני אחזור, אני לא צריכה ללכת לבדוק ב"פרומים" שונים של הימנים איך הם חושבים , או לנסות ולקבל את השונה. הימין הוא לא שונה, אני לא צריכה להרחיק עד כדי האינטרנט כשאני יכולה לדבר עם החברים הימנים שלי , כאן , בעיר שלי, בסביבה שלי. אם את הגעת למצב בו המפגש היחיד שלך עם שמאלנים הוא באינטרנט אז הבן אדם העצוב כאן הוא את. אני לא שונאת את הימין, אני לא שונאת גופים ואני לא שונאת בהכללות אני שונאת את שרון - כן, בהחלט....מסיבות שהן מעבר להבנתך וידיעתך אני שונאת את אלה שמקללים אוי ומרביצים לי אך ורק כי העזתי ללכת עם חולצה של מרצ ולהביע דעות שהן כרגע כבר לא מקובלות במיוחד. אני גם לא שונאת אותך, אני רק חושבת שאת ילדה קטנה, שלא מבינה עד כמה הארס נוטף מדבריה, אותו הארס שבאם ימשיך לנטוף כך גם כשתגדלי יוביל אותך , אולי, למעשים שתתחרטי עליהם בהמשך.. ובאמת שאני אשמח עם תסבירי לי מאיפה צץ עניין השנאה לפלשתינאים? פליטת פה שלך אולי?

מאי-העתקתי את דעותיך האישיות שפרסמת

פשוט ציטטתי אותך...אז אם את חושבת שדעותיך המדוייקות מעליבות...מי אני שאתנגד..! את בהחלט צודקת...דעותיך מעליבות כל אדם מוסרי... את רואה, לפעמים אנחנו גם מסכימות... הכי מוזר היה להיווכח שגם חבריך לפורום חושבים שחזרה על דעותיך, פשוט העתקה מדוייקת שלהן...מעליבה..והם נחלצו להגן על שמך הטוב מפני דעותיך... איזה פורום מצחיק...כיף להיות כאן...

הדבר הכי מצחיק בפורום הזה

זה שבאה לכאן אחת שחושבת את עצמה חכמולוגית גדולה מאוד, ופתאום אנחנו מגלים שהיא רושמת כאלה שטויות, שבאמת קשה להחליט אם לצחוק או לבכות. רוני, רשמת שישראל לא התערבה בכלל בתהליכים פוליטיים בלבנון ולכן לא היה שם 'כיבוש' פרקטית. אל תתני לעובדות לבלבל אותך, אבל יש לי הצעה מעניינת בשבילך- פתחי ספר היסטוריה כלשהו ותקראי על בשיר ג'ומאייל- נשיא לבנון שמונה בהתערבות גורמים ישראלים ואמריקאים לנשיא לבנון, שלושה חודשים אחרי שישראל פרצה ללבנון. ג'ומאייל נרצח ע"י סוריה אחרי חודש בתפקידו החדש. בתגובה לרצח ביצעו אנשי הפלנגות הנוצריות טבח במחנות הפליטים סברה ושתילה. יומיים אחרי הרצח חדרו אנשי הפלנגות למחנות הפליטים וביצעו שם טבח באוכלוסיה לא חמושה. את שואלת איפה היו הפלשתינים באותו הזמן? נלחמו ברחובות ביירות בכוחות צה"ל. התנהלה בלבנון מלחמה, להזכיר לך. הם לא ניסו להחזיר מלחמה לנוצרים, הם היו עסוקים בלהילחם בצה"ל, שכבש את ביירות באותה התקופה. את טענת שישראל לא כבשה כלום, אבל את זה הוכחנו כלא נכון לפי ההגדרות שלך לכיבוש, אז מה תגידי על זה עכשיו? בקשר לכך שביירות הייתה מטרה 'זמנית' של צה"ל- אם ביירות הייתה מטרה זמנית, למה ישראל ישבה שם שלוש שנים? אני גם לא חושב שמלחמת לבנון הניבה את הפירות הרצויים. גירשנו את אש"ף לטוניס, אבל הולדנו את חיזבאללה. אני אומר שוב- אני התגוררתי רוב חיי בגליל ורק הנסיגה מלבנון באמת הביאה בטחון. גם אם הפלשתינים היו חמושים במחנות הטיעון נגד שרון וצהל נשאר בעינו- צה"ל כבש את לבנון וכן, ישראל התערבה בתהליכים פוליטיים בלבנון והייתה בקשר טוב עם הנשיא שמונה בלבנון, ולכן ישראל הייתה אחראית לכל מה שמתרחש שם, וכשהתבצע הטבח היה מידע מודיעיני והיו חששות בקשר לאפשרות כזאת, מכיוון שהנוצרים הודיעו מראש שהם הולכים לנקום בחומרה את רצח המנהיג שלהם. זה לא שאף אחד לא ידע- זה שאף אחד לא הפעיל במעט את הראש. ישראל היא לא הבייביסיטר של הלבנונים הנוצרים והפלשתינים, אבל שרון התעקש שישראל תהפוך לכזו ואפילו רימה את מנחם בגין ז"ל בשביל זה ('רק 40 קילומטרים'). ברגע שישראל הפכה לבייביסיטר והפקירה את הילדים, כאשר אח אחד רוצח את אחיו השני, הבייביסיטר נושא באחריות. הוא לא האשם העיקרי, אלא האח הרוצח. אבל הוא אחראי. שלך, אחד שלא שונא ימנים.

לדבר הכי לא מצחיק שמשתדל להיות

כזה... ישראל לא עמדה מאחורי המינוי של בשיר ג'ומאייל, מהסיבה הפשוטה...אין לה את הכוח לעשות זאת, היא לא מעצמה...ארה"ב שהנחתים שלה אגב הוצבו בלבנון (ובוצע במגוריהם פיגוע) היא המעצמה שהיה בכוחה לעשות זאת, והיא שעשתה זאת בלבנון (כפי שעושה או מנסה לעשות זאת גם היום באיזורים אחרים בעולם..) הוא מונה פי אינטרס של ארה"ב ששירת במקרה גם את ישראל..ונא לא להתבלבל..זו תמימות לחשוב שישראל יכולה למנות או לא למנות שליטים ועוד במדינה ששני שליש ממנה דרוזים ומוסלמים והשאר נוצרים... לגבי ביירות..צה"ל צר על ביירות והפגיז אותה, ונכנס רק לרובעים המוסלמים בהם הסתתרו החבלנים.. הוא לא ניהל את ביירות, אם כי אתה צודק שהוא הכביד על החיים שם מאוד..באשמת הפלשתינים שבחרו כרגיל להסתתר מאחורי גבה של אוכלוסיה.. תבדוק בספרים שלך..ותחזור אלי, הפלשתינים המשיכו כל הזמן לירות באוכלוסית הצפון..כך שכוחותיהם כן העדיפו לפגע בנו על חשבון בטחון משפחותיהם.. תיתפלא אולי לשמוע, אבל אני מקבוץ באצבע הגליל, איפה למדת ב"כפר בלום" או "הר וגיא"..? טוב לא משנה..בכל אופן הורי זוכרים טוב טוב את ירי הקטיושות בזמן מלחמת שלום הגליל..אז אל תשכח לבדוק ב"ספרים" שלך..אוקי..? ובאותה הזדמנות תן לי את הפרטים של ה"ספרים" שלך כי אני מתכוונת לבדוק אותם יש לי ספריה ממוחשבת בביצפר ואין לי בעיה... המודיעין טעה, ובעקבותיו כל מקבלי ההחלטות..ודיי, הבאתי לך לינקים בעניין זה בהודעה הקודמת לך.. ואין לי כוח לחזור על זה..האחראים בעקיפין, פוטרו, הודחו או הושעו..הם נענשו..ועונש על טעות אחת מרצים פעם אחת..עפ"י חוק... ישראל לא מחוייבת להגן על משפחות החמושים הטובחים במשפחותיה, זו הדרישה הכי מגוחכת ששמעתי מימי ואין עם בהסטוריה שהתבקש אי פעם לעשות זאת, תבדוק ב"ספרים" שלך...אבל היא לקחה אחריות עקיפה, כי לא צפתה את שיתרחש, אז מה אתה רוצה עוד...? אם היית תושב הגליל אז היית יודע שלאחר מלחמת שלום הגליל היו 10 שנים ללא טירור וקטיושות...תאמץ קצת את הזכרון שלך.. היזבאללה הגיע רק 10 שנים מאוחר יותר..! ו-10ת שנות שקט בגליל זה לא מספיק טוב בשבילך..? למי שגר שם זה היה מאוד טוב..

MoonShield

New member
שוב נשאלת השאלה

אני לא אחזור על הטענות שלי... כבר כתבתי תשובה לכל שאלה שהעלית בהודעה הזאת... אבל שוב נשאלת השאלה - ואני באמת הייתי רוצה שתעני ישירות בלי להתחמק לדעתך הטבח היה מוצדק? לדעתך צהל לא היה צריך להתערב? בלי מגילות בבקשה... תשובה פשוטה

MoonShield - שאלה נוראה ממש..

גם אם היא לא נשאלה בכוונה לעורר הרגשה כזו...אבל עצם העובדה שאתה יכול לייחס לישראלי מחשבה כזו...עד כדי כך אתם מנותקים ממחנה הימין..? האם הטבח היה מוצדק..? יש כזה דבר טבח מוצדק..? איזו מן שאלה זו..? לא מונשילד הטבח היה מזעזע כמו כל הטבח הסדרתי שמתבצע כיום בנו ע"י בני אותו העם...כל טבח מזעזע בכל תקופה ובכל עם: ביהודים, בכורדים, בפלשתינים ובארמנים...יש בני אדם אנושיים גם בימין..אתה יודע.. לו צה"ל היה יודע הוא היה מתערב, ואני הייתי מצדיקה התערבות כזו כל עוד מדובר באוכלוסיה חסרת מגן... במידה והיה מדובר בקרב בין במחבלים חמושים שנשארו להגן על המחנות לבין הפלנגות,כלומר שני כוחות חמושים ומצויידים בסכסוך מקומי שאין לו קשר אלינו, לא הייתי מוכנה שאף חייל ישראלי יהרג למען אינטרס מקומי...ובמיוחד לא של התוקפים אותנו...עצם העובדה שישראל פטרה והדיחה את בכיריה מעידה על תפיסת המוסר שלה..וציפייתה שלו היה המידע היינו מתערבים...

Mai Haktana

New member
פיתרון ימני רגיל

להאשים את השמאל בשקר ובכך לבטל את הצורך לעשות בדק בית פנימי. היחידה שמשקרת כאן היא את, אבל תמשיכי לשקר לעצמך כי אף אחד אחר לא באמת מאמין לך. ממשלת ישראל עשתה לעצמה בדק פנימי, לא כתוצאה מלחץ של מדינות ערב אלא כתוצאה מלחץ של האשרחים היהודים במדינת ישראל. ממשלת ישראל אימצה את מסקנות אותו הבדק, לאחר תוצאות הרות אסון לדמוקרטיה בישראל,אבל את כנראה לא. את היחידה במדינה, אולי אם עוד קובץ של ימין רדיקלי, שמאמין כי אין אשמה, לא ישירה ולא עקיפה,על מדינת ישראל בטבח שבוצע באיזור שליטתה. אבל הימין , כמו ימין , אף פעם לא קיבל את התוצאות המשפטיות, את פסק הדין אותו קבעה ועדת חקירה ממלכתית שהוקמה ע"י ממשלת בגין ולא ע"י גוף שמאלי. כל האקרובטיקה והפליקפלאקים ,היו רק ניסיון לפשט לך את הדברים , במענה של טענה ותגובה,לאט לאט כדי שלא תתבלבלי חס וחלילה, אך כנראה שגם זה היה קצת קשה לך להבנה , רק קצת...ועל כן נכנסת למצב תקיפה , כמו ימין אמיתי! ההגנה הכי טובה היא הרי התקפה לא? אבל שוב, בין תרצי ובין אם לאו, ממשלת ישראל אימצה את מסקנות ועדת החקירה הממלכתית שקבעה כי יש על גורמים מסויימים במדינה אחריות עקיפה לטבח.נקודה. אני לא טענתי כי יש לך רגשות נחיתות כלפי, למרות שאת תמיד מוזמנת שיהיו לך כאלה , רק ביקשתי שלא תטני כי אני מתנשאת מעליך כיין שלא עשיתי דבר כזה, ובאםדבריי גרמו לך להרגיש נחיתות כלשהי אז זו אך ורק בעיה שלך ויש דרכים לפתור אותה אבל הם אצל פסיכולוג ולא כאן.

למעלה