MALWAREBYTES-תוצאת סריקה

alona2003

New member
MALWAREBYTES-תוצאת סריקה

איך הגיעו במחשב שלי 0מצורף צילום )?
MALWAREBYTES הסירה את כולם .היא תכנה ממש טובה .
אשמח להסבר
תודה מראש
חג שמח

Piav

New member
false-positive, זיהוי שגוי שתוקן בעדכון עוקב

Malwarebytes הודיעו על התקלה בפורומים שלהם. כדאי לנסות ולבצע שחזור של הקבצים הספציפיים שהוסרו (ושלהם בלבד) ע"פ ההוראות הבאות.

alona2003

New member
סליחה Piav ,לא הבנתי

בצילום ששלחתי מדובר בטרויאני (וגם את האנגלית אני מבינה דרך תרגום :))
מצטערת

Piav

New member
לפעמים תוכנות טועות...

הקבצים שסומנו כרכיבי סוס טרויאני, תמימים לחלוטין. לפעמים ישנן טעויות זיהוי שנובעות מחתימות פגומות.

Malwarebytes, בדומה לתוכנות אנטיוירוס, נשענת במידה רבה על חתימות, מאפיינים המאפשרים לתוכנה לזהות וירוס ספציפי בדיוק וביחידות (למשל, קידוד של פיסת קוד אופיינית). שיטה זו, למרבה האירוניה, נחשבת לאחת השיטות הבטוחות ביותר לאיתור וטיפול בנוזקות.

למרות שנעשים מאמצים עילאיים להבטחת איכות החתימה מצד החברה המשחררת, אין ביכולתה, פיזית, לבצע בדיקה איכותית מול כל הקבצים הקיימים בעולם. כך קורה שקיימים קבצים החולקים מאפיין עם הנוזקה, ועל אף שהינם תמימים לחלוטין, נופלים תחת סיווג שגוי וזוכים לטיפול אגרסיבי, כאילו היו הנוזקה עצמה.

התקלות הללו הולכות והופכות נפוצות יותר ככל שהחתימות רחבות וכלליות יותר, trade-off כואב בין היקף ההגנה לדיוק הזיהוי. לפעמים ניתן לזהות משפחות של נוזקות על פי מאפיין משותף, רחב יותר, ואזי ניתן להכלילם לכדי חתימה גנרית, ולמנוע הדבקה גם בוריאציות עתידיות (זיהויים אלו מתויגים בהתאם ומקלים על זיהויים למען שנוכל להתייחס אליהם בזהירות הנדרשת: למשל Trojan.gen, או במקרה של Malwarebytes, כל חתימה הנושאת את התיוג Shuriken).

זה הולך ומסתבך עוד יותר כאשר מדובר בזיהוי המבוסס התנהגות, כיוון שתוכנות רבות מתנהגות כמו נוזקות טיפוסיות. כיצד נוכל להבחין בין משחק מחשב, הקורא מן המקלדת, לבין סוס טרויאני הלוכד הקשות? ובין תוכנה לשיתוף קבצים ותולעת המפיצה עצמה דרך רשת שיתוף עצמאית? אלו שאלות לגיטימיות, וישנם פתרונות רבים ומתוחכמים, אך טרם הומצא המנגנון שאף פעם לא טועה.

בינתיים, למדנו לקח חשוב לעתיד: כדאי לא למהר ולמחוק קבצים; העדיפי תמיד הכנסה להסגר (Quarantine) על פני מחיקה.

מקווה שכעת ברור יותר

alona2003

New member
חמה על תגובתך ותודה Piav

ובקשר לידע על וירוסים ,הייתי מסכימה עם סוקרטס :"כל מה שאני יודע הוא שאינני יודע."
דבר חשוב שלמדתי שעדיפה הכנסה להסגר .
נשאלת השאלה ,מה עושים עם הקבצים שבהסגר ?

Piav

New member
קבצים שהוכנסו להסגר אינם יכולים לפעול

אינם יכולים לתקשר עם סביבתם ועל כן אינם יכולים להזיק. לכן, גם אם תשאירי דרך קבע בהסגר, שום דבר רע לא יקרה.

אם בכל זאת תרצי למחוק, עשי זאת רק לאחר תחקיר קטן אודות הקובץ בגוגל ובחינת המכלול אליו הוא שייך על פני תקופת זמן סבירה (נאמר שבוע), תוך חיפוש מידע באשר למיהמנות הזיהוי.

למשל, במקרה שלך, חיפוש על snp2uvc חושף שמדובר ברכיב השייך למצלמת אינטרנט. חיפוש דקדקני יותר, לצד שם הנוזקה שנתגלתה בו, מעלה את העמוד הבא, בו מודה גורם מMalwarebytes כי מדובר בטעות מצערת. אם לא היינו מוצאים את ההודאה בדבר הטעות (וגם זה קורה, ובעיקר תלוי בתזמון החיפוש ובעד כמה הקובץ נפוץ ברשת), כדאי היה להכניס להסגר ולהמתין להתבטאות, או להעלות את הקובץ לבדיקה חוזרת של החברה בפורום המיועד לכך.

alona2003

New member
כל הכבוד Piav

שמצאת בדיוק על מה מחקתי .ראיתי שגם בקישור ששלחת לי ,הם מחקו אותם.
אני מודה לך עבור המקצועיות והנדיבות בהסבר .

למעלה