Minimal Compact- Returning Wheel
ביקורת
הדיסק הראשון- (returning wheel (classics
Dedicated אחד השירים הכי אהובים עליי. את השיר לא תוכלו למצוא על אף דיסק אחר. בשיר שר סמי בירנבך, ומלכה שפיגל מלווה אותו. השיר מתחיל עם מנגינה רכה כזו, וקולו המכשף והגבוה של סמי. מלכה חוזרת על המילה האחרונה בכל משפט, עם קולה העדין. הקצב גובר וגובר, השיר תופס תאוצה. מקס מצטרף עם התופים, משתולל קצת, ושוב סמי מתחיל לשיר. ברקע שומעים את קולות, נראה לי של רמי פורטיס. לסיכום- שיר יפיפייה. Statik dancin’ אחד הלהיטים של מינימל קומפקט, ודי מובן למה. מדובר בשיר איכותי במיוחד, הקצב האחיד שבו, המלווה בקולו העמוק של סמי, האלקטרוניקה שמעורבת בו- הכל יוצרים שילוב נהדר. בהזדמנות זו אני אציין את הגרסה המעניינת של ברי סחרוף ואינפקטד מאשרום לשיר. כדאי לשמוע. Babylonian Tower נחשב ללהיט באלבום הראשון של מינימל, “one by one". השיר מתחיל עם צלילי התופים שמפיק מקס, וסמי מצטרף כעבור כמה רגעים. את הפזמון שרה מלכה ביחד עם סמי. בשיר זה רואים במדויק את הסגנון של מינימל: רוק קודר ומינימליסטי, ובעיקר רואים את ההשפעות שכל אחד מחברי הלהקה הביא איתו. לסיכום- שיר חמוד ביותר. (Creation Is Perfect (I Am A Camera לא ממש אהבתי. הקצב די מעצבן. אין הרבה מה לפרט. פשוט לא אהבתי. Next One Is Real עוד שיר שנמצא בין השירים האהובים עליי ביותר. הכרתי אותו עוד לפני קניית האלבום, אבל מאז שהאלבום אצלי- זה השיר שאותו אני שומעת ראשון. הגרסה פה מצוינת פשוט. התופים בהתחלה משגעים אותי כל פעם מחדש. לשיר הזה יש המון גרסאות. זו הטובה שבהם לדעתי. הקצב פשוט נהדר, בקולו של סמי מודגשת היטב הביקורת שהוא מעביר, ביקורת נוקבת על החברה, כפי שניתח עופר בזמנו בפינתנו: "למה התכוון הברי?" Not knowing מופיע באלבום: "Deadly Weapons", ובכתיבתו השתתף רמי פורטיס, מייד לאחר שהצטרף למינימל. את השיר שרה מלכה שפיגל, ומה שמיוחד בו הוא צלילי הפעמונים. מאוד מוסיף לאווירה הכללית של השיר. שיר נחמד, לא יותר מזה. New Clear Twist עוד שיר אהוב עליי במיוחד. שיר נפלא עם טקסט מאוד חזק. לדעתי עוסק באדם הקטן (ה- Mole, או יותר גרוע כמו הג'פניש פיש), שחי בחברה כלשהי. לא טוב לו שם, אבל הוא משלים עם המציאות. שיר יפה. מומלץ. The Howling Hole 3 דקות ו- 18 שניות של עונג. אין מילים, אלא רק קולות ומנגינה מכשפת. מעין מוזיקה ערבית עדינה. פשוט יפה. Burnt-Out Hotel קצב איטי מאוד, מושך, המלווה בקולו של בירנבך. ההתחלה מצאה חן בעיניי במיוחד. I Imagine והנה פורטיס. כן כן, שיר שפורטיס סוף סוף שר. השיר נשמע כל כך שונה משאר השירים באלבום. שיר מקפיץ, בעל קצב מהיר יחסית, וכל כך אופייני לפורטיס. Automn Leaves שיר אהוב עליי במיוחד. ההתחלה פשוט מקסימה, והסוף של השיר מדהים גם הוא. אתם בטח מכירים את השיר מכמה מקומות בהם הוא מופיע, בין היתר באלבום הכי טוב של מינימל "Raging Souls", ואף ב"אוספורטיס". מדובר בשיר אהבה מקסים. מתוארים לנו כל מיני שינויים בטבע, לצד אהבתם של המדוברים בשיר. השורה האהובה עליי מתוכו היא: "”loves comes as a surprise for those who don’t know the fear , שאותה שר פורטיס. Returning Wheel שיר שמלכה כתבה ו שרה לבדה. שיר נחמד וחביב. Disguise הופיע באלבום הראשון של מינימל, ועדיין לא פיענחתי מי שר בשיר. סמי זה לא נשמע, אז אולי ברי? בכל מקרה- שיר עם קצב מכשף, ונדמה כאילו ברי/סמי או מי שזה לא יהיה- עצבני טיפה. אבל בכל זאת- שיר מומלץ! when I Go מה עוד אפשר לומר? יצירת מופת, מלכה מלכה, שיר מדהים, ותשלימו את החסר אתם. מבחינתי, הוא לוקח את המקום הראשון. Piece Of Green שיר שמושר ע"י סמי ומלכה. שיר טוב מאוד לדעתי. אהבתי מאוד את הפזמון: take me to the round around around… . בשורה התחתונה- הטוב מבין השלושה, לעניות דעתי כמובן. מלבד שיר אחד, Creation Is Perfect (I Am A Camera) , התחברתי לכל השירים, הן מבחינת מילים ולחן, והן מהמובן שמאוד כיף לי לשמוע אותם במערכת בחדר. אפשר למצוא בו שירים מכל התקופות, ואת הגרסאות המקוריות. להכרות ראשונית- הדיסק מומלץ ביותר.