Med-Red-Rally

easy swissa

New member
משט האמיר עגן בפורט סעיד

עם כ 80 ספינות, כל אלו שדיברנו איתם היו מרוצים מהארוח והעגינה. ג'נין פאן שלנו היתה איתם ואבקש ממנה לספר עוד קצת על החוויה לדעתי תמצא חומר רב באתר של משט האמיר, שאין לי את כתובתו... איזי

קראתי על המעבר של תעלת סואץ

לא נראה שהעניין מסובך. המספר, מספר של המון סירות נתבים ששטות ליד פורט-סעיד ומנסות לשכנע את הסקיפר לקחת אותם כנתב פרטי כדי לעבור את התעלה. הוא ממליץ שבשום אופן אפילו לא לפתוח עם הנתבים האלה בשיחה ... אחרת הם לא עוזבים אותך.להשאר כחלק מהראלי ולעבור איתם כקבוצה. חוץ מזה הוא מספר שזו חוויה לא קטנה לראות החולות הזהובים האלה לאורך של 193 ק"מ - אורך התעלה.

מטש

New member
לצערי אכן יש שם תעלה

התעלה היא הכרח, היא שם וצריך לעבור אותה כדי להיכנס למפרץ סואץ. המעבר אינו מסובך כלל ובעצם די פשוט, עם ראלי או בלעדיו. הסירות שעטות עליך (לי זה קרה לא בפורט סעיד אלא פורט טאופיק) אכן מסוכנות כי אם תנסה להיתמקח או לשאול שאלות הם ינסו לגשת אליך ואז הסירה בסכנה, פנדרים או לא פנדרים. הם לא נתבים פרטיים אלא סוכנים פרטיים המתחרים ביניהם על ייצוג הסירה כלפי הרשויות. הנתב עצמו יגיע רק לאחר סיום כל ההליכים וייסע אתך עד איסמעיליה, באגם המר - חצי דרך, שם בד"כ עוברים לילה ולמחרת ממשיכים. התעלה די צרה ולכן יש שיירות (CONVOYS ) המתחלפות ביניהן באגם המר. ייתכן ובראלי זה יהיה שונה אך אני מסופק. המעבר ייתכן והוא חוויה למי שעובר בפעם הראשונה, אך המגע עם המצרים (נתבים מכס וסתם שנוררים) יכול להיות לא נעים וצריך לקחת זאת בפרופורציה המתאימה. הרבה אורך רוח וסבלנות בהחלט יעזרו. לכשעצמי הנוף בתעלה לא במיוחד חביב עלי, ולא היה גם כשנשלחתי למלא שם שקי חול בין המלחמות. זה פשוט הכרח אם רוצים לעבור, וזהו. הנוף במפרץ סואץ ובמפרץ אילת, לעומת זאת, שווה את המאמץ.

easy swissa

New member
משתתפים במשט לאילת

באופן כללי ספינות מעל 33 רגל, אך ניתן לקבל אישור מיוחד לספינה מיוחדת ההרשמה תחל בתחילת חודש ספטמבר וכבר אפשר להעביר הצהרת כוונות להשתתפות כאן בשירשור איזי

easy swissa

New member
שרשור משתתפים פוטנציאלים

אם את/ה שוקל להצטרף למשט, אנא צרף את שמך לשירשור הנרשמים חשוב לנו, לדעת מה חושב העם...

easy swissa

New member
עוד נשכנע אותך ואת צוות המיקה

יש עוד זמן, ולא מאבדים תקווה

אני כמובן ברשימה

עוד לא יודע על איזה יאכטה, ומעוניין בהצעות? בעלי יאכטה שרוצים להתארגן ויש להם מקום אנא צרו קשר.

easy swissa

New member
העיר אילת איתנו, ובגדול

העיר אילת יוצאת מגידרה לארח את השייטים מהמשט, ותעשה מאמץ גדול בהכנת התשתית לעגינת 50 כלי שיט ברציף אחד ארוך בלגונה. כך מסתמן מפגישותינו היום בעיר אילת עם כל הנוגעים בדבר. בעוד אנו כותבים ומדברים, רשימת הנרשמים הזרים הולכת ונסגרת... איזי

easy swissa

New member
תמונות נדירות

של ה "בלו ראלי" מתארח באילת, בדיוק על הרציף המיועד לנו מאז נוספו עוד כמה בתי מלון בקו האופק...

למעלה