תודה!../images/Emo9.gif
לפני שממשיכים, אני אסביר לך על הלהב למעלה-למטה קצת. כשהלהב פונה בנדן לכיוון מסויים, השליפה תתבצע עדיין עם הלהב פונה לאותו כיוון, אחרת החרב לא תצא. אם תוקפים אותך מעמדה נמוכה, אתה תרצה את הלהב פונה למטה, כדי שהחרב תוכל לחתוך את היריב הזה כבר ברגע שהיא יצאה מהנדן. ה-TACHI מוחזק ככה. עוד סיבה היא שהקצה החותך של החרב יותר חזק מהגב שלה, אז אם אין ברירה וצריך לבלום מכה בעזרת החרב, עדיף לעשות זאת עם החלק החותך. בבודו טאיג´יצו, אני משתמש בחרב כנשק שמתלבש על אותה עבודת גוף ותורם לחדד נקודות מסויימות, כגון טווחים, דיוק, דגשים על עבודת חגורת הכתפיים והמותן וזיהוי נקודות "עיוורות" מבחינת הגנות היריב. עוד אספקט שאני עוסק בו הוא העבודה נגד חרב, שמחייב היכרות איך עובדים עם חרב, וכן עבודה ללא החרב אבל עם אותן טכניקות. החרב בשיטה הזו היא אמצעי, וכמו כל אמצעי, אם עדיף לי לזרוק אותה בפרצופו של היריב מאשר לנסות לשלוף אותה, זה בדיוק מה שאני אעשה. בקנדו, נעזרתי בחרב כמכשיר שמחזק את הזרועות, מדייק נושאים של אנרגיה מתפרצת ומלמד זיהוי וניצול מיידי של פרצות בריכוז, בהגנות ובהתקפות של היריב. בקנדו נותנים כבוד קצת יותר גדול לחרב, אם כי היא עדיין בסה"כ כלי. באיאיידו, החרב היא הלב של הכל. שם אני לומד בפרטי-פרטים איך חותכים נכון (קשה יותר ממה שאתה מסוגל לדמיין) וכן שליטה מוחלטת בכל פעולות הגוף, מהגובה של העקב מעל לרצפה ועד קצב הנשימה וכיוון המבט (שמוגדרים טוב-טוב עבור כל תנועה בכל קאטה). אני עדיין לא שם, למי שתוהה. זו אמנות פדנטית, ממש ייקית. היא גם דורשת עבודה אינסופית ואיטית על מספר לא גדול מאד של תנועות. מכל הסיבות האלה, היא מהווה עבורי "מדיטציה בתנועה", כשהשיפור בשליטה על החרב מבטא באופן ישיר שיפור בשליטה העצמית. כל הסיבות האלה, ביחד עם העובדה שעובדים עם חרב ברזל ממש לא זולה, הופכות את ההתייחסות לחרב כאל התייחסות לעצמי. ניתן לראות את זה גם בטקסים המורכבים הקשורים ביחס לחרב, כולל לשרוך שקשור לנדן. באופן טבעי, בכל שיטה אני מתייחס לחרב בהתאם לכללי אותה שיטה, אבל בפנים, נוצרה אצלי מעין סינתיזה של כל הגישות הללו: שמירה על החרב ע"י שליפה, חיתוך והחזרה נכונים, מיקוד בשליטה עליה, וגם נכונות להשתמש בה באופן לאו דווקא קונבנציונלי כאשר זה מתאים. נדמה לי שזו גם היתה הגישה כלפי החרב בתקופה שבה נשאו אותה כנשק על-אמת.