lose lose game

lose lose game

ראש הממשלה הוביל את תהליך רכישת הצוללות ,בניגוד לדעת הגורמים האחרים במערכת הביטחון או שלא בהסכמתם (ראה ערך בוגי יעלון) מתוך תפיסת עולם שזה תהליך הכרחי לביטחונה של מדינת ישראל.
תסריט ראשון- ראש הממשלה נתן לאנשיו את המנדט לקבל החלטות אופרטיביות, לסגור עסקה, ומרגע שקיבל את ההחלטה העקרונית על הרכש , לא היה מעורב בכך.
האנשים בסביבתו הקרובה מאד כמו דוד שרן שהיה ראש הסגל שלו, עורך הדין שמרון שהיה עורך הדין האישי שלו, אבריאל בר יוסף שהיה המועמד שלו לתפקיד ראש מל"ל ואחרים בדרגת קרבה קצת פחות קרובה- ניהלו את הרכישה של הצוללות תוך הזרמת סכומי כספים "קטנים" לעצמם. וראש הממשלה לא היה מעורב, לא ידע מאומה. שה תמים לחלוטין שרק בגלל הנסיבות השתרבב שמו לפרשייה.
ומכאן ראש ממשלה שלא יודע מה קורה בסביבתו הקרובה, שלא מודע לתהליכים מאד לא כשרים- לא צריך לעמוד לדין, מספיק שיתפטר על אי מעורבותו במה שקורה בחצרו הקרובה.

תסריט שני- ראש הממשלה נתן לאנשיו את המנדט לתפעל את העסקה, ידע מפה ומשם רינונים ושמועות , אבל בחר שלא לעסוק בכך, לא אישית ולא ציבורית. באישיותו והתנהלותו הכללית של ראש הממשלה ,הריכוזיות שלו, החשדנות הטבועה בו עד פראנואידיות כמעט- ההתכנות של התסריט הזה גבוהה יותר.
ומכאן ראש ממשלה שכן יודע מה קורה בסביבתו הקרובה, ולא נוקט פעולה שמונעת המשך שחיתות –לא צריך לעמוד לדין, בהחלט מספיק שיתפטר על העלמת עין ממה שקורה בחצרו הקרובה.
כאשר מצרפים את הנסיבות של הפרשייה החמורה הזו למכלול הפרשיות שבהן מעורב ראש הממשלה כחשוד בקבלת מתנות וטובות הנאה אחרות מ"חברים" , הפרשיות הקודמות של מתנות מעון ראש הממשלה, יותר סביר להניח כי הוא רואה את עניין קבלת השוחד (סיגרים, שמפניה ועוד) כחלק לגיטימי בהתנהלות בעלי שררה.
גם אם שרשרת השחיתות והשוחד לא זו שהביאה לרכישת הצוללות.
גם אם נקנו מתוך צרכים ביטחוניים, משיקולים "נקיים" לחלוטין מקצועית,
ראש ממשלה שלא יודע על מה שקורה בסביבתו- לא צריך להמשיך להיות.
ראש ממשלה שכן יודע מה שקורה בסביבתו- לא צריך להמשיך להיות.
ודאי שלא יכול להתנהל כאחרון מנהיגי כנופיית כרם התימנים "הוא לא ידע"

E טי

New member
רכש צה"ל הוא באחריות שר הביטחון - את הטענות להפנות לאהוד ברק

שהיה שר הביטחון בתקופה הנידונה.
אני בהחלט מסכים שריח רע נודף מהעובדה שבמשמרת של שר הביטחון אהוד ברק נעשית עסקה בחשד של שוחד.
הגיע הזמן לחקור את ברק בנושא.

אבי בן 1231

Well-known member
השתגעתתתתתת, לחקור איש שמאל

זו ממש דיקטטורה!!! חחחח!!!

מה הקשר לשמאל או ימין? שחיתות היא שחיתות

המערכת השלטונית אינה שייכת לשמאל או ימין
אלא לתרבות ההתנהגותית של ישראל ("חבר של חבר ביקש" "שמור לי ואשמור לך" "אחי" "לא צריך פרוטקציה צריך רק קשרים").
זה דפוס של מאכרים , של מתווכים, של "סוגרי פינות וקצוות" "מקדמי תורים" ואיך שלא תקרא לזה.
בקטן, האחות האחראית על מחלקת ניתוחי עיניים "עוזרת" לקדם את התור שלך-ומקבלת זר פרחים להוקרת גדולה.
בגדול, המשנה למל"ל עוזר לקדם את רכישת הצוללות, ומקבל כסף בתמורה.
הפער בין שחיתות לשוחד -אינו גדול, רק התמורה (והשירות עצמו) שונה.

לכל פרשיית שוחד יש שני צדדים שלשניהם אין אינטרס לגלות אותה (המוסר והמקבל)- כאן השוחד שקוף וברור.
אני רק מקווה שעצם ההחלטה על רכישת הצוללות הייתה באמת נקייה, ומשיקולי ביטחון רחבים ולא מסיבות אחרות.

ועם זאת ראש הממשלה שזו סביבתו הקרובה והמיידית המשים עצמו עיוור חירש ואילם---- אינו ראוי.
בין אם הוא ראש ממשלה ימני שמאלני או ירוק. זה לא הנושא.
לא עמדותיו או מדיניותו היא הבעיה.
אלא השחיתות המערכתית
ו... אולי גם של זה העומד בראשה (1000-2000-4000-5000 וכו).

עוד לא הבנת שהימין הזה המזוייף יצדיקו את נתניהו גם אם הוא

ישדוד את אימא שלו ולו רק בכדי להתנקם במפא"י על אלטלנה ועל הגזזת?
את לא הבנת שאין שום קשר בין מה שטוב לעם לבין מה שהם טוענים אליו?

קראתי היום את ד"ר יועז הנדל

שהיה ,בין היתר , ראש מערך ההסברה בלשכת נתניהו.לא יכולה להגיד שהוא בדיוק איש שמאל,
הוא יותר קרוב לימין
(וחתיך)
והוא כתב דברי טעם (כמו רוב הפעמים)מאוזנים
ועדיין..... רואה בנתניהו אחראי למתרחש בסביבתו.
אחפש את הקישור לדבריו (קראתי מעיתון של נייר ודפוס).

dory141

New member
יש לו שתי פנים

1. הנדל הוא ימני ודתל"ש מפוכח, שמבין איפה הוא חי. הוא לא מעריץ אוטומטית את ראש הימין ומבקר אותו עניינית.
2. הנדל הוא ממודחי נתניהו ולכן יש לו סיבה לצאת נגדו. אין זה אומר שהוא טועה בביקורת, יש רק צורך לקחת אותה בעירבון מוגבל.

מ ש ה 53

Well-known member
שקספירה, ספיישלי פור יו...
נתניהו על ההמלצות בפרשת הצוללות: "לא ידעתי, אין כלום כי לא היה כלום"
יועז
המוסף לשבת • 08.11.2018
כלום על־קולי
יועז הנדל
היה יותר מכלום גם אם נתניהו לא ראה כלום. פרשת הצוללות מחייבת חשבון נפש
של המערכת הביטחונית והפוליטית. המלצות לכתבי אישום נגד סגן ראש מל"ל, שר
לשעבר, מפקד חיל הים לשעבר, ראש לשכה לשעבר ובן דודו, שליחו ועורך דינו של
ראש הממשלה בהווה הם רעידת אדמה בכל מקום שבו יש סיסמוגרף מכויל. בכל
מדינה שבה השחיתות היא החריג ולא הנורמה. "וְלֹא תִקַּח שֹׁחַד כִּי הַשֹּׁחַד יְעַוֵּר עֵינֵי
חֲכָמִים וִיסַלֵּף דִּבְרֵי צַדִּיקִם" נכתב אצלנו (דברים טז יט).

לכל אדם יש אחריות לסביבתו הקרובה, במיוחד אם הוא ממונה עליה. גם להתעלם
זו תקלה. עזבו פלילי. ה"אין כלום" הוא זלזול בחומרת הפרשה שאירעה במקום הכי
חשוב במדינה. נתניהו יכול להרחיק את עצמו מדוד שמרון - האיש שיודע הכל
ומעורב בהכל, אבל הוא כבר לא יכול לומר שאין כלום. הוא לא אשם בפרשה, אבל
הוא אחראי למה שקורה סביבו.

אבי בן 1231

Well-known member
עושה רושם שמי שלא הבין זו, את שהשמאל האנטי ישראלי

יאשים את נתניהו גם אם נהג שיכור ינהג וירום לתאונה בכביש דו מסלולי עם חומת הפרדה.
ד.א אתמול בעיר:
1. לפחות ארבעה נהגים חסמו אותי כאשר סטו ממסלולם ללא איתות.
2. לפחות חמש מכוניות לא נתנו לי זכות קדימה כאשר הייתי בכיכר ונכנסו לכיכר
בפרעות.
וזאת בנסיעה קצרה של כשלושה קילומטר
לדעת השמאל ה"שפוי" מערכת הכבישים לוקה בחסר ומי אשם?? ביבי!!!

dory141

New member
אתה לוקח את זה לאבסורד

ברור שהאשמים הם נהגי המכוניות. עם זאת, הממשלה כגוף ונתניהו כעומד בראשה, מועלים בתפקידם בשורת נושאים. כשראש הממשלה אומר לחולת סרטן שהיא משעממת אותו, בעיני הוא מועל בתפקידו. וזאת רק דוגמא בודדת, יש עוד. שאמשיך?

אבי בן 1231

Well-known member
אתה ממנף את הנושא לאפיק הרצוי לך.

דיברנו, כך ניראה, על תאונות דרכים - מחלת הסרטן עם כל הכאב הרב, אינה נמנית עם תאונות הדרכים.
אז אנא ממך תגיב לעניין.
אם תעלה כנושא את עניין חולת הסרטן שאיני מעודכן בה, אנסה להכנס לעובי הקורה, ואגיב בהתאם.

dory141

New member
לגופו של עניין

אם ישנן בעיות בכביש מסוים, או בנושא של אי שלילת רישיון מעברייני תנועה סדרתיים, האשמה היא של משרד התחבורה כמערכת ושל השר הממונה. סטטיסטית, מספר תאונות הדרכים בשנה עולה באופן מתמיד, בכל 9 השנים שבהן כץ שר התחבורה. אז, האם הוא באמת כ"כ מוצלח? חומר למחשבה.

אבי בן 1231

Well-known member
עד כמה שאני הבנתי מהסטטיסטיקה הוא ש ...................

יחסית לעליה במספר כלי הרכב ירד מספר התאונות.
אישית אני נוהג די הרבה, אני מוכן לעשות איתך עיסקה, דיווח של עובדות.
כל יום שאנהג אדווח פה בפורום כמה קילומטרים עברתי בערך באותו היום וכמה כמעט תאונות היו לי שלא באשמתי אלא באשמת האחרים.
ולמען ההגינות אדווח גם כמה כמעט תאונות היו לי שבאשמתי.
רק למידע כללי, יש לי רשיון נהיגה לרכב משנת 72, כולל רשיון נהיגה ספרדי משנת 2009 בערך.
מספר הדוח"חות על עברות תנועה שספגתי הוא 0.

ראשית השמאל אינו אנטי ישראלי אלא ישראלי וציוני

בדיוק כמו הימין.
רק שראיית העולם שלו אחרת.
לא שאני בדיוק יודעת מיהו ה"שמאל" הישראלי? מפלגת העבודה? אבי גבאי? ציפי לבני? (אגב גם השמאל הקיצוני כמו מר"צ רואה את עצמו ציוני ודואג לעתידה של מדינת ישראל מנקודת מבטו הצרה).

לגבי כבישים מי שאחראי על התקצוב הוא שר התחבורה
מי שאחראי על האחראי הוא ראש הממשלה.
החלטות על הקצאת משאבים וסדרי עדיפות- באחריותם.
האם הם אחראים בלעדית לתאונות דרכים ? חס וחלילה.
האם הם אחראים ולו במעט לטיב הכבישים? כן.
מי שאחראי על הבריאות הוא שר הבריאות(להלן "סגן שר הבריאות")
מי שאחראי על האחראי הוא ראש הממשלה.
מי שלא דאג, עשה בקרה, הסברה, חקיקה בנושא חיסונים-הוא שר הבריאות.
האם הוא אחראי בלעדי להתפרצות החצבת? ברור שלא.
האם הוא אחראי לגבי מדיניות ותקצוב משרדו בנושא? ברור שכן.

וכל האמור לעיל לא קשור בכלל לנתניהו וצוללותיו.

אבי בן 1231

Well-known member
אשאל שאלה, מי אחראי לתאונה קטלנית איומה בה נוהג נהג

תחת השפעת סמים, מילותיו הראשונות לאחר התאונה היו: יצאתי לאכיפה מסוכנת, הרגתי משפחה שלמה, לא אגע יותר במכונית" גם עם הכביש היה דרך עפר עם בורות, לא ביבי אשם ולא שר החבורה.
בדרך חייבים לנהוג לפי תנאי הכביש ותנאי מזג האויר, כל סיבה אחרת שיחפשו היא תרוץ בלבד.
רק לאחרונה הייתי בצרפת, בה נהגתי אלפי ק"מ וראיתי מהי תרבות נהיגה.
והשבוע חזרתי מביקור של שלושה שבועות בארגנטינה, בה לא נהדתי אישית, וגם שם ראיתי תרבות נהיגה והתנגות שונים לטובה מאשר בארצנו הקטנה.

משתפרת

New member
הנהג הנ"ל-

סוחב על גבו רשימה של עשרות דו"חות תנועה. גם נהג המשאית שהרג 6 בשבוע שעבר סוחב עשרות דו"חות. מישהו אחראי לכך שאין חקיקה ששוללת רשיון נהיגה אחרי מספר מסוים של עבירות תנועה בהן נתפס הנהג. כיום יש חקיקה ששולחת נהגים לקורס נהיגה מונעת. חייבת להגיע חקיקה שתשלול לתקופה מסוימת רשיון אחרי מספר עבירות ותתנה קבלתו מחדש במבחן תיאוריה ומבחן מעשי, כאשר מספר נוסף של עבירות יגרום לשלילת רשיון לצמיתות. כמה? שמומחים יבחנו וימליצו.

E טי

New member
אז אני מבין שאת מצביעה לליכוד בבחירות הבאות

כי כל הרשימה שהצעת כרגע - זה החוק הקיים במדינת ישראל.
יש חקיקה ששוללת רשיון לתקופות ארוכות על עבירות תעבורה חוזרות.
אחרי שלילה של למעלה משנה על פי החוק הקיים - חובה על הנהג לבצע מבחן תאוריה ומבחן מעשי בכדי לקבל את הרשיון מחדש.
&nbsp
יש רשימה ארוכה של עבירות שעליהם מקבלים שלילה ארוכה ואף שלילה לצמיתות.
מוזמנת להתרשם:
https://taavuraenoshi.co.il/2017/07/24/license-suspension/

משתפרת

New member
יש שלילה על עבירות מסוימות

ואכן אחרי למעלה משנה יש מבחן חוזר.
אך איך יתכן שנהג עם 20 או עם 40 עבירות נוהג? הרבה פעמים הוא עבר עבירות ולא נתפס. עשרות פעמים- נתפס ונענש. כעבריין מועד הוא מגיע למצב של עבירה (עקיפה לא זהירה במקרה אחד, כניסה לסיבוב במהירות גבוהה מדי במקרה השני) בנסיבות לא סלחניות שמביאות לתאונה, בעוד נהג שמקפיד על החוקים לא היה נקלע למצב כזה.
צריך לקבוע שמספר ספציפי של עבירות אחרי קורס נהיגה מונעת יביא לשלילה לצמיתות.

למעלה