Luddites are invited to shoot

Luddites are invited to shoot

לקחתי את דברי בוציפלוס החכם ועשיתי מהם קולאז' : אני אקרא ציבור לבני אדם שהם בעלי מנהיגות עצמית והם פועלים ולא רק נפעלים על ידי דמגוגים . אני אקרא ציבור לגוף של חברה שבו לכל פרט יש יחוד וזה נובע בדרך כלל משייכותו למעגלי זהות שהוא בוחר להיות חבר בהם . אם החברה שבה הוא שותף יש ערכים שהוא בוחר בהם ומתווכח עליהם . אז זו חברה דמוקרטית . ההמון הוא ההפך של ציבור . לעניות דעתי המילה המון משמשת לגנאי . המון הוא אוסף חסר שמות וחסר פנים של בני אדם. כאשר מתייחסים אל בני האדם כאל המון הכוונה היא שהם גוף שקל מאוד להזיז אותו באופן מניפולטיבי, משום שהוא אינו ניחן בתבונה ובעיקר הוא אינו חושב באופן עצמאי. כוהן או כהן הוא קוסם השבט האנשים חסרי ההשכלה או המקובעים או התמימים או שאינם מרבים לשאול זקוקים להסברים קלים לעיכול לתופעות שהם לא עסוקים בהבנתם האמיתית . כמה מילמולים בשפה לא מובנת כמה קישקושים שנשמעים רציניים והרבה טכסים וכלי קודש עושים את המלאכה . תאורה טובה והסברה של הטריקים דופק להם את המופע ואת הפרנסה . שיא הבדיחה זה שיש גם כהני מדע ! שיא השיאים הם כהני חופש המחשבה ! זו סתירה פנימית משובחת .

RichardSmith

New member
אני מעדיף את הכינוי "עדר"...

פועלים ע"י דמגוגים?... למה זה טוב? האם אנחנו בוחרים את כל מעגלי הזהות? אנחנו די אנוסים מבחינות רבות כל חיינו. להתווכח על ערכים? למה לשחוט פרות קדושות? מה היא המלאכה? לתמרן את ההמון? כן...

RichardSmith

New member
נו, ועדת שוחט

את לא אמורה ללמוד?

הרשה לי לצטט מהספר האהוב עלי..

"חזר למשק, נכנס לרפת- שלום לך פרה. את עושה קצפת? טיפש קטן! הפרה עונה, אני מייצרת חלב לגבינה" איה פלוטו/לאה גולדברג אחח...אני לגמור מהספר הזה. קסום

בוציפאלוס החכם? אתה בכלל יודע מי זה??

בוציפאלוס היה לא אחר מאשר סוסו של אלקסנדרוס השלישי מלך המאקדונים, הידוע יותר בשמו אלכסנדר הגדול, או אלכסנדר מוקדון. מעניין לדעת שסוסו היה פילוסוף לעת מצוא... דאנטה

למעלה