והנה התגובה של יועז הנדל איש ימין כפי שימין צריך להיות
"היה יותר מכלום גם אם נתניהו לא ראה כלום. פרשת הצוללות מחייבת חשבון נפש של המערכת הביטחונית והפוליטית. המלצות לכתבי אישום נגד סגן ראש מל"ל, שר לשעבר, מפקד חיל הים לשעבר, ראש לשכה לשעבר ובן דודו, שליחו ועורך דינו של ראש הממשלה בהווה הם רעידת אדמה בכל מקום שבו יש סיסמוגרף מכויל. בכל מדינה שבה השחיתות היא החריג ולא הנורמה.
"ולא תקח לך שחד כי השחד יעור עיני חכמים ויסלף דברי צדיקים" נכתב אצלנו (דברים טז יט).
לכל אדם יש אחריות לסביבתו הקרובה, במיוחד אם הוא ממונה עליה. גם להתעלם זו תקלה. עזבו את שאלת הפלילי. ה"אין כלום" הוא זלזול בחומרת פרשה שאירעה במקום הכי חשוב במדינה. נתניהו יכול להרחיק את עצמו מדוד שמרון - האיש שיודע הכל ומעורב בהכל, אבל הוא כבר לא יכול לומר שאין כלום. הוא לא אשם בפרשה, אבל הוא אחראי למה שקורה סביבו.
יש רבים מידי שמתעלמים מהמשמעות. ההסברים מגוונים: החל מ- אין קשר בין לשכה לבין מי שעומד בראשה ועד ל- "ככה זה כולם". זה אולי שלב ההכחשה, אולי גרוע מכך הורדת הרף במודע.
לא הכרתי את פורום החווה, לא את סביבת העבודה של אולמרט או אפילו את הכספים שעכשיו נטען בלכת ראש הממשלה שברק קיבל מקרן וקסנר. זה גם לא משנה לי דבר. מה שלא היה ערכי וחוקי אז לא נותן תירוץ למה שהתרחש עכשיו. ככה לא נראית סביבת עבודה תקינה.
גם אם חלקים גדולים במחנה הלאומי מחרישים, גם אם מקלדות עיתונאים הושחתו למען הקרבה לשררה, אי אפשר לשתוק.
אני לא מאמין שראש ממשלה אחר שכל כך הרבה אנשים סביבו היו מואשמים בפרשה כל כך חמורה היה זוכה מאותם אנשים להגנה.
מי שטוען שאין כלום לא רוצה בטובת המדינה אלא בטובת השררה.
נתניהו לא חשוד ולא אשם בדבר. הייתי מופתע מאוד לו היה מתגלה שהוא קשור ללקיחת שוחד אבל קשה לי להבין את צהלות השמחה בסביבתו כשפרשה כל כך חמורה מתגלה בתוך המעגל הכי קרוב שלו.
מפקד גדוד בצה"ל שסגנו, ק, האג"מ שלו ואחד ממפקדי הפלוגות היו חשודים בפלילים לא היה נשאר בתפקידו. ודאי לא היה חוגג.
זו תקלה חמורה בין אם הבינו אוה בזמן ובין אם לא הבחינו בה.
וכן אני מכיר כבר בעל פה את הריטואל הקבוע בכל פעם שמזכירים את שמו של נתניהו. את האשמות על אינטרסים נסתרים, בעלי הון שמושכים בחוטים, קו מערכתי של עיתון.
מי שרוצה לעשות לעצמו הנחות, להאשים את כולם חוץ מהמנהיג, זכותו. בהיסטוריה תמיד היו שותקים, מחרישים ופחדנים.
בלי לקחת אחריות, לא יהיה בדק בית, בלי לשאול את השאלות הנכונות על מקורבים, בכירי ממשל וכסף סביב רכש ביטחוני לא יצליחו לתקן דבר.
ועוד דבר אחד בנוגע לתקשורת: יש הרבה טענות צודקות על התקשורת הישראלית עם נטייתנ שמאלה אבל לא הייתי רוצה לחיות במדינה שבה אין עיתונאים חוקרים כמו דרוקר.
מוזמנים לשתף"