melone - you eat alone

freearth10

New member
melone - you eat alone

שלום לכולם,

השבוע חבר סיפר לי שבסדנאות הבריאות בארצות הברית הוא למד שאבטיח ומלון אוכלים כארוחה נפרדת.
זה נשמע לי הגיוני מאחר שאני מודעת לכך שפירות ומזון אחר לא נעכלים טוב יחד ושגם בין הפירות יש כאלה שמקפידים על צירופים מסויימים.
יש לדעתכם סיבה למה ניתנה הוראה כל כך חד משמעית של אכילת האבטיח והמלון בנפרד מכל ארוחה אחרת?

תודה,
מאיה

0 אור 0

New member
שמעתי את זה גם בארץ

אני לא זוכרת כרגע בדיוק את ההנמקה,
אם אני לא טועה זה קשור לזמן העיכול שלהם שהוא המהיר ביותר מכל הפירות - ואז אוכלים אותם בנפרד כדי שלא "יתקעו" אחרי מזון שמתעכל מהר יותר ויתחילו לתסוס ולגרום אי נעימויות קיה.
יתכן גם שזה קשור לצירוף של תכולת מים מאד גבוהה יחד עם סוכר גבוה.

ilan91

New member
אינך טועה

הסיבות שכתבת נכונות.
רצוי להשתדל לאכול אותם לבד, במיוחד אם יש בעיות עיכול.
צירוף אפישרי (ישנם היג'יניסטים שמצרפים כך) - סוגים שונים של המשפחה (מלונים למלונים מסוג אחר או לאבטיחים).
ישנם גם שמצרפים איתם פירות חצי-חמוצים.
הסוכר ויתר המרכיבים במלונים\אבטיחים הינם במצב פחות יציב מאשר בשאר הפירות.

freearth10

New member
תכולת מים גבוהה

היי אור,
בקשר לסוכר אני לא לגמרי מסכימה כי סוכר מן הטבע שונה בדרך עיכולו בגוף מסוכר מעובד והוא לא נחשב מסוכן לגוף.
השאלה היא למה מזון שמכיל הרבה מאוד מים לא טוב לנו? הרי זה שוטף את הגופנפש שלנו.
מאיה

0 אור 0

New member
מזון שמכיל הרבה מים זה מצוין לנו

אבל המים והאכילה לפעמים לא מסתדרים כל כך טוב ביחד,
עדיף לשתות בנפרד מהאוכל
אגב, גם לי אין שום דבר נגד פירות בכלל ופירות מתוקים פרט,
אני גם לא בדיוק אוכלת לפי שום שיטה ובטח לא לפי שיטת הפרדת המזונות - כרגע מנסה לשפר את תזונתי במידת האפשר ולפי מה שמתאים ואפשרי עבורי.
מה שכתבתי כאן אינו הנחיה אלא בסך הכל נסיון לענות לשואל מה הלוגיקה של ההנחיה הזו,

0 אור 0

New member
אופסי

איבדתי את הרצף של השרשור,
אפילו לא שמתי לב תוך כדי תגובה אליך מי השואל/ת המכובד/ת ...
ומה שכל פעם אני שוכחת לכתוב זה שעם כל הכבוד לתורת הצירופים אני מאד אוהבת את הצירוף המסורתי של אבטיח עם גבינה צפתית.
ביחוד על שפת הים

hal767

New member
אני רוצה לחדד את שתי הנקודות שבשאלתך.

הגוף הינו צרכן גדול של סוכר. הסוכר הנכון לגוף הינו זה הנמצא בפירות. הוא שונה מהותית מכל סוכר מעובד.

הפירות אינם סוכר. הם מכילים סוכר טבעי, אבל הם מכילים גם אוצר אדיר של יסודות מזון המהווים קומפלקס מאוזן של חומרים המותאם לצרכים התזונתיים של הגוף וליכולתו לעכלם. באופן כללי אני בדעה שפירות הם המזון הראשוני והחשוב ביותר של האדם והם קלים מאד לעיכול, עיכולם מהיר מאד ולכן גם זמינותם של יסודות המזון שבהם היא גבוהה ומהירה.

תגובתם באורגניזם בתום תהליך העיכול הוא בסיסי. נתון זה מאד חשוב כי הם מסייעים לשמור על בסיסיות של הגוף. באופן כללי אציין בנקודה זאת שתזונה שמגיבה חומצית מידי היא הגורם לתת תזונה ולכל המחלות.
סוכר תעשייתי מגיב מאד חומצי ואינו מכיל יסודות מזון נוספים מלבד הפחמימה. הוא פחמימה לא מאוזנת וזה גרוע.

יתר על המידה סוכר בתפריט זה גרוע, אבל, כאמור, פירות אינם רק סוכר ואי אפשר להפריז באכילתם. הגוף יודע לתת תחושת שובע מהם בזמן הנכון. גם אם נפריז באכילתם, לכל היותר יווצר תהליך של שלשול קצר שלא יגרום לנזקים.

להבדיל מסוכר מבודד (תעשייתי) הפירות אינם גורמים לסוכרת או לתת תזונה (בעיקר בוויטמינים ומינרלים). להפך, הם משמשים אותנו להעשרת הגוף ביסודות מזון חיוניים ולריפוי הגוף מסוכרת. הלוואי וברפואה המערבית היו יודעים להשתמש נכון בתזונה ובפירות. לבטח היו מצליחים לרפא את חולי הסוכרת ולגאול אותם מייסורים רבים ומהצורך להשתמש בתרופות מזיקות.

כאמור, פירות הינם מזון מאוזן וזה נכון גם לגבי עושרם בנוזלים אידאליים לגוף. כך הם תוכננו ע"י יצרן הטבע, והתיכנון שלו מושלם. אין חיסרון בכך שהם עשירים בנוזלים המחוברים נכון ליתר יסודות המזון שבהם. נוזלי הפירות הם השתיה הטובה ביותר. זה נכון גם לנוזלים שבירקות.

נושא אחר שקשור לשתיה ואכילה הינו הכלל שזה לא נכון לאכול ולשתות ביחד או לשתות זמן קצר אחרי אכילה. שתיה בזמן או אחרי אכילה מדלל את מיצי העיכול ומפחיתה את יעילותם או אפילו מבטלת את יכולתם לפעול. זה מתכון בדוק להפרעות במערכת העיכול ולתת תזונה.
בנקודה זאת אדגיש שאכילת מזון טבעי, כמו פירות וירקות אינה גורמת לצמאון, להבדיל מאכילת מזון תעשייתי, מזון מעובד ומתובל בחומרים מזיקים ומזונות הפסולת הנמצאים בתפריטו של האדם המודרני.

חשוב להדגיש בנקודה זאת את יתרונם הבולט של הפירות מגידול אורגני.

squalus

New member
סיפורי סבתא

עוד שטות מבית הגישה ההיג'ניסטית שחסרת כל ביסוס מדעי, כמו כל שאר הבלי צירוף המזונות.
תאכלי אבטיחים ומלונים מתי שבא לך, ובתיאבון.

hal767

New member
אכן זאת הדך האידאלית לאוכלם.

אך אין זה כלל ברזל. כן אפשר לצרף להם פירות מתוקים כצירוף בינוני.
לסובלים מהפרעות ומחלות בדרכי העיכול כן כדאי להקפיד על הכלל הזה.
החשוב ביותר הוא להקפיד לאכול פירות כשהקיבה ריקה ולא כקינוח.

הכלל הזה, כמו כללים אחרים המהווים את תורת צירופי המזון, הם תוצאה של ידע רב שנצבר ע"י מומחים שחקרו את מערכת העיכול האנושית, שלמדו הייטב את הפיזיולוגיה והכימיה של תהליך העיכול, ובחנו את הידע הזה על אלפי אנשים. התוצאה של מחקרים מעשיים אלה ביססה את נכונות התאוריה הזאת.

באשר למלון ואבטיח - נמצא שאלה שסבלו מהפרעות במערכת העיכול אחרי אכילתם, לא סבלו מהתופעות המזיקות כשהם נאכלו בנפרד כשקיבתם הייתה ריקה מכל מזון אחר.

אמונה תפלה ולא יותר

בניגוד למה שנכתב לפני אין שום ביסוס מדעי או ראיה שיש בזה משהו. אמנם אני לא רואה איזשהו נזק בלהתעקש להפריד בין מה שאת אוכלת ולא לאכול אבטיח עם שום דבר אחר, אבל גם אין בזה שום תועלת מיוחדת.

אם זה עושה לך טוב אז שיהיה בכיף, אבל לדעתי עדיף להפנות את המאמצים בתחום התזונה לכיוונים שבאמת משפרים את הבריאות ולא להתעסק בשטויות.

0 אור 0

New member
מאחר שאני לא היגייניסטית ואפילו לא צמחונית

אני חושבת שאני לא חשודה כפנאטית שאינה יכולה להתנתק מאמונותיה העוורות,
אבל בשיחה מקצועית בין מטפלים בתזונה, שכמוני אינם נעולים על דרך אחת, עלה מרבים מהם שהדרך של צירופי מזון עוזרת מאד לרבים:
גם מההיבט שלאנשים רבים קל מאד להבין וליישם אותה, לעומת שיטות אחרות שהן יותר מסובכות ודורשות מאמץ
גם מבחינת תוצאות מוכחות בהרגשה טובה יותר די מהר לאחר התחלת אכילה לפי שיטה זו.
אז נכון שהאמירה הזו היא לא סקר מדעי מבוסס, אבל אם משהו עוזר לאנשים, אז אני מכבדת את העובדה גם אם אני לא לגמרי מבינה למה (אני מכירה היטב את נימוקי הנגד - העובדה שמזונות רבים אינם חלבון טהור או פחמימה טהורה, העובדה שהעיכול של רכיבים תזונתיים שונים מתבצע באיזורים שונים של מערכת העיכול וכד')

אשכר

New member
מכל הדיון המצחיק הזה -- אף אחד לא ניסה בבית?

זאת אומרת -
לפעמים לאכול ארוחה מלאה ואז לקנח עם אבטיח

ולפעמים לאכול אבטיח, לחכות קצת, ואז לאכול את הארוחה

ולהרגיש בבטן מה ההבדל.

לא מדובר באנרגיות שמימיות או כימיה מולקולרית! לא צריך להיות אחד עם היקום ושניים עם האני הפנימי של אחותך... כדי להרגיש גזים, לחץ, עייפות, וכו'.

מרגישים את ההבדל ממש טוב בבטן תוך חצי שעה-שעה.

ladybug4NLP

Active member
ניסיתי ולא בפעם הראשונה

ארוחה ולאחריה אבטיח!

איזה כיף

כנראה שהבטן שלי אוהבת את השילוב

hal767

New member
ממש לא.

העובדה שאינה חשה בסימפטומים, שהם אותות אזהרה, אינה אומרת שהבעיה אינה מתרחשת. הדבר דומה לאחד ששבר יד ואינו חש בכאב. את המחיר על הטעויות משלמים מתי שהו.

זה מזכיר לי שלפני לא מעט שנים, בהרצאה שנתתי בחוג בית, קם אחד האורחים והתרברב שהוא בגיל 45 ולפי מה ששמע בהרצאה כל תזונתו ואורח חייו הינם טעות אחת גדולה, אין עבירה (כדבריו) שאינו מבצע בחיי היום יום שלו, ולמרות זאת הוא מרגיש בטוב, מתאמן במכון כושר והוא "חזק כמו שור". כעבור מס' חודשים הוא התקשר אלי וסיפר שמצאו אצלו גידול סרטני בראש שלוחץ על המוח ושאל אם אני יכול לעזור לו במשהו.

אז שכל הרברבנים הבורים והשחצנים שלועגים לדרך הבריאות ימשיכו לברבר, ומי שבריאותו חשובה לו כדאי שילמד ויבצע דרך בריאותית ויתחזק את גופו כראוי, בדיוק כמו שהוא עושה בהקפדה רבה במכוניתו, במחשב שלו או בכל מכשיר אחר שמשתמש. הגוף אינו פחות חשוב מאלה וגם הוא דורש תחזוקה נכונה ע"פ הוראות היצרן.

למעלה