ML

Pluplu

New member
ML

בהמשך לפגישת הבנות עם ML, התפלאתי שוב לראות היום בעמוד האחרון של ידיעות אחרונות את תמונתה של נועה תשבי מתצוגת ML - הרשת למידות ממוצעות... והלוואי עלי להגיע להיות ממוצעת...

DREAM111

New member
דוגמנית הבית של חברת ml

אכן היום בעיתון היתה תמונה של נועה תישבי דוגמנית הבית שהציגה אתמול בתצוגה של אביב-קיץ 2005 של החברה. אכן נועה תישבי היא אכן לא ממוצעת היא מהרזות אבל בקולקציה יש דברים שהם גם במידות הגדולות יותר ויש גם במידות המאוד גדולות. הקולקציה מאוד צבעונית שמחה בסגנון מרוקאי/הודי. אני חושבת שאחד הדברים שחברת ml לא תשנה הוא את נושא דוגמנית הבית אולי תוסיף אבל תמשיך לייצג את החברה מישהי שהיא מהמידות הרגילות ואני אישית מאוד מכבדת זאת. מבחנתי אישית זה לא משנה מי מציגה כי בכל מקרה אני בשביל להיות שלמה בקניה אני צריכה למדוד על עצמי ולהיות שבעת רצון על עצמי ועצמי בלבד.

avivity

New member
לטעמי, יש טעם לפגם...

בהחלט יש טעם לפגם בעובדה שחברת מתאים לי בוחרים דוגמנית שאינה "מתאימה" לבגדים.... לא חכמה לבחור דוגמנית שאפילו אם תלבש שטיח תראה טוב...... ואני חשבתי שמלבד רווחים חשבו להם חברת מתאים לי לערוך איזה שינוי בתפיסת השמנה בחברה. כלומר, שהשמנה והיפה תכנס לחנות ותוכל "לדפדף" בגדים תלויים במידה שלהן.....ולא לבקש לשלוף אותם מהמדפים העליונים.... אבל הסתבר לי שגם אני טועה לפעמים (די נדהמתי מהתגלית...) - אבל ההפסד כולו שלהם. אני קונה בעונות........ אביבית

DREAM111

New member
לא יודעת אם לא מתאימות לדגמים

אכן חברת ml פונה לקהל של המידות הגדולות אבל פרט לכך היום הרשת פונה גם למידות הקטנות יותר ומידות הביניים. כמי שהיתה בתצוגה יכולה לומר שהיו שם בנות במידות הביניים אומנם לא מידה 48 ומעלה אבל היו שם בנות במידה 44. אכן הייתי שמחה גם אני לראות לצד הבנות הקטנות והביינים גם חלק במידות הגדולות כדי להתרשם ולהנות מהקולקציה שמתקרבת למידותי. מצרפת קישור לתצוגה וקצת תמונות משם.

avivity

New member
ואני הייתי שמחה.......

אילו היו משאירים את מתאים לי כ"חלקת אלוהים" של השמנה והיפה. כל עוד בהוניגמן ובקסטרו אין בגדים במידות שלנו, אין מקום שבחנויות "שלנו" יהיו בגדים במידות קטנות יותר. לא יודעת איך אתן מרגישות, אבל לי באופן אישי יש בעיה למדוד בגדים, לצאת להתבונן במראה שבחוץ (אף פעם לא בתוך תא ההלבשה......מעניין למה) ולראות זוגות עיניים של תמירות ודקיקות מביטות עלי (ברחמים? גועל? סתם סקרנות?). מתאים לי הצליחו מאד בכל קנה מידה, ובכל זאת הם לא "הסתפקו במועט".... כנראה שהמחירים האיומים שלהם לא העשירו מספיק את קופתם, וכעת הם "מרחיבים" את מעגל הלקוחות שלהם. אבל, אני לא סגורה על המילה "מרחיבים", לי נדמה שהמעגל הצטמצם לו... אגב, אני עדיין קונה בעונות....... אביבית

orlu

New member
אני מתחילה לחשוב שאתן בעצם מפרסמות

סמויות של מתאים לי.... מה קורה לכן אתן לא במועדון השכונתי או במתנס העירוני

avivity

New member
סליחה??

אם יש איזו מילה בתגובותיי שנשמעת כמו פרסומת למתאים לי, הרי שאני מבקשת למחוק אותה לאלתר. לא רק שאיני מפרסמת את החברה הזאת אלא אפילו קוראת לכל הבנות לנסות למצוא חנויות חילופיות בהן אנחנו העיקר ולא רק "חלק ממבחר"..... אביבית

DREAM111

New member
אורלי אני לא מפרסמת אף חברה

ספציפית אלא את כל החברות גם יחד. אכן היום אחרי השיחה שהיתה לנו עם חברת מתאים לי אני מאמינה בשינוי שאנחנו הנשים הגדולות תראנה וכולי תקווה שנצליח לראות במהרה ולא בעוד תקופה ארוכה. אני יכולה לומר על עצמי אישית שאני בנתיים לא נכנסתי לבדוק באף חנות אבל כן בכוונתי לעשות זאת ולהמשיך כרגע לרכוש בחנות העודפים כשם שקניתי בעבר ושם הרגשתי כחלק שווה לכל לקוחה.

DREAM111

New member
אביבית

אכן החברה התרחבה לשוק של המידות הקטנות כשם שהם במידות הגדולות. בפגישה שהיתה עם החברה הוסבר לנו כי עתיד החברה עמד על תנאי של שינוי והשינוי הוא מתן מענה לא רק לנשים השמנות אלא לכל מגוון המידות. אכן גם אני ראיתי "קיפוח" בשינוי בעיקר מכיוון שהמידות הגדולות עברו דירה למחסני החנויות ואת זה אני מגנה וגיניתי ולכן היום בעקבות השיחה שלנו עימם יהיה וכבר יש שינוי בנושא. אינני רואה צורך להמשיך להחרימם מה שעשיתי במשך חמש שנים באם באמת בנושא שהחברה תבין כי המקור שלה היא המדיות הגדולות והם לא "יתביישו" בנו ונהייה שוות כשם שהרזות באות לחנות, וזה אומר בגדים במידות שלי על המדף כשם שכל מידה אחרת על המדף וכמובן המחסן שיורד אצלי בכלל בכל נושא ולא מקובל.

אני הייתי מעדיפה שהדוגמניות שלהם

תהיינה במידות גדולות, ויותר מזה גם המוכרות . באופן אישי אני לא אוהבת שהמוכרת שמטפלת בי היא במידה של דוגמנית דקיקה.

ר V י ט ל

New member
../images/Emo45.gif צודקת..

בדיוק שבוע שעבר נתקלתי במוכרת כזאת שניסתה להיות מאוד אדיבה אך מה לעשות היא הייתה רזה ולא היה לה הבנה בגרוש מה מתאים לגוף שלי ומה לא. היא הביאה לי חולצות לא קשורות לעולם ולגוף שלי בטענה שהם ישבו עליי "בובה" ואני כל פעם הסתכלתי עליה במבט כזה
"נראה לך שזה יעלה עליי ?

DREAM111

New member
היי דורינה

בזה אני חלקית משתתפת בדעתך. גם אני הייתי שמחה לראות לצד נועה תישבי דוגמנית במידות הגדולות ואם לא כמידותי אז לפחות במידה 48-50. מי יודע אולי אחרי שאמרנו את מה שאמרנו בשיחה עם החברה אולי גם זה ישתנה בבוא היום ועל המסלול תצעדנה רזות לצד השמנות ושמנות לצד מלאות. לגבי המוכרות מצטערת מאוד לא מקבלת אני חושבת שכשם שעושים אפליה לגבי משרות לשמנים אני רואה בזה אפליה כלפי רזות. אני חושבת שכן צריכה להיות מוכרת שהיא קשובה לצרכים שלנו המידות הגדולות. אינני חושבת שכל מוכרת שהינה שמנה מבינה את הצרכים האישיים שלי.

orlu

New member
כל שהתכוונתי לומר הוא שלא כדאי

ליחס או לנכס לנכונות של מתאים להיפגש איזה מימד כל כך רציני וחשוב. לא לצפות מההערות, לתיקון מדהים מכוון החברה.סך הכל זו חברה מסחרית שיודעת טוב מאוד למה היא מיצרת מידות קטנות....ואין לי בעייה עם זסה. יש לי בעיה עם המחירים היקרים לעומת הסחורה הגרועה.יש לי בעייה עם מכנסיים שאני קונה ונוזלים לי מהגוף....כן כן זו לא חוכמה ליצור מבד נימתח = אבל רק פעם אחת= כדי להתאים ולהיסגר על גופינו הענוג.ואותו בד מאבד מהגמישות מיד לאחר הלבישה הראשונה.יש לי בעייה עם בדים זולים עם מוכרות מתעלקות ולא מבינות או רגישות לקונות...יש לי בעיה עם חברה שלא מכבדת את הלקוחות שלה ומנצלת אותם עד תום. ומבחינתי זה לא רק מתאים לי אלא עונות ,,,וורדה שהידרדרה לבדים וגזרות שלא נדע...רובנס שמחזיקה מעצמה שמינה שמעצבת לשמנים ובחנות טוענים שהכל יבוא והמחירים מרקיעי שחקים וההיצע מועט...בקיצור הם נאלצים לגזור יותר בד ועל סמך זה מנסים לגזור מאיתנו קופונים . לא אוהבת אותם לא את דרך הניהול וההתנהלות שלהם....וזה על קצה המזלג

DREAM111

New member
אורלי יקרה

את כל הטענות הללו הבאנו בפני חברת מתאים לי בפגישה. נכון ברור לי שהפגישה היא לא איזה רעיון גאוני שישנה את העולם ברור לי שזו חברה וגם ציינו זאת בפניהם שהם פונים אלינו כחברה שמחפשת את קהל היעד שעזב חזרה כי מידות הביניים לא מספקות בלבד את ה"פרנסה". כן אני אומרת שאני כלקוחה כן מוכנה לתת הזדמנות נוספת לחברה בכל התחומים שהעלנו בפניהם שכולל בתוכם את נושא הבדים איכות התפירה את איכות הלייקרה שמאבדת פרופרציה ועוד נושאים רבים וטובים שיועברו במסרים למי שביקשה בימים הקרובים. אני את הטענות הללו בדיוק כמוך מביאה לכל הרשתות כמו עונות שאני מאוד מאוכזבת מהם ולכן כבר שנה לא קניתי מהם דבר (גם לא מצאתי ולא עלה עלי ועוד הרבה). מאוד מקווה שכרגע חברת מתאים לי תנסה להתקרב אלינו בדברים שהעלנו ובאמת נראה שינויים בדברים מהותיים.

באופן הגיוני את צודקת

אבל בתכל'ס הרבה יותר נח לי עם מוכרת שהיא במידות גדולות.זה משהו כנראה אצלי אבל קשה לי להשתחרר מזה.

avivity

New member
צודקת דורינה

גם אני, באופן אישי, מעדיפה שמוכרנית מלאה תשרת אותי. ולא בגלל איזו אפליה על רקע משקל.......אלא בשל העובדה שאשה מלאה יכולה להבין את צרכיי טוב יותר מאשה רזה. נכון שמדובר במבנה אישיות של המוכרת וכו', אבל ברמה העקרונית לאשה מלאה יש יתרון על אשה רזה (כמוכרנית בחנות למידות גדולות). בדיוק כפי שלא תראי בקסטרו מוכרנית שמנה........ מלבד זאת, בנוגע למתאים לי, נראה לי שהמפגש איתך (מנהלת הפורום) היה המעשה החכם ביותר שהם עשו...... שימי לב שאחרי 5 שנים בהן לא נכנסת לחנות (כך הבנתי מדברייך) - אחרי הפגישה - את מוכנה להכנס.... האם הם הנמיכו מחירים ? ממש לא האם הם הפכו את החנויות לכאלה שמתאימות לנו ? ממש ממש לא האם הבגדים במידות הגדולות נמצאים על הקולבים ? עוד יותר של ממש לא...... אז מה השתנה ???? הם פשוט ידעו איך "לקנות" את הסימפטיה שלך כלפיהם ולהבין את מה שאסור להבין !! כפי שאמרתי, למכור הם יודעים. אביבית

DREAM111

New member
אביבית בואי אתקן אותך בדבר מה

אני עדיין לא נכנסתי ועדיין לא נכנסת אבל כן מוכנה לתת הזדמנות ולראות אם הדברים אכן השתנו. כן כבר לפני שנה אחרי חמש שנים שלא קניתי דבר במתאים לי נכנסתי במקרה לחנות העודפים בבילו ששם מצאתי שאת כל המידות יש על המדף ושם ורק שם אני קונה בגדים של מתאים לי. מבחנתי לחברת מתאים לי עדיין יש מה לתקן ולהראות לי כלקוחה שיש להם באמת רצון לשנות כדי שאחזור להיות לקוחה מן השורה. כן יש שינויים שאת הפרטים על כך כמו שציינתי אני אעביר בימים הקרובים במסרים/מיילים למי שתהיה מעוניינת. לגבי המוכרות אני יכולה לספר לך שבחנות עונות שבראשון ישנה מוכרת לא צעירה שגם מידותיה כנראה השתנו עם הזמן והיא אישה בינונית ומעלה ואני אישית פשוט שונאת את דרך העבודה שלה, לא משנה מה אני אלבש הכל תפור בדיוק בשבילי וכל דבר ממש מדליק אבל בחייאת רבאק מכנס שלא נסגר זה תפור בשבילי
אז מה עם היא מלאה+ היא יודעת את העבודה
לא היא ממש לא יודעת את העבודה ולא יודעת מזה שירות ויחס. שוב לגבי מוכרות אני חושבת שזה עניין של גישה של אותה מוכרת בלבד.

avivity

New member
הקשיבי חלומית

אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך: לא כל מוכרת מלאה מתאימה להיות מוכרת !! לא היה לי ספק שצריכים להיות למוכרנית כישורים נוספים מלבד משקלה.... אז יכול להיות מצב של עובדת שאינה מתאימה באופיה לתפקיד למרות היותה מתאימה מבחינת משקלה........ בנוגע לאופנת מתאים לי: יש לי תחושה שדברייך "נוטים לשכוח" שמדובר בחברה מסחרית שאיננה מלכ"ר. היא קמה ומתפקדת למטרות רווח וכל מה שהם עושים, הם עושים לא כי הם אנשים נחמדים שרוצים "לעשות טוב" לציבור השמנות. כל מעשיהם נובעים מהצורך שלהם להרוויח. גם המפגש איתך היה בדיוק לאותה מטרה - הם רוצים שלקוחותיהם יבינו אותם, יבינו את צרכיהם ואולי כך יחזירו לחנויותיהם כמה מהם שברחו.... כאשר אני קוראת את דברייך נראה לי שאת "נוטה" להיות מפוייסת ביחסך לאחר הפגישה. אמנם אני חדשה כאן ולא ממש יודעת איך "דיברת" עליהם לפני הפגישה, אבל רוח הדברים בפורום (קראתי הרבה עמודים אחורה כדי להיות בעניינים) היתה - כעס גדול על "הבגידה" של מתאים לי. אין ספק שזכותך לשנות את דעתך, אבל הייתי רוצה שתבחיני בכך שהעובדה שהם נפגשו איתך אינה לזכותם אלה לזכותך כיוון שאת הלקוחה והם אמורים להשתוקק להפגש איתך ועם כל אחת שתהיה מוכנה לעשות זאת, ובנוסף תבחיני שהחנויות שלהם נותרו מתאימות למידות קטנות יותר, שדוגמניות הבית שלהם ממשיכות להיות רזות יותר ויותר ובסיכומו של עניין - הם לא ממש מתחשבים ברצונותינו - אלא בכיסם שלהם. מה גם שהמחירים שלהם יקרים להחריד (ביחס לאיכות) בכל קנה מידה !!! תאמרי שזוהי מטרתם, ושהם המחליטים איך תראנה החנויות שלהם, ואשיב לך שאכן - זכותם. ומאותו מקום - זכותי להדיר רגליי ממקום שאינו מסביר לי פנים. אביבית

אביבת בנוגע למוכרות שמנות

א. בחנות הראשונה של עונות בדיזינגוף היתה מוכרת מדהימה די רזה. היא היתה מוכרת טובה מכיוון שידעה תמיד לחפש עבורי את הדברים שהתאימו לי. מעולם לא חשבתי שהיא מוכרת לא טובה בגלל שהיא לא שמנה או לא רזה. ב. מבחינתי למוכרות יכולות להיות קרניים על הראש. ממש לא מזיז לי. אני נכנסת לחנות ומחפשת מה שמתאים לי ויפה עלי. לא אוהבת שהמוכרת 'מתעלקת' עלי ומנסה להשפיע עלי לקחת משהו שלא מתאים לי. לכן, ממש לא משנה לי איך היא נראית; שמנה, רזה, יפה, מכוערת. אני בודקת את הבגד בשבילי ולא מתעסקת איתה. משנה לי, שהיא תהיה נחמדה ולא מציקה יותר מידי. מלבד זה שתראה איך שהיא רוצה. ג. הלו, אנחנו צועקות על אפליה לשמנים והדבר האחרון שאנחנו יכולות לבקש זה שתהיינה רק מוכרות שמנות בחנויות.

avivity

New member
תמי........אלייך

משום מה יש לי הרגשה שלא ממש הבנת את דבריי. חזרי אחורנית, ונסי לבדוק האם באיזו שורה ישנה אמירה שלי המביעה דרישה להפלות מוכרניות רזות........ אין דבר כזה ואף לא חצי דבר. ציינתי שנוח לי יותר כאשר אשה מלאה מטפלת בי, אשה המודעת לצרכיי כיוון שהתנסתה "בבעייתיות שבגופי" - על גופה......... נדמה לי, שבחורה שנראית טוב גם עם גופיית טריקו ב-10 ש"ח - תבין אותי פחות מאחרת שיודעת כמה נורא לשלם את המחירים שדורשים מאיתנו ועד כמה חשוב שאותו מכנסיים בודד אותו אנו סוף סוף מרשות לעצמות - ישב עלינו טוב ולא ידגיש את מה שאנחנו (אני בכל אופן) מנסות להסתיר. מלבד זאת? יכול להיות שיש גם מוכרניות רזות איכותיות, בדיוק כפי שיכולות להיות מוכרניות "כבדות" גרועות. אין קשר בין איכות הביצוע לבין משקל גוף (למעט בריצה למרחקים ארוכים...). דיברתי על צורך שלי, ועל צורך אישי, כאמור - לא ניתן ממש להתווכח..... צר לי אם נשמע כאילו אני קוראת להחרים את הרזות....... אולי קצת קראתי ל"כבדות" לבוא......... אביבית

למעלה