Mark Ronson - Version

volatile

New member
לקחת זמר גדול

לשים אותו בסמפל קנייה ולהפוך את זה לשיר אהבה דביק עם כל הכבוד לעוסקים בדבר. זה לא רק לא מביא כבוד למקור, זה מוזיל אותו.

זמר גדול? אתה שר יותר טוב ממנו.

זה ידוע שמאיר אריאל לא היה מגדולי הזמרים מבחינת ביצוע ו-ווקאל אז אל תזיין ת'שכל. ושיר המקור הוא די גרוע לדעתי מלבד הפזמון המהמם והשחור כל כך. מה שעשיתי זה לקחתי את החלקים הכי יפים בשיר. מי שמכיר את השיר המקורי המלא יסכים איתי שהגרסה שאנחנו עשינו הרבה יותר נעימה לשמיעה.

volatile

New member
אה, אתה עשית את זה?

נו אז לא פלא שמידת האובייקטיביות שלך לא קיימת.

מן הסתם כי לא הייתי עושה משהו שלא נשמע לי טוב

יש פה כמה אנשים שהם סתם הייטרים ולא יודע מאיפה הם באים אבל הם לא מתים, הם רק מתחלפים ב-5 שנים שאני לוקח חלק בפורומים למיניהם. ויש גם ת'אלה שנשארים (אהם, אהם...)

volatile

New member
זכותך לחשוב מה שאתה רוצה

אבל אני לא הייטר של אף אחד, וניסיון העבר הוכיח שאני יודע לחלק מחמאות כשלדעתי הם מגיעות גם לאנשים שאני לא כל כך אוהב מבחינה אישית (אתה דווקא לא אחד מהם ואתה כבר צריך לדעת).

TakTik

New member
פה טמונה הבעיה

אתה בכלל לא אוהב את השיר. איך מפיק יכול לקחת שיר שהוא עצמו לא אוהב, ולהפוך את זה משהו טוב. כשניגשים "לטפל" במוזיקה, זה חייב לבוא מאהבה, ולא מרצון לעשות להיט או מבקשה מהראפר אגב, אין לי כזאת בעיה עם החידוש...די חביב

hcsneB

New member
מילא לעשות את זה לזמרות סול

אבל לאנטי זמר מובהק כמו מאיר אריאל? (למעט כמה קטעים) איום ונורא

DJ$upreme

New member
יש לציין שמשפחת אריאל התלהבה

וכמו כן ששיריו של אריאל מבוצעים כל הזמן על ידי מבצעים אחרים. וכמו כן שהוא היה זמר גרוע ביותר כמבצע. וכמו כן ש"לא יכול" המקורי הוא שיר סביר ממוצע של אריאל אבל אין בו שום דבר קאנוני ומעולם לא היה, אפילו מי שחושב שאריאל גאון לא יצליח להצביע על גאונות "אריאלית" כלשהיא בשיר הזה, שהוא בפשטות שיר אהבה וזהו. וכמו כן שלהבדיל מקנייה למשל, כאן שמרו על הרעיון המקורי והרוח המקורית של השיר, ולא הוציאו אותו מהקשרו באופן בוטה ולפעמים דבילי (מישהו אמר through the wire"?). וכמו כן - וזה כבר לא ממש אכפת לי כי אין לי כלום ממאיר אריאל - שבכל זאת המוני בני נוער מכירים את השיר הזה עכשיו בזכות כלא 6. ולבסוף, וזה אכן כבר עניין של טעם, שאין שומדבר גרוע במיוחד בביצוע של כלא 6. אז אפשר לאהוב או לא לאהוב, אבל שוב, הלקוי באמירה "מה עשו למאיר אריאל" הוא כל כך אינהרנטי, כאילו שבהיפהופ לא שוחטים/מעבדים/מפרשנים מחדש קלאסיקות על ימין ועל שמאל...וכל אלו שיוצאים נגד זה ואז סוגדים לקנייה, או לסימפולים ו/או קאברים של אחרים, כן אפילו מרק רונסון, לוקים במקרה חמור של חוסר הגינות. תאהב, אל תאהב. אפילו תשנא, סבבה. אבל אל תבוא ותתקומם "מה עשו למאיר אריאל" כאילו שבעצם הנגיעה במאיר אריאל מישהו ביצע פאול טכני, כי מה לעשות, ההיפהופ בנוי על הפאולים האלה.

tomoshe

New member
מרק רונסון קיבר את הסמיתס

יש שיגידו שהם יותר קאנונים ממאיר אריאל. סו וואט. אבל הקאבר של דרך המלך זה לא רק פאול טכני, זה הרחקה לחודשיים בגין תקיפת שופט.

DJ$upreme

New member
זה בכלל מצחיק אותי

שיר מתועב באמת כמו דרך המלך המקורי (פאקין גילי וגלית!)... אכן להקים אותו מקברו ולגרום לו להתנגן ברדיו זה שיקוץ משוקץ. ואני לא אוהב את עצם הרעיון. אבל לפחות הדבר נעשה עם הומור מסוים כפי שניתן לראות בקליפ, והיי, לפחות היה איזה קליפ נחמד מאוד אפילו. ובכל יום ולילה אני מעדיף לשמוע את הגרסה של כלא 6, על פני גילי וגלית. אם כי , אכן, בלשון המעטה - לא מהדברים החביבים של כלא 6 בעיני. (אבל ההימור היה כנראה נכון, זה הגדול בלהיטיהם). מה שבטוח, לאף אחד אין זכות לדבר על חילול קודש במקרה הזה, שכן לשפוך יוגורט לא טרי על זנב של חזיר מקולקל לא הופך את העניין פתאום ללא כשר, (וגם לא לטעים).

volatile

New member
מעניין למה אתה אוהב את הקליפ הזה

אין שם בכל מקום איזה מעיל עם G גדול עליו? בכל מקרה, רק שתהייה בעניינים כן. רוב ההיפ-הופ המסחרי אכן בנוי על סימפולים, אבל יש לסמפל ולבנות מזה משהו שבו אתה מכיר אולי חלק מהמלודיה, או מזהה חלק מהכלים אבל קשה לך לחבר מאיפה, ולקחת שיר ולעשות לו קאבר, פשוטו כמשמעו. לדוגמא פאפי הוא מלך הקאברים האלה. גם אותו דרך אגב אף פעם לא אהבתי. אז אל תטען לסטנדרטים כפולים. מבחינתי לקחת שיר, להעתיק בצורה מושלמת את מלודית הפתיחה שלו (גם אם לא סומפל הקטע הזה) ולהדביק וואקל במהירות גבוהה מהשיר המקורי. זה לא מושקע. זה פשטני, לא מורכב ועצלני. זה הביקורת שיש לי לביט. בקשר לליריקס אני לא ארחיב מעבר ל - heard that corny shit a million times before ועוד שמעתי את זה מיליון פעמים בעברית. ככה שאני באמת לא רואה נקודת אור בשיר הזה. גם אם לא הייתי מכיר את השיר המקורי החשד שלי הוא שלא הייתי אוהב את הביט, כי הוא סכרני אפילו יותר מהליריקס. וזאת אולי הבעייה הכי גדולה שלי עם כל האלבום האחרון של כלא שש שמלבד שקוף הכל שם נורא בהיר ולא אפל. ניחא אם הם היו עושים לי אלבום אה-לה לדוגמא דווקא מארק רונסון שמורכב ממוזיקת פאן אבל הם התהדרו עד אז בהילת ראפ קשוח, אני לא קונה את זה עם כל הכבוד שיש לי לעוסקים בדבר ודווקא יש לי, וגם הקהל כנראה לא קנה את זה כי ראיתי את הדיסק האחרון ב - 20 שקל בהרבה חנויות של רשת מסויימת.

Funky Giraffe

New member
אה, אז הימור נכון = להיט סוחף

אתה מתכוון לזה שמת הפרמטר של 'שיר טוב'? יצא המרצע מן השק...

tomoshe

New member
ברור שהתכוונתי לשורה השנייה

"להקים אותו מקברו ולגרום לו להתנגן ברדיו זה שיקוץ משוקץ" אבל עכשיו נהייתי סקרן לגבי זנב חזיר ביוגורט.

hcsneB

New member
אתה יכול לומר זמר גרוע

אבל מבצע גרוע? על מה אתה מדבר? אין עוד מישהו שיכול לבצע את השירים שלו כמותו

זו הגשמה פרועה

גידי גוב - מבצע את שלל שרב פי אלף מאשר מאיר אריאל זילבר - מבצע את הולך בטל הרבה יותר טוב ממאיר אריאל אריק איינשטיין - עושה את אגדת דשא בצורה הרבה יותר מרגשת ממאיר אריאל רוצה עוד? מאיר אריאל כותב מעולה אבל לעיתים (כמו כל אמן כותב ומבצע) נופל בביצוע.

hcsneB

New member
העדפה אישית זה משהו אחר

אבל עדיין הטענה שלי עומדת בעינה

למעלה