MG חשמלי פנאי ב 130000 ש"ח

enigo

New member
עזוב, מצא איזה ילד בכיתה ג' שיעזור לך עם

הבנת הנקרא...

נמלה הוא הסביר לך מאד יפה

בוא תבין ככה: א. כשאסור לעקוף אסור גם לנסות לעקוף (לנסות לעקוף זה להתחרט ולחזור אל המכונית מאחוריה היית טרם שיצאת לניסיון העקיפה) &nbsp ב. אבל, כשמותר לעקוף מותר לך גם רק לנסות לעקוף כלומר אם מותר לעקוף אז מותר לך לצאת לעקיפה ואז להתחרט ולחזור למקומך כי למשל, לפתע אתה מגלה שמתקרב מהר מדי רכב ממול. &nbsp האם אתה מבין את ההבדל בין סעיף א' לסעיף ב'

זה בדיוק הענין . כאשר נדמה לך שאפשר לעקוף

אבל לאחר שיצאת לעקיפה מסתבר לך שאי אפשר לעקוף ואתה חוזר למקומך . זו עבירה .

enigo

New member
לא נכון. מאוד פשוט. אחרת היה מופיע סעיף כזה

בחוק - וכמו שאפשר לראות בקישור שהבאת, הוא לא מופיע.

enigo

New member
למה שאשתדל להסיק מסקנה שגויה? הרי אין לך על סמך מה להסיק את

המסקנה הזו. החוק מגדיר במפורש מהי עקיפה אסורה - עובדה שלא נקבע שאי השלמת עקיפה אינה חוקית. &nbsp

אני אחפש דרך להסביר לך

בוא נדמיין סצינריו: נניח אני רוכב לאט על האופנוע. הכביש דו נתיבי חד מסלולי. המהירות המותרת 90. אני רוכב 75. ואז אתה מגיע מאחור ורוצה לעקוף. הקו בין הנתיבים מקווקוו ושדה הראייה מעולה. ואז אתה מאותת בודק שהנתיב הנגדי פנוי ויוצא לעקיפה. אבל אז תוך כדי שהרכב שלך שהוא הטוב בעולם, קרי מזדה cx5
נמצא מקביל אלי לשמאלי בנתיב הנגדי, אני נזכר שעלי להזדרז ותוך כדי שאתה בנתיב הנגדי במקביל אלי אני נותן גז מגביר הקצב משמעותית ואתה חוזר לנתיב הימני אל מאחורי מקלל... &nbsp מאחוריך נוסע שוטר תנועה. האם עליו לתת לך קנס?

הוא יתן לך קנס כי אסור לך להגביר מהירות כאשר אתה נעקף

אבל אם אתה יוצא לעקיפה הכל נראה לך בסדר אתה סוטה שמאלה ומתקדם קצת ופתאום אתה רואה שלא תוכל להשלים את העקיפה מסיבה כל שהיא וחוזר אל מאחרי הרכב הנעקף .קנס .

אז לפי הדוגמה שלי מי יקבל את הקנס?

האם שנינו? רוכב האופנוע? נניח המהירות המותרת 90 ונסעתי לפני כן 85. ואתה שנסעת 90 והתכוונת לעקוף... השוטר לא יידע שהגברתי המהירות מ85 ל91. הוא הרי לא יכול לאכוף בו זמנית את כל העבירות ובפרט כי זאת רק הגברה קטנטונת מ85 ל91 אבל אתה לא תוכל להשלים את העקיפה. ''עזוב אותי''...
אני מתעניין בך. האם אתה תקבל קנס? &nbsp צריך להיות לך ברור שאסור לתת לך קנס. יצאת לעקיפה, ראית שלא תוכל להשלים אותה וכדי לא לדרדר את בטיחות משתמשי הכביש, החלטת לא לבצע את העקיפה. זאת ההחלטה הנכונה. לבצע את העקיפה בכל מחיר זה דבר מאוד שגוי. הקנס שאתה קיבלת, הוא בגלל שחצית קו הפרדה רצוף (במטרה לעקוף). זה לא היה משנה לשוטר שבסופו של דבר לא עקפת. הבעיה אצלך היא הקו הלבן הרציף. יכול להיות שיצאת לעקיפה כשהקו היה מקווקוו וחזרת כשהקו היה רציף. זאת סוגיה אחרת וצריך לחזור מהר לצד ימין.

אז אני אספר לך את הסיפור המלא . אבל קודם אתה תקבל את הקנס

בהחלט אפשר לראות שהגברת מהירות , לא משנה שהתסריט שלך דמיוני האופנוע היה עוקף הרבה לפני . אז לסיפור שלנו . השכן שלי מאלי סיני (אפי האח של נחום הבעלים של "יינות ביתן".אז הייתה לו רק מכולת קטנה) קנה מאזדה קבריולט או פירמה אחרת , בקיצור רכב עם תאוצה חזקה הרבה יותר מהממוצע ולי הייתה סוברו DL סטיישן 1600 1987 אהובתי . בשנות התשעים . יום אחד הוא יוצא לפני ואני אחריו , הוא מרביץ עקיפות בקלילות בכמה עקיפות הצלחתי לעשות כמוהו . הגענו לעוד עקיפה , הוא עובר בקלילות ואני אחריו הוא הצליח לעבור ואני לא , חזרתי לנתיב שלי , בום עוצר אותי השוטר רושם לי את הדו"ח 100 - 200 ש"ח על נסיון עקיפה , לא רציני . ושאל מה יש לי לומר ? אמרתי שרק ניסיתי לעקוף זה מה שהוא רשם .שילמתי את הקנס זה לא סיפור לערער או להשפט עליו . לימים זומנתי לקורס נהיגה נכונה , ( כן הייתי נהג שודים עם הרבה קנסות ) רק שם נודע לי שזו עבירה . אמרתי לעצמי כמה טוב שלא הלכתי להישפט על זה .

enigo

New member
זה לא כל הסיפור - למה לא הצלחת להשלים את העקיפה?

שם טמונה הסיבה לדוח, לא זה שלא התעקשת להשלים אותה. כאמור, פרטים זה קטע מעצבן...

אבל מה לעשות אין התיחסות בחוק למקרה שאתה מתאר

בחוק יש התיחסות רק לעקיפה שהושלמה , אני לא השלמתי את העקיפה . עקיפה כשהדרך לא פנויה נהגת ברכב הנ"ל ועקפת רכב אחר כשהדרך לא הייתה פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר ביצוע עקיפה בבטחה, ובכך גרמת לסיכון נסיעתו של רכב אחר בניגוד לתקנה 47(ד) לתקנות התעבורה

יש גם את תקנה 40א , בדבר סטיה מנתיב

לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון

enigo

New member
אתה שם לב לחלק של ה"אם"?

משמע - אין איסור גורף על סטיה מהנתיב, אלא רק במצבים מוגדרים.

כן, המצבים המותרים הם פניות ימינה או שמאלה .

או בעקיפה מותרת ב 2 נתיבים ויותר לכל כוון , כל השאר לא . אסור לך להיות בנתיב ה3 כאשר ה 2 פנוי , כלומר אסור לך לסטות לנתיב ה 3 סתם . אבל אנו מדברים על כביש דו סיטרי . אין לך מה לעשות בנתיב ממול אלא לצורך עקיפה מותרת , כלומר גם מכאן משתמע שאין לנסות לעקוף ולחזור .

כן , לדבר עם ילד זה יותר מעשי

אז בא נלך מהכוון שלך . בכביש דו סיטרי עם קו הפרדה מקווקו יצאתי לעקיפה ראיתי שאני לא יכול לעשות אותה כי יש רכב ממול די רחוק אבל בכל זאת לא מאפשר לעקוף . חזרתי למקומי , כלום לא קרה , לא תאונה ולא שריטה . על מה אני מקבל דו"ח ?

enigo

New member
על זה שיצאת כשהדרך לא פנויה

דבר שיש איסור ברור לגביו בקישור שהבאת. וכנראה שהוא לא היה כזה רחוק כמו שאתה מתאר, אחרת השוטר לא היה טורח בכלל לעצור אותך. אבל יש שפע של מקרים שבהם אי השלמת העקיפה מוצדקת, ולכן לא רק מותר, אלא גם מתחייב לא לנסות להשלים אותה. פיקנטו נתן לך דוגמא קלאסית - יצאת לעקיפה, והרכב הנעקף האיץ.

למעלה