mgb

tkhri

New member
mgb

לצערי,וסלח לי שזה מביא לי צער, אני בזמן האחרון יותר ויותר מאמין שעוד שנים מספר אתה תהיה בצד "המנצח". הסבר : אני מכיר את הביטויים "אין יאוש בעולם","הכל לטובה" וכו' ואני אכן משתדל לחיות את חיי לפיהם ולהאמין בהם...אבל בחודשים האחרונים הספק מחלחל לתוכי. בדיון שנהלנו(שאני,אגב, מאוד נהנתי ממנו למרות שלא הסכמנו כמעט בדבר), לפני זמן מה, כבר התחלתי להרגיש את הספק. לצערי...איך שאני קורא את המפה נכון להיום ולנתונים שלפני....אני חושב שתזכה לראות את מה שאתה מייחל לו כל כך....עולם ללא מדינת ישראל. הציבור החילוני (החילוני-מסורתי פחות),זנח את היהדות, זנח את הציונות, זנח ערכים ומסורת וכל מה שמעניין אותו היום זה "אני-ומה אני יכול להשיג לעצמי" +מסיבות,מוסיקה,מפורסמים,כסף,מין,בגדים,מראה ודברים שטחיים נוספים. מדינת ישראל כבר לא מדינה עצמאית אלא מדינת חסות לארה"ב. אני לא יודע איך זה בעולם החרדי ואם אתה מעורב בסביבה חילונית אבל היום אין כמעט עסק חדש שמכבד את עצמו שיש לו שם בעברית אלא תמיד זה באנגלית (HOT,YES,דה שואו,מיי מיוזיק מאגזין,מייק'ס פלייס וכו'). עם ישראל מזלזל בעצמו,מפתח שינאה עצמית,שונא את דתו("שינוי"),כל קבוצה אתנית שונאת את הקבוצה השניה וכו'.... ולכן, למרות שאני משתדל תמיד לחשוב בתקווה וחיובי,יודע שהכל כתוב ולכל דבר יש סיבה וכל דבר לטובה.....למרות כל זאת... בזמן האחרון נראה לי יותר ויותר שבשנים הקרובות אתה "תנצח" ואכן לא תהיה מדינה ליהודים....או לפחות מדינת ישראל לא תהיה קיימת יותר. אני רק מקווה שלא נראה שואה שניה בזמן התהליך שיוביל לתוצאה העצובה לשיטתי והשמחה לשיטתך.

gdisrael

New member
זה בסדר, כולנו מרגישים את הייאוש

האמן לי - זה רק אומר שהמשיח כה קרוב
'אין בן דוד בא עד שמתייאשים' וזה מה שחכמינו זכרונם לברכה הקדושים והנוראים אמרו ! עם זאת, אני ממליץ, בלי עניין של חסידות\לא-חסידות, יש כמה מאמרים של רבי נחמן שמאוד עוזרים במצבים כאלה. רק תזכור, ש'הכל לטובה', גם מה שמברכים 'ברוך הטוב והמטיב' וגם מה שמברכים 'ברוך דיין האמת', הכל לטובה, ואתה לא רואה זאת, אבל הקדוש ברוך הוא שרואה את 'כל התמונה' ואפילו מעבר
רואה, והרי אנחנו מוגבלים לא הוא. אז האמן לו ש'סתם' הוא לא עושה דברים, כפי שנאמר, והעלום הפקר הוא ? לכן, השתדל, התחזק בעבודת השם, באמונה, דע שהכל מהשם יתברך, ולעתיד לבוא הכל יהיה יותר קל - וגם אם לא
אשרינו שזכינו, שאנחנו עם יהודי שה' יתברך, שאין מילה שתתאר גדלותו ולו מחשבה שתתפוס רוממותו, בחר בנו ! עוד מעט ההסתר פנים יסתיים, ואפילו ההסתר פנים מידת הרחמים הוא

mgb

New member
מנצח..

בס"ד הבט ידידי היקר! גם לו יהי כדבריך ויהיה כך במוקדם או במאוחר אינני מרגיש מנצח משון שאינני נלחם עם אוייב אלא עם בני עמי ור' ישראל סלנטר אומר שאסור להרוס גם בניין חול של ילד על שפת הים..וד"ל! העניין שעתיד אפור או שחור כפי שתיארת כבר "נובא" ע"י גדולי הדור לפני כ-50-60 שנה..שזה יהיה עתידה של המדינה! תבין דבר אחד ונסה להבדיל ולהפריד בין השתיים ונדמה לי שצינתי לפניך זאת כבר פעם: ישנה מדינת ישראל וישנה ארץ ישראל. מה רב, גדול תהומי ההבדל בין שתיהן!! אם תדבוק בארץ ישראל מובטח לך עתיד ורוד עם התגשמות כל דברי הנביאים! אם תאחוז בקנה רצוץ - מדינת ישראל (מה הקשר שלה כלל ל"ישראל"?) לצערי ולא כמנצח, אתה עתיד לחזות כשלון חרוץ! התעורר נא אחי היקר לפני הקריסה! בברכה

tkhri

New member
לדבוק בארץ ישראל?

אבל לדבוק בארץ ישראל זה כן ערך ציוני. הרי לחרדים אין חשיבות איפה אתה חי, אם בארץ אם בגולה, העיקר שאתה חרדי. יהודי אשכנז ופולין אפילו שינו את שם המדינה (פולין) לפולניה (פו(ה)-לן- יה). יהודים חרדים נטשו את ארץ ישראל באופן מעשי....אומנם באופן תיאורטי הם מתפללים אבל באופן מעשי כשיש באפשרותם לחיות בארץ ישראל (גם אם השילטון חילוני....שיחיו תחת שילטון חילוני כמו שהם חיים תחת שלטון של גויים), הם עדיין חיים בגולה. רק הציונים דתיים דבקים בארץ ישראל... אני אוהב את ארץ ישראל....ובדיוק בגלל זה הכאב של האבדה הקרבה חזק ומשמעותי בחיי. אני לא אתבייש לכתוב שכשגוש קטיף נפל....דמעות מלאו את עיני. אותי מעניין לדעת איפה יהיו החרדים כשיתנו את מערת המכפלה לערבים... כשדין מערת נמכפלה יהיה כדין קבר יוסף(הפיכה למסגד)... חבל לי כ"כ ששוב עם ישראל יהיה ללעג בפי הגויים ושיהודים שוב יהיו שם נרדף לאומללות ומסכנות.

Guy3331

New member
התושב"ע אומרת במפורש

שארץ-ישראל קדושה מכל ארצות הגויים. פיזית ממש! וכל-שכן רוחנית!! לכן, זו מעלה גדולה, ואף קיום מצווה, רק להיות כאן... נקודה למחשבה...

mgb

New member
ארץ ישראל ערך ציוני??

בס"ד הבט יהודי יקר! אין כוחי כעת וגם זמני מוגבל ואענה לך בקיצור : כאן טמונה הטעות וההטעיה הגדולה של הציונות: אין כלום אב לממש כלום בין ציונות כמושג פוליטי רעיוני לאר"י! אין כלום ..אבל ממש כלום בין אהבת אר"י של החרדי לכאילו אהבת אר"י של ה"ציוני"!! אין כלום..אבל ממש כלום בין זה שחרדים חיו בחו"ל לבין להבדיל "היורדים" שחיים בחו"ל אז והיום! ה"ציונים" (והכוונה לפוליטיקאים ולא לאוהבי אר"י החרדים לדבר ה')פשוט משתמשים במושגים עתיקים בעלי זכרון ורגש על מנת להטעות אותך ואת שאר "אוהבי אר"י".. שכחת מה היו דבריך בתחילת השרשור?? והרי אתה הצבעת בעצמך על התוצאות מ"אהבת אר"י" - אהבה תלויה בדבר יש לאמר! אתה מאלה המחברים עדיין את החילונים הגמורים שאין להם כלל קשר וזיקה למסורת והימצאותם בארץ אך ורק ממניעים של כדאיות לבין "החרדים" שעדיין ממשיכים לדבוק במסורת "ישראל סבא". דע לך ידידי: עמדה זו לא תישאר לנצח, כבר אמר אליהו לנביאי הבעל: מדוע אתם פוסחים על שני הסעיפים? בברכה

tkhri

New member
אז אולי יש לנו בלבול מושגים

כי בשבילי להיות ציוני זה : אהבה לעם ישראל, אהבה לארץ ישראל, אהבה למסורת, לחיות במדינה יהודית בארץ ישראל בלבד, עשיית צדק עם עם שגורש מארצו לפני אלפי שנים, תשובה לאנטישמים, אמונה בעם ישראל, אמונה שיהודים יכולים לקיים מדינה, ועד ועוד.... אתה מקשר ציונות לחילונים,אנטי דת,מאבק בין חילונים לחרדים.... שאולי זה נכון לציונות הישנה...או "לציונות התל אביבית"(וקשה לי להאמין שיש עדיין כזאת), אבל יש גם ציונות דתית לא? אני באופן אישי קרוב יותר לציונות הדתית.

mgb

New member
בלבול?! לא בבית ספרנו!

בס"ד תקשיב למה שכתבת: "כי בשבילי להיות ציוני זה : אהבה לעם ישראל, אהבה לארץ ישראל, אהבה למסורת, לחיות במדינה יהודית בארץ ישראל בלבד, עשיית צדק עם עם שגורש מארצו לפני אלפי שנים, תשובה לאנטישמים, אמונה בעם ישראל, אמונה שיהודים יכולים לקיים מדינה, ועד ועוד...." מילה אחת על אהבת הבורא יתברך- אין! מילה אחת על אהבת התורה - אין! מילה אחת על אהבת גדולי ולומדי התורה - אין! מילה אחת על אהבת המצוות - אין! מה קשור אהבת המולדת לאר"י אם אינך משייך אהבה זאת כמצווה מהתורה?! מה קשור אהבת העם, הארץ ל"אמונה לקיים מדינה"?! מה קשורים המושגים שציינת לציונות חדשה או ישנה, חל הבדל?! וכו' כו' בקיצור כך: גם צרפתי אוהב את עמו, ארצו מורשתו (קוראסונים, שבלולים יין אדום ועוד כמה מרעין בישין) גם אנגלי אוהב את מלכתו את הפרווה שבראש מומרי המלכות את "גרייט בריטין" את הנסיעה בצד שמאל נגד כל העולם, הוא גם ילחם אם האיריים על כל ס"מ אדמה.. וכך הלאה לכל אדם בעולם.. אז אנחנו כעם הנבחר, כעם שקיבל ארץ קדושה במתנה מבורא עולם, כעם שזכה לקבלת תורה א-לוקית בלעדית, כעם שהוציא מתוכו ענקי רוח אבות, נביאים, שופטים, מלכים, תנאים ואמוראים, ראשונים ואחרונים כו'.. אתה משווה לעוד עם על גבי הגלובוס?? לולא תורה ומצוותיה מהההבדל ביננו לעמים אחרים? לולא תורה ומצוותיה מה זכותינו על קרקע זאת ועוד להרוג "חפים מפשע" על זכות זו? מדינה? אתה מאמין בעם שצריך מדינה? למדינה זאת נשפך דם כמים למעלה מ-2000 שנה.. לראות פורקי עול תו"מ, אוכלי חזיר וכל נבלה וטריפה..מקימים מדינה חילונית ועוד מרימים על נס: "להיות חופשי בארצנו.." חופשי ממה? ממי? מריבונו של עולם?? למדינה הזאת חיכינו דורות שלימים? וכי על מדינה כזאת נתנבאו הנביאים? כן! בלבול מושגים גדול..אני ערכתי "בדק בית" ו-"חשבון נפש" כבר לפני כמה עשורי שנים! ממליץ בחום! בברכה מגב ------------------------------ הערה: רבים מכירים אותי ואולי גם אתה שמת לב- אינני מתנסח בעדינות בתשובותיי לא פעם אבל רק להדגשת הדברים והארת האמת וחלילה לא מזלזול בנמען באשר אם וכאשר יש בליבי זלזול כלפי מישהו אני לא מגיב בכלל ומעדיף להתעלם! קבל זאת כמחמאה, אם כך..

tkhri

New member
כתבתי חלק ממה שאמרת

כתבתי אהבה למסורת- לא התכוונתי למסורת כמו הצרפתים או האנגלים אלא המסורת היהודית.... כל מה שכתבת על אהבת הבורא וכו' נכנס לדעתי בהגדרה הזאת. כתבתי לחיות במדינה יהודית- זה כבר אומר הבדל ממדינות הגויים... מדינה עם שבת,מדינה עם סממנים יהודים וכו'. אני לא חרדי ולא רוצה מדינת הלכה.....אבל גם הדתיים הלאומיים לא חרדים ועדיין הם גם דתיים וגם ציונים... לדעתי אין סתירה בין הדברים וזה לא חייב להיות : או חרדי או ציוני חילוני. להיות חופשי בארצנו- להיות חופשים מעם זר וחופשים לעבוד את אלוהים כדרכנו והבנתינו. לדעתי גם רוב העם היושב בציון אינו חילוני גמור,רק אלא שחיים במדינת תל אביב והסביבה שלה....ואלה שאחריים לנו על התקשורת ו"התרבות". עובדה שמעל 70% עושים סדר כהלכתו, עובדה שמעל 70% צמים ביום כיפור, עובדה שמעל 97% עוברים ברית מילה,מתחתנים,נקברים,מתגרשים- לפי היהדות, עובדה שמעל 90% מהבתים יש מזוזות, עובדה שמעל 90% חוגגים את החגים, רבים רבים הולכים לבית כנסת ביום שישי, וכו'.... לעומתך ברור שזה מעט ואולי לא נחשב אפילו אבל תהליך חזרה של קבוצה גדולה שעברה תהליך של חילון קיצוני...זה תהליך ארוך שמלווה ב"ניצחונות קטנים" כאלו.

Blackpanter1י

New member
תגובה

"להיות חופשי בארצנו- להיות חופשים מעם זר וחופשים לעבוד את אלוהים כדרכנו והבנתינו." לא להיות עם חופשי, זה להיות בקיצור חילוניים בארצנו! עובדה שפעם קראו לחילונים "חופשים", וכך הם קראו לעצמם אז יש קשר...ואת מילות ההימנון הלאומי האמיתיות אתה מכיר? שינו אותם בגלל שזה היה יותר מידי "דתי" רחמנא ליצלן
(יגידו שלא שינו בגלל זה, אבל אני יודע עם מי יש לי עסק). ולא נשכח את כל הדברים המלוכלכים שקרו בקום המדינה (ולא צריך להרחיב), ומי זה הרצל וחבריו... (אני לא חרדי).

MOOLKI

New member
"ומי זה הרצל וחבריו.."

תסלח לי אבל ראיתי את הקישור לסרט שמידי פעם מביאים לכאן בגאווה ואתה יודע מה זה הזכיר לי? את סרטי התעמולה החד צדדיים המעוותים של בני דודנו. בושה וחרפה. כנראה שאותו במאי או עורך לא מצליח להשלים עם העובדה שהקב"ה מינה כמה חילונים גמורים על הפרוייקט החשוב ביותר ב 2000 שנים האחרונות - חזרת עם ישראל לארצו - ולא את אחד מהגדולים התורה דאז. קשה להשלים עם העובדה הזאת אבל זה מה יש.זה מה שבחר ריבונו של עולם. לך תלמד קצת היסטוריה אמיתית.לא יזיק לך. אתה יודע מה המסקנה שלי מהסרט האומלל ההוא? שאם הגאולה הייתה צריכה לבוא מחר אז היא נדחתה בכמה שנים טובות. הסרט הזה הוא הוצאת דיבה על יהודי אחר ולשון הרע. אנחנו לא יכולים לדרבן אחד לשני.זה משגע אותי.... אה כן,וההמנון?מה הבעיה בהמנון? "להיות עם חופשי בארצנו".איך קישרת את זה לחילוניים רק השד יודע.... שינו את המילים בגלל נימה דתית?? הנה ההמנון של היום: "עוד לא אבדה תקותנו, התקווה בת שנות אלפיים, להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון וירושלים" הנה ההמנון המקורי: "עוד לא אָבדה תקותנו, התקוה הנושָנה: לשוב לאֶרֶץ אבותינו, לעיר בָה דוד חָנה." סלח לי אבל אני לא מוצא הבדל משמעותי בין שני הבתים.

Blackpanter1י

New member
מעניין שהשוות רק בית אחד מההמנון...

הנוסח המקורי של "תקוותנו" (שם השיר המקורי מאת נפתלי הרץ אימבר) כָל עוד בָלֵבב פנימה נפש יהודי הֹמִיה ולפאֲתי מזרח קדימה עין לציון צופִיה עוד לא אָבדה תקותנו, התקוה הנושָנה: לשוב לאֶרֶץ אבותינו, לעיר בָה דוד חָנה. כָל עוד דמעות מעינינו יזלו כגֶשם נדבות, ורבבות מבני עמנו עוד הולכִים על קִברי אָבות עוד לא אבדה... כָל עוד חומַת מחמדנו לעינינו מופָעַת, ועל חרבַן מִקדשנו עיִן אַחַת עוד דומַעת עוד לא אבדה... כָל עוד מֵי הירדן בְגאון מְלא גדותיו יזֹלו, וְלים כנרת בְשאון בְקול המולָה יִפלו עוד לא אבדה... כָל עוד שמָה עלי דְרָכים שער יכַת שְאִיה, ובַין חרבות ירושלַים עוד בַת ציון בוכיה. עוד לא אבדה... כל עוד דמעות טהורות מעין בת עמי נוזלות, ולבכות לציון בראש אשמורות עוד תקום בחצי הלילות עוד לא אבדה... כל עוד נטפי דם בעורקינו רצוא ושוב יזלו, ועלי קברות אבותינו עוד אגלי טל יפלו עוד לא אבדה... כל עוד רגש אהבת הלאום בלב היהודי פועם, עוד נוכל קות גם היום כי עוד ירחמנו אל זועם. עוד לא אבדה... שמעו, אחי, בארצות נודי את קול אחד חוזינו: כי רק עם אחרון היהודי גם אחרית תקותנו! עוד לא אבדה... ואלו החדשות: התקווה כָל עוד בלבב פנימה נפש יהודי הומייה, ולפאֲתי מזרח קדימה עין לציון צופייה; עוד לא אבדה תקותנו, התקווה בת שנות אלפיים, להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון וירושלים.

Blackpanter1י

New member
ומה גם שהלחן הוא נוכרי וזה לא מתאים

להמנון... "המקור ללחן המלווה את ההמנון את הלחן המוכר (האזינו להמנון כאן, או למנגינה לבדה כאן) התאים לשיר שמואל כהן, אף הוא תושב ראשון לציון. ברם, לגבי מקורו חלוקות הדעות. אין חולק על כך שהלחן דומה ביותר לקטע מתוך הפרק הראשון של היצירה "ולטאבה" (Vltava - על שם הנהר ולטאבה העובר בפראג) - המוכרת בעברית גם כ"מולדבה" - של המלחין הצ'כי בדז'יך סמטנה (Bedrich Smetana) (1824 - 1884) (האזינו כאן או כאן) ועל כן יש המייחסים לו את הלחן, אולם כהן עצמו טען שאת המנגינה נטל משיר איכרים עממי מולדבי הקרוי "אויס צ'יא" או "העגלה והשוורים" (האזינו כאן), אותו הכיר מילדותו ברומניה. יש הטוענים שסמטנה שאב אף הוא ביצירתו מאותו שיר, ומכאן הדמיון." (ויקיפדיה)

MOOLKI

New member
מה זה חשוב בכלל?

הבית השני הקיים כיום לא פחות יהודי בצורה ניכרת מבתים אחרים.לדעתי לפחות. אני אוהב את ההמנון ואני כן חושב שיש בו נימה יהודית וטוב שכך.פה זו מדינת היהודים. ואם כבר היו צריכים לשנות משהו אז זה את "ולפאֲתי מזרח קדימה עין לציון צופייה" עד כמה שידוע לי העם היהודי לא התרכז כולו מערבה לירושלים באירופה המערבית. היו גם יהודים מצפון לירושלים,מדרום לה וממזרח לה ולא רק בארצות אשכנז.

gdisrael

New member
כמו שאומרים

מלאכת צדיקים נעשית בידי אחרים - ולכן, לא גדול תורה דאז עשה זאת. לי בכל אופן, לא אומר שום דבר שהם הקימו את הארץ, הם רק כלי בתכנית הגדול של ה', אני לא רואה בזה שום עליונות. גדלות האדם לא נמדדת על הקמת מדינה או לא. וגם בלי חכמי התורה, הארץ לא הייתה שלנו, ותקרא את הזהר, החזרה לארץ זה רק על זכות אבותינו, לא חילוני ולא שמאלני, גם שהרצל או מי שזה לא היה רצה לקבל את הארץ, הוא הביא בתור עדות את התנ"ך. הכל זה עניין של מידה כנגד מידה. ואל לך - לעשות את הטעות שאני עשיתי, שחשבתי כמוך, ללא שום עניין בסרט שציינת, להבין את הכוונות של הקדוש ברוך הוא. 'להשלים עם העבודה שה' וכו'' כי לא אני ולא אתה, מבינים גוגל בחזקת "גוגל פעמים" '-' גוגל. שבוא נגיד שרק לכתוב את המספר הזה, זה בגודל העיר שלך, או משהו כזה, מתכינתו של הקדוש ברוך הוא. אז את חשבונות שמיים תשאיר לה'. בכל אופן, כמו שכתוב בתורה 'אלף למטה אלף למטה', כמו שציינתי לא פעם. יש 1000 שיוצאים למלחמה, שזה החומר, שזה לא פחות חשוב. ו - 1000 שישבו ללמוד תורה, שזה הרוח, שעל כן ניצחו. ולכן, הרצל ובן גוריון לא פחותים מהגדולי הדור, שלא הקימו את ארץ ישראל. כי זה 2 למטה 2 למטה, 2 שלמדו תורה, ו - 2 שהוציאו לפועל. אין זה אומר שיש עליונות של המוציא לפועל על המוציא לרוח , נהפוך הוא - הם תלויים אחד בשני. אנחנו פה נטו בגלל ה', כיוצא מכך - בגלל הרוח (גדולי התורה) החומר (אפיקורסים מקימי הארץ) אני בכלל לא רואה פה 'אישיו' ידידי היקר. כל טוב. אגב, מה בעניין הקישור שהבאתי לך ?!

MOOLKI

New member
לא הבנת הרבה מההודעה שלי.....

מעולם לא טענתי של עליונות של מקימי המדינה על אנשים אחרים. לעומת משתמשים אחרים שנוהגים לדבר עליהם לשון הרע ומציגים אותם כלא פחות מעוכריי ישראל. זה מקומם. "מלאכת צדיקים נעשית בידי אחרים - ולכן, לא גדול תורה דאז עשה זאת" אין לי שמץ של מושג למה אדם X עשה זאת ולמה אדם Y לא עשה זאת. לא רלוונטי בכלל. אני חוזר שוב,אני לא טוען לגדולתם(אע"פ שבהחלט יש להם נק' זכות) אבל להציג אותם כאוייבי היהודים????מישהו שכח לקחת תרופות... "בכל אופן, כמו שכתוב בתורה 'אלף למטה אלף למטה', כמו שציינתי לא פעם. יש 1000 שיוצאים למלחמה, שזה החומר, שזה לא פחות חשוב. ו - 1000 שישבו ללמוד תורה, שזה הרוח, שעל כן ניצחו" יכול להיות,עם זאת,אני בטוח שהיו מתחלפים בתפקידים ופעם אלו היו מתפללים ופעם אחרת האלו היו מתפללים. "ולכן, הרצל ובן גוריון לא פחותים מהגדולי הדור, שלא הקימו את ארץ ישראל. כי זה 2 למטה 2 למטה, 2 שלמדו תורה, ו - 2 שהוציאו לפועל" מעולם לא טענתי שגדולי הדור פחותים ממקימי המדינה החילוניים כי אני לא חושב שזה נכון,עם זאת,אני חוזר שוב,זו בושה להציג אותם כפושעים. "אנחנו פה נטו בגלל ה', כיוצא מכך - בגלל הרוח (גדולי התורה) החומר (אפיקורסים מקימי הארץ)" נכון מאוד. אז שלא יציגו את דוד בן גוריון ואת הרצל כאויבי העם היהודי. זה מבזה את מי שטוען זאת. ואגב לא כל חילוני הוא אפיקורוס. הקישור שהבאת לי הוא אחלה.
לצערי לא יצא לי עדיין להתעמק בו כפי שהייתי רוצה אבל זה יקרה. תודה רבה.

למעלה