main stream ? שאלה מהותית/מיותרת

המפף זה לא מה שאמרתי בכלל

היו לי כמה נקודות במה שכתבתי.. והמשפט האחרון שהכיל את הביטוי "אז כניראה שאני מיוחד" הכיל בסופו חיוך (ע"ע צחוק.. הומור) ההודעה עצמה הכילה יותר מהמשפט הזה וחבל שמשפט שנאמר בטון הומוריסטי הופך להיות המרכז וסיבה לעקוץ את כותב ההודעה..

backdoorslam

New member
מצטער, קורה.

קורה שלפעמים אנחנו לא מובנים - במיוחד שכתיבה בפורום מסננת הרבה מהכלים האנושיים לשיחה; הבעות פנים, מחוות גוף, ידיים, טון וכו' אני, אישית, בכל זמן שאני קורא הודעה בפורום, אני לוקח את הנקרא בערבון מוגבל מאוד.

טעות נפוצה, לצערי

אורן (אני מניח שאם ציינת את שמך בהודעתך אני יכול לקרוא לך ככה בהודעתי ואני מבקש לא לשלוח לי הודעות פרטיות במסרים) - לצערי אתה עושה טעות גדולה ואתה מזהה משחקי תפקידים עם פנטזיה. הקהל הרחב, מה שנקרא הזרם המרכזי (MAIN STREAM למתאמרקים שביננו, והם לא מעטים), מניח שמשחקי תפקידים ומו"ד זה אותו הדבר, ומו"ד, כידוע, הוא משחק פנטזיה מובהק. כשהם מתלהבים מהפנטזיה האפית של שר הטבעות אז ההקשר המיידי הוא למו"ד/משחקי תפקידים (כאמור, היינו הך עבור רובם). לכן הם פנו אליך בבקשה לעוד ממה שהם אוהבים: פנטזיה (פנטזיה אפית אפילו, אם לשפוט לפי שר הטבעות). למרבה הצער, הזרם המרכזי ביקש פנטזיה וקיבל אחד מן השניים: 1) משחק תפקידים בו צריך לשחק דמות עם אישיות וכו', כל הנוהל הידוע. לא תמיד מדובר בפנטזיה, וגם אם כן, מה שמגניב באמת בעניין (מבחינתם) הוא הפעלולים והגרפיקה (המצוינים) של הפנטזיה בשר הטבעות, ואת זה, כאמור, הם לא מוצאים במשחק תפקידים. כמו כן, המשחק הוא מאוד פעיל והזרם המרכזי, ככל הנראה, מעדיף להיות סביל - ז"א יותר טוב שיעשו בשבילך ואתה תשב מהצד ותצפה משתתאמץ ותזיע מבלי לקבל את התוצאה הרצויה. 2) נק"ניזם קרה מקרה ואותם מתעניינים חדשים בפנטזיה פנו לשחקני מו"ד הקרובים לביתם, שהתגלו כנק"ניסטים מושבעים. הנ"ל סיבכו אותם במספרים וסטטיסטיקות (לא מעניין את הזרם המרכזי בכלל) ו/או שיחקו איתם משחק נק"ניסטי וכל העלילה והקסם (כפל משמעות) של הפנטזיה (האפית) כלו ואבדו. ועוד לא דיברתי על משחקי תפקידים שאינם פנטזיה, שזה בכלל לא מה שהזרם המרכזי מחפש...

דבר אחד או שניים

א)לא עשיתי אישית את הטעות של לזהות משחקי תפקידים עם פנטזיה.. כמו שאמרת ה"קהל" מבצע את הטעות הזאת.. וככה בחרתי להציג את זה - אבל הנקודה לגבי הטעות של "הקהל" עדיין נכונה לדעתי
ב)מצד אחד יש אנשים שמחפשים את הפעלולים ופאסיביות ומתאכזבים מיידית.. מצד שני יש את אלה שמחפשים עלילה ופאסיביות ולהם לוקח קצת יותר זמן להתאכזב.. זמן שבו חברם ה"מלומד" משקיע זמן ואנרגיה בהכנסתם לקבוצה/הכנת דברים בשבילם ולבסוף הוא והם מתאכזבים.. וההשקעה ? הפחה.. וחבל.. ג)פתאום פנטזיה זה מגניב.. מה "פתאום" ??? זה תמיד היה מגניב ! חצופים. (עובדה אפילו במטריקס יש קרב חרבות)
ומטריקס זה ממש שיא המייןסטרים

אז אני רואה שהבעיה היא בהשקעה

אם הבנתי אותך נכון, אתה מצד אחד לא רוצה להשקיע אנרגיה ומאמצים לשווא על ניסיון כושל מראש לצרף אנשים לקהילה, ומצד שני אתה לא רוצה להחמיץ הזדמנות להכניס אנשים רציניים לקהילה. אז על זה אני רק יכול לומר... (אזהרת נצל"ש) שאתה יכול להקים מפעל ללימוד מ"ת! במקום להשקיע את כל האנרגיה מחדש על לימוד וצירוף, ניתן להכין מראש סדנה או חוג למשחקי תפקידים ולהפנות את כל ה"מעוניינים" והמעונייני באמת אליו. שמעתי על איזה חוג דומה ברמת אביב, זה אפילו בחינם, מוכר לך
? ככה תוכל לבדוק את הרצינות שלהם - לפנות אליך בדיבורים ובקשות זה דבר אחד, לבוא באופן קבוע לחוג זה דבר אחר. אני מקווה שהנצל"ש לא היה בוטה מדי...

שמע יש לי מניעים נסתרים ../images/Emo13.gif

כשאני -מנסה- להכניס אנשים שקרובים אלי לעסק אני עושה את זה משתי סיבות.. 1)עוד בנאדם שמבין על מה לכל הרוחות אני מבלבל את השכל רוב הזמן.. 2)עוד שחקן פוטנציאלי לקבוצה עתידית.. כרגע "מאגר" השחקנים המוכרים והאהובים עלי מצומצם מאד ואני כידוע לא ממש טיפוס של אנשים חדשים ולא מוכרים.. ולכן אני מנסה להשאיר אותם "קרוב לבית".. מה גם שתל אביב רחוקה לרוב חברי חסרי הרשיון.. אבל באמת תן קצת פרטים על החוג הזה.. כל כמה זמן יש פגישה ? כמה פגישות רצות במקביל ? מה "סדר היום/השבוע" ? אם הפרטים יהיו מתאימים אולי אני באמת אשלח לשם כמה "טירונים"

הללויה-אמן... (טוב שלא הגזמתי) ../images/Emo13.gif

סוף סוף מישהו מתעניין בחוג שלי: מועד פגישות: יום רביעי, 17:30, ברודצקי 14 פינת קרן היסוד 3 ת"א מספר פגישות במקביל: אחת, עם אפשרות לפיצול עקב ריבוי מדריכים (שלושה, שאחד מהם הוא עבדך הנאמן). תוכן: - סגנונות משחק תפקידים (נלמד, אפשרות לחזרה ברפרוף ע"י מנחה אחד מתוך השלושה) -בניית דמות (נלמד, צפויה חזרה) -בניית דמות לעומק (מתוכנן) -משחק דמות עמוק (מתוכנן) -משחקים חד פעמיים לצורך הדגמות (נלמד ומתוכנן לעתיד) -אפשרות לסדנת מנחים שתכלול בניית עולם, בניית הרפתקה, בניית הרפתקה, הרצת משחק וכן התנסות (מתוכנן) -אפשרות ללימוד שיטות משחק מו"ד 3 ו/או VAMPIRE (מתוכנן) סך כל פגישות עד כה: 3 מספר חניכים ממוצע לפגישה: 3.33 לפרטים נוספים שלח לי מסר או דוא"ל... והאם יש סיכוי שתפתח חוג כזה בקנך הקט אף אתה למען אנשים נטולי רישיון?

הממ..

אם הקן שלי היה פעיל.. ואם חברי לקבוצת המשחק היו גם חברי לקבוצה השומרית.. אז אולי.. אבל אתה יודע מה אני אבדוק עם כמה חברים ועם קומונרים למיניהם (הקן שלנו מתנהל קצת אחרת) ואולי יקום עוד חוג בהנהגתי.. אם יש לך מושג על עוד שמוצניקים שחקני תפקידים (שבטוח הם יותר אקטיביים ממני) אני באמת ממליץ שתפיץ את הרעיון.. רשת חוגי משחקי תפקידים בחסות השומר הצעיר !
לא בדיוק סוציאליזם מהפכני הא ?

../images/Emo32.gif מצוין!

יש לי מושג על כמה שמו"צניקים שחקני תפקידים, אם אני לא טועה, אלו הכמויות (רק שתבין את סדר גודל ההשתלטות שלנועל הקן
): ה' - 0 שחקנים ו' - 2 שחקנים ז' - 0 שחקנים ח' - 2 שחקנים ט' - 2-3 שחקניות (!) י' - 1 שחקן יא' - 2 שחקנים יב' 0 שחקנים סה"כ: 7-8 שחקנים ושחקניות, פחות או יותר 10% מהקן (עצוב, נכון?) ומכיוון שהחוג הוא ב*חינם*, אז לדעתי, כן - זהו סוציאליזם בשומר הצעיר
.

רמץ

New member
הממ...

אני לא חושב ששחקני תפקידים הם אליטיסטים או סנובים (חכה בסבלנות, אני מבטיח שלא זה נושא התגובה שלי), אדרבה, מאז ומתמיד הייתי מסיונר של משחקי התפקידים ולא חסכתי בהסברים לכל מי ששאל. אבל גם המסיונר התמים ביותר, לא יכול שלא לעקם את אפו כשחבורה של נבובי מוח ורודפי אופנה מתנפלת על התחום ומביעה עניין, לכאורה, בכל מה שקשור ל'שר הטבעות' כי עשו על זה סרט מדהים ועטור אפקטים ששבר את כל הקופות. יש אנשים שמשחק תפקידים מתאים להם ויש כאלו שלא. עד עכשיו היה הרבה יותר קל לאתר את אלו שזה כן התאים להם פשוט כי הם היחידים שהביעו עניין בתחום, והיום אתה מוצא את עצמך מנסה להסביר משחק תפקידים לאדם שברור לך מראש שלא יביע עניין בתחום, מבזבז זמן, מאמץ וכריזמה (תאמינו לי שזה עולה לי בחיים) בשביל נחרת בוז שצפית מראש. אבל יכול להיות שאתה קצת צודק. יש מעט תחושה של חדירה למעגל הפרטי, כמו למשל עם X-Files, כשהייתה את תחושת המחתרת של גרעין הצופים הנאמן ולפתע זה הפך לנחלת הכלל וכותבים על זה שירים ומוציאים דיסקים וסרטים ומדבקות ופוסטרים (ואז גם אחוז הפרקים העוסקים בעלילה המרכזית המחורבנת של הסדרה עלה לאין שיעור ומספר הפרקים שעסקו במסתורין צדדי ומגניב צנח לקרקעית).

מסתבר שאנחנו מסכימים

הכוונה שלך ב"יש אנשים שמשחק תפקידים מתאים להם ויש אנשים שלא" לפי דעתי זהה למה שניסיתי להבהיר בשימוש שגוי בביטוי אליטה.. ובדיוק זה מה שהרגיז אותי כל כך.. אנשים שברור שלא יכנסו לקבוצת משחק מתענינים "עלק" בנושא.. אנשים אפילו מכינים להם פגישת אחד על אחד קטנה כדי שיטעמו קצת מהתחביב האהוב עלינו.. ואז הם מגלים שנמאס להם מ"שר הטבעות" ודוחפים את ההשקעה שלך ל..

למעלה