טעות נפוצה, לצערי
אורן (אני מניח שאם ציינת את שמך בהודעתך אני יכול לקרוא לך ככה בהודעתי ואני מבקש לא לשלוח לי הודעות פרטיות במסרים) - לצערי אתה עושה טעות גדולה ואתה מזהה משחקי תפקידים עם פנטזיה. הקהל הרחב, מה שנקרא הזרם המרכזי (MAIN STREAM למתאמרקים שביננו, והם לא מעטים), מניח שמשחקי תפקידים ומו"ד זה אותו הדבר, ומו"ד, כידוע, הוא משחק פנטזיה מובהק. כשהם מתלהבים מהפנטזיה האפית של שר הטבעות אז ההקשר המיידי הוא למו"ד/משחקי תפקידים (כאמור, היינו הך עבור רובם). לכן הם פנו אליך בבקשה לעוד ממה שהם אוהבים: פנטזיה (פנטזיה אפית אפילו, אם לשפוט לפי שר הטבעות). למרבה הצער, הזרם המרכזי ביקש פנטזיה וקיבל אחד מן השניים: 1) משחק תפקידים בו צריך לשחק דמות עם אישיות וכו', כל הנוהל הידוע. לא תמיד מדובר בפנטזיה, וגם אם כן, מה שמגניב באמת בעניין (מבחינתם) הוא הפעלולים והגרפיקה (המצוינים) של הפנטזיה בשר הטבעות, ואת זה, כאמור, הם לא מוצאים במשחק תפקידים. כמו כן, המשחק הוא מאוד פעיל והזרם המרכזי, ככל הנראה, מעדיף להיות סביל - ז"א יותר טוב שיעשו בשבילך ואתה תשב מהצד ותצפה משתתאמץ ותזיע מבלי לקבל את התוצאה הרצויה. 2) נק"ניזם קרה מקרה ואותם מתעניינים חדשים בפנטזיה פנו לשחקני מו"ד הקרובים לביתם, שהתגלו כנק"ניסטים מושבעים. הנ"ל סיבכו אותם במספרים וסטטיסטיקות (לא מעניין את הזרם המרכזי בכלל) ו/או שיחקו איתם משחק נק"ניסטי וכל העלילה והקסם (כפל משמעות) של הפנטזיה (האפית) כלו ואבדו. ועוד לא דיברתי על משחקי תפקידים שאינם פנטזיה, שזה בכלל לא מה שהזרם המרכזי מחפש...