Med-Red-Rally

easy swissa

New member
med - red - rally

יציאה לדרך ממרינה תל אביב בתחילת מרץ 2005, הפלגה לפורט סעיד, אורגדה ,אילת ועקבה הגמר באשקלון. החלה ההרשמה לכלי שיט זרים - 20 מקומות (חלקם כבר נרשמו) יתר 30 המקומות לישראלים ההרשמה תחל ב - 1.9.2004 איזי

easy swissa

New member
התכנית והרעיון

Med red rally The first international rally to the red sea ת"א-פורט סעיד- איסמעיליה-שארם-אילת-עקבה-אילת-שארם- איסמעיליה-פורט סעיד- אשקלון תכנית כללית תאריך יציאה לדרך - 4 מרץ 2005 כל ההתארגנות תיעשה במרינה ת"א, רציף מספר 1 יועמד לרשות צי הספינות, ויהפוך למתחם המשט. בכל מרינה ישראלית בה יעבור המשט, אזרחי העיר יוזמנו למרינה למפגש עם המשט והשייטים, יוקרנו סרטי שייט, יופעלו דוכני בתי ספר לשייט, צלילה, דוכני הסברה על פעילות השייט במרינה, נקודת רישום לחוגי השייט הפועל.אופטימיסטים. בערב היציאה לדרך ייערך טקס ברכת הדרך, עם מסיבת שייטים במרינה ת"א המסלול : זינוק – מרינה ת"א, הזנקה במעמד ראש העיר ושר החוץ בשיתוף נותני החסות הראשיים תתבצע חלוקה לקבוצות מסע, קביעת נווטים ומפקדי הקבוצות. עצירה שניה – פורט סעיד – מצריים, טיול בעיר, אירוח ע"י מנהלי הנמל . התכנסות והכנות לקראת חציית תעלת סואץ מעבר בתעלה בשיירה. עצירה שלישית ביציאה מהתעלה – הכנות לקראת הפלגה בים סוף עצירה רביעית - שארם עצירה סופית – מרינה אילת באילת – כל הספינות יעגנו על רציף מלון הולידי אין – בתוך הלגונה, הרציף יהפוך למתחם פעילות ימית ויהיה פתוח חינם לקהל . יוקם מסך קולנוע ובו יוקרנו סרטי שייט ישראליים ובינ"ל, יוקמו דוכני הסברה על פעילות השייט בישראל, במרינה ת"א, דוכני הסברה על זיהום הים התיכון והים האדום בתי ספר ועסקים יקימו דוכני מכירה. קיום שתי תחרויות שייט : 1. תחרות שייט מקצועית israel red cup 2. שיוט השלום – אילת – עקבה, במעמד ראש העיר אילת ואחמי"ם מעמי האזור 28.3.2005 יציאת המשט חזרה לכיוון אשקלון המוזמנים: ספינות ישראליות, ספינות זרות מכל הים התיכון מעל 33 רגל. צפי השתתפות – 50 ספינות (מקסימום סגירת הרשמה) כללים וחוקים : חובה על כל ספינה המשתתפת במשט להירשם מראש, עד ל - 30 יום לפני מועד ההזנקה על כל ספינה יהיו לפחות שני שייטים מנוסים בעלי רשיון סקיפר. רשימת אנשי הצוות חייבת באישור מוקדם מהמארגנים. הספינות יעברו בדיקת כושר שיט מיוחדת טרם היציאה לדרך המשט ינוע בקבוצות, המארגנים ימנו מפקד ונווט לכל קבוצה. אחת הקבוצות תהיה תחרותית ההשתתפות במשט תכלול קורס תדרוך מקדים בנושא הפלגה בים קשה, הישרדות,עזרה ראשונה ועוד סדרת הרצאות והעשרה בנושאים הרלוונטיים. תוצג רשימת ציוד חובה על כל ספינה – תצא ספינה מנועית מלווה איזי

ההפלגה לאילת כיף אחד גדוללללללל

ההפלגה מתוכננת כך ששיטים ומשפחות יוכלו לקחת חלק במשט ההכנות ישמשו להעברת מידע חשוב בנושא ימאות האיזור וניווט בפעם האחרונה שפגשתי משט של יאכטות שהגיע במעלה ים סוף רב השייטים היו מבוגרים שנהנו מכל רגע בדרך ההפלגה מתוכננת לתאריכים הצפוניות אינן במיטבם ולכן צפויות רוחות קלות יותר ( אך במזג אויר קשה לחזות ) החוויה שתעברו הינה בלתי נשכחת אז מומלץ לא להחמיץ להתראות על המים

אתמול בערב נשאלתי על ידי מתעניינים

האם יש גם הערכת עלויות להפלגה? האם יש כבר עלויות של עגינות בדרך? עלויות המעבר בתעלת סואץ? עלויות השארת היאכטה באילת לשבועיים? עלויות ארגון? וכו'

easy swissa

New member
הערכת עלויות

עגינות - ללא תשלום מעבר בתעלה 600$ הלוך חזור מקסימום, עובדים על מחיר קבוצתי... עלויות אירגון - יהיה מחיר השתתפות לאדם - לא סופי לכך יש להוסיף עלויות בירה ומצב רוח

זה לא ../images/Emo6.gif

1. אשקלון אפריל האחרון-תייר מהלך בגאווה במרינה ועל חולצתו תמונה של ספינתו והכתובת "שרדתי את הים האדום" 2. לפי ידיעתי הפלגה צפונה בים האדום יכולה להיות קשה או קשה מאד,תלוי. 3. בכל מקרה בחודש מרץ,אם הצפוניות של עונת המעבר החלו,ההפלגה תהיה קשה מאד. אשמח אם חברי הפורום יעלו כללים וטיפים למפליגים צפונה בים האדום.

zvikamed

New member
צפונה במפרץ אילת

לא יצא לי עדיין עם יאכטה אבל מהפלגות דבורים של חיל הים ( לי יצא בסביבות סוף פברואר ) אני זוכר 2 מטר גלים בדרך צפונה ממיצרי טיראן כל הדרך היא מול הרוח ( פרט למקרים נדירים של סערות דרומיות המפרץ בד"כ מקבל רוח צפ - צפ' מז' ) והגלים יורדים בהדרגה ככל שעולים צפונה - מרחב הנשיבה מצטמצם . על דבור של חיל הים זה היה לילה ארוך ומתיש ביאכטה מפרשית זה נשמע לי כמו יום יומיים של קידמיות / מנוע . אבל בטח יהיה מעניין

Alex33

New member
זוג אוסטרלים מבוגרים אותם פגשתי..

במרינה אשקלון לפני שלוש-ארבע שנים, שהפליגו קרוסר איכותי של 45 רגל לערך, הצהירו שזה היה הקטע הקשה ביותר שלהם בכל הדרך מאוסטרליה... לא הייתה סערה מיוחדת, רק הצפוניות ה"רגילות" של 30 + קשר המתמשכות לעתים קרובות באביב ובקיץ ומעלות גלים קצרים ומעצבנים, ריפים לא מסומנים בקרבת החוף, העדר מרינות ומעגנות "נורמליות" עשו זאת עבורם לקטע קשה מאד, שחייבה ניתוק ההגה האוטומטי והפלגה רצופה של ימים.. ( הבעל גם "קיבל" בסמוך לסיום קטע זה התקף לב קטן..). "סיפורים" דומים לאלה שמעתי משייטים זרים נוספים שעשו דרך הכרחית זו בדרך לים התיכון... נסיון אישי אין לי בהפלגה בים האדום, אבל הייתי נזהר ומתכנן הפלגה כזו היטב..

טבלן

New member
קשה לתת כללים וטיפים

אבל אפשר לחשוב בקול רם. המרחק היבשתי מאילת לשארם הוא 180 ק"מ. הדרך בים צריכה להיות משהו קרוב ל-100 מיל או פחות. ללכת צפונה בצפונית לפי הניסיון של כל אלה שעשו את הדרך הזאת זה משהו קרוב לעינוי, גם לבעלי קיבות חזקות במיוחד. נראה לי שצריכה להיות אפשרות במקרה של צפונית חזקה לחכות בשארם יום או יומיים לתחזית נוחה יותר. צריך לבקש מהמצרים את האפשרות הזאת מראש, גם אם לא ישתמשו בה. חוץ מזה, צריך לבקש מהם, לפחות לגבי היאכטות במשט העממי אפשרות לעצור בדרך. לא יכול להעלות בדעתי כרגע מעגנים מסודרים (כי אין כאלה) אבל לפחות על עוגן במפרצים מוגנים - גם זה משהו.

יש קצת הגזמות../images/Emo52.gif

אני מתרשם מהכתבות כאן כאילו מדובר בכף הורן ולא הפלגה במפצי הים האדום. כמי שבילה כ-6 שנים מחייו בים זה מחצית מהזמן בפעילות במפרצים - עקבה (מפרץ אילת הוא רק החלק הצפון מערבי)וסואץ בכל מיני כלי שייט קטנים, יכול להעיד שהפלגה בספינת מפרש שם זה הדבר הפחות קשה. להיתגלסס עם ספינה מול הצפוניות בחודשים אלו מישימה דומה להפלגה רצופה מאשקלון לחיפה בתקופת מעבר. הבעיה או החשש דווקה ממספר ימים של העדר רוח. אחד מחברי במילואים שחי מספר שנים באוסטרליה ובנה שם ספינת ברזל באורך של 27 רגל, הפליג איתה לבד לארץ ניתקע ליד דהב בעונה דומה 3 ימים ללא רוח כשמנועו מקולקל. לי לפחות פעמים יצא לעשות עשרות מיילים בתקופה זו בים כמו ראי. גם אם יש בחודשים אלו צפונית חזקה היא עדיין ניסבלת עבור כל יכטה מעל 30 רגל.

מטש

New member
הצפוניות כעונת המעבר חלשות יותר

אלון - הקביעה שלך לא ממש נכונה. בים האדום יש צפוניות כל השנה, בעיקר בחצי הצפוני כלומר צפונית לפורט סודן ועד לתעלה. הרוחות בדרך כלל חזקות במיוחד בחורף (ינואר -פברואר) ויורדות בחוזק לקראת מרץ-אפריל (עונת המעבר). זו גם הסיבה שיאכטונרים רבים המגיעים מהאוקינוס ההודי דוחים את העליה בים האדום לקראת אפריל, וזה גם מתאים לתכנון המשט הפעם. נכון שיש בחורף (דצמבר-פברואר) מדי פעם סערה דרומית שיכולה להיות מאד לא נעימה, אבל בסבירות גבוהה מאד הרוחות צפוניות כל השנה. זה שונה מהים התיכון שם הצפוניות חזקות בעונת המעבר. אישית יצא לי לעבור את הים האדום עם יאכטה (פליטווד) רק פעם אחת, מהבב אל מנדב עד לתעלה (הרוב בגלסים,בערך 1000 מייל) כך שקשה לעשות הכללות מפעם אחת בלבד. נכון שהיה קשה, אבל במיוחד דרומה יותר כלומר דרומה להורגדה שם יש מרחב ים גדול יותר ושם הרוחות ממש משתוללות ועוברות את ה-40 קשר בלי למצמץ. מפרץ סואץ עצמו היה יותר נוח והרוחות ירדו ברוב המקרים לכדי פחות מ-30 קשר על הסיפון, בים לא נורא. אני מניח שהיינו סובלים יותר אם היינו מנסים לעלות עם מנוע ולא במפרשים, אבל זה כבר סיפור נפרד. הפריע לנו בעיקר הקור בחורף (עלינו בחצי הראשון של פברואר) אבל ההפלגה (צמצום שלישי) היתה בסה"כ נוחה. נכון שהים האדום הינו קשה במיוחד בהשוואה לאוקינוס ההודי או השקט, אבל זה בגלל שכל הדרך באוקינוס הינה בגביות ופה פתאום הרוח על האף. מכאן הכתובות "שרדתי את הים האדום" וכו'. אישית אני חושב שמי שרגיל להפליג בים התיכון אוכל ים דומה בצפוניות בדרך לקפריסין וכן ים חזק יותר בים האגאי בקייץ. בסופו של דבר לים צריך לתת הרבה כבוד, וקשה לדעת מתי הוא הופך פתאום להפלגת השרדות. לטעמי הים ב"כריסמס רגטה" האחרון היה יותר קשה מכל מה שעברתי בים האדום - וכאן אני מצרף גם את נסיוני באניות בהן עברתי אותו מספר פעמים. וכמו הכריסמס רגטה, זו לא הפלגה לשייטים מתחילים.

zina71955

New member
The relevant experıence refers to

the gulf of Suez and the gulf of Eilat which differs from the red sea. Actually ıt will be the gulf of Eilat which may be of a problem with the Northerlies. In March and April it is better than in summer. The Meltemi, as said above is worth. Alex, i had plenty of talk wıth the couple you mentioned, a most bizzare one.

easy swissa

New member
לא לפחד מהפחד

במהלך התכנון והכנות לשיוט, התלבטנו רבות על המסלול והתאריכים. אני אישית מעולם לא הפלגתי לאילת למרות שאני בעל כלי שיט שנים רבות, פשוט מעולם לא היה הדרייב לצאת לדרך, ותמיד השמועות והסיפורים מרחפים מלמעלה. אז כך, לקראת פרסום התכנית, רואיינו שייטים רבים שמכירים את האזור ואת משטר הרוחות, ניתחנו את הסיפורים והשמועות, בדקנו עוד קצת עם חברינו המצרים ולמדנו שהתאריכים הטובים ביותר סטטיסטית הם מרץ אפריל, זו התקופה הרגועה ביותר בים סוף. כמובן שלמדנו שצריך לאפשר עצירות בדרך, ושותפנו המצריים מאפשרים זאת בבמסגרת המשט. עוד למדנו שיש חובה לארגן הכל מראש, ועל כך עובדים צוות גדול של אנשים שהתמסרו לסייע. כולל נציגים שנמצאים ממש בשעות אלו בסיני לתאומים. וצוות אחר בדרכו לפורט סעיד לפגישת הכנה עם נג'יב, מלך התעלה. המעניין הוא שלמדנו כי מרבית הסיפורים על ים קשה בים סוף מתבלבלים בתאריכים אחרים, מתבלבלים בהפלגה על דבורי חיל הים שאינם שיא היצירה הימית... ומתבלבלים בהפלגה הרבה דרומה מהאזורים בהם אנו מתכננים להפליג. כפי שמצויין בתכנית, אנו לוקחים ברצינות את נושא הבטיחות בהפלגה לאילת, ונערוך השתלמויות והרצאות ואף נסייע בהכנת כלי השיט לקראת ההפלגה. נמנה נווטים מנוסים שכבר הפליגו כמה פעמים במסלול, שיפליגו עם כל קבוצת כלי שיט - 5-10 יאכטות בכל קבוצה. אני מסכים עם מאצ' - מי שעבר הפלגה לקפריסין מול צפונית, ראה כבר ים קשה ויכול להצטרף לראלי, בתנאי שהוא לוקח ברצינות את המשימה. דרך אגב, ההרשמה לספינות זרות החלה ולהערכתי עד סוף החודש הרשימה תיסגר הרשמה לספינות ישראליות תחל ב - 1.9.2004 איזי

לימוד מחקר ובדיקה עדים מסיפורים../images/Emo127.gif

איזי, אני מסכים איתך כאחד שמכיר היטב את המפרצים (לא ניתן לפרט פה איך)ואם עלי להשוות זאת לאזור שלנו בצפוניות או מלטמי ביוון ודרום תורכיה, הרי בתקופה שתיכננת זאת קיטנה. הבעיה שבתרבותינו רוב הציבור חי מקורות כמו מר "שמעתי" ואדון "אמרו לי" במקום לפתוח ספר חופאות מתאים. שאלתי היחידה היא מאיזה גודל ספינה מותר להצטרף למשט?

udierell

New member
ניסיון הפלגה בים האדום

מקריאת ההתייחסויות נראה לי שהמשט כבר השיג חלק חשוב ממטרתו: מסתבר שלרוב השייטים הים האדום הוא "חור שחור" ואני מאמין שלאחר המשט הראשון ההתייחסות תהיה דומה יותר להתייחסות אל ההפלגות בים התיכון. כמי שהפליג לכל אורכו של הים האדום פעמים רבות אוכל להוסיף את התובנות הבאות: יש להתייחס בנפרד למפרץ סואץ למפרץ אילת ולים האדום עצמו. זה האחרון נוגע לנו רק בקטע שבין מיצרי יובל (ביציאה ממפרץ סואץ) ועד מיצרי טירן (בכניסה למפרץ אילת). קטע זה נהנה לעיתים רבות מההגנה של חצי האי סיני ולמעט סערות דרומיות (אשר עדיין יתכנו במועד המשט) הוא לא אמור להיות קשה במיוחד. במפרץ סואץ בהחלט מנשבות לעיתים מזומנות רוחות צפוניות בעוצמות של עד 40 קשר אך עיקר הדאגה בו היא הניווט - הוא זרוע מכשולים כמו מגדלי קידוח, שרטונות ותנועה ערה של אוניות. זה יותר משמעותי בדרך צפונה. במפרץ אילת הרוחות הצפוניות מנשבות בעוצמה מעט פחותה יותר (בדרך כלל לא יותר מ 30 קשר) והמאפיין העיקרי הוא הגלים הקצרים אשר נוצרים בשל ההיצרות של המפרץ באזור מיצרי טירן. זהו לדעתי הקטע הקשה היחידי מאחר שאורך הגל הוא בערך באורך הסירות שלנו והגלים הם בערך בגובה 3 מטר. ככל שמצפינים הקושי יורד וזה נמשך פחות מיממה. אם בכל זאת מתקשים בשלב זה ניתן לעגון ולנוח במסתור שמספקת דהב, אשר נמצאת בשליש הראשון של הדרך, ואם לא יורדים לחוף המצרים לא עושים מזה ענין. לסיכום, השד לא נורא כל כך וכפי שכבר העירו לפני יש גם פעמים שהים חלק כראי. אודי

האם משהו עגן בנמל/מרינה של

פורט סעיד בשנה שנתיים האחרונות. האם אפשר להצטייד שם. איך השרותים? וכו'

למעלה