matlab

t u g

New member
matlab

מישהו מכיר ספר עזרה לתוכנה הזו (להכרה בסיסית, עדיף בעברית אבל לא חובה...)?

high oak

New member
בעברית אין ההרבה מצאתי רק אחד

באנגלית יש מלא מלא מלא אפילו יש לימוד מטלב בהכוונה למקצוע מסוים כמו מטלב לעיבוד אותות, מטלב לשיטות חישוביות, מטלב לבעיות פיסיקליות את כל זה אפשר למצוא באימיול. פרסם את האימייל שלך ואני ישלח לך מדריך בעברית.

high oak

New member
בכל מקרה

אני ממליץ לכם ללמוד אנגלית כי המדריכים באנגלית יותר שווים סוד הלימוד במטלב הוא לא לדעת את המדריך בעל פה כי יש עוד מיליון פונקציות שלא מוזכרות שם אלה לדעת להשתמש ב help של מטלב הוא מאוד מאוד שימושי בהצלחה

2_be

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת להמלצה

ה help של המטלב מצוין וידידותי למדי, דרכו למדתי לעבוד עם המטלב.

אחמס1

New member
ידידותי בערבון מוגבל

מאיזו סיבה אני פשוט לא מצליח להתאקלם במאטלב. אולי כי אני רגיל לעבודה הסימבולית של מתמטיקה שהיא שונה מאוד 17x, וגם הרבה יותר נוחה, כשכותבים משוואה ממש רואים איך היא נראית ולא אוסף חד שורתי של סוגריים ומתשתנים שהוגדרו קודם לכן (((x(.^3))+x.*y.*sin(x.^2) מה שמטריד אותי זה שמאטלב באמת חזקה ואני כל פעם נדהם מהדברים שאנשים אחרים מצליחים לעשות איתה, שאני לא יודע איך עושים במאטלב או בתוכנה אחרת. בינתיים הדבר היחיד שאני מעדיף לעשות במאטלב ולא במתמטיקה זה גרפים תלת מימדיים, במתמטיקה אי אפשר לסובב אותם עם העכבר...

high oak

New member
מטלב לא נועדה רק לחישובים

אני מסכים שסימבוליקה זה נחמד ויפה אבל מטלב מאפשרת לכתוב אלגורתמים חזקים שמתמטיקה יכולה רק לחלום עליהם. יחי מטלב

אחמס1

New member
יש לי רעיון ../images/Emo62.gif

אולי נעשה בפורום מעין "גלריה" של דברים מגניבים ומתוחכמים שחברי הפורום עשו בתוכנות מתמטיות, עם הקוד. בכך יתאפשר למי שחלש במאטלב (כמוני) להתקדם, ומי שלא מכיר את נפלאות המתמטיקה (ומייפל) להכיר גם את הייתרונות של זה. ולאורחים יהיה אוסף של תמונות יפות להסתכל עליהן (מצדי זה יכול להיות גם סתם גרפים דו מימדיים של משהו מעניין מעולם הפיזיקה/חשמל/מדע אחר). what say you?

2_be

New member
נחמד:)

פתחתי גלריה http://www.tapuz.co.il/Albums/forumGalleries/display/default.asp?g=17152&id=592&dt=0 ואפשר גם לפתוח לצורך זה שרשור חדש. וכיוון שעיקר שימושי במטלב היו בלכתוב אלגוריתמים לאו דווקא עם פלט גרפי מעניין (בודה ושאר שיטות ניתוח ניתוח בקרה לא ממש נותנות דברים מענינים ויזואלית
) . כנראה שלא אוכל לתרום דברים מגניבים

עריסטו

Active member
יש לי כמה. מחר אכתוב

כמה תוכניות קצרצרות שכתבתי פעם במטלב שמציירות דברים נחמדים.

עריסטו

Active member
הנה שתיים

תוכנית ראשונה - מציירת את עקומת הילברט:
clear s=input('Enter stage (1-9): '); f=[]; for i=1:s f=[pi/2-f pi/2 f 0 f 3*pi/2 3*pi/2-f]; end x=zeros(1,4^s); y=x; for i=1:4^s-1 x(i+1)=x(i)+cos(f(i)); y(i+1)=y(i)+sin(f(i)); end clf plot(x,y) axis square axis off​
שימו לב שכאשר אתם מריצים את התוכנה היא מצפה לקלט - מספר שלם בין 1 ל - 9. תוכנית שנייה - נחשו לבד מה היא מציירת
:
clear clf a=[.849 .197 -.15 0]; b=[.037 -.226 .283 0]; c=[-.037 .226 .26 0]; d=[.849 .197 .237 .16]; e=[.075 .399 .572 .497]; f=[.183 .049 -.084 0]; x=zeros(1,1000000); y=x; x(1)=e(4); for i=2:1000000 k=rand; r=1+(k>.73)+(k>.86)+(k>.97); x(i)=a(r)*x(i-1)+b(r)*y(i-1)+e(r); y(i)=c(r)*x(i-1)+d(r)*y(i-1)+f(r); end plot(y,x,'k.','MarkerSize',1) axis([0 1.1 .3 .8]) axis off​
בשתי התוכניות תעשו זום על הציור המתקבל.

אחמס1

New member
מגניב!

בכלל לא הבנתי את הקוד שמייצר את העלה הזה (עוד הוכחה לכמה אני מפספס בכך שאני לא מצליח ללמוד מאטלב)

אחמס1

New member
זה נראה ממש טוב + שאלה

איך להשתמש בפונקציות אפשר למצוא בקלות בהלפ או באינטרנט אבל זה נראה מקום די טוב ללמוד פונקציות חדשות ושימושיות. והשאלה: אתם יודעים איך אפשר להדפיס / להכין קובץ ps / קובץ HTML מתוך קובץ m, כך שישמרו הצבעים מהעורך של מאטלב?

למעלה