mgb

mgb

New member
ציונות בלי מרכאות

בס"ד ראשית לטעמי עם כל הכבוד לנושא ולמדיינים אין זה בדיוק הפורום המתאים ולו הייתי נשאל לדעתי מכב' המנהל היקר "נאמן למקורות" שליט"א לא הייתי מאפשר המשך "פורה" של הדיון. ואגב, גם אם עדיין אתם מתדיינים אנא בלי נימות אישיות! לכשעצמי אינני רוצה כל כך להיכנס שוב לדיון אבל עברתי על השרשור ומצאתי שנשארו טענות על החרדים בלתי נכונות ואף דמגוגיות והיות שאני חושש שכאילו אני מסכים בשתיקתי וחוסר תגובתי לאותן טענות אתייחס רק אליהן ולא מעבר לכך: ארכז את תגובתי לעיקר הטענה על כאילו חוסר אהבת אר"י מצד החרדים. ואעשה זאת כך, ברשותכם: לפני חודשים מספר לאחר ה"התנתקות" הועלתה כתבה באתר הנכבד "שופר" ועליה הגיבה גולשת בשם "פלונית מכרמיאל" ועל דבריה הגבתי. מהכתבה אביא רק את הלינק אולם את תגובת הגולשת ושלי אעלה כאן שוב עם הדגשות הרלוונטיות לשרשורינו, בבקשה: http://www.shofar.net/site/ARDetile.asp?id=7606&Category=1&#msg תגובתה של "פלונית מכרמיאל": "ב``הׂ אני נערה מצפון הארץ הייתי באחד הפינויים הקשים -בחומש.פשוט הזדעזעתי ``ראשית צניחת גאולתנו``לא היתה שום צניחה בהשקפה שלנו בתהליך הגאולה וגם לא הרגשנו שזה היה תקלה בחלק מהגאולה!!!!,עם ישראל כנראה לא היה מספיק ראוי וזה אחד העונשים שלנו מהקב``ה ומי אנחנו שנדע את מעשיו של הקב``ה כל מה שעושה בעולמו זה רק לטובתנו אז נבוא ונגיד זה תקלה מה פתאום,ודווקא גוש קטיף וצפון השומרון שהם אנשים כאלה צדיקים כשאתה מגיע לשם זה ממש ``זה השער לה` צדיקים יבואו בוא`` והאנשים שם לאחר שגורשו למרות הצער העצום אמרו , שהיו עוצמות כאלה גדולות באנשים האלה, כל כך הרבה אור יש בהם שכנראה עכשיו הם צריכה להפיץ את זה לכולם בקרב כל הארץ שהם פזורים אני מאוד מאוד התאכזבתי מהציבור החרדי חשבתי שיעזור וישתף פעולה יש להם כל כך הרבה כוח למה לא להשתמש בו ולהתאחד ולבוא בשם ה` להאבק בגירוש הנורא הזה שזה ממש איסור מהתורה אז איפה הם היו נכון שתרמו פה ושם באו לכותל, זה לא מספיק, היה צריך להתעורר .אחד האדמו``רים (ראיתי בעלון של שבת) כתב לציבור החרדי , רק אחרי שהצרה תגיע אלנו וירצו לגרש אותנו אז נתעורר,עכשיו צריך להתעורר ולעזור לאחינו. אז אל תכתבו ותגידו שהציבור הדתי לאומי מתחילים לבוא לזרם החרדי כי התפיסה שארץ ישראל היא ראשית צמיחת גאולתנו עדיין קיימת אנחנו עדיין מאמינים ואת התקוה נמשיך להגיד. יש אולי אנשים בודדים שילכו לכיוון הזה ולדעתי אלה אנשים שלא מספיק הבינו את מה שהלך שם ומשמעותה. איך באתר חרדי כותבים לי כתבות בלי בסיס ממש, מה שכתבתם שהאנשים האלה אמרו הם נכונים אבל שמתם אותם בהקשר לא נכון כדי להראות שהחרדים צודקים זה לא המטרה כי צריך להתאחד ולא להתנתק מכלל ישראל רוב עם ישראל מקיים את תורת ישראל ולא צריך להפוך את כולם לחרדים. היה לחרדים אפשרות כל כך גדולה לבוא ולהתאחד עם הציבור הדתי לאומי. בכל ההפגנות והעצרות אם היינו רואים אותם שם ,ורואים את השיתוף פעולה שלהם זה היה בטוח מאחד בינינו. .בתקווה לאיחוד עם ישראל וגאולה שלמה בקרוב <עד כאן דבריה> בהודעה הבאה תגובתי>>

mgb

New member
תגובתי ל"פלונית מכרמיאל"

בס``ד שלום לך! אין לי יומרה לשנות במספר מילים את דעתך שהיא חלק מהשקפת עולם של זרם שיש לו רבנים ואנשי מעשה לרוב. הסוחפים את מאמיניהם ולא יהיה קל לך לראות את האמת משם. מה שכן יש לי להתייחס ספיציפית לתגובתך לפחות לנקודות מספר ממנה. ישנה פרשה בתורה שודאי מוכרת לך, פרשת המעפילים(במדבר י``ד, פסוקים מ`-מ``ה). בשבר שפקד את העם מייד לאחר שנודע העונש של חטא המרגלים ניסו העם בכל זאת לעלות אל ההר ומשה מנסה להניא אותם מצעד זה. אומר להם משה למה אתם עוברים את פי ה` והיא לא תצלח? ומזהיר שהאוייב יגוף אותם. והם - לא שומעים! ההתלהבות לעלות ולהעפיל בכל זאת, גם לאחר שכבר ה` אינו רוצה , לא נתקררה! (להעפיל -אומר רש``י: לשון חוזק ולשון עזות והלכו שלא ברשות , עייני שם) והתורה מציינת וארון ברית ה`ומשה לא משו מקרב המחנה,קרי - אין לכם "אישור" וסייעתא דשמייא. והתוצאות?! ידועות!! כל אלה שעולים נופלים ביד העמלקי והכנעני! נניח שהיינו חיים אז. בטוחני שהיו כאלה, כמוך היום, שהיו באים בטענות לחלק העם שלא רצו לחבור איתם: מה איתכם?? זו שעה לפילוג?? למה לא תחזקו את צעדינו?? איך היית אומרת? ואני מצטט אותך: "אני מאוד מאוד התאכזבתי מהציבור החרדי חשבתי שיעזור וישתף פעולה יש להם כל כך הרבה כוח למה לא להשתמש בו ולהתאחד ולבוא בשם ה` להאבק בגירוש הנורא הזה שזה ממש איסור מהתורה" מה "איסור תורה" ? לא לעלות בכוח, זה איסור תורה?? ללכת נגד רצון ה` זו מצווה מהתורה?? בואי נניח כעת לאמוציות שגם בליבי יש על אחיי הסובלים נדודים בעקבות הפינוי(ראי תגובתי בתחילתה מס` 4)ונדון השקפתית: רעיון המזרחי הוא שכינון המדינה הינו חלק מתהליך הגאולה. נגזר מכך שכל המוסדות לרבות הזרוע הצבאית הינה חלק ממימשל יהודי לגיטימי וחוקי לעם ישראל בדרכו לגאולה השלימה. מה עוד צריך לקרות במדינה הזאת להבין שאין בינה לעם ישראל המקורי שום קשר במקרה הטוב, ובמקרה הגרוע ולדאבון לב זו האמת: הקמת המדינה באה לעקור את השורש היהודי האורטודוקסי !!! (ולא אאריך כעת ישנן הרצאות של כב` הרב אמנון יצחק שליט``א באתר שופר הנכבד בנושא בצורה נרחבת מאוד!!) כמו-כן, איני נכנס כעת לגמ` המפורסמת בסוף כתובות בסוגית "ג' שבועות" השביע הקב"ה כי שמעתי את "פירושי ודרשות" רבני המזרחי על כך. ואיני חושב גם שזו הבימה . אבל לדרוש מהיהדות האורטודוקסית שתשתף פעולה עם זרם שפרש מהקו המסורתי ; הקו הנאמן להבטחת הקב``ה שיתן לנו את הארץ ללא מלחמות?? לא די בטעות של "המזרחי"?? בגלל אמוציה ריגשית, ככל שהיא כאובה, את דורשת שנשנה את הקו ונסטה מהאמת?? אין כאן "ראשית צמיחת הגאולה" ואין כאן "טעות" בדרך אליה! יש כאן פרשה אקטואלית של המעפילים דור 2005!!! אהבת ארץ ישראל אינה מונופול של המזרחי!! אהבת ישראל וארץ ישראל הינה מצווה המקויימת לא פחות ע``י החרדים לדבר ה`, גם אם הם אינם תושבי גוש קטיף או חומש!! ללכת בכוח נגד הוא מעשה אנטי יהודי אם יודעים שארץ ישראל תינתן לנו מייד ברגע שנהיה ראויים לה! ואין לך דבר שמרחיק אותנו מלהיות ראויים לרשת את ארצנו מללכת נגד הציבור החרדי, בחבירה במימשל במוסדות ותכני הלימוד וכו`!! וכי קל לנו לראות את המצב הבטחוני בארץ? אבל במקום לחשוב במונחים יהודיים: ``על מה עשה ה` ככה לארץ הזאת? מה חרי האף הגדול הזה? לזכור ש"אשור- שבט אפי"! על מה חושב המזרחי ?? שאם היו חוברים החרדים לדבר ה` אל המזרחי ונניח, נניח שהיינו יחד מכופפים את הממשלה כאן ובארה``ב, מה אז, או אז מה? ובא לציון גואל? כלום לא יותר יהודי ונכון לחקור בשרשי הגלות ושם לפעול? אנשי המזרחי "טובים" בהפגנות, קבעו יום תפילה ליד שריד בית מקדשינו, קבעו מיליון פרקי תהילים ל"מנוע את רוע הגזירה" , אולי פעם יארגנו מיליון פרקי תהילים והפגנות, לא נגד ממשלה זו או אחרת, אלא בעד חיזוק הדת בעד תכני לימוד יהודיים, לבכות את ילדי ישראל היוצאים לשמד רוחני מידי שנה בשנה במוסדות הלימוד כולל ממ"ד! כתבת אנשי גוש קטיף צדיקים. איני יודע אם הם כן או לא , בשמיים ישנו חשבון לכך! אבל דעי שיש עוד מקומות בארץ ולא בהתיישבות או התנחלות כזו או אחרת שגרים גם יהודים צדיקים. ובודאי תואר``צדיק`` לא מקבל אוטומאטית מי שגר שם!! להיות צדיק ישנן עוד מצוות חוץ מיישוב ארץ ישראל ! וחלילה למאן דהו לחשוד בי בזלזול מצוות יישוב ארץ ישראל גם לא במי שמנסה להבנתולקיים אותה, כוונתי היא שיהודי צריך לקיים את כל המצוות ולא לבחור מצווה על פי השקפה או טעם כזה או אחר! רבני המזרחי כמובא בכתבה מודים על טעות בעקבות השבר הרעיוני, מה לך להלין על "חוסר ההקשר"? אדרבה, תני את את ההקשר הראוי לדבריהם שלא בהקשר לספיחי ה"התנתקות"! יהי רצון שה` יאיר עיניך ועיני התוהים, התועים והטועים אחר הציונות ושברה! עד כאן דבריי מאתר "שופר" בברכה

MOOLKI

New member
חס וחלילה.

אני ממש לא טוען ולא טענתי לחוסר אהבת ארץ ישראל מצד הזרם החרדי המתגורר בחו"ל! רק אמרתי שאני לא מצליח להבין אותם או מה עומד מאחורי החלטותיהם. רשמת הרבה דברים שאני מסכים איתם ב 100% אבל ברשותך תייחס דווקא לדברים שאני לא מסכים ב 100% או לא מבין ב 100%... אני גם מבטיח לדבר בנימוס ובכבוד.
מה הפשר של: "מה עוד צריך לקרות במדינה הזאת להבין שאין בינה לעם ישראל המקורי שום קשר" "הקמת המדינה באה לעקור את השורש היהודי האורטודוקסי !!!" מי בא לעקור את מה? מה ז"א?אני מכיר את היסטוריית המשפחה שלי מחורבן בית שני עד היום. הרי ברור שבהקמת המדינה ב 48 הייתה יד מכוונת מהשמיים.זו התגשמות נבואה. זו אולי לא הגאולה עדיין אבל זה לפחות הצעד הראשון ותזכורת שה' לא שכח את עמו. "אבל לדרוש מהיהדות האורטודוקסית שתשתף פעולה עם זרם שפרש מהקו המסורתי ; הקו הנאמן להבטחת הקב``ה שיתן לנו את הארץ ללא מלחמות??" אני לא מכיר כל כך זרמים... איזה זרם פרש?חובשי הכיפות הסרוגות? זה שהקב"ה הבטיח שהוא יתן לנו את הארץ ללא מלחמות לא אומר שאנחנו לא צריכים לעשות פעולות אקטיביות מצידנו בנושא.לא?מה,להיות פסיביים לחלוטין?מעניין.... בכל אופן,אני באופן אישי כן סבור שיש כאן התחלה של גאולה. חזרתו של העם לארצו אחרי 2000 שנים מכל קצוות תבל זה לא בכדי. אין ספק שיש עוד דרך ארוכה וקשה לעבור אבל יריית הפתיחה נורתה.

mgb

New member
100% לא הבנת..../images/Emo9.gif

בס"ד לא טענתי שאתה אמרת, פשוט קראתי את שלל הדעות וסיכמתי בתגובה אחת. וזה מה שמצאתי באחת התגובות: "הרי לחרדים אין חשיבות איפה אתה חי, אם בארץ אם בגולה, העיקר שאתה חרדי. יהודי אשכנז ופולין אפילו שינו את שם המדינה (פולין) לפולניה (פו(ה)-לן- יה). יהודים חרדים נטשו את ארץ ישראל באופן מעשי....אומנם באופן תיאורטי הם מתפללים אבל באופן מעשי כשיש באפשרותם לחיות בארץ ישראל (גם אם השילטון חילוני....שיחיו תחת שילטון חילוני כמו שהם חיים תחת שלטון של גויים), הם עדיין חיים בגולה. רק הציונים דתיים דבקים בארץ ישראל..." עד כאן הדברים שמצאתי.. ועליהם (גם) הגבתי. כעת לדבריך: אתה אכן לא מבין ב-100% "מה הולך כאן!" יתירה מזאת אתה כל כך לא מבין וחלילה לא מבורות או רוע לב אלא שנפלת ברשתה ה"מתוחכמת" של ה"ציונות" ואתה היום חושב בדיוק מה שהם רצו שתחשוב!! אינני יודע אל-נכון את גילך אבל "נער הייתי גם זקנתי" ואני זוכר אישית וגם יודע מכתבות, ספרים ומאמרים כולל עדות אנשים מה היה בתחילת ייסוד המדינה. תפנים: הציונות לקחה ערכים יהודיים יקרי ערך הלהיבה יהודים בקופת התכלת של קק"ל ובנתה עם חדש במטרה מוצהרת לשרש את העבר היהודי כולל העבר הדתי מזרחי! אני מתכוון לכך שהם ידעו שאין פיפתי-פיפתי ודור או שניים וישארו או חרדים או "גויים דוברי עברית" וזה בדיוק מה שקרה וקורה מידי יום ביומו לצערינו!! אתה יודע מן הסתם על תכנית אוגנדה. מעניין אילו חלילה היתה מתגשמת התכנית הזאת ומדינה שכנה..אני יודע?!..נאמר גינאה היו טוענים לכיבוש ושטחים וכו' מה היו "הציונים מטיפים?" מה היה נשארר להם ללא תורה ומצוות? מה? היו מקימים עוד מדינה באר"י והרי האו"מ לא היה מאפשר!! החרדים אהבו אוהבים ויאהבו את הארץ הקדושה הזאת על אפם וחמתם של "המזרחי", זה שהם בגולה יש ללמוד את הסוגיה ולהבין שאין הדבר פשוט הלכתית לבוא לגור כאן למי שמעולם לא גר כאן! סתם להאיר עיניך : יישוב אר"י היא מצווה מהתורה אבל היא לא מ-ג' עבירות של "ייהרג ואל יעבור" (בניגוד לרבנים הדלי"ם!)ואם "המחטיאו יותר מההורגו" הרי המצב הרוחני בארץ לדעת פוסקי הדור הזה והקודמים מסוכן רוחנית!! איסור עליה בחומה נניח לפי שעה שהיא "מחלוקת אחרונים.. נניח.. מי שרבותיו הורו ופוסקים לו שהאיסור עומד בעינו יש להעיז לקרוא עליהם: "אין חשיבות איפה אתה חי, אם בארץ אם בגולה, העיקר שאתה חרדי" ??? מי שכבר גר כאן זו שאלה אחרת כי אסור לצאת מאר"י ולכן יש שגם לא באים לביקור כאן בכלל!! מעבר לכל הדברים אתה מתעלם או שוכח או לא יודע ייסוד גדול בהשקפת התורה בכלל: זה שקורה משהו בעולם, טוב או רע, זה לא משייך אוטומאטית שזה רצון הקב"ה! ואני מסביר: לאדם ישנה "בחירה חופשית" אם הוא עובר עבירה נאמר רוצח, גוזל נואף ושאר עבירות ר"ל זה אומר שה' מסכים. אתה יודע מה?! הקב"ה מסכים!! אבל יש כאן "אבל" אחד גדול ועקרוני: דוגמא קודם, ברשותך: בתורתינו הקדושה מסופר על שתי נשים שפיתו איש לשכב איתן אחת רשעית ארורה ואחת זכתה שייצא ממנה משיח!! אשת פוטיפר ראתה בחרטומים שלה שהיא מיועדת ליוסף הצדיק, ומה היא לא עשתה להגשים את "נבואתה"?? תמר כלתו של יהודה ראתה ברוח הקודש שממנה צריך לצאת סבו של משיח ומה היא לא עשתה לקיים את נבואתה??( ונבואתה כעת ללא מרכאות כמובן!!) יש לנו קצה מושג מה ההבדל ביניהן?! למה זו רשעית ארורה וזו צדקת גמורה?? נו..תסביר לי!! הרמח"ל אומר שאין "רע" בעצם בעולם והכל יחזור בסוף דברי הימים ל"ייחודו של הי"ת "! כלומר גם מי שרצח, עבירה הוא עבר אבל לעתיד לבוא יתגלה כוונתו (לא רצונו אלא כוונתו) של הקב"ה בכך ויתגלה שהכ להיה לטוב. אז מה?? אולי מחר נתחיל לרצוח אנשים ונטען לשופט: "תגיד! אין לך סבלנות, כבוד השופט?! חכה כמה שנים ותראה איזה מעשה נאצל וחשוב עשיתי ברצח זה!! אני גורם ל"יחוד השם יתברך"..והכל לטובה!"! נו.. זה יתקבל אתה חושב?? לנו ניתנה תורה ועל פיה אנו חייבים לחיות "בהדי כהשי דרחמנא למה לך?" (ברכות כ"ד) אפילו אם תצא בת קול משמיים ותגיד: ההלכה כדברי ה"מזרחי" - אסור לנו לשמוע לה! (בבא מציעא נ"ט) וכבר אמר הקדוש רבי אלחנן ווסרמן שבדור האחרון יהיה נסיון כמו עם אליהו בהר הכרמל עם נביאי הבעל אלא שהפעם "תיפול האש" על המזבח השיקרי-"מזבח הציונות". ועל כך שנעמוד בנסיון קשה זה אנו ב"הושענא רבה" מתפללים: "הושענא שלוש שעות".. נחזור ל"מדינתינו": אתה יודע קצה מושג כמה עבירות נעשו בדרך להקמת.אופסס.. ייסוד מדינה זו?? (סליחה "ייסוד המדינה" אינני קורא לכך הקמה אלא הפלה..) אתה יודע כמה עבירות נעשו ע"י יהודים בגלל הוצאה לשמד מטעם, בחסות ובהכוונה של מנהיגי העם החילוניים?? זה רצון ה'?? לזה נגיד..נגיד ה' הסכים ורצה במדינה..למדינה זו התכוון? ועוד נקודה חשובה: אתה לא יודע אבל הליך קבלת הארץ מהקב"ה היה על תנאי: תהילים ק"ה פסוקים מ"ד ו-מ"ה: "וַיִּתֵּן לָהֶם, אַרְצוֹת גּוֹיִם וַעֲמַל לְאֻמִּים יִירָשׁוּ. בַּעֲבוּר, יִשְׁמְרוּ חֻקָּיו וְתוֹרֹתָיו יִנְצֹרוּ הַלְלוּ-יָהּ" ארץ ישראל לא שייכת לנו כמו שצרפת שייכת לצרפתים וסין לסינים וכו' אר"י שייכת לקב"ה והיא ניתנה לנו אך ורק על תנאי זה! לטעמך, מנהיגי הציונות מקיימים תנאי זה למחצה לשליש או אולי לרביע? טוב.. עייפתי..קרא בינתיים את מה שכתבתי חשוב עליהם ואמשיך כבר בלנ"ד. בברכה

mgb

New member
טוב, בוא נמשיך עוד קצת..

בס"ד נקודה נוספת ואינפורמטיבית מאין כמוה להבנת הסוגיא: אני מציג כאן קטע מהזוה"ק תוך הדגשה ותירגום רק חלק ממנו: רבי יוסי ורבי חייא הוו אזלי באורחא, א"ר יוסי לרבי חייא: אמאי את שתיק? הא אורחא לא אתתקן אלא במלי דאורייתא! אתנגיד רבי חייא ובכה פתח ואמר (בראשית יא): ותהי שרי עקרה אין לה ולד, ווי על דא ווי על ההוא זמנא דאולידת הגר לישמעאל. א"ל רבי יוסי: אמאי? והא אולידת לבתר והוה לה ברא גזעא קדישא! אמר ליה: את חמי ואנא חמינא והכי שמענא מפומוי דר"ש מלה ובכינא (ס"א א"ל מה היא א"ל ווי וכו') ווי על ההוא זמנא, דבגין דשרה אתעכבת כתיב (שם טז) ותאמר שרי אל אברם וגו' בא נא אל שפחתי וגו', ועל דא קיימא שעתא להגר למירת לשרה גבירתה והוה לה ברא מאברהם, ואברהם אמר " לו ישמעאל יחיה לפניך" ואף על גב דקודשא בריך הוא הוה מבשר ליה על יצחק, אתדבק אברהם בישמעאל עד דקודשא בריך הוא אתיב ליה ולישמעאל שמעתיך וגו', לברת אתגזר ועאל בקיימא קדישא עד לא יפוק יצחק לעלמא. ותא חזי - ארבע מאה שנין קיימא ההוא ממנא דבני ישמעאל ובעא קמי קודשא בריך הוא. אמר ליה: מאן דאתגזר אית ליה חולקא בשמך? אמר ליה" אין! אמר ליה: והא ישמעאל דאתגזר (ולא עוד אלא דאתגזר בר תליסר שנין) אמאי לית ליה חולקא בך כמו יצחק? אמר ליה: דא אתגזר כדקא יאות וכתיקונוי ודא לאו הכי, ולא עוד אלא דאלין מתדבקין בי כדקא יאות לתמניא יומין ואלין רחיקין מני עד כמה ימים! אמר ליה: ועם כל דא כיון דאתגזר לא יהא ליה אגר טב בגיניה? בא וראה: 400 שנה עמד הממונה של בני ישמעאל וביקש מהקב"ה: אמר לו: מי שקיים ברית מילה יש לו חלק בך? אמר לו: כן! אמר לו: והרי קיים ברית מילה (ועוד כבן 13 שנה) ומדוע אין לו חלק בך כיצחק? אמר לו: מפני שזה קיים כראוי וכתיקונו וזה לא. ולא עוד שאינם קשורים אלי כראוי. (הכוונה: שמקיימים מילה בגיל 8 ימים והם בגיל 13 שנה. MGB) אמר לו:ועם זאת כיוון שסוף סוף מקיימים לא יהיה להם שכר טוב בגלל המצווה? ווי על ההוא זמנא דאתיליד ישמעאל בעלמא ואתגזר, מה עבד קודשא בריך הוא ארחיק להו לבני ישמעאל מדבקותא דלעילא ויהב להו חולקא לתתא בארעא קדישא בגין ההוא גזירו דבהון! וזמינין בני ישמעאל למשלט בארעא קדישא כד איהי ריקניא מכלא זמנא סגי כמה דגזירו דלהון בריקניא בלא שלימו, ואינון יעכבון להון לבנ"י לאתבא לדוכתייהו עד דישתלים ההוא זכותא דבני ישמעאל (ויקרא סט א) ועתידים בני ישמעאל לשלוט בארץ הקדושה כאשר היא ריקה מכל זמן רב בגלל מצוות המילה שקיימו שלא בשלימות והם יעכבו את בנ יישראל לחזור למקומם עד שיושלם זכותם של בני ישמעאל וזמינין בני ישמעאל לאתערא קרבין תקיפין בעלמא ולאתכנשא בני אדום עלייהו ויתערון קרבא בהו חד על ימא וחד על יבשתא וחד סמוך לירושלם וישלטון אלין באלין וארעא קדישא לא יתמסר לבני אדום, בההוא זמנא יתער עמא חד מסיפי עלמא על רומי חייבא ויגח בה קרבא תלת ירחין ויתכנשון תמן עממיא ויפלון בידייהו עד דיתכנשון כל בני אדום עלה מכל סייפי עלמא. וכדין יתער קודשא בריך הוא עלייהו הדא הוא דכתיב (ישעיה לד) כי זבח ליי' בבצרה וגו', ולבתר דא מה כתיב לאחוז בכנפות הארץ וגו' וישיצי לבני ישמעאל מינה ויתבר כל חילין דלעילא ולא ישתאר חילא לעילא על עמא דעלמא אלא חילא דישראל בלחודוי, הדא הוא דכתיב (תהלים קכא) יי' צלך על ידך ימינך, בגין דשמא קדישא בימינא ואורייתא בימינא ועל דא בימינא תליא כלא ותנינן דבעי לזקפא ימינא על שמאלא כמה דאוקמוה דכתיב (דברים לג) מימינו אש דת למו, ובזמנא דאתי (תהלים ס) הושיעה ימינך וענני, ובההוא זמנא כתיב (צפניה ג) כי אז אהפוך אל עמים שפה ברורה לקרא כלם בשם יי' ולעבדו שכם אחד, וכתיב (זכריה יד) ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד, ברוך יי' לעולם אמן ואמן: <<עד כאן דברי הזוה"ק>> (שמות סוף פרשת וארא) הרי ש"רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום"..מה יעזרו כעת כל כוונותיהם ה"טובות" וה"טהורות" של הציונים אם ה' כבר החליט שעדיין לא הגיע הזמן?? יש כעת לדעת שאנחנו עדיין בגלות..גלות בכלל וגלות בין יהודים.. ועל כך אמר מי שאמר: "מפני חטאינו גלינו לארצינו".. סבלנות לא היתה למעפילים דאז ולא ל"מעפילים" של דורינו! וכמו שבני גד ובני ראובו וחצי שבט המנשה ביקשו נחלה לא להם ומוקדם ב-8 חודשים מהמתוכנן ובכך גם גלו לפני שאר השבטים גם ב-8 חודשים מוקדם יותר, כך חלילה עלול לקרות לממהרים בטרם עת!! בברכה

mgb

New member
הודעה לעיון כללי בלבד!

בס"ד בהודעה הקודמת טעיתי בציון הדף ממסכת ברכות - לא דף כ"ד אלא י' ע"א. כיוון שנכנסתי לתקן חשבתי כבר בהזדמנות להבהיר את כוונתי בציון הגמרא מברכות ובבא מציעא:
נצטט את הגמרא מברכות תחילה: אמר רב המנונא מאי דכתיב (קוהלת ח) מי כהחכם ומי יודע פשר דבר מי כהקדוש ברוך הוא שיודע לעשות פשרה בין שני צדיקים בין חזקיהו לישעיהו חזקיהו אמר ליתי ישעיהו גבאי דהכי אשכחן באליהו דאזל לגבי אחאב <שנאמר (מלכים א יח) וילך אליהו להראות אל אחאב> ישעיהו אמר ליתי חזקיהו גבאי דהכי אשכחן ביהורם בן אחאב דאזל לגבי אלישע מה עשה הקב"ה הביא יסורים על חזקיהו ואמר לו לישעיהו לך ובקר את החולה שנאמר (מלכים ב כ; ישעיהו לח) בימים ההם חלה חזקיהו למות ויבא אליו ישעיהו בן אמוץ הנביא ויאמר אליו כה אמר ה' <צבאות> צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה וגו' מאי "כי מת אתה ולא תחיה"?! מת אתה בעולם הזה ולא תחיה לעולם הבא ! אמר ליה: מאי כולי האי? אמר ליה: משום דלא עסקת בפריה ורביה! אמר ליה: משום דחזאי לי ברוח הקדש דנפקי מינאי בנין דלא מעלו אמר ליה: בהדי כבשי דרחמנא למה לך מאי דמפקדת איבעי לך למעבד ומה דניחא קמיה קודשא בריך הוא לעביד! אמר ליה: השתא הב לי ברתך אפשר דגרמא זכותא דידי ודידך ונפקי מנאי בנין דמעלו! אמר ליה: כבר נגזרה עליך גזירה! אמר ליה: א"ל בן אמוץ כלה נבואתך וצא כך מקובלני מבית אבי אבא אפי' חרב חדה מונחת על צוארו של אדם אל ימנע עצמו מן הרחמים" ההסבר בקצרה: המלך חזקיה נמנע מלשאת אישה כיוון שראה ברוח הקודש שיצאו ממנו שני בנים רשעים. נשלח אליו הנביא ישעיה בשם ה' ומצווה עליו להכין "צוואה". לאחר בירור נודע לחזקיה על הגזירה אבל מתרץ את עצמו מדוע לא התחתן. אומר לו הנביא אינני מכחיש את מה שראית ברוח הקודש אבל את המצווה עליך אתה מחוייב לעשות ואת השאר תשאיר לקב"ה.. "בהדי כבשי דרחמנא - למה לך?" <<>> בנסתרות הקב"ה למה לך להתערב? ההמשך לא רלוונטי למעט העובדה שאכן, יצאו ממנו שני בנים רשעים.. לאמר שאולי טעה חלילה ישעיה הנביא?! חס וחלילה !! זה הכלל לעד ולעולמי עולמים: "בהדי כבשי דרחמנא, למה לך?!"
וכעת לגמרא בבא מציעא: "תנן התם: חתכו חוליות ונתן חול בין חוליא לחוליא ר"א מטהר וחכמים מטמאין. וזה הוא תנור של עכנאי: מאי עכנאי?! אמר רב יהודה אמר שמואל: שהקיפו דברים כעכנא זו וטמאוהו! תנא באותו היום השיב רבי אליעזר כל תשובות שבעולם ולא קיבלו הימנו!! אמר להם: אם הלכה כמותי חרוב זה יוכיח נעקר חרוב ממקומו מאה אמה ואמרי לה ארבע מאות אמה אמרו לו: אין מביאין ראיה מן החרוב! חזר ואמר להם: אם הלכה כמותי אמת המים יוכיחו חזרו אמת המים לאחוריהם! אמרו לו: אין מביאין ראיה מאמת המים חזר ואמר להם: אם הלכה כמותי כותלי בית המדרש יוכיחו! הטו כותלי בית המדרש ליפול.. גער בהם רבי יהושע אמר להם: אם תלמידי חכמים מנצחים זה את זה בהלכה, אתם מה טיבכם?! לא נפלו מפני כבודו של רבי יהושע ולא זקפו מפני כבודו של ר"א ועדיין מטין ועומדין! חזר ואמר להם: אם הלכה כמותי מן השמים יוכיחו!! יצאתה בת קול ואמרה: מה לכם אצל ר"א שהלכה כמותו בכל מקום!! עמד רבי יהושע על רגליו ואמר: "לא בשמים היא"!! מאי (דברים ל) לא בשמים היא? אמר רבי ירמיה: שכבר נתנה תורה מהר סיני אין אנו משגיחין בבת קול! שכבר כתבת בהר סיני בתורה (שמות כג) "אחרי רבים להטות"! אשכחיה רבי נתן לאליהו א"ל מאי עביד קוב"ה בההיא שעתא א"ל קא חייך ואמר נצחוני בני נצחוני בני.. ההסבר בקצרה: מחלוקת הלכתית התגלעה בין רבי אליעזר וחכמים. כל מאמצו לשכנעם לא צלח. לבסוף ניסה כוחו בהבאת הוכחות חיצוניות מהסוגיא תחילה מהחרוב, עבור למפל-המים וכלה בקירות בית המדרש ובכל זאת לא קיבלו חכמים את דעתו! כמוצא אחרון ניסה להביא הוכחה שהקב"ה מסכים -ע"י "בת-קול" מעין מסר שמיימי! ואף -על-פי-כן דחה רבי יהושע את ה"בת-קול" כיוון שמאז מתן תורה, רק היא מחייבת אותנו ולא כל סימנים של רוח הקודש, בת קול ואפילו לא נבואה חדשה! יתירה מכך, ה"בת קול" ירדה לנסות(*) אם אכן דבקים בתורה או סומכים על הוכחות וסימנים למיניהם אחרים!! וכשראה הקב"ה שלא נכשלו בנסיון ונשארו צמודים לתורה חייך(כביכול)ואמר: "נצחוני בני נצחוני בני"! כך נכון וראוי לנהוג, אז ולתמיד! שבת שלום! -------------------------------- (*)דברים פרק יג <ב> כִּי-יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא, אוֹ חֹלֵם חֲלוֹם; וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת, אוֹ מוֹפֵת. <ג> וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת, אֲשֶׁר-דִּבֶּר אֵלֶיךָ לֵאמֹר: נֵלְכָה אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים, אֲשֶׁר לֹא-יְדַעְתָּם--וְנָעָבְדֵם. <ד> לֹא תִשְׁמַע, אֶל-דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא, אוֹ אֶל-חוֹלֵם הַחֲלוֹם, הַהוּא: כִּי מְנַסֶּה יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, אֶתְכֶם, לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אֹהֲבִים אֶת-יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, בְּכָל-לְבַבְכֶם וּבְכָל-נַפְשְׁכֶם.

tkhri

New member
mgb תודה על התשובות...

למרות שאני לא מסכים עם רבים מדברייך, ואני כמובן לא מופתע מכך, אני חייב להודות שאני נהנה להתכתב איתך על זה ומודה לך על הסבלנות וההסברים שאתה נותן ומפרט. אני מסכים איתך שזה לא הפורום המתאים לדיונים מסוג זה ולכן אני אשתדל להמנע מהם להבא. אשמח אם תסכים לדון איתי מדי פעם על נושאים כאלה ואחרים במסרים. בברכה...

mgb

New member
תודה על תגובתך

בס"ד אינני מבטיח שאוכל להתכתב במסרים משום שלא תמיד אני בכוחות גוף ונפש בכלל ולנושאים כאלה בפרט. תודה על המחמאה (מותר לי להגדיר אותה כך?)ומחזיר לך שאני נהנה אולי לא מדיעותיך המשתקפות בשאלותיך כמו רצינות ההתעניינות הגורמת לניסוח שאלות בצורה מכובדת ומכבדת. דבר אחרון לסיום ואם תרצה אתה יכול לענות לי או כאן או במסר: כשאתה לאחר דיון פרטני ומעמיק אומר: "למרות שאני לא מסכים עם רבים מדברייך.." זה מעט לא הוגן, משום שאינני נביא ואיני יודע על מה אתה מסכים ועם מה אינך יכול להשלים. אתה יכול לאמר בנקודה X אני מסכים אבל לעומת זאת בנקודה Y לא. ואסביר לך למה זה חשוב: לכל טענה שלך הבאתי נקודתית ופרטנית הסבר עם מקורות ואני תוהה: אינני מביע דיעה משלי אלא מדברי רבותינו נ"ע ולהבדיל שליט"א כך שאין אלה דבריי. כלום היתכן שאתה לא מסכים עם דברי הזוה"ק או הגמרות שהבאתי, לדוגמא?? גם בשאר הנקודות לכל היותר הרחבתי והטעמתי את הדברים אולם לא בדיתי מליבי דבר!! אסתפק בדברים אלה... שבת שלום! מגב

tkhri

New member
1)מותר לך להגדיר אותה ככה ../images/Emo13.gif

2)לא פירטתי כי לא רציתי לפתוח את הדיון מחדש גם כי זה יום שישי ואין לנו הרבה זמן להתכתב כאן היום וגם כי כמו שכתבתי זה לא המקום. 3)אני מודה שאני לא בקיא בתנ"ך ויהדות...ואם נשווה אותי אלייך אז אני כמו ילד בכיתה ב' שלומד חשבון ואתה פרופ' למתמטיקה. ולכן אני לא יכול "להתחרות" מולך בדברי רבנים וכתובים. אני יוצא מנקודת הנחה שאם יש רבנים,ורבנים גדולים וחשובים מאוד,שהם כן ציונים, אזי אולי יש גם טענות שכנגד. ולכן זה לא שאני חלילה יוצא כנגד הזוה"ק וכו' אלא לא מסכים עם המסקנות שלך...בהסתמך על כך שיש רבנים שחושבים אחרת ממך. אני מעריך שאתה לא חושד ברב אליהו ואחרים בחילול השם\ "שכחת" התורה או בורות.... בכל אופן שתהיה לך ולכל בית ישראל (חילוני,מסורתי,דתי,חרדי,אשכנזי, ספרדי,מזרחי,אתיופי,רוסי), שבת שלום,שלווה,שקטה ומספקת! אולי....אולי,היום יהיה לי אומץ ללכת לבית הכנסת...נראה...

mgb

New member
../images/Emo24.gifכבר הרווחנו משהו..../images/Emo197.gif

בס"ד אם כל הפורום הוקם שיעלה על ליבך ללכת לתפילה ולו אחת ולו לעניית "אמן" אחד.. היה שווה הכל!!! עלה והצלח יקירי! מגב ---------------------------- נ.ב אולי יראה תמוה בעיניך אבל היה לי עצוב לקרוא את ההשוואה בין ידיעותי לידיעותיך..אני יודע יותר ממך - זו עובדה, אבל.. מול היידע של רבותי בדור הזה שלא לדבר על דורות קודמים ובייחוד מול מה שהייתי יכול לדעת אינני יותר מבור ועם הארץ כלפיהם!! ה' יעזור!

tkhri

New member
ללכת לתפילה את כמעט תמיד רוצה

ללכת לבד אין לי אומץ.... בצבא אני לפעמים הולך עם החיילים הדתיים ביום שישי בערב, בבית,רק המחשבה ללכת לבד גורמת לי להרגיש זר....כאילו כל העיניים נעוצות בי,וכולם יודעים "שאני לא שייך" ולא בקאי בפרטים...

mgb

New member
ועל זה נאמר

בס"ד "לא כל היודע - הולך אלא.. כל ההולך יודע.." פעם, פעמיים ובסוף עוד תמסור שיעורים תורניים..
ובכלל: "לא הביישן למד"
שבת שלום! מגב

MOOLKI

New member
דבר אחד אני לא מצליח לפענח....

יש כל כך הרבה חרדים בחו"ל שמתפללים 3 פעמים ביום לשוב לארץ ישראל. זו הייתה לב ליבה של התפילה במשך 2000 שנים. נו?אז מה קורה? הקב"ה נתן את יריית הפתיחה ב 1948.עכשיו תורם. מה שוות אם כן כל התפילות?קנו כרטיס ותעלו לארץ. לא לשם כך התפללו אבותינו ואבות אבותינו?האם אותם אנשים מתעמקים במה שהם קוראים 3 פעמים ביום או סתם קוראים לצאת ידי חובה? אני יודע שפתאום לעלות לארץ ולעזוב בחו"ל עסקים או כספים,או מעמד זה לא קל בכלל אבל אני רוצה לקוות שיש לאותם אנשים ערכים טיפה יותר חשובים מהנ"ל. נשאלת השאלה,מי בעצם פוסח כאן על שני הסעיפים?

gdisrael

New member
צודק, אבל בוא לא נתערב בתוכניות של

ה'- אני בטוח שהכל חלק מהתכנית הגדולה. ואכן, ה' לא משחק בקוביות
אני חושב שזה יהיה מפתח בגאולה , אשר תקרה במהרה בימינו, לא סתם. לעניות דעתי לפחות. בכל אופן, יש יהודים שמתנגדים בישוב הארץ, כי אנחנו עדיין בגדר 'גלות', כפי שאתה יודע. קל וחומר שאין להם שלטון דתי, שהרבה פעמים לא מתחשב בהם. בארצות הברית למשל, הם לרוב חיים בקהילות, והשלטון מכיר בהם, ונותן להם את התמיכה הנדרשת.

MOOLKI

New member
מה הקשר כאן לבורא עולם?

אני לא רואה שום קשר. מי מתנגד לישוב הארץ? הקמת מדינת ישראל היא לא תחילת הגאולה על פי המקורות? אומנם לא הגענו למנוחה ולנחלה אבל לומר שאנחנו עדיין בגלות זה רחוק מהאמת. הנק' היא שה' ברוב חסדיו נתן לנו אפשרות לחזור פיזית לארץ אחרי 2000 שנים ודווקא הם לא מרימים את הכפפה. לא מצליח להבין זאת... אני אספר כאן סיפור אמיתי שסיפר לי אבא שלי. יש לי קרובת משפחה(מבוגרת היום) שנולדה בחו"ל ועם השנים היא התחילה לפזול לכיוון ארץ ישראל ורצתה לעלות ארצה ולהקים כאן משפחה ורצתה שגם הוריה יעלו איתה ועם אחיה. הם סירבו בתחילה ולא רצו להיכנס להרפתקה המסובכת הזאת.(אני מדבר על לפני כמה עשורים שזו באמת הייתה הרפתקה לעלות לארץ,בניגוד להיום שהדברים הרבה הרבה יותר פשוטים ומסודרים). היא אמרה לו דבר אחד פשוט,"או שתעלה איתי לארץ ישראל או שכל התפילות שנשאת ב 50 שנים האחרונות לא שוות מאומה". הוא היה אדם ישר כמו לולב וזה נגע לליבו והתחוור לו שהיא צודקת והם עלו כולם לארץ ביחד.

gdisrael

New member
אכן אתה צודק

אבל עלייה לארץ, לפחות איך שרואים את הדברים בפשוטם, הייתה תחילת הגאולה מבחינה גאוגרפית גרידא. כי פשוט רוב מאורעות אחרית הימים, אמורים לקרות כאן. וגם פה אמורה להיות החזרה בתשובה שלנו. אכן, אנחנו נחשבים בגלות אדום, ועד ימות המשיח, גם אם אפילו יהיה פה שלטון דתי, נחשב בגלות אדום. וזהו, אין מה להוסיף, לא רחוק מהאמת, אלא אם כן חכמינו טועים ... ואכן - יש אנשים שמתנגדים לישוב הארץ, וזה מובן לי מאוד למה. עם זאת - אני חושב שזו טעות, אבל מי שמני לשופט, ואותך ?!

MOOLKI

New member
אני לא שופט אף אחד.

אמרתי שאני לא מבין אותם. בקיצור,הסברת עכשיו בדיוק למה כן(!) צריך לעלות לארץ.

אל יאוש!!!

האם הנך זוכר/יודע מאין התחילה המדינה? כשהיגרו לכאן ממש מעט אנשים אבל ממש מעט!! ושאר העם היהודי טען שאסור לעלות לא"י- משום שזה יגביר את האנטישמיות ומשום שאין "לעלות בחומה". כמה קשיים היו להם בדרך? ללא סוף.. ממגפות.. פרעות מצד הערבים.. וכל זה היה לאורך כל העליות (אם אינני טועה היו 5 כאלו..) והמצב רק הדרדר עם הזמן אך לעולם אותה קבוצה קטנה של עולים לא התייאשה והייתה דבקה במטרתה ולבסוף קמה לה מדינת ישראל... אז נכון שעכשיו המצב קצת קשה - אבל כל עוד יש קבוצה (גם אם היא קטנה) שעדיין יש לה אידיאליים כאלו ואחרים לאט לאט הם שוב יצליחו לשקם את מדינתנו (אז נכון שעכשיו מפרקים מאחזים ומפנים מקומות מא"י- אבל כל עוד נמשיך להיאבק אל לנו להתייאש!!!)

למעלה