Minimal Compact- Returning Wheel

ענת1986

New member
Minimal Compact- Returning Wheel

ביקורת
הדיסק הראשון- (returning wheel (classics
Dedicated
אחד השירים הכי אהובים עליי. את השיר לא תוכלו למצוא על אף דיסק אחר. בשיר שר סמי בירנבך, ומלכה שפיגל מלווה אותו. השיר מתחיל עם מנגינה רכה כזו, וקולו המכשף והגבוה של סמי. מלכה חוזרת על המילה האחרונה בכל משפט, עם קולה העדין. הקצב גובר וגובר, השיר תופס תאוצה. מקס מצטרף עם התופים, משתולל קצת, ושוב סמי מתחיל לשיר. ברקע שומעים את קולות, נראה לי של רמי פורטיס. לסיכום- שיר יפיפייה. Statik dancin’ אחד הלהיטים של מינימל קומפקט, ודי מובן למה. מדובר בשיר איכותי במיוחד, הקצב האחיד שבו, המלווה בקולו העמוק של סמי, האלקטרוניקה שמעורבת בו- הכל יוצרים שילוב נהדר. בהזדמנות זו אני אציין את הגרסה המעניינת של ברי סחרוף ואינפקטד מאשרום לשיר. כדאי לשמוע. Babylonian Tower נחשב ללהיט באלבום הראשון של מינימל, “one by one". השיר מתחיל עם צלילי התופים שמפיק מקס, וסמי מצטרף כעבור כמה רגעים. את הפזמון שרה מלכה ביחד עם סמי. בשיר זה רואים במדויק את הסגנון של מינימל: רוק קודר ומינימליסטי, ובעיקר רואים את ההשפעות שכל אחד מחברי הלהקה הביא איתו. לסיכום- שיר חמוד ביותר. (Creation Is Perfect (I Am A Camera לא ממש אהבתי. הקצב די מעצבן. אין הרבה מה לפרט. פשוט לא אהבתי. Next One Is Real עוד שיר שנמצא בין השירים האהובים עליי ביותר. הכרתי אותו עוד לפני קניית האלבום, אבל מאז שהאלבום אצלי- זה השיר שאותו אני שומעת ראשון. הגרסה פה מצוינת פשוט. התופים בהתחלה משגעים אותי כל פעם מחדש. לשיר הזה יש המון גרסאות. זו הטובה שבהם לדעתי. הקצב פשוט נהדר, בקולו של סמי מודגשת היטב הביקורת שהוא מעביר, ביקורת נוקבת על החברה, כפי שניתח עופר בזמנו בפינתנו: "למה התכוון הברי?" Not knowing מופיע באלבום: "Deadly Weapons", ובכתיבתו השתתף רמי פורטיס, מייד לאחר שהצטרף למינימל. את השיר שרה מלכה שפיגל, ומה שמיוחד בו הוא צלילי הפעמונים. מאוד מוסיף לאווירה הכללית של השיר. שיר נחמד, לא יותר מזה. New Clear Twist עוד שיר אהוב עליי במיוחד. שיר נפלא עם טקסט מאוד חזק. לדעתי עוסק באדם הקטן (ה- Mole, או יותר גרוע כמו הג'פניש פיש), שחי בחברה כלשהי. לא טוב לו שם, אבל הוא משלים עם המציאות. שיר יפה. מומלץ. The Howling Hole 3 דקות ו- 18 שניות של עונג. אין מילים, אלא רק קולות ומנגינה מכשפת. מעין מוזיקה ערבית עדינה. פשוט יפה. Burnt-Out Hotel קצב איטי מאוד, מושך, המלווה בקולו של בירנבך. ההתחלה מצאה חן בעיניי במיוחד. I Imagine והנה פורטיס. כן כן, שיר שפורטיס סוף סוף שר. השיר נשמע כל כך שונה משאר השירים באלבום. שיר מקפיץ, בעל קצב מהיר יחסית, וכל כך אופייני לפורטיס. Automn Leaves שיר אהוב עליי במיוחד. ההתחלה פשוט מקסימה, והסוף של השיר מדהים גם הוא. אתם בטח מכירים את השיר מכמה מקומות בהם הוא מופיע, בין היתר באלבום הכי טוב של מינימל "Raging Souls", ואף ב"אוספורטיס". מדובר בשיר אהבה מקסים. מתוארים לנו כל מיני שינויים בטבע, לצד אהבתם של המדוברים בשיר. השורה האהובה עליי מתוכו היא: "”loves comes as a surprise for those who don’t know the fear , שאותה שר פורטיס. Returning Wheel שיר שמלכה כתבה ו שרה לבדה. שיר נחמד וחביב. Disguise הופיע באלבום הראשון של מינימל, ועדיין לא פיענחתי מי שר בשיר. סמי זה לא נשמע, אז אולי ברי? בכל מקרה- שיר עם קצב מכשף, ונדמה כאילו ברי/סמי או מי שזה לא יהיה- עצבני טיפה. אבל בכל זאת- שיר מומלץ! when I Go מה עוד אפשר לומר? יצירת מופת, מלכה מלכה, שיר מדהים, ותשלימו את החסר אתם. מבחינתי, הוא לוקח את המקום הראשון. Piece Of Green שיר שמושר ע"י סמי ומלכה. שיר טוב מאוד לדעתי. אהבתי מאוד את הפזמון: take me to the round around around… . בשורה התחתונה- הטוב מבין השלושה, לעניות דעתי כמובן. מלבד שיר אחד, Creation Is Perfect (I Am A Camera) , התחברתי לכל השירים, הן מבחינת מילים ולחן, והן מהמובן שמאוד כיף לי לשמוע אותם במערכת בחדר. אפשר למצוא בו שירים מכל התקופות, ואת הגרסאות המקוריות. להכרות ראשונית- הדיסק מומלץ ביותר.

ענת1986

New member
There’s Always Now

הדיסק השני- (there’s always now (remixes & remakes
Tiefschwarz remix-Next One Is Real
שילוב בין אלקטרוני לבין רוק יכול להיות מצוין לדעתי, אלא שבמקרה הזה אין שום יצירתיות, שום דבר מיוחד. נראה כי פשוט סימפלו את הקטע בצורה די שטחית, והשאירו למחשב לעשות את שאר העבודה. מזכיר עבודת חובבנים. ציון מאוד נמוך. העצוב הוא שיכלו לעשות לשיר הזה רמיקס הרבה יותר טוב. Krunder & Stereotyp’s ‘yes, indeed’ version- It Takes A Lifetime שוב, לא משהו. אומנם הקצב נחמד, כנ"ל לגבי השירה השמחה משהו- אבל לבסוף התוצאה ככה ככה. Fauna Flash remix- Shouts & Kisses מתחילים לראות שיפור. ההתחלה של השיר טובה, מקפיצה כזו. מזכירה את הדיסקו של סוף שנות ה- 70, תחילת שנות ה- 80. דמיינו ידיים באוויר, רוקדות מצד לצד, נענוע של המותניים, תזוזה ימינה ושמאלה- השיר הזה בנוי לכך היטב. האם קו העלייה ימשיך? בואו נראה. Optimo remix- Deadly Weapons ירידה חדה בחזרה להתחלה… אותם האוסים, אותם סמפולים. קולה של מלכה הוא נקודת האור היחידה בשיר. International Observer’s oak tree –Autumn Leaves אחחחח… איזו עלייה! אלוהים ישמור. הקצב לכל אורך השיר מרגיע מאוד, מעין קטע דאב ארוך מאוד. אין פה סמפולים, שומעים היטב את מילות השיר, ובסה"כ השיר די דומה למקור, מלבד הקצב השונה. אחד הרמקסים הכי טובים באלבום, אולי הטוב ביותר. La danse macabre- statik dancin' חזרנו לטראנס, לדאנס, להאוס- מה שלא יהיה. שוב מחשב, שוב סימפולים, שוב לא אהבתי כל כך. הגרסה של ברי ואינפקטד מאשרום אהובה עליי הרבה יותר. בהחלט מומלצת. Volga Select remix –Next One Is Real חשבתם שיהיה שיפור? אז חשבתם. אותה מנטרה שוב ושוב. לפחות ברמיקס הראשון בדיסק לאותו שיר, שמענו את מילות השיר! פה שומעים רק next one is real, וגם את זה- מעט מאוד. Maurice Fulton Remix- Happy Babouge אותו קצב לאורך כל השיר. נורא מייגע, ארוך ומיותר. נקודת האור היחידה היא אולי מעט הג'אז שאפשר לאתר פה ושם. אבל ממש מעט, אז אל תפתחו לי ציפיות. Optimo remix- Babylonian Tower "אותה גברת בשינוי אדרת"- מילות השיר קיימות, השירה נשמעת אותה הדבר כמו המקור. ההבדל היחידי הוא האלקטרוניקה שנוספת. יצא דווקא נחמד לשם שינוי. מקום שני אחרי Autumn Leaves? לא בטוח. Silver & Curly’s maximal disco version- It Takes A Lifetime אותה השירה כמו בשיר 2, רק המקצב שונה. יותר אלקטרוני. Nomo Heroes remake- When I Go נכון התלבטתי לגבי המקום השני? לא עוד! המנצח נמצא. גרסה שונה מהגרסה המקורית של מלכה, אבל מאוד יפה בפני עצמה. אפרת בן צור מקסימה, יש לה קול מדהים. מאוד אהבתי. לוקח 2-3 שמיעות להתרגל- אבל אח"כ מבינים שזו פנינה אמיתית בכל הדיסק הדי מאכזב. בשורה התחתונה- מאוד מאכזב. כמו שאמרתי בהתחלה, שילוב בין רוק למוזיקה אלקטרונית יכול להוליד פלאים, אבל לא במקרה שלנו. הגרסאות ברובן רדודות, חוזרות על עצמן שוב ושוב. אין יצירתיות, משהו ייחודי. רואים שהיה פה ניסיון ליצור משהו חדש, משהו שיפנה לקהל מוזיקה נוסף, מלבד אוהביי מינימל- אבל לדעתי הניסיון נחל כישלון.

ענת1986

New member
Music From Upstaris

הדיסק השלישי- music from upstaris
30 קטעים שלא יצאו אף פעם על דיסקים. הייתם מצפים שיהיה הרבה מה לכתוב עליהם, אבל אין זה המצב. רוב הקטעים חסרי צורה כלשהי, חסרי מלל רציני, ומטרתם העיקרית היא ליצור אווירה. רובם רגועים ושקטים, הזויים, אפלוליים כאלה. אין בכוונתי לכתוב על כל קטע וקטע את דעתי עליו, ולכן אתמקד במספר קטעים עיקריים. On the road הקטע מצא חן בעיניי. קצבי כזה, מלווה לכל אורכו בקולות רקע, ששרים בערבוביה של שפות שונות- אפשר לשמוע אנגלית, ספרדית (אני לא בטוחה), ואפילו עברית. את המילים בעברית: "בריחה מהמציאות", אומר ברי לדעתי. So Many Things שיר ראשון אחרי 12 שירים, שבו יש ממש מילים, לחן, מבנה, ובונוס- מלכה שרה! שיר שמזכיר את השירים המינימליים. כל השאר בכלל לא מזכירים, ולו במעט, את מה שאנחנו רגילים אליו מהחבורה. Introspection חזרנו ל"נורמל", לסגנון של מינימל שכולנו מכירים- רוק קודר. מעין נאום שנושא סמי, מלווה ע"י פורטיס. מאוד נוגע וחזק. בשורה התחתונה- למעט כמה יציאות טובות פה ושם, הדיסק הוא לא משהו. דיסק ארוך מאוד, שברובו נשמע אותו הדבר. אין חידוש משיר לשיר, או משהו שונה. ישנם קטעים מעניינים כמו למשל: Esther, Walking , Olelo , Lay Lady Lay, שנכתב ע"י בוב דילן,ו- Mystery Bear. כמו שמלכה כתבה בסוף חוברת האוסף- הדיסק השלישי מאפשר לנו הצצה אל ההיסטוריה הלא רשמית של מינמל קומפקט, ומראה צד אחר, נוסף, על סיפורם של מינימל. זהו, תם ונשלם
ענת

Tomer 123

New member
אחלה ביקורת!../images/Emo13.gif

כל הכבוד על ההשקעה! אני ממש רוצה את האוסף, אבל בעיות כלכליות כאלה או אחרות מונעות ממני...
בכל אופן, נהניתי לקרוא, ומינימל בכלל אחלה להקה!

גם אני אכתיר את WHEN I GO

בתור הכי טוב... ואת DEDICATED מקום שני, שיר דגול! שלישי? אולי THE HOWLING HOLE.... לצערי אני לא יכול לתת ביקורת אל השאר כי אני קניתי רק את הראשון, לא שמעתי עוד את האחרים....

ענת1986

New member
אפשר לקנות את הדיסקים בנפרד?

לא ידעתי... ובכל מקרה- מה דעתך על הראשון? אהבת?

אפשר לקנות רק את

RETURNING WHEEL בנפרד (למרות שכתבתי את זה בטח בשגיאות כתיב....) האוסף מאוד טוב, הוא די מקיף את מה שמינימל עשו במשך כל השנים שלהם יחד, רוב השירים ממש איכותים, אני אישית ממש התלהבתי מDETICATED השיר הראשון, שלא הכרתי אותו קודם, פשוט שיר מדהים! הבעיה עם הלהקה הזאת זה שהיא שרה בסגנון פאנק, סגנון שלא מוכר בחברה הישראלית ולכן מין הסתם הישראלים לא מתחברים אליו, היה לי ויכוח עם חבר בקשר לאיכות של הלהקה הזו, ובדיוק על זה דיברנו... אגב שירים שאני מאוכזב שלא הופיעו באוסף הם NADA ו ARARAT

למעלה